Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    20. Rujan 2020. 17:56

Belaaa

Bozma

Ima tko iz Splita da se nedavno testirao na Covid? Opet su nesto mijenjali, pa me zanima kako to sad ide s obzirom da nisam narucena, a nigdje nema broja za narucit se sa uputnicom.

Ja sam blizu Splita i nisam se narucivala na dan transvera ujutro u 7 h sam dosla prva gore fi je higojenski kraj Cukarina i uzeli me bez problrms rekla da imsm transver u 9 nslaz bio sutra dan popodne na mail mi poslali

Pise na njihovim stranicama da od 31.08. se ne radi na higijenski nego na krizine

🍀🐞MISS🐞🍀
    20. Rujan 2020. 18:14

Bozma

Belaaa

Bozma

Ima tko iz Splita da se nedavno testirao na Covid? Opet su nesto mijenjali, pa me zanima kako to sad ide s obzirom da nisam narucena, a nigdje nema broja za narucit se sa uputnicom.

Ja sam blizu Splita i nisam se narucivala na dan transvera ujutro u 7 h sam dosla prva gore fi je higojenski kraj Cukarina i uzeli me bez problrms rekla da imsm transver u 9 nslaz bio sutra dan popodne na mail mi poslali

Pise na njihovim stranicama da od 31.08. se ne radi na higijenski nego na krizine

Bozma,tako je ,nije ti vise na higjenskom nego na Krizinama...nazovi svog ginekologa ili dr opce prakse ,on te mora naruciti i javit ti termin...nalaz bude odma sutardan od testiranja

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

• Oolive
    20. Rujan 2020. 18:23

Nikitta

Oolive radi se o uklanjanju duboke zdjelične endometrioze IV. stadija koja zahtjeva resekciju crijeva barem 6 cm, za što bi uz ginekologa specijalista u timu trebao operirati abdominalni kirurg i eventualno urolog. Preko HZZO mi se nudi Ćorić i vjerojatno on operira sa svojim abdominalcima s Rebra. Nisam sigurna da bih ja mogla inzistirati da u timu bude netko iz KB Dubrava, što je naravno veliki minus. Hvala na preporukama!
    Leptirica82 što si točno operirala, ako smijem znati? U ovom slučaju mom, ako se odlučim privatno ići u Austriju, doktor je rekao da je šansa za stomu 3%. Imam osjećaj da je ovdje to malo češće. Kako si to podnijela, koliko dugo si imala to? Hvala ti na preporukama. Nadam se da si sada skroz dobro.

Da, dubrava nazalost nema ginekologiju, samo je jedan gin u cijeloj bolnici. Znam za slucaj kolegice koje je operirana uz asistenciju ginekologa iz druge kuce. Tako da doktori to rade, naravno ne na zahtjev pacijenta. Ako ne nades nekoga kome bi se dala u ruke, uvijek mozes doci na konzultacije u dubravu. Drzim fige🤞

👸33god. 🤴🏻 32.god

*par god. pokušavanja
    *jedna uredna spontana trudnoća prije 10 god. Moja velika beba savršena sa željom za bratom ili sestrom🙏
    *7./2020 AIH
    *9./2020- cista postupak odgođen
    *10./2020 AIH
    *11./2020 prvi IVF 🙏

• Dandelion0
    20. Rujan 2020. 18:31

Nikitta, imam autoimunu bolest, Crohn. Puknuo crijevo, odrezali kojih 13 cm. Ja sam je dobila zbog stanja crijeva (zbog bolesti), a ne zbog tih 13 cm odrezanih. Imala je 8 mj. Dobro se snašla. Puno bolje nego sam mislila. I živjela sam normalno, u pravom smislu te riječi. Iako je naravno bolje bez nje. Sada je sve ok, za sada. Zbog tih operacija mi otišli jajovod, imam priraslica. I u 1 mj sam išla na operaciju micanja jajovoda (hidrosalpings). Jedva našla dr. koji će me operirati. Ja inače idem na Rebro, pa sam vezana i uz Petrovu. Mene je recimo dr. Ćorić odbio operirati jer kao, može napraviti više štete plus on je mislio da s tim hidrosalpingima mogu u postupak što ginek nisu htjeli. Na kraju me operirao drugi dr., uspio laparoskopski. Imala 6 rupica umjesto 3. 😁 Imala hrpu priraslica, ali je sve uspio riješiti. Ali dr. Ćorić slovi kao vrsnii stručnjak za endometrioze. Dok sam čekala kod anesteziologa, bila i jedna žena od kojih 40ak godina koja je došla k anesteziologu jer ima težu endometriozu i operirat će je dr. Ćorić.
    Odbili Austriju ali bi te ovdje htjeli operirati? I ja sam na micanje jajovoda išla uplašena što i kako će se završiti ali uspjelo je. Ali znam da se stoka izbjegava kad god je moguće. Što kažu ovdje dr. za stomu? 

Stiže nam curica 💓

• Dandelion0
    20. Rujan 2020. 18:32

stoma, ne stoka. 

