Zenske,sorry sto upadam kao padobranac 😂 Zanima me da li je koja od vas radila analizuNatural killer cells iScratching endometrija?? Nakon neuspjesnog transfera su mi predlozene ove pretrage?
Nk stanice koje se u hrvatskoj rade su nazalost samo one iz krvi i za trudnocu ta pretraga iz krvi nista ne znaci, potrebno je raditi nk iz endometrija a to se u hrvatskoj ne radi, ukoliko nk iz endometrija nesto pokaze pristupa se Ivig terapiji koja nije bas bezazlena.
Scratching sam radila, malo ti zagrebu endometrij u nadi da ce se embrij bolje implantirati.. Meni je fet nakon toga bio neuspjesan… No to se moze pokusati naravno, i sama sam i to probala.
Radi se o De… Ako se ne varam terapija za nk stanice bi bila preko infuzija a za plasma antib Doxycyclin?
Da infuzija… Ukucaj si u Google nk stanice endometrij tako nesto ja sam zbilja pojedinosti zaboravila jer cim sam procitala, da se u hrvatskoj ta pretraga ne radi nisam to vise proucavala…
Nisam pametna,ne poznam nikoga da je to radio ali hvala ti 😊
Dada31 mane vodi se mojim primjerom, jer ja sam ekstrem kojoj je bolest posvuda. Bolest se u mom slučaju dobro pobrinula da nemam nikakve šanse doslovno. Bilo je tu dosta cura s endometriozom koje su uspjele iz prve, druge. Osobno sam tome posvjedočila. Samo se prestanu javljati kad ostanu trudne, pa ne znam daljnji tijek trudnoće, ali naravno znam cure s endo koje su prirodno zatrudnile, tako da, sve je stvar kako veli Lucija koliko se bolest razmahala. Kod mene je to jednostavno od prvog dana otišlo predaleko, tamo 2009. kad je dijagnosticirana tijekom LPSC mioma, valjda već onda praktički nisam imala šanse, a kamoli kad sam krenula na trudnoću 2013. odmah nakon druge LPSC endometrioze. Tad sam imala 30 godina. Godinu dana smo pokušavali prirodno, tek onda išli na IVF. Velim, moja bolest je ekstrem, i nije mjerilo za nikog ovdje. Znat ćeš više o stanju svojih js kad bude aspiracija, a imaš tu i Tiki92 koja ima iskustva s postupcima i endo, nije sve baš beznadežno, glavno da su jajnici čisti. To je već veeeliki plus, a meni jajnici nikad nisu bili čisti. 😟
Ako bih išta voljela ovdje pročitati je to da ćeš se ti ostvariti kao majka ❤️ ja ću se moliti za tebe jednako kao i za sebe samu. Hvala ti na lijepim željama ❤️
endometrioza
Mattani meni je na prvim konzultacijama rečeno da ću dobiti "dual trigger" da pokušaju popraviti što sam imala toliko slabih stanica. Nadam se da neće zaboraviti što je rekao, jer nigdje to ne piše, ali potsjetiti ću ga u srijedu.
A gle, bilo bi sigurno bolje da one ujednačeno rastu, ali što je tu je, to je rad hormona koji se ipak ne mogu 100% kontrolirari. Te velike će pustiti da prerastu u ciste, tj. mega stanice i sa njima se neće moći raditi.
Tek nakon aspiracije se bude znalo što je iskoristvo, što nije…
Ajme što ja onda da očekujem. Moji su u petak bili na 15mm, do danas sam koristila pikice, večeras tek štoperica a u srijedu tadođer aspiracija.. Proći će skoro tjedan dana a da nezna koliko ih je i koje su veličine 🙈🙈 ja doslovno do same aspiracije neću znati apsolutno ništa. Biti će iznenađenje kak god okrenem, ili pozitivno ili negativno.
Super ti je to! Štoperica ide kad su folikuli na cca 18-20mm, a s obzirom da narastu 1-2mm dnevno, tebi su od petka do večeras taman negdje na toliko i narasli🙂
Uhh daj Bože da je tako, hvala ti sad si me smirila baš puno ❤️❤️❤️
endometrioza
E onda se idemo izboriti iako nismo favoriti!!!💪🏻💪🏻💪🏻
A ako se ne izborimo, napravila sam shoping listu suplamenata i prijavila se na fit izazov i doci ce i pseca beba skoro... borba protiv stresa na max 😎
Znam ženu koja je sa endometriozom na jajnicima dobila troje djece (preko IVFa, prirodno nije išlo). Tako da, treba imati i sreće. I ne treba odustajati prerano samo zato što nam preliminarni nalazi ne daju velike šanse.
