Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    16. Rujan 2020. 22:06

Chloe18

Ruska1986

mila2311

Chloe18

lucija07

Chloe18

Samara

Da odmah ih pocnes koristitii.. Ako ti ponestane, ides po novu turu

Hvala puno na odgovoru,nadam se da mi nece dugo trebat,ovo mi je sve novo i prvi put pa sam jos nadobudna na uspjeh iz prve 🙊

Ako ti uspije onda ce ti itekako dugo trebati, najmanje do 3 mjeseca trudnoce, tako da.. Nadaj se da ce ti dugo trebati🤞🙂😄

Ajmeeeee sta stvarno?😨😨 Znaci kuhana i pečena s njima, sad si me malo sokirala,ja mislila da prestajem s njima svakako kad dode m il' kad bude poz beta kad ono sok i nevjerica xd okej onda se nadam da Ce mi trebat,hvala na info 😊😁

I meni je prvi put,pa jos uvijek nisan upucena u sve. Znaci ukoliko bude srice, utrogestan je sigurmo 12tj. Iii ako moze cure,netko ko je vec prosao sve, kako se pomasati nakon transfera. Meni je receno kao samo taj dan mirovati, ostalo se ponasati normalno 🤔😕

Dobro su ti rekli! Samo nemoj dizat bas nest tesko. Ja sam samo prvi dan odmarala i odmah se vratila na posao(radim u jednom ducanu) i sve radila ko i inace i evo, trudna!

Znaci norm sve radis, pitam jer i ja radim u ducanu, rekla je dokt da mi moze prepisati mirovanje sad ali nisam htjela, mislim da nije prijeko potrebno sad

Ja sam sad 9 i pol tjedana trudna i od danas ne radim vise! 🙂 Kazem, samo nemoj nesto tesko dizat, to se svakako preporucuje.. Al isto nije da tu i tam nisam digla koju kutiju jer nisam navikla da zovem nekoh da to radi umjesto mene! 🤷‍♀️ Ali svakako to izbjegavaj. Ovo se ostalo normalno.. Ja sam odradivala i smjene od 11 sati(doslovno 11 sati na nogama) pa se ipak na kraju primilo.. Mislim da tu nema pravila.. Nije da ce ako lezis postupak bit uspjesniji neg ako normalno sve radis. Drzim fige i cuvaj se 🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Sreca ♥
    16. Rujan 2020. 22:15

Ivanaxx

Hej cure, dugo me nije bilo :) čestitam trudnicama 😍😍
    Meni prva iui nije uspjela pa smo mjesec pauzirali da se malo opustimo, a i dr je bio na go, i sad krećemo s prvim ivf-om. Imala sam 5.dan ciklusa po 2 folikula lijevo i desno, od 10 do 11.5 mm, što se vama čini je li to ok rezultat, dr je bio razočaran jer sam mlada i očekivao je bar 7-8 folikula. A kako sam nova u svemu ovome, ne znam ni je li veličina primjerena danu ciklusa. Bila sam na bemfoli i menopuru, a od danas (6.dan) je uveo orgalutan. Sutra mi je novi uzv, al baš sam zabrinuta jer je i on sam bio razočaran. K tome mi je amh 5.1, a imam 26 god. Mužu sve uredno. Ima li tko što utješno reći haha
    Naravno možete i bit brutalno iskrene hahaha
    Još jednom čestitam trudnicama i želim vam uredne trudnoće i lijepe zdrave bebice ♥️

Mislim da ti to nije toliko lose. Moj amh je 3.1 aaa imam 28 god. Takoder u muza sve super. 6dan ciklusa sam imala 3folikula:  1x11, 1x12 i 1x14. Na kraju jedna stanica oplodena i napravljen transfer.. Zelim ti sricu sutra na uzv 🙏🤞🥰❤️

🤍

Ruska1986
    16. Rujan 2020. 22:17

Ivanaxx

Meni prva iui nije uspjela pa smo mjesec pauzirali da se malo opustimo, a i dr je bio na go, i sad krećemo s prvim ivf-om. Imala sam 5.dan ciklusa po 2 folikula lijevo i desno, od 10 do 11.5 mm, što se vama čini je li to ok rezultat, dr je bio razočaran jer sam mlada i očekivao je bar 7-8 folikula. A kako sam nova u svemu ovome, ne znam ni je li veličina primjerena danu ciklusa. Bila sam na bemfoli i menopuru, a od danas (6.dan) je uveo orgalutan. Sutra mi je novi uzv, al baš sam zabrinuta jer je i on sam bio razočaran. K tome mi je amh 5.1, a imam 26 god. Mužu sve uredno. Ima li tko što utješno reći haha
    Još jednom čestitam trudnicama i želim vam uredne trudnoće i lijepe zdrave bebice ♥️

A da je malo folikula, je! S obzirom da si mlada bas.. Ali to ti nista ne znaci! Ostale su cure trudne i sa takvim rezultatom!  Stvarno nema pravila... Nemoj se stresirat, napravi sve sta je u tvojoj mogucnosti, a sve ostalo nazalost ne ovisi o nama...  Svakako javi razvoj situacije 🤞🤞🤞 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

16. Rujan 2020. 22:22

Ivanaxx

Od koliko jedinica bemfole si na dan dobivala?
    I da li ti je amh izrazen u p/mol ili ng/mol? 
    Jer za te godine dosta je nizak ako je u p/mol amh izrazen i  onda ne znam cemu se doktor cudi bez obzira na godine..
     Ja imam 35 a amh 25..i nisam jos ostvarila trudnoću sa brdooo izvadjenih folikula.... 

