Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    vuky
    08. Prosinac 2020. 17:41

Nikitta probaj par dana sad postediti palac pa prati sto se događa, no čim imas toliki otpor prema tabletama- mislim da ce vise stetiti nego koristiti! 
    Ako si jucer prvi put duze hodala, vrlo vjerojatno je ipak reakcija na to ... iako npr. ja sam pred svoju svadbu (2tjedna) vadila iz stopala komad stakla od 1,5cm - koji je tu stajao 8god - i onda me nesto pocelo smetati i gnojiti se i zavrsim na zahvatu i eto tog stakla koji pred 8god nisu izvadili - i na piru sam bila u stiklama od 8cm i nista... tak da su to neke individualne stvari sa 
    zarastanjem :/ dobro, ja sam i totalna mazga za bol... ali zaraste svarno brzo ...
    Testiraj- ako je do hodanja kroz dan dva bi se trebalo smiriti- ako nije, ici ce opet na gore pa prestani sa tbl i javi doktoru! Tako bi ja!

Lucyinthesky
    08. Prosinac 2020. 17:41

vuky

Lucyn koji sport?
    Dadane brini, rade oni i vikendom ako treba, ali cemo fino mantrati da svi dodu do 5-og dana 🤞🏻💗

Rekreativa, naravno. Trčanje +funkcionalni treninzi.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

darliv
    08. Prosinac 2020. 17:42

Nikitta ajme ali tebi od doslovno odlicnog stanja prst podivlja, meni to nikako nije jasno 🤷🏻 da li je stvarno moguce da od nekoliko sati obuće bude bas takva reakcija? Jesi li osjetila kakvu nelagodu tijekom hodanja tih par sati?
    Mattan ako sam dobro shvatila u Os ne rade vikendom?? 

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

08. Prosinac 2020. 17:43

Nikitta

Cure, pomoć,evo ja više ne znam! Palac mi je bio u redu nakon operacije koja je bila 16.10. i onda sam krenula piti Visanne 15.11., pa otišla na prvu kavu 18.11. Palac se upalio 18.11.-19.11., i sve je više oticao, crvenio se, pa počeo plaviti. Prvo mi je rečeno da je to od uske obuće u kojoj sam bila na kavi, kasnije da je to hematom, gljivice i pizde materine koje su sve netočne na kraju bile, nego kao problem mikrocirkulacije. Evo slike kako je bilo redoslijedom:
    Prva fotka - kad je bio super oporavljen 06.11.
    https://ibb.co/F51nHzv
    Druga fotka - kad se upalio 19.11.
    https://ibb.co/Yp8wM82
    Treća fotka - kad se pogoršavalo toliko da je poplavio 26.11.
    https://ibb.co/JCvJgzt
    Prestala sam s Visanne 26.11. jer sam sumnjala da mi je id tih pilula to se desilo. Keckstein je rekao da ih prekinem na 7 dana. U međuvremenu, dobijam bolju terapiju od dermatologa i palac je krenuo na bolje. Počela sam opet s Visanne 04.12.
    Četvrta fotka - poboljšanje palca 07.12.
    https://ibb.co/nBnKRTt
    Peta fotka (danas) - opet počelo plaviti 08.12
    https://ibb.co/KFdSd0w
    Ispalit ću! Što vi mislite o svemu?

Jučer sam obavljala puno stvari po gradu, tako da priznajem da sam dosta hodala u bucama od 14.30 do 18.30, da može biti do toga, ali i dalje sumnjam na Visanne, jer opet palac evo poludi nakon 5 dana uzimanja Visanne. Sad sam ih uzela, i ako mi sutra bude još gore plav palac, šaljem Kecksteinu mail da nema teorije da nastavim s njima. Priznajem da je možda opet do mene, i mog hodanja, ali nekako sumnjam. Sad i moj dermatolog veli da je svakako do grada, ali da je lako moguće da je i do Visanne. Malo je reći da sam LUDA!