(naravno, treba znati i kad stati, ali onima koji još nisu krenuli u postupak, imaju malo pokušaja i nemaju fizičkih tegoba stvarno nije vrijeme za stajanje)
💔💔💔
Znam ženu koja je sa endometriozom na jajnicima dobila troje djece (preko IVFa, prirodno nije išlo). Tako da, treba imati i sreće. I ne treba odustajati prerano samo zato što nam preliminarni nalazi ne daju velike šanse.
(naravno, treba znati i kad stati, ali onima koji još nisu krenuli u postupak, imaju malo pokušaja i nemaju fizičkih tegoba stvarno nije vrijeme za stajanje)
I pravu si, znam ih i ja... Ali kad vidim svoje nalaze, i kad ostali vide i kažu da je ok,da su super itd.. pitam se zašto ne ide prirodno već godinama 🙄
Muž i ja već više od 4 god pokušavamo s tim da sam imala ozbiljnu vezu prije njega, nismo se čuvali također 2,3 god... (u njemu nije bio problem jer je sa prvom koju je našao uspio). Bogu hvala na mom mužu, ako nam je sudbina takva da nikada nećemo moći imati djecu, onda mi je drago što baš njega imam uz sebe kao podršku u životu ❤️ ali eto mogu reći da je iza mene 6,7 ne uspjelih godina uz izvrsne nalaze, a zadnje 4 god nemam ni cisti ni ničega 😔
Nadam se da će se kad tad sve poklopiti, svima nama 🙏 mene je sada već sve iscrpilo i divim se curama koje već imaju iza sebe već nekoliko postupaka ❤️
endometrioza
I pravu si, znam ih i ja… Ali kad vidim svoje nalaze, i kad ostali vide i kažu da je ok,da su super itd.. pitam se zašto ne ide prirodno već godinama 🙄
Muž i ja već više od 4 god pokušavamo s tim da sam imala ozbiljnu vezu prije njega, nismo se čuvali također 2,3 god… (u njemu nije bio problem jer je sa prvom koju je našao uspio). Bogu hvala na mom mužu, ako nam je sudbina takva da nikada nećemo moći imati djecu, onda mi je drago što baš njega imam uz sebe kao podršku u životu ❤️ ali eto mogu reći da je iza mene 6,7 ne uspjelih godina uz izvrsne nalaze, a zadnje 4 god nemam ni cisti ni ničega 😔
Nadam se da će se kad tad sve poklopiti, svima nama 🙏 mene je sada već sve iscrpilo i divim se curama koje već imaju iza sebe već nekoliko postupaka ❤️
Pa i ovoj nije išlo prirodno godinama. Pa je iz IVFa skoro iz prve uspjela i naštancala to troje dječice. Tako da, pusti samosažaljenje, i baci se punom parom u proces. Imaš divnog muža, imaš dobar život, sad radiš na tome da si još nabaviš i dječicu i to je to.
💔💔💔
I pravu si, znam ih i ja… Ali kad vidim svoje nalaze, i kad ostali vide i kažu da je ok,da su super itd.. pitam se zašto ne ide prirodno već godinama 🙄
Muž i ja već više od 4 god pokušavamo s tim da sam imala ozbiljnu vezu prije njega, nismo se čuvali također 2,3 god… (u njemu nije bio problem jer je sa prvom koju je našao uspio). Bogu hvala na mom mužu, ako nam je sudbina takva da nikada nećemo moći imati djecu, onda mi je drago što baš njega imam uz sebe kao podršku u životu ❤️ ali eto mogu reći da je iza mene 6,7 ne uspjelih godina uz izvrsne nalaze, a zadnje 4 god nemam ni cisti ni ničega 😔
Pa i ovoj nije išlo prirodno godinama. Pa je iz IVFa skoro iz prve uspjela i naštancala to troje dječice. Tako da, pusti samosažaljenje, i baci se punom parom u proces. Imaš divnog muža, imaš dobar život, sad radiš na tome da si još nabaviš i dječicu i to je to.
Daj Bože ❤️ i ja tebi to sve od srca želim. A uspjet će nam svima kad tad znam ja to. Zato jer mi to želimo i to je jače od svega 😊😊
endometrioza
To ti je kao ovisnost... Kad jednom krenes fali ti igla😂😂..
To ti je kao ovisnost… Kad jednom krenes fali ti igla😂😂..
Ja sam si sačuvala svoje inekcije 😊😊 za uspomenu. Samo sam igle bacila 😁 ipak je to dio svega kako god to utjecalo na mene 😊
endometrioza
Sortiraj odgovore
Najstariji