Sreca ♥
    16. Rujan 2020. 22:23

Ruska1986

Chloe18

Ruska1986

mila2311

Chloe18

lucija07

Chloe18

Samara

Da odmah ih pocnes koristitii.. Ako ti ponestane, ides po novu turu

Hvala puno na odgovoru,nadam se da mi nece dugo trebat,ovo mi je sve novo i prvi put pa sam jos nadobudna na uspjeh iz prve 🙊

Ako ti uspije onda ce ti itekako dugo trebati, najmanje do 3 mjeseca trudnoce, tako da.. Nadaj se da ce ti dugo trebati🤞🙂😄

Ajmeeeee sta stvarno?😨😨 Znaci kuhana i pečena s njima, sad si me malo sokirala,ja mislila da prestajem s njima svakako kad dode m il' kad bude poz beta kad ono sok i nevjerica xd okej onda se nadam da Ce mi trebat,hvala na info 😊😁

I meni je prvi put,pa jos uvijek nisan upucena u sve. Znaci ukoliko bude srice, utrogestan je sigurmo 12tj. Iii ako moze cure,netko ko je vec prosao sve, kako se pomasati nakon transfera. Meni je receno kao samo taj dan mirovati, ostalo se ponasati normalno 🤔😕

Dobro su ti rekli! Samo nemoj dizat bas nest tesko. Ja sam samo prvi dan odmarala i odmah se vratila na posao(radim u jednom ducanu) i sve radila ko i inace i evo, trudna!

Znaci norm sve radis, pitam jer i ja radim u ducanu, rekla je dokt da mi moze prepisati mirovanje sad ali nisam htjela, mislim da nije prijeko potrebno sad

Ja sam sad 9 i pol tjedana trudna i od danas ne radim vise! 🙂 Kazem, samo nemoj nesto tesko dizat, to se svakako preporucuje.. Al isto nije da tu i tam nisam digla koju kutiju jer nisam navikla da zovem nekoh da to radi umjesto mene! 🤷‍♀️ Ali svakako to izbjegavaj. Ovo se ostalo normalno.. Ja sam odradivala i smjene od 11 sati(doslovno 11 sati na nogama) pa se ipak na kraju primilo.. Mislim da tu nema pravila.. Nije da ce ako lezis postupak bit uspjesniji neg ako normalno sve radis. Drzim fige i cuvaj se 🙂

Aaa zasluzeno sada odmaraj sa svojom bebicom 🥰🥰
    Malo mi je nezgodan posao, radim i noc i podizem plinske boce. Pa radi toga sam posao izbjegla. 🤣😁 Ali po kuci normalno funkcijoniram 
    Hvala ti puno takoder cuvaj se i pazi na sebe ❤️🥰

🤍

AuroraB
    16. Rujan 2020. 22:33

Ivanaxx, meni su se sa svakim UZV pojavila 4 nova, čak su i poslije štoperice rasli novi... Možda i tebi naraste još koja! Samo na žalost bilo je dosta nezrelih na kraju kod meme. Ako i ostane manji broj, upamti da je dovoljna samo jedna "ona prava"! Sličnu situaciju je imala i Tuma ako se dobro sjećam
    Inače, pročitala sam da 80% folikula sadrži jajne stanice, 60-70% od tog broja da bude zrelo, i 75% zrelih da se na kraju oplodi, te na kraju od oplođenih 70% se nastavi razvijati... Eto, malo i takve statistike 🙂, moje brojke se poprilično uklapaju u ovu statistiku 🙂

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• Piky
    16. Rujan 2020. 22:44

Cure dali je tko na vv a da je imao aspiracija sa jednom jajnom stanicom, jel vam tko što javio, jel vas tko zvao jeli se oplodilo ili ne.. Ja sam imala jednu jajnu stanicu i rekli su da dođem sutra u 8.

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
    3/2020 insem. - stigla M
    7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
    9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
    Beta
    19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
    20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
    04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
    26.04 ET, 10.5 beta

16. Rujan 2020. 23:15

Piky

Cure dali je tko na vv a da je imao aspiracija sa jednom jajnom stanicom, jel vam tko što javio, jel vas tko zvao jeli se oplodilo ili ne.. Ja sam imala jednu jajnu stanicu i rekli su da dođem sutra u 8.

Ne, oni ne zovu... Vec dodjes tamo i onda cekas dal ce bit transfera ili ne.. Nekad se znalo dogodit da, dodjem tamo treci dan pa me posalju kuc i kazu da, se sve dobro razvija pa da dodjem peti dan🤷‍♀️🤷‍♀️..
    Ono 300 km za bezveze.. Pitala sam mogu li nazvat... Neee... Ne znam samo kako druge bolnice mogu.. Oni su posebni po tom pitanju

Tuma
    16. Rujan 2020. 23:18

Piky

Ja sam tamo i 1 sam dosla i saznala da se moja stanica nije oplodila i dušu isplakala na hodniku 😔 a drugi put se opet 1 stanica oplodila i isto sam saznala u 8 tamo. I evo sad cekam betu... sretno!!🥰

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Tuma
    16. Rujan 2020. 23:23

AuroraB da, u pravu si, tako je i meni bilo.
    Ivanaxx ja imam 30g i amh 2,8. Imala sam prvi put 3 folikula, od kojih 2 prazna, a ovaj put 4 i 3 prazna... al evo jedna stanica je oplodena i sad čekam 🥰
    Ali da, ako ti je amh nizak, ne znam zašto ga čudi manji broj folikula.  Ja držim fige da svi budu puni i da se lijepo oplode. Mlada si, vjerojatno kvalitetnih stanica, tako da je to prednost 🥰
    I hvala svima na savjetima danas, dan mi je cijeli u žurbi,  prvi put u danu sam sjela sad. Vjerojatno ću u sub napraviti test, al isto imam gro kineza.... a možda i sama sebe iznenadim i ne napravim do pon 🤞

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.