Mene boli samo dok ovo gledam.. I sama sam davno operirala oba palca (zbog uraslog nokta) i strasno me bolilo jer mi je kirurg previse stegnuo konce.. Svaka 2 dana, sam na hitnoj bila od bolova i isto je plavio i svasta nesta... Dok je izvadio konce sve je bilo ok ali tih 7 dana mi je bio horoooorrrr, gore nego nakon laparoskopije...
    A ja bi deff prestala piti tablete jer meni ovo ne izgleda nimalo dobro... 
    Pusti neko duze vrijeme bez tableta pa ces vidjeti da li se popravlja situacija 🤷‍♀️... 

vuky
    08. Prosinac 2020. 17:45

Nikitta nisam ni ja bas girly za frizurice i to, ali je lakse sa girly 🤣🤷🏼‍♀️❤️no ovako je zanimljivije i ne mozes bas mozak na pasu 🤣🤣🤣
    Da, to su ti pokloni 💗 Nesto sam vec ispucala ... ali ovo sa jaknim je dobra ideja, ima cura koja to radi face? Samo ne znam ce sad uspjeti do Bozica, ali i rodendan joj je brzo ☺️

AuroraB
    08. Prosinac 2020. 17:49

Nikitta a da probaš strogo mirovati sa nogom danas i sutra? Moguće da je povezano s tabletama, ali pošto nije baš da ih možeš samo prestati uzimati, daj si večeras i sutra mira pa onda vidi situaciju... tako bih ja.🤷‍♀️
    Tiki92 i Pami prekrasne vijesti💕💕💕💕
    Dada31 i Mattan sutra je veliki dan🧡 Želim vam ouno dobrih stanica i da što bezbolnije prođe!

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Matkiša 😎
    08. Prosinac 2020. 17:55

Darliv nedjeljom nema nikoga od MPO, ni sestre ne budu.. Znam da sam morala dobiti neko posebno dopuštenje da u ned. pokupim Gonal.
    A subotom su meni radili inseminacije tako da mislim da u Ivf rade. 
    Nikitta oprosti koja je dijagnoza za taj palac? 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

08. Prosinac 2020. 18:00

Nikitta, ovo pogorsanje se itekako vidi. Boli me i gledat. Eventualno sto kazubcure da probas dva dana mirovat i pratit, ako se ne popravlja prestani. Sta je najgore sto se moze desit ako ne koristis Visane? Hoce ti odgadjat operaciju zbog toga, ili je nece moc obavit kako treba? Cemu one sluze sad dok cekas operaciju?

Lucyinthesky
    08. Prosinac 2020. 18:00

Nikitta ovo je horor 😱Meni se čini da bi mogla bit reakcija na duže hodanje, ali lupam možda bezveze. Moguće da su zaista te tablete, ali jedino da možda pokušaš uz njih baš jako mirovat par dana pa vidjet što će se događat.
    Samo da ti se to smiri,kako god 🤞

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Ruska1986
    08. Prosinac 2020. 18:07

Nikitta

Vuky radi cura preko Instagrama, mogu ti poslat podatke, ali dugo smo čekali jaknicu, preko 2 mjeseca. Potrefilo se da je bio Uskrs u Srbiji i svašta se nešto otegnulo, inače brzo bude. No, ova korona je sigurno usporila sve. Možeš probat poslat poruku curi, na IG. Što se tiče palca, ma ne znam, danas sam isto bila u gradu (terapija i nokti), minimalno hodanje, samo u auto, par koraka do zgrade i tako nazad. Nisam napravila valjda 100 koraka. Od kad sam došla doma mirujem, samo ga vježbam, i nadam se da je do mog hodanja. Imam otpor samo iz razloga jer mi se palac već drugi put pali na njima, inače sam razrješila sve ostalo da ću trpit, nuspojave i sl.
    AuroraB da, to ću učiniti. Uzela sam Visanne danas, pa ćemo vidjet sutra. Imam zubara sutra popodne, jednostavno ne mogu više mirovati, 7 tjedana sam u kući! Kaos.
    Darliv nije me ništa smetalo, ali navečer me bolio palac, i po noći, a par noći me već ne boli, i sad opet. Mrak mi je pao na oči danas. Nevjerojatno. Problem mikrocirkulacije, kao moraš ga kretat, vježbat, a s druge strane ne smijem nikud hodat? Madness 😔
    Lucija trpim bolove i jeben se s tim palcem 7 tjedana, a šavovi su me ubili 10 dana i 10 noći. Mah, ne znam, evo ne znam!!

Ja mislim da ti je to od hodanja! Jos ako si par sati bila na nogama, a palac je ipak jos uvijek u procesu zarastanja i trebao bi biti sta vise na zraku(ja sam morala cupati nokat, al je bilo ljeto i rekli su mi sto vise na zraku). Ti si bas u nezgodno vrijeme to morala radit, kad ne mozes mrdnut bez zatvorene obuce... Jer i prvi put ti se upalio, a isto si bila u cipelama, jel tako?

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.