Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    23. Rujan 2020. 09:13

Ruska1986

lucija07

Samara

Lucija, crtica lijepo tamni i neka samo nastavi tako :) ja mislim da su ti se obje uhvatile da se zato tako rano vec vidi crta. Drzim fige 🙏
    Tuma, sretna i nek beta bude veeelika 🤞

Ne mora biti.. I prosli put sam imala 6 dan crtu tamnu bas i betu skoro 500 na 10 dan a jedan se primio… No da bih voljela voljela bih💓💓😂
    Uhhh nakon svega samo da jedno vec primi u ruke🤗🙏

Da, zanimljivo je to sa betom. Kod mene su svi bili uvjereni da ih je dvoje, cak i doktor. A kad je vidio da je samo jedno, kaze on meni:ma i bolje da je jedno, sa blizancima su uvijek neke pizdarije 😂😂😂
    Sretno svima koji danas nesto cekaju:dal test, dal betu il nesto trece 🤞🤞💪💪

Ruska kratko sam ovdje i nisam svakoga popratila, ali mi se čini kao da ti svašta znaš hahah
    Imaš li ikakva saznanja o tome smeta li topla kupka (cca 37 stupnjeva) na neki način prije punkcije, ili sunčanje? Meni to pomaže protiv grčeva i općenito me malo destresira, ali sam negdje čitala da visoke temp mogu oštetiti jajne stanice u folikulima. Za muža znam da se ne smije pregrijavati, njemu sam zabranila i tuširanje u vreloj vodi što mu je inače navika 😂

Nina985
    23. Rujan 2020. 09:26

LucyLou

Drage lavice, dugo vas citam i evo, dosao je trenutak da vam se i ja pridruzim.😉
    MM i ja pokusavamo vec duze, a prije nesto manje od 2 godine smo odlucili potraziti pomoc. Meni je desni jajovod teze prohodan, sve ostalo je u redu. Nakon neuspjesne AIH smo se odlucili na IVF i prije godinu dana odradili 1. stimulaciju. Dobili smo 12 oocita, 8 se oplodilo a 6 doslo do blastocista, od kojih su 3 bile vrlo dobre, a tri manje. Zbog pocetka hiperstimulacije mi je odgodjen svjezi transfer, par ciklusa poslije smo krenuli s FET: 1.FET u 11/2019 - beta 2.5; 2. FET 02/2020 - beta 4.5; 3. FET u 05/202O je endo bio tanak ali smo ga uspjeli zadebljati estrofemom. Beta 24.5, a ponavljanje za dva dana je pokazalo da se radilo o biokemijskoj trudnoci. Odmah smo odlucili nastaviti - odradiila sam i histeroskopiju i scratching endometrija, i drugu stimulacija u kojoj smo dobili 14 oocita. Ovaj put se oplodilo 9 js od kojih su tri dosle do stadija blastociste. Odmah smo isli u ET dvije super blastice, a treca je smrznuta. Dva tjedna kasnije - beta najniza do sada. Pocetkom mjeseca smo krenuli s pripremama za FET preostalog smrzlica medjutim, endometrij je bio dosta tanak. Pila sam estrofem, nakon par dana smo dodali i flaster Estramon, ja na svoju ruku i ciklu medjutim, 14. dc je endo jedva dogurao do 7,3mm da bi 16.dc pao na 6mm i na kraju smo odustali od transfera. To je bilo prije deset dana, menge jos nema, prosli cetvrtak navecer je krenulo sitno smedjarenje, trajalo do petka popodne i prestalo pa se pitam, da li je to to za mengu ovaj put? Jeste li vi imale slicna iskustva nakon estrofema?

Draga LucyLou,
    Ti si u ovih zadnjih godinu dana zaista odradila lavovski posao od svih postupaka i pretraga.
    Zanima me gdje si radila histeroskopiju, da li si isla samoinicijativno ili ti je MPO doktor sugerirao? Je li bolan postupak?

Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
    Pokušavamo 4.5 god.
    02/2020 1.AIH Bhcg 0
    05/2020 2.AIH Bhcg 0
    09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
    09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
    11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
    03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02

Ruska1986
    23. Rujan 2020. 09:27

Ivanaxx

Ruska1986

lucija07

Samara

Lucija, crtica lijepo tamni i neka samo nastavi tako :) ja mislim da su ti se obje uhvatile da se zato tako rano vec vidi crta. Drzim fige 🙏

Ne mora biti.. I prosli put sam imala 6 dan crtu tamnu bas i betu skoro 500 na 10 dan a jedan se primio… No da bih voljela voljela bih💓💓😂

Da, zanimljivo je to sa betom. Kod mene su svi bili uvjereni da ih je dvoje, cak i doktor. A kad je vidio da je samo jedno, kaze on meni:ma i bolje da je jedno, sa blizancima su uvijek neke pizdarije 😂😂😂

Ruska kratko sam ovdje i nisam svakoga popratila, ali mi se čini kao da ti svašta znaš hahah
    Imaš li ikakva saznanja o tome smeta li topla kupka (cca 37 stupnjeva) na neki način prije punkcije, ili sunčanje? Meni to pomaže protiv grčeva i općenito me malo destresira, ali sam negdje čitala da visoke temp mogu oštetiti jajne stanice u folikulima. Za muža znam da se ne smije pregrijavati, njemu sam zabranila i tuširanje u vreloj vodi što mu je inače navika 😂

Da, za muske je preporucljivo da se kupaju u hladnoj vodi! Moj muz se isto obozavao tusirati vrelom vodom, ali se sad skroz naviknuo na hladnu... A sto se tice kupki, znam da su meni izricito zabranili kupke nakon punkcije i sada kada sam trudna, kao ta prva tri mjeseca.. Razlog je zbog skupljanja bakterija i ostalog. Tako da stvarno ne znam da li moze skoditi, ali mozda da se ipak suzdrzis od tog... Cisto da se ne bi sta zakompliciralo! Al mislim da topla kupka bas i ne moze uzrokovati ostecenje js.. Bar meni nije tako receno, vise je to zbog bakterija. Mozda ti se javi neka cura koja zna vise o tome..

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

23. Rujan 2020. 09:30

Ruska1986

Ivanaxx

Ruska1986

lucija07

Samara

Da, za muske je preporucljivo da se kupaju u hladnoj vodi! Moj muz se isto obozavao tusirati vrelom vodom, ali se sad skroz naviknuo na hladnu… A sto se tice kupki, znam da su meni izricito zabranili kupke nakon punkcije i sada kada sam trudna, kao ta prva tri mjeseca.. Razlog je zbog skupljanja bakterija i ostalog. Tako da stvarno ne znam da li moze skoditi, ali mozda da se ipak suzdrzis od tog… Cisto da se ne bi sta zakompliciralo! Al mislim da topla kupka bas i ne moze uzrokovati ostecenje js.. Bar meni nije tako receno, vise je to zbog bakterija. Mozda ti se javi neka cura koja zna vise o tome..

Hvala puno i sretno s trudnoćom 💕

Ruska1986
    23. Rujan 2020. 09:46

Ivanaxx

Ruska1986

Ivanaxx

Ruska1986

lucija07

Samara

Da, za muske je preporucljivo da se kupaju u hladnoj vodi! Moj muz se isto obozavao tusirati vrelom vodom, ali se sad skroz naviknuo na hladnu… A sto se tice kupki, znam da su meni izricito zabranili kupke nakon punkcije i sada kada sam trudna, kao ta prva tri mjeseca.. Razlog je zbog skupljanja bakterija i ostalog. Tako da stvarno ne znam da li moze skoditi, ali mozda da se ipak suzdrzis od tog… Cisto da se ne bi sta zakompliciralo! Al mislim da topla kupka bas i ne moze uzrokovati ostecenje js.. Bar meni nije tako receno, vise je to zbog bakterija. Mozda ti se javi neka cura koja zna vise o tome..

Hvala puno i sretno s trudnoćom 💕

Hvala ti, i tebi sretno na punkciji! Samo opusteno i sve ce bit ok! 😉 Ja, recimo, punkciju ni osjetila nisam. Cak sam se odmah htjela i dici sa kreveta i ustat pa mi nisu dali 😂😂 Tako da, cure, samo hrabro 💪💪

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

Tuma
    23. Rujan 2020. 09:55

Ivanaxx sretno na punkciji, ne brini, nije toliko strašno,  ja sam prvi put bila u takvom strahu i grcu, al nije toliko grozno.  Pogotovo nama s malo folikula😅
    2.beta 286!😊 bila je 130 u ponedjeljak 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Ruska1986
    23. Rujan 2020. 10:03

