Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    21. Rujan 2020. 16:30

lucija07

lucija07

Simba 1989

lucija07

Simba transfer je bio u cetvrtak.. Ali ja se sa simptomima ne zamaram jer ih ni u jednoj T nisam imala.. Nista, osim pozitivnog testa.. Vjerojatno ce past u srijedu.. Inace mi 5 dan blastica bio pozitivan oba puta.. Bez ikakvih boluckanja, probadanja bolnih grudi i implantacijskog krvarenja….

Meni je transfer morule bio u petak i počela sam osluškivati..znači u principu ti ostanes trudna bez i jednog simptoma??? Pa zar od stimulacije nemaš bolne grudi?

Ne nista.. Malo bolne grudi i to je to… Bolne grudi imam i pred svaku mengu tako da to nije mjerodavan simptom za mene…

Ali ja nisam sad bila u stimulaciji vec u 7 mjesecu.. Sad je bio Fet.. No svejedno, da ostajem trudna bez simptoma…

Ja sam bila trudna prošle godine prirodno, bez simptoma. Poceli su tek oko 12tog tjedna, neka mala mukica. I sada u 5 mj ivf missed u 9tom tjednu također bez nekih simptoma. Grudi uglavnom bole od utrogestana. Također se razmisljam o toj analizi embrija i isto mi je receno da to opet nije sigurno, čak mi je rečeno i da neuredan kariogram kod roditelja ne mora značiti bolesnu djecu isto kao sto uredan kariogram ne mora znaciti zdravu djecu. Dakle bas je sve stvar sreće i bozje volje😐😐

21. Rujan 2020. 17:48

angribird

lucija07

lucija07

Simba 1989

lucija07

Simba transfer je bio u cetvrtak.. Ali ja se sa simptomima ne zamaram jer ih ni u jednoj T nisam imala.. Nista, osim pozitivnog testa.. Vjerojatno ce past u srijedu.. Inace mi 5 dan blastica bio pozitivan oba puta.. Bez ikakvih boluckanja, probadanja bolnih grudi i implantacijskog krvarenja….

Meni je transfer morule bio u petak i počela sam osluškivati..znači u principu ti ostanes trudna bez i jednog simptoma??? Pa zar od stimulacije nemaš bolne grudi?

Ne nista.. Malo bolne grudi i to je to… Bolne grudi imam i pred svaku mengu tako da to nije mjerodavan simptom za mene…

Ali ja nisam sad bila u stimulaciji vec u 7 mjesecu.. Sad je bio Fet.. No svejedno, da ostajem trudna bez simptoma…

Ja sam bila trudna prošle godine prirodno, bez simptoma. Poceli su tek oko 12tog tjedna, neka mala mukica. I sada u 5 mj ivf missed u 9tom tjednu također bez nekih simptoma. Grudi uglavnom bole od utrogestana. Također se razmisljam o toj analizi embrija i isto mi je receno da to opet nije sigurno, čak mi je rečeno i da neuredan kariogram kod roditelja ne mora značiti bolesnu djecu isto kao sto uredan kariogram ne mora znaciti zdravu djecu. Dakle bas je sve stvar sreće i bozje volje😐😐

Tako je.. Moja susjeda nema uredan kariogram, rodila je dijete sa jako teskim malformacijama.. 
    Prirodna trudnoća .. Predložili su ima ako se ikad odluce na jos djece da obavezno odu na ivf van na pgd i da ce im sve biti placeno.. Oni nisu htjeli.. Uglavnom nakon tog bolesnog djeteta rodila je dvoje savršeno zdrave djecice... 

21. Rujan 2020. 18:09

lucija07

angribird

lucija07

lucija07

Simba 1989

lucija07

Tako je.. Moja susjeda nema uredan kariogram, rodila je dijete sa jako teskim malformacijama..
    Prirodna trudnoća .. Predložili su ima ako se ikad odluce na jos djece da obavezno odu na ivf van na pgd i da ce im sve biti placeno.. Oni nisu htjeli.. Uglavnom nakon tog bolesnog djeteta rodila je dvoje savršeno zdrave djecice…

Ma ne znas vise sta bi mislio. Za sada nismo radili kariogram iako bi ja htjela. Ne znam jel bolje znati ili ne. Nakon te prirodne trudnoće koja je lose zavrsila isli smo na razgovor sa genetičarem van hrv jer smo eto mogli to napraviti usput gdje nam je tako rečeno.

