Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    18. Rujan 2020. 12:05

Belaaa

lucija07

Belaaa

lucija07

Belaaa

Cure kako oni kontaju na humanoj trudnocu od zadnje menstruacije il od dana transvera jer ako mi je od zadnje menstruacije onda sam u 6 tjednu a ja bez nekih posenih siptoma i ova moja prija mi kaze da ne brinem ako mi srceko ne prokuca odma jer je njoj tek u 11 tjednu prokucalo bitno da plod je ok i da oni to prate ako je od dana transvera onda mi je tek 3 tjedan jeli ikoo zna ??? ajme kad ce taj Utorak 🙏 provat cu ne zamarat see…❤️🙏

Trudnocu računaju kao i svaku ostalu,od prvog dana zadnje menstruacije, a plod se ne razvija bas normalno ako mu srce ne kuca do 11 tjedna tj tad se znaci uopće ne razvija.. To je jedino stvar loseg doktora i ultrazvuka.. Srceko pocne titrati u 6 ili 7 tjednu jedino sto znaju biti starije aparature pa doktori ne vide..
    Sretno💓

Kazem ti njoj je sve bilo ok i bas smo gledale knjizicu tocno pise 11tjedan kad je prokucalo jer i meni to bilo cudno i bas sam je zvala danas da mi uslika i da rekla mi je da kontaju od dana zadnje menstruacije tako da sam vas bezveze umarala pitanjima cekam Utorak nadam se dobru 🙏❤️ hvala na odgovoru

Do 11 tjedna srce nije kucalo?
    Oprosti ali to ne mogu vjerovati.. 2 puta, sam bila trudna i svaki put u 6 tjednu titralo srce..
    Kazem jedino ako je los ultrazvuk pa doktor do tad nije vidio, no kako bi se plod mogao razvijati.. Ajmo logicki…dakle to je gotovo treci mjesec trudnoce.. Kako bi se on uredno razvijao ako srce do tog 11 tjedna nije kucalo?? Kako se plod moze razvijati ako srce ne kuca.. To ide jedno s drugim….

I meni tu nesto cudno jer i ja znsm da terbado 8 tjedna najksnije ma necu sezamarati bit cesta. bude iz koze nemoguu ,🙏❤️ jos tri dana i eto uotorak i sve cu znati nadam se da cu lipe vijesti donjeti🙏🤗❤️

Koji ce tebi sutra biti tjedan? Ne znam zasto uopce mislis da se nece vidjeti srculence kako titra? 

18. Rujan 2020. 12:06

lucija07

Belaaa

lucija07

Belaaa

lucija07

Belaaa

Cure kako oni kontaju na humanoj trudnocu od zadnje menstruacije il od dana transvera jer ako mi je od zadnje menstruacije onda sam u 6 tjednu a ja bez nekih posenih siptoma i ova moja prija mi kaze da ne brinem ako mi srceko ne prokuca odma jer je njoj tek u 11 tjednu prokucalo bitno da plod je ok i da oni to prate ako je od dana transvera onda mi je tek 3 tjedan jeli ikoo zna ??? ajme kad ce taj Utorak 🙏 provat cu ne zamarat see…❤️🙏

Trudnocu računaju kao i svaku ostalu,od prvog dana zadnje menstruacije, a plod se ne razvija bas normalno ako mu srce ne kuca do 11 tjedna tj tad se znaci uopće ne razvija.. To je jedino stvar loseg doktora i ultrazvuka.. Srceko pocne titrati u 6 ili 7 tjednu jedino sto znaju biti starije aparature pa doktori ne vide..
    Sretno💓

Kazem ti njoj je sve bilo ok i bas smo gledale knjizicu tocno pise 11tjedan kad je prokucalo jer i meni to bilo cudno i bas sam je zvala danas da mi uslika i da rekla mi je da kontaju od dana zadnje menstruacije tako da sam vas bezveze umarala pitanjima cekam Utorak nadam se dobru 🙏❤️ hvala na odgovoru

Do 11 tjedna srce nije kucalo?
    Oprosti ali to ne mogu vjerovati.. 2 puta, sam bila trudna i svaki put u 6 tjednu titralo srce..
    Kazem jedino ako je los ultrazvuk pa doktor do tad nije vidio, no kako bi se plod mogao razvijati.. Ajmo logicki…dakle to je gotovo treci mjesec trudnoce.. Kako bi se on uredno razvijao ako srce do tog 11 tjedna nije kucalo?? Kako se plod moze razvijati ako srce ne kuca.. To ide jedno s drugim….

