Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BlueSunset
    04. Rujan 2020. 16:50

BlueSunset

miss1502

Mislim da nije to bila biokemijska…meni je beta bila 10 i test je bio pozitivan 3 dana ,kasnije je beta padala…to je bila biokemijska
    Ako neko ima kontakt za zenu prodaje cajeve bilo bi super,na fejsu se ne javlja

Nije mi bio spontani sam od sebe, na prvom ultrazvuku se vidjelo da gestacijska vrećica nije ok pa su me htjeli slati na kiretažu ali sam sama prokrvarila nakon ukidanja terapije utrogestanom. Drugi su mi doktori ranije govorili da misle da nema potrebe zahisteroskopijom pa sad nisam pametna.

U biti je ovo trebao biti odgovor Luciji, vidi se da sam nova 

04. Rujan 2020. 17:02

BlueSunset

Nije mi bio spontani sam od sebe, na prvom ultrazvuku se vidjelo da gestacijska vrećica nije ok pa su me htjeli slati na kiretažu ali sam sama prokrvarila nakon ukidanja terapije utrogestanom. Drugi su mi doktori ranije govorili da misle da nema potrebe zahisteroskopijom pa sad nisam pametna.

Nisu ni meni bili sami od sebe, to se zove missed AB ili zadrzani spontani.. Kad mislis da si trudna a plod se ne razvija tj prestane kucati srce.. I ja sam to saznala tek na 'normalnom ultrