Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    manemoj
    02. Studeni 2020. 15:18

MilaSt

Drage cure, od mene nazalost, nista, nisu se oplodile 🥺😔😟 ali idemo dalje u borbu,, pa me zanima prvenstveno cure iz st birati kbc, sparac ili poljak? Neko ko je prosa i ima iskustva.
    Takoder citam svasta, za travara sadikovica iz ljubuskog. Da je odlican, navodno da je poceo suradivati s klinikom u ceskoj, nakom sta je cura bila kod njih i vratila se nakom 3mj, pila njegove cajeve da su ostali sokirani 🤔 pa da li je neko bia i ima iskustva, da nije bezvezno bacanje para.
    Bella lipotice!! Bravo, samo naprid, bit ce to sve dobro, dat ce Bog. Beba tvoj je pravi borac
    MTBtakoder i tebi cestitam, di si dokaz da jedna pozitivna enegija cini cuda.
    Svim curama takoder puno srice ovaj tj, u betama,transferima, aspiracijama. SRITNO CURE! ❤️

Mila baš mi je žao. Jel ti ovo prvi put?

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

🍀🐞MISS🐞🍀
    02. Studeni 2020. 15:22

MilaSt ,da, reci nam sve sto si prosla i di,zao mi je sto je tako ispalo 

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

• Leptirica 90🦋
    02. Studeni 2020. 15:23

Moj muž ima azospermiu i činjenica je bila jako teška išo je na tesa postupak sad idemo u 2 pokušaj potpomognute oplodnje upravo sad putujem za zagreb. Teško nam je bilo obadvojma to prihvatiti da nemožemo prirodno začeti a to kod nas traje već 10 godina🙏🙏nadamo se da će dragi bog da postanemo roditelji❤❤😘😘

Azospermia

02. Studeni 2020. 15:23

Zanoula

Drage suputnice, imam jedno pitanje za sve vas čiji partneri imaju loš spermiogram. Kako se oni nose sa tom činjenicom i na koji način si pomažete psihološki u svemu tome. Konkretno MM i nakon 4 god od kada smo saznali za loš spermiogram, teško se miri sa time, da zbog njega ne možemo ostvariti trudnoću prirodnim putem. Osim, niskog testosterona i libida i to velikim dijelom utječe na naš intiman dio braka.
    Pokušavam mu objasniti da nije samo njegova "krivnja" u tome, već u oboma, te ćemo i zajedničkim snagama boriti se pa kako bude. Bitno je da smo si mi OK I da funkcioniramo usprkos svemu. Voljela bih mu nekako pomoći, a ne znam kako, što mu konkretno reći? 🤔

Meni se moj pravi da ga ne dira to.. i nek tako i ostane ako ga dira.. jer se jedva nosim sa svojim osjecajima jos da njega moram bodrit ..pukla bi :D  

Pokusaj razgovorom, nemas sta drugo.. na njemu je da se trgne i bude pozitivan. Neke cure cak idu na razne psihoterapije .. i to nije lose pogotovo jer ovo nije stvarno lako nosit.. Vjerujem da to pomaze i ako zaglavim tu ici cu sigurno...

• *.Women_name.*
    02. Studeni 2020. 15:29

Sanjich🤞🤰

Zanoula

Drage suputnice, imam jedno pitanje za sve vas čiji partneri imaju loš spermiogram. Kako se oni nose sa tom činjenicom i na koji način si pomažete psihološki u svemu tome. Konkretno MM i nakon 4 god od kada smo saznali za loš spermiogram, teško se miri sa time, da zbog njega ne možemo ostvariti trudnoću prirodnim putem. Osim, niskog testosterona i libida i to velikim dijelom utječe na naš intiman dio braka.
    Pokušavam mu objasniti da nije samo njegova "krivnja" u tome, već u oboma, te ćemo i zajedničkim snagama boriti se pa kako bude. Bitno je da smo si mi OK I da funkcioniramo usprkos svemu. Voljela bih mu nekako pomoći, a ne znam kako, što mu konkretno reći? 🤔

Meni se moj pravi da ga ne dira to.. i nek tako i ostane ako ga dira.. jer se jedva nosim sa svojim osjecajima jos da njega moram bodrit ..pukla bi :D

Pokusaj razgovorom, nemas sta drugo.. na njemu je da se trgne i bude pozitivan. Neke cure cak idu na razne psihoterapije .. i to nije lose pogotovo jer ovo nije stvarno lako nosit.. Vjerujem da to pomaze i ako zaglavim tu ici cu sigurno…

Bome ni moga. Ali fkt ga ne dira. Kad sam podigla nalaz i rekla mu za dijagnozu pitao me samo nekuzim, kako? I na tome je ostalo. Valjda prvi sok, kasnije se skroz to prihvatio. Ni ne vidim da ga to smeta. Prolazimo kroz to zajedno. 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

02. Studeni 2020. 15:38

MilaSt, to ti je tek prvi pokušaj, sad i oni znaju za ubuduće. Na čemu si bila od terapije? Je li ti komentirala šta kakve su bile stanice? Jesu bile nezrele ili loše?
    Ja bi im svakako dala još jednu šansu, a onda uvijek možeš privatno. Ovisno o tome zašto se nisu oplodile bi i birala sljedeću kliniku.

02. Studeni 2020. 15:39

https://ibb.co/fNpDXYM
    Bila sam u mulleru i rekoh idem ja kupit da vidim ima li jos bete.. Dakle ovako taman test nisam ocekivala🤢 i nikad se jadnije nisam osjecala vidjevši pozitivan test 😔😔😔. 
    Znam ovaj test jako dobro i tu je beta jos dobranih 400 iu ako ne i vise .
    Uzivo je crtica jos tamnija skoro tamnija od kontrolne.. 
    Nisam nikad radila test nakon kiretaze i ovo me sad bas sokiralo

Sreca ♥
    02. Studeni 2020. 15:39

Sanjich, Miss, Manemoj, drugi put mi je. Prvi put, kbc,  7/2020 na bemfoli i pergovarisu. Od 4folikula, 2js, jedna oplodena, vracena, odlicna, nije se uvatila 😟
    Dr put, Cito 10/2020 femara,3folikula, 2js, nisu se oplodile 😟
    Amh mi je prenizak da bi bilo cudo da dodem do 5folikula. Ok sam, skulirana svijesna problema. Samo nez di dalje, trazim,citam,surfam. Kako vidim u cita su najuspjesniji u hr sta se ivf tice, kbc ne zaostaje niti malo. Jedino za sparca ne znam...
    Pa da li ima netko s niskim amh, jeli koristio neki biljni pripravak sta mu je pomogaa

🤍

Sreca ♥
    02. Studeni 2020. 15:41

Bozma

MilaSt, to ti je tek prvi pokušaj, sad i oni znaju za ubuduće. Na čemu si bila od terapije? Je li ti komentirala šta kakve su bile stanice? Jesu bile nezrele ili loše?
    Ja bi im svakako dala još jednu šansu, a onda uvijek možeš privatno. Ovisno o tome zašto se nisu oplodile bi i birala sljedeću kliniku.

Znam da si ti dosta toga prosla. Pa daj neki savjet. Usput kao imam malo js, ali su kvalitetne, pa mi vise mista nije jasno 🤔

🤍

Tuma
    02. Studeni 2020. 15:46

MilaSt  zao mi je, znam kako je ostati bez transfera. Ja sam prvi put imala isto kao i drugi, samo 1 js, ali mi je prvi put bila nezrela i nije se oplodila. Plakala sam tamo u bolnici kao malo dijete (jer su mi tamo rekli, nisu htjeli preko telefona). Ali evo 2 i pol mj nakon tog postupka, opet samo 1 stanica i sad broji 9t i 4 dana. ❤ pila sam vitamin D, omega 3, Co q10, DHEA,  matičnu, b komplex i shatavari.  Sad jesu li mi ti suplementi uopće bili potrebni, pošto je stanica bila nezrela, a ne nekvalitetna, ne znam. Al nisu odmogli sigurno.... držim ti fige da idući put bude dobitni 🙏❤ sad odtuguj,  pripremi plan i u nove pobjede 😊

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.