Samo da javim curkama koje prate moju situaciju, HZZO mi je odbio zahtjev za liječenje u inozemstvu. 2 liječnika su dala pozitivno mišljenje, 1 je dao negativno mišljenje, i zbog toga su me odbili. Ne bih dalje ovdje pisala o tome. Žalit ću se i borba tek kreće. Idem do kraja. Glava me boli od plakanja, bijesa, stresa. Cure, želim vam svima sreću u postupcima, trudnoćama. Za mene predstoji jedno teško razdoblje, kad budem mogla, javit ću se, ali znajte da mislim na vas sve i želim vam svako dobro. Veliki zagrljaj svima od mene. ❤️
Koji su to kreteni samo hrabo naprijed i nedaj se sve ces ti to rijesiti i ugledati svoju srecu vjerujem u tebe i saljem jaki zagrljaj odmori od svega❤️🙏
Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞
Cure kako oni kontaju na humanoj trudnocu od zadnje menstruacije il od dana transvera jer ako mi je od zadnje menstruacije onda sam u 6 tjednu a ja bez nekih posenih siptoma i ova moja prija mi kaze da ne brinem ako mi srceko ne prokuca odma jer je njoj tek u 11 tjednu prokucalo bitno da plod je ok i da oni to prate ako je od dana transvera onda mi je tek 3 tjedan jeli ikoo zna ??? ajme kad ce taj Utorak 🙏 provat cu ne zamarat see…❤️🙏
Trudnocu računaju kao i svaku ostalu,od prvog dana zadnje menstruacije, a plod se ne razvija bas normalno ako mu srce ne kuca do 11 tjedna tj tad se znaci uopće ne razvija.. To je jedino stvar loseg doktora i ultrazvuka.. Srceko pocne titrati u 6 ili 7 tjednu jedino sto znaju biti starije aparature pa doktori ne vide..
Sretno💓
Kazem ti njoj je sve bilo ok i bas smo gledale knjizicu tocno pise 11tjedan kad je prokucalo jer i meni to bilo cudno i bas sam je zvala danas da mi uslika i da rekla mi je da kontaju od dana zadnje menstruacije tako da sam vas bezveze umarala pitanjima cekam Utorak nadam se dobru 🙏❤️ hvala na odgovoru
Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞
Cure kako oni kontaju na humanoj trudnocu od zadnje menstruacije il od dana transvera jer ako mi je od zadnje menstruacije onda sam u 6 tjednu a ja bez nekih posenih siptoma i ova moja prija mi kaze da ne brinem ako mi srceko ne prokuca odma jer je njoj tek u 11 tjednu prokucalo bitno da plod je ok i da oni to prate ako je od dana transvera onda mi je tek 3 tjedan jeli ikoo zna ??? ajme kad ce taj Utorak 🙏 provat cu ne zamarat see…❤️🙏
Trudnocu računaju kao i svaku ostalu,od prvog dana zadnje menstruacije, a plod se ne razvija bas normalno ako mu srce ne kuca do 11 tjedna tj tad se znaci uopće ne razvija.. To je jedino stvar loseg doktora i ultrazvuka.. Srceko pocne titrati u 6 ili 7 tjednu jedino sto znaju biti starije aparature pa doktori ne vide..
Sretno💓
Kazem ti njoj je sve bilo ok i bas smo gledale knjizicu tocno pise 11tjedan kad je prokucalo jer i meni to bilo cudno i bas sam je zvala danas da mi uslika i da rekla mi je da kontaju od dana zadnje menstruacije tako da sam vas bezveze umarala pitanjima cekam Utorak nadam se dobru 🙏❤️ hvala na odgovoru
Do 11 tjedna srce nije kucalo?
Oprosti ali to ne mogu vjerovati.. 2 puta, sam bila trudna i svaki put u 6 tjednu titralo srce..
Kazem jedino ako je los ultrazvuk pa doktor do tad nije vidio, no kako bi se plod mogao razvijati.. Ajmo logicki...dakle to je gotovo treci mjesec trudnoce.. Kako bi se on uredno razvijao ako srce do tog 11 tjedna nije kucalo?? Kako se plod moze razvijati ako srce ne kuca.. To ide jedno s drugim....
Oprosti ali to ne mogu vjerovati.. 2 puta, sam bila trudna i svaki ……………………..