I meni tu nesto cudno jer i ja znsm da terbado 8 tjedna najksnije ma necu sezamarati bit cesta. bude iz koze nemoguu ,🙏❤️ jos tri dana i eto uotorak i sve cu znati nadam se da cu lipe vijesti donjeti🙏🤗❤️

Koji ce tebi sutra biti tjedan? Ne znam zasto uopce mislis da se nece vidjeti srculence kako titra?

Tj u utorak? Koji ti je bio prvi dan zadnje menstruacije? Od tad racunas trudnocu.

🍀🐞MISS🐞🍀
    18. Rujan 2020. 13:48

Tuma cestitam,bas se lijepo vidi!
    P.s. da li ti je muz ista pio ?

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

• Panjdo
    18. Rujan 2020. 14:49

Pozdrav!
    Nova sam ovdje, ali već tjednima čitam, pratim, učim nove stvari i nadam se 🙈
    Prije nego smo se suprug i ja našli u procesu MPO, nisam imala pojma o trećini stvari koje sam zadnjih nekoliko tjedana naučila.
    Mi smo na bebi počeli aktivno raditi prije godinu i pol, prirodno, bez ikakve "asistencije". S obzirom na moj PCOS i anovulatorne cikluse (i nepravilne, kad je bal...) , pretpostavljala sam da će trebati više vremena i pripremila se na to skupa sa suprugom. Ni na kraj pameti nam u samom početku nije bilo da će trebati toliko vremena i da ćemo na kraju završiti na MPO.
    Ali eto, početkom godine smo se odlučili zakoračiti i u to poglavlje našeg života. Krenuli smo vaditi sve nalaze kad je nastupio lockdown i otkazan nam je pregled. Opet smo započeli u 6.mjesecu pa se rastegnulo zbog godišnjih i sad smo napokon došli na svoje 😅
    Dogovorena mi (nam) je inseminacija na SD.
    Što se nalaza tiče, vadili smo klasične nalaze koje su nas tražili. S moje strane osim gore spomenutog nema nikakvih problema. Suprug ima neki manji problem sa spermiogramom, ali doktorica je rekla da je to zanemarivo i ništa previše strašno 
    Danas mi je treći dan ciklusa i trebala sam početi piti Femaru, ali sam nazvala humanu zbog kratkog ciklusa i sestra mi je rekla da ona na mom mjestu ne bi popila. Mjesečnica je došla dosta ranije nego inače i poprilicno je oskudna, ali ciklusi su mi bili kratki i kad mi je dr prepisala tablete. Uglavnom, sad sam totalno zbunjena i u jednu ruku tužna jer još jedan mjesec čekamo i još jedan ciklus je otišao kvragu. I ako idući opet bude kratak, kaj uopće da radim? 🤷‍♀️🤦‍♀️
    Ovaj je bio 17 (ali se to i prije događalo) dana i prvo sam mislila da je možda na neku ludi sreću implantancijsko jer je krenulo u tom smjeru, ali onda se pojavila "svježija" krv pa je ta pretpostavka otišla u vodu. Danas bi kao što sam rekla trebao biti 3.dan i krvarenje je skoro skroz iščezlo (s tim da ne računam 2 dana prije jer je bilo po jednom dnevno malo smeđe nakon što sam se obrisala). 
    Uglavnom, nadam se da ću se uklopiti u vašu ekipu i da ćemo nastaviti druženje..

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    18. Rujan 2020. 14:57

Tumaa supeer bravooo bit ce to dobrooo🙏🎉🎉 bas mi drago❤️
    Samara sretnooo ,,🙏🙏❤️

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    18. Rujan 2020. 15:09

Lucija07 prvo ti zelim svu srecu tek sad skontala u kojem si stadiju ubrzo moze testic🤗🙏❤️
    A nije da mislim nego me strah svega jer sam imala taj spontani ima 5g i od tada nikako i prosla svega u medju vremenu sta drugi zdrastvani problema pa u godinu ipo 5 neuspijeli postupaka i sada ovo u prirodnom dosla na dogovor za zadnji postupak bespatni u desti misec di bi ja placala lijekove i ono zavrsim na aspiraciji  jer sam pila trave neke  i eto taj fragmin sve se nekako bilo na prisu itd da smo u soku  jos uvjek
    Da sad bi mi bija 6 tjedan a ja jos nikakvi  vele siptoma pa me i to brine tu i tamo sike osjetim i ledja i mrvu sinoc bolilo dole  neznam kazu da ne mora biti siptomi jos beta mi se ok duplals prva  14 dan 107,3 a druga 16 dan  324 rekla da to odlicno i da netriba vise vadit i sad cekam taj ultrazvuk🙏❤️🤗

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

18. Rujan 2020. 15:29

Belaaa

Lucija07prvo ti zelim svu srecu tek sad skontala u kojem si stadiju ubrzo moze testic🤗🙏❤️
    A nije da mislim nego me strah svega jer sam imala taj spontani ima 5g i od tada nikako i prosla svega u medju vremenu sta drugi zdrastvani problema pa u godinu ipo 5 neuspijeli postupaka i sada ovo u prirodnom dosla na dogovor za zadnji postupak bespatni u desti misec di bi ja placala lijekove i ono zavrsim na aspiraciji jer sam pila trave neke i eto taj fragmin sve se nekako bilo na prisu itd da smo u soku jos uvjek
    Da sad bi mi bija 6 tjedan a ja jos nikakvi vele siptoma pa me i to brine tu i tamo sike osjetim i ledja i mrvu sinoc bolilo dole neznam kazu da ne mora biti siptomi jos beta mi se ok duplals prva 14 dan 107,3 a druga 16 dan 324 rekla da to odlicno i da netriba vise vadit i sad cekam taj ultrazvuk🙏❤️🤗

Bit ce sve u redu...
    Imala sam i ja 2 spontana i vec 10 transfera tako da... I kad opet zatrudnim znam da ce me svega bit strah dok ne prodaje bar 3 mjesec, a onog 9 tjedna se grozim jer mi tad svaki put se plod prestao razvijat uz uredno duplanje bete i uredan pregled u 6 tjednu sa titrajem srca naravno... 
    No.. Moramo se nadat i razmisljati pozitivno nema druge... 

Tuma
    18. Rujan 2020. 15:35

miss1502

Tuma cestitam,bas se lijepo vidi!
    P.s. da li ti je muz ista pio ?

Hvala, iako me stvarno strah jos primati čestitke 😅🥰
    Muz je pio cink, vitamin C i čaj zdravac.

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Sreca ♥
    18. Rujan 2020. 15:41

lucija07

Belaaa

Lucija07prvo ti zelim svu srecu tek sad skontala u kojem si stadiju ubrzo moze testic🤗🙏❤️
    A nije da mislim nego me strah svega jer sam imala taj spontani ima 5g i od tada nikako i prosla svega u medju vremenu sta drugi zdrastvani problema pa u godinu ipo 5 neuspijeli postupaka i sada ovo u prirodnom dosla na dogovor za zadnji postupak bespatni u desti misec di bi ja placala lijekove i ono zavrsim na aspiraciji jer sam pila trave neke i eto taj fragmin sve se nekako bilo na prisu itd da smo u soku jos uvjek
    Da sad bi mi bija 6 tjedan a ja jos nikakvi vele siptoma pa me i to brine tu i tamo sike osjetim i ledja i mrvu sinoc bolilo dole neznam kazu da ne mora biti siptomi jos beta mi se ok duplals prva 14 dan 107,3 a druga 16 dan 324 rekla da to odlicno i da netriba vise vadit i sad cekam taj ultrazvuk🙏❤️🤗

Bit ce sve u redu…
    Imala sam i ja 2 spontana i vec 10 transfera tako da… I kad opet zatrudnim znam da ce me svega bit strah dok ne prodaje bar 3 mjesec, a onog 9 tjedna se grozim jer mi tad svaki put se plod prestao razvijat uz uredno duplanje bete i uredan pregled u 6 tjednu sa titrajem srca naravno…
    No.. Moramo se nadat i razmisljati pozitivno nema druge…

Ufff lucija07 svaka cast na snazi. Puno sricee ti zelim ❤️🙏🙏🤞 hrabro i drzi se. 

🤍

Ruska1986
    18. Rujan 2020. 16:25

Belaaa

Nemoj se brinut sta nemas nekakvih simptoma jos... Ja sam u proslom postupku(inseminacija) imala sve:i mucninu i sise, itd... Sve moguce stvari i neuspjesno! Sad sam isla na ivf i nikakvih simptoma do nekog 8og tjedna nije bilo, al bas nikakvih. No mucnina ni boli u grudima, niceg! Sad je tek sve krenulo! Tako da smireno cekaj uvz i bice sve ok! 🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.