21. Rujan 2020. 18:18

angribird

lucija07

angribird

lucija07

lucija07

Simba 1989

lucija07

Prirodna trudnoća .. Predložili su ima ako se ikad odluce na jos djece da obavezno odu na ivf van na pgd i da ce im sve biti placeno.. Oni nisu htjeli.. Uglavnom nakon tog bolesnog djeteta rodila je dvoje savršeno zdrave djecice…

Ma ne znas vise sta bi mislio. Za sada nismo radili kariogram iako bi ja htjela. Ne znam jel bolje znati ili ne. Nakon te prirodne trudnoće koja je lose zavrsila isli smo na razgovor sa genetičarem van hrv jer smo eto mogli to napraviti usput gdje nam je tako rečeno.

A da li je vasa bebica isla na analizu? Mislim jeste li saznali da li s njom nesto nije bilo u redu ili.. Meni je zao sto moj plod nije isao na citogenetiku no nazalost prvi put se nisam snasla naravno nitko ti to nece sam reci, a drugi put nisam imala dovoljno materijala😔 jer se plod poceo sam apsorbirati🤷‍♀️...
    Tim bi bar saznala nesto ovakvo ne znam nista... 

• more2309
    21. Rujan 2020. 18:19

Giny zao mi je sto je tako zavrsilo, isplaci se i od tuguj, a onda glavu gore i u novu borbu 🍀🍀!
    Tuma cestitam na lijepoj beti, neka sve bude skolski kako treba, bas volim procitat tako lijepe vijesti, daju snagu i nadu za dalje 🙂🥰❤!
    Lucija iza tebe su godine borbe, ne mogu ni zamisliti kako je to, sve je super i ne moze bolje, a nikako da uspije. Ja ti stvarno od srca zelim da ovo bude uspjesan i dobitan FET koji ce rezultirati sa dvije prekrasne bebice 🤞🍀🙏, zasluzila si ❤!

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    21. Rujan 2020. 19:05

Tuma

Drage žene kad čujem sto ste sve prošle i prilazite, srce mi se slama😔
    Svima vam želim puno sreće i zdravlja i bebace i da vam se sreća okrene ❤
    Nikitta šaljem puno podrške i želim ti puno snage i volje za borbe koje slijede❤
    Ja sam danas vadila betu. 12 dana poslije transfera dvodnevnog embrija, beta je 130😊 djeluje li vam to oke?

Tuma odlicnoooo za 12dan 🎉❤️🙏

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

21. Rujan 2020. 19:18

Da bila je analiza, otkriveno je masu deformacija, bolesti, sindroma i ne znam čega sve ne, nespojivo sa životom.  Sad kad vratim film bila sam bas zelena sto se tice bilo kakvih testiranja, naknadno sam skuzila da mi nije rađen ni neki kompletniji ultrazvuk ni ništa. Pomirila sam se sa svime ali teško je zaboraviti.

Lana3
    21. Rujan 2020. 21:06

Pozdrav cure, 
    Da li je neka isla privatno na ivf pa ako moze preporuciti kliniku, u zagrebu, naravno  ako ima pozitivno iskustvo!? U Petrovoj su predbiljezbe za stimulaciju u 2021. a mi ne bi cekali do tada jer imamo sve nalaze spremne. 

🧔 33 👩 33
    1. IVF Petrova, uspješan (15 dnt beta 7178, 24 dnt 28547)
    2. IVF Beta plus (9dnt 222, 13dnt 1901, 16dnt 6100)

Sreca ♥
    21. Rujan 2020. 21:31

Cure kada bi mogla test? Sedam dana od trodnevnog? Lagana mi je nervoza 😑🤨

🤍

Ruska1986
    21. Rujan 2020. 21:33

Lana3

Pozdrav cure,
    Da li je neka isla privatno na ivf pa ako moze preporuciti kliniku, u zagrebu, naravno ako ima pozitivno iskustvo!? U Petrovoj su predbiljezbe za stimulaciju u 2021. a mi ne bi cekali do tada jer imamo sve nalaze spremne.

Mozes otici u polikliniku IVF(Simunic). Oni ti rade i preko HZZOa i jako brzo dodjes na red. Najbolje ih nazovi pa sve provjeri... Svi su stvarno super, a o strucnosti ne trebam ni govoriti... 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.