Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    17. Rujan 2020. 06:27

Nikitta

Tuma nikako da ti velim za AMH, sigurno slušaš non stop “jebate tako mlada i tako nizak AMH”, ali neka te to ne jebe, ja sam s 30 godina imala AMH 4.4 pmol, nakon 3 stimulirana pao je na 1,3 pmol, mislila sam da ću umrijet od suza. Onda sam morala pauzirat postupke, napunila 33 godine, smanjila stres, AMH porasao na 5,5 pmol! Onda je s 35 godina pao na 3,2 pmol, sad napunila 37 i AMH je pao na 1,9 pmol. Satrala sam opet rezervu s 2 stumulirana u pol godine… Vjerujem da će opet porast… mora 🤣 Mah, mrzim taj AMH, zabrijale smo da nam on određuje rezervu, a zapravo ga vade da odrede terapiju radi odaziva jajnika. Voljela bih da nikad nisam čula za AMH, jer on je jebeni pokazatelj koliko nam je tijelo u stresu, a ne kakve su js 🙄 Sretno i nemoj prerano s testovima, samo će ti donijet stres ma kakav rezultat bio 🙈

Mene lucinger uopce nije ni pitao za amh npr, on je rekao da je to njemu ne bitno i da mu je bitno sto vidi na ultrazvuku...
    E sad... Ja dok sam kretala s 30 amh mi je bio 25,onda nakon 3 stimulirana pao na 17 tak nest i onda opet nakon 2 stimulirana i 34 godine sam od sebe se vratio na 25 sto mi je bilo nevjerojatno...
    Uglavnom rezerva mi je i vise nego odlicna za 35 godina i toliko stimulacija tako da ne znam dal je to istina da se oni stimulacijom trose ili mi lijekovima samo potaknemo rast onih folikula koji bi taj mjesec ionako propali... Tak dio mi nikad nije bio jasan...

17. Rujan 2020. 07:00

mila2311

Ivanaxx

Hej cure, dugo me nije bilo :) čestitam trudnicama 😍😍
    Meni prva iui nije uspjela pa smo mjesec pauzirali da se malo opustimo, a i dr je bio na go, i sad krećemo s prvim ivf-om. Imala sam 5.dan ciklusa po 2 folikula lijevo i desno, od 10 do 11.5 mm, što se vama čini je li to ok rezultat, dr je bio razočaran jer sam mlada i očekivao je bar 7-8 folikula. A kako sam nova u svemu ovome, ne znam ni je li veličina primjerena danu ciklusa. Bila sam na bemfoli i menopuru, a od danas (6.dan) je uveo orgalutan. Sutra mi je novi uzv, al baš sam zabrinuta jer je i on sam bio razočaran. K tome mi je amh 5.1, a imam 26 god. Mužu sve uredno. Ima li tko što utješno reći haha
    Naravno možete i bit brutalno iskrene hahaha
    Još jednom čestitam trudnicama i želim vam uredne trudnoće i lijepe zdrave bebice ♥️

Mislim da ti to nije toliko lose. Moj amh je 3.1 aaa imam 28 god. Takoder u muza sve super. 6dan ciklusa sam imala 3folikula: 1x11, 1x12 i 1x14. Na kraju jedna stanica oplodena i napravljen transfer.. Zelim ti sricu sutra na uzv 🙏🤞🥰❤️

Hvala puno 😍♥️

17. Rujan 2020. 07:05

ruska1986

Je i dr je rekao da je malo folikula, al da nije nemoguće, samo što se ne može znati imamo li ijednu jajnu stanicu tu. Al eto nadam se najboljem. 

Lucija07
    225 bemfole i 1 amp menopura 3 dana, onda jučer to dvoje plus orgalutan i danas samo orgalutan do pregleda. 

AuroraB
    17. Rujan 2020. 07:05

Treba vidjeti da li se negdje može žaliti na takvo postupanje u VV, to stvarno nije u redu... Osim što su ljudi prisiljeni gubiti vrijeme i živce, stvaraju nepotrebne troškove HZZO-u, jer za svaki taj dolazak u ZG imate pravo na naknadu putnog troška, pa jeftinije bi bilo zaposliti osobu taman da joj je i jedini zadatak biti na telefonu. Baš sam zgrožena s tim, i mislim da ću se nekamo obratiti. Nejdem tamo u postupak, ali kad čitam ovo što pištete ne mogu vjerovati. Još gore, nemaju ni anesteziologa pa čupaju ženama stanice na živo. Bože sačuvaj!

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

17. Rujan 2020. 07:06

Hahaha očito nisam odgovorila kako sam planirala, da svaku označim pa da znate kome pišem 😂

17. Rujan 2020. 07:10

AuroraB

Ivanaxx, meni su se sa svakim UZV pojavila 4 nova, čak su i poslije štoperice rasli novi… Možda i tebi naraste još koja! Samo na žalost bilo je dosta nezrelih na kraju kod meme. Ako i ostane manji broj, upamti da je dovoljna samo jedna "ona prava"! Sličnu situaciju je imala i Tumaako se dobro sjećam
    Inače, pročitala sam da 80% folikula sadrži jajne stanice, 60-70% od tog broja da bude zrelo, i 75% zrelih da se na kraju oplodi, te na kraju od oplođenih 70% se nastavi razvijati… Eto, malo i takve statistike 🙂, moje brojke se poprilično uklapaju u ovu statistiku 🙂

Hvala na ohrabrenju! Zapravo i pokušavam misliti pozitivno i da se ovo sve ok razvija, ali mi je lakše psihički kad čujem različita iskustva, to mi poništi osjećaj koji sam imala kad je dr rekao da mu je stvarno žao što mi ne ide, a tako sam mlada haha
    Jer dotad nisam ni mislila da su 4 folikula loša 🙈

17. Rujan 2020. 07:44

AuroraB

Treba vidjeti da li se negdje može žaliti na takvo postupanje u VV, to stvarno nije u redu… Osim što su ljudi prisiljeni gubiti vrijeme i živce, stvaraju nepotrebne troškove HZZO-u, jer za svaki taj dolazak u ZG imate pravo na naknadu putnog troška, pa jeftinije bi bilo zaposliti osobu taman da joj je i jedini zadatak biti na telefonu. Baš sam zgrožena s tim, i mislim da ću se nekamo obratiti. Nejdem tamo u postupak, ali kad čitam ovo što pištete ne mogu vjerovati. Još gore, nemaju ni anesteziologa pa čupaju ženama stanice na živo. Bože sačuvaj!

Vjeruj aktivistice rode su se stalno zalile na to cupanje folikula bez anestezije, izgovor je bio da nemaju uvjete jer je stvarno bio skucen prostor.. E onda su ga preuredili i kao bit ce i opce no ta ideja opet nije zazivjela.. 

Samara
    17. Rujan 2020. 08:12

Pitanje, sutra prije transfera ne stavljam utrogestan? 🤔

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

17. Rujan 2020. 08:41

Samara

Meni su rekli da ga popijem... 

Ruska1986
    17. Rujan 2020. 08:52

Samara

Meni nisu nista rekli, al sam ga ja stavila...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.