Tuma

Ivanaxx sretno na punkciji, ne brini, nije toliko strašno, ja sam prvi put bila u takvom strahu i grcu, al nije toliko grozno. Pogotovo nama s malo folikula😅
    2.beta 286!😊 bila je 130 u ponedjeljak

🥳🥳🥳🥳 super 🥳🥳🥳🥳

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

🍀🐞MISS🐞🍀
    23. Rujan 2020. 10:03

Maja555 ja sam taman prošli mjesec sve to friško prošla pa ti mogu rec svoja iskustva u bolnici kod dr MRŠIĆA
    Ja stvarno sta se njega tice imam samo rijeci hvale, uvijek nasmijan i pristupacan za odgovoriti na sva moja pitanja..cak cijeli odjel je odlican,sestre i doktori - kao da sam u privatnika tako da ga ne bi najrađe nikad mijenjala,ali ako prilikom 2.pokusaja ivf-a i nove aspiracije ne budem imala smrzlica isla bi privatno ali samo zato sta sam cula da splitsko rodiliste nema dovoljno dobre uvjete za zamrzavanje...vidit cemo sve u 12.mj kad buden isla ponovo
    Imala sam 2 inseminacije- neuspjesne i nakon toga mi je predlozen ivf..od ljekova sam uzimala estrofem do krvarenja pa od 2.dana ciklusa Bemfolu, i par dan nakon mi je uveden i Cetrotid..2 dana prije punkcije sam dobila stopericu..bilo je 10 js, do aspiracije su prezivjele samo 4, vracene su 2, preostale 2 su propale.. imala sam trodnevni transfer- test je 10dpt bio pozitivan ,medutim crta nije tamnila, beta je bila pozitivna ali je i ona lagno padala...radilo se o biokemijskoj.
    Doktor kaze da je to dobar znal,a i sve cure ovdje..sad je pauza do 12.mj , u meduvremenu pijemo razne vitamine i muz i ja i jedva cekam novi pokusaj! To ti je ukratko to..
    Ako te nesto konkretno zanima pisi..
    Zaboravila sam napomenuti da je meni aspiracija bila prestrasna,sve sam osjetila i uzasno me bolilo pa kad dodes do toga budes li imala dosta js trazi neki jaci anestetik,ne samo osamucivac jer meni nista nije pomogao..to je moje iskustvo sta se toga tice,vidim da je to individualno,nekog boli nekog ne- meni je bilo strasno. Transfer nista ne boli.
    Posli se nista nista extra cuvala,samo taj jedan dan, kasnije normalan zivot
    Kad ti ides? To ti je 1.pokusaj? Kakvi su vasi problemi?
    Lucija07 crta bas tamni, bravo!! 

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

• kiki989
    23. Rujan 2020. 10:05

Tuma cestitaaaam, odlicnoo...🤗 e sad docekat pregled, jos gore nego betu, ja imam jos 5 dana od 17...
    Lucija crta se itekako vidiii 😍 superrr 💪🏼
    Svim ostalim curama zelim srecu i drzim fige samo za pozitivne rezultate ❤️

Ja AMH 13, MM Oligo
    12.2019. 1. IVF -> vracena blastica, dosla M
    3.2020. 2. IVF -> vracen trodnevni, dosla M
    8.2020. 1. FET -> vracena blastica 1.9. 🙏🏼 9. dnt beta 225,50, 11. dnt beta 566,40 🤗

5.2021. Stigao 👶🏼❤️
    1.2023. novi FET, beta ➖
    3.2023. Nove konzultacije. Novi nalazi AMH 8, oligo.
    5.2023. 3. IVF (imali sudar na dan transfera i nisam stigla pa su zaledili 2x blastice)
    9.2023. FET, beta ➖
    11.2023. FET

iris_iris
    23. Rujan 2020. 10:06

maja555

Blacky89 u kojem si gradu? Pratile smo se i 2019.god ako se sicas hehe.
    Danas sam bila na uzv, endomtrioza s 5.5 cm je smanjena na 1 cm uz biljne pripravke. Ovulacija redovita. Iduci ciklus tj.za 15 krecem s prikupljanjem nalaza i na prirodni IVF u kbc split kod Dr.Mrsica. ako ima koja cura iz kbc split da mi se javi :)

pozdrav maja555, možeš napisati koje biljne pripravke? hvala! 

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.