Stiže nam curica 💓

• Dandelion0
    20. Rujan 2020. 19:10

Nikitta, 
    i ja sam bila kratko kod njega. Vjerujem da je rizilna operacija. To je i meni napisao pa me nije htio operirati. Tebe hoće, možda je to dobar znak. 😁 A i nadam se da je spreman na takvu operaciju. Tu stvarno moraš imati dobar tim. Da, prošla sam 3 operacije, hrpu ne baš lijepih pretraga, hrpu tableta koje nisu ni malo bezopasne. I sada je to iza mene i došao i mpo na red. Prvi put bezuspješno. Nadam se da će sljedeći biti uspješniji. 😁 Kada bi trebala odlučiti hoćeš na operaciju? Mogu ti samo savjetovati da budeš hrabra i da stoma (u slučaju da je dobiješ) nije propast. Ljudi ostaju trudni, rađaju s njom. Nije lako, pogotovo prva 2,-3 tjedna ali smo se naviknuli bili i stvarno sam normalno živjela. Ali vjerujem da ni kod tebe ne bi bila za stalno. U biti, uvjerena sam da ti neće ni trebati, da će se crijeva spojiti bez problema. 💕 💕 💕 💕 💕 

Stiže nam curica 💓

Nada 🍀
    20. Rujan 2020. 20:10

Draga Nikitta, divim ti se na snazi i borbi. Žao mi je do neba da moraš trpiti takve bolove. Nadam se da će se za tebe pojaviti svjetlo na kraju tunela i da ćeš brzo biti operirana i na kraju držati svoju bebicu u naručju u zdravlju i srići 🍀
    Mislim da je VM pitala za sex nakon punkcije, meni je doktorica rekla ni slučajno prije transfera jer postoji velika opasnost od infekcije 🤷‍♀️

20. Rujan 2020. 20:13

Nikitta

Leptirice upravo tako, to treba biti odličan tim, a ja sam nekako više povjerenja dobila u Austriji, naravno kad mi je doktor u svojoj privatnoj ordinaciji posvetio sat i pol prvi put i dva sata drugi put kad sam došla. Pokazivao mi je video-snimke operacije, pokazivao knjigu koju je napisao o tome, pomno mi opisivao postupak operacije. Problem je što mi je HZZO odbio financirati, pa sad to moram sama, a 15.000€ je jako velik novac. Moram se odlučiti onako odmah, već sam trebala biti operirana ovaj mjesec, ali sam čekala odgovor HZZO. Umirem svaki dan, imam krv i sluz u stolici, idem kakat ne samo nakon svakog obroka, nego tijekom obroka, doslovno ne smijem nikud iz stana. Trpim užasne bolove pri kakanju, imam bolove u bubrezima, u jajnicima, zdjelici, cijela utroba me jebački boli. Bez Ketonala, Spasmexa i Normabela ne prolazi niti jedan dan od 1 do 12 dc, pa opet od 19dc do menge, zapravo samo par dana u mjesecu sam bez tableta, jer je onda bol smanjena, da ne gutam tablete. Danas mi je 10 dc i iskreno se nadam da je danas ovulacija, tako da prestanem srat 1728288x dnevno uz hororne bolove. Hvala puno na svom podjeljenom iskustvu, puno mi pomaže. 🥰

Joj... Strasno je ovo za citati a ne prozivljavati...
    Mozda glupo pitanje.. No kad je to kod tebe to sve buknulo? Ne znam bas puno o endometriozi no nesto znam jer 2 moje frendice ju imaju.. Jedna je isča vec na 3 operacije a buduci da ne zeli piti tablete (iz vjerskih razloga) sve joj se siri i sprema se na operaciju br 4...strasno
    Druga svoju drzi pod kontrolom ali samo uz kontracepcijske pilule.. Njoj je isto dio na crijevima i kad treba dobit mengu period dok treba dobit kaze da se htjela ubit od bolova.. Iska je na hitnu par puta ali nije ni to rješenje. Sad je opet na kontracepcijskim pilulama i ok je.. Isla je na 2 operacije i odmah pila tablete nakon operacije .. Pije ih vec skoro 10 godina.. Kad su radili na bebi tih par mjeseci SVE se prosirio... Strasno... 

20. Rujan 2020. 20:14

nada86

Draga Nikitta, divim ti se na snazi i borbi. Žao mi je do neba da moraš trpiti takve bolove. Nadam se da će se za tebe pojaviti svjetlo na kraju tunela i da ćeš brzo biti operirana i na kraju držati svoju bebicu u naručju u zdravlju i srići 🍀
    Mislim da je VM pitala za sex nakon punkcije, meni je doktorica rekla ni slučajno prije transfera jer postoji velika opasnost od infekcije 🤷‍♀️

Ajme meni kad ispunktiraju moje folikule nije mi do same sebe a ne sexa😝😂😂😂🤢
    Grozna sam.. Jadan moj muz... 
    Boji mi se vise  prici😂... 

20. Rujan 2020. 20:26

Nikitta, divim ti se i nadam se da ce se to sve uskoro zavrsit

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.