Ne kužim se, ali...je li moguće da žena ima duge cikluse i još ako je razmak uzmeđu dva UZV bio malo duži. Možda je tada i otišla prvi put na pregled pa joj tako upisali u knjižicu (sad vjerojatno pišem gluposti )
Oprosti ali to ne mogu vjerovati.. 2 puta, sam bila trudna i svaki ……………………..
Ne kužim se, ali…je li moguće da žena ima duge cikluse i još ako je razmak uzmeđu dva UZV bio malo duži. Možda je tada i otišla prvi put na pregled pa joj tako upisali u knjižicu (sad vjerojatno pišem gluposti)
Tako da.. To sam i napisala... Jedino ako do tad ili doktor ukoliko je ranije isla nije dobro vidio ili joj je to bio prvi ultrazvuk.. Ali da srce ne kuca do 11 tjedna i uredno se razvija jednostavno nije moguće . Uostalom otkud on zna da je srce prokucalo bas u tom 11 tjednu.. Vjerojatno je to bilo i ranije samo ona nije isla na ultrazvuk...
Koliko ja znam o titrajima srca krajnje vrijeme da prokuca je negdje 8. tjedan. Ako otkucaja u 6. tjednu nema čeka se do negdje odprilike 8. tjedna. Ali mislim da je tako samo kod prirodnih trudnoća gdje ustvari ne znas kad je ovulacija nastupila a time nije sigurno ni kada se oplodnja dogodila pa se uzima u obzir ako je to bilo tjedan, deset dana kasnije onda ce kasnije i srce prokucati. Kod ivf-a je druga priča, tu se sve skoro u minutu zna tako da bi i otkucaji trebali biti u 6. tjednu.
Koliko ja znam o titrajima srca krajnje vrijeme da prokuca je negdje 8. tjedan. Ako otkucaja u 6. tjednu nema čeka se do negdje odprilike 8. tjedna. Ali mislim da je tako samo kod prirodnih trudnoća gdje ustvari ne znas kad je ovulacija nastupila a time nije sigurno ni kada se oplodnja dogodila pa se uzima u obzir ako je to bilo tjedan, deset dana kasnije onda ce kasnije i srce prokucati. Kod ivf-a je druga priča, tu se sve skoro u minutu zna tako da bi i otkucaji trebali biti u 6. tjednu.
Tako je.. 6 ili 7 tjedan najkasnije..
I to čekanje do 8. tjedna kod prirodnih trudnoća se odnosi samo na relativno uredne cikluse. Ima tu dosta varijabli ali uglavnom IVF je potpuno druga priča gdje se zna minuta početka ciklusa, minuta ovulacije, minuta oplodnje i jedini nekakv vremenski interval malo duži se moze ostaviti za kasniju implantaciju koja je individualna. Ali i tu se radi o dan, dva duže kod nekoga, nikako se ne može raditi o tjednima tako da bi otkucaji trebali biti na tom prvom UZ oko 6tog tjedna i s razlogom taj prvi UZ tada i stavljaju.
Mila2311,
Meni nisu htjeli raditi ivf dok se nisam riješila hidrosalpinga. Ali ne maknu ti jajnik nego jajovod. I kod mene su odmah maknuli oba iako je na uzv samo 1 bio problematičan. Nakon operacije, dr. rekao da su oba bila loša, tak da je dobro da su oba maknuli. Po njima, šanse za trudnoću su puno manje jer je voda u jajovodima štetna za embrije. Oporavak je brz i 1 ciklus čekanja nakon operacije i možeš u postupak.
Nikitta, pratim tvoju priču i ne mogu ni zamisliti kako se osjećaš. Žao mi je zbog toga. Nadam se da ćeš smoći hrabrosti za daljnju borbu.
Stiže nam curica 💓
Samo da javim curkama koje prate moju situaciju, HZZO mi je odbio zahtjev za liječenje u inozemstvu. 2 liječnika su dala pozitivno mišljenje, 1 je dao negativno mišljenje, i zbog toga su me odbili. Ne bih dalje ovdje pisala o tome. Žalit ću se i borba tek kreće. Idem do kraja. Glava me boli od plakanja, bijesa, stresa. Cure, želim vam svima sreću u postupcima, trudnoćama. Za mene predstoji jedno teško razdoblje, kad budem mogla, javit ću se, ali znajte da mislim na vas sve i želim vam svako dobro. Veliki zagrljaj svima od mene. ❤️
😔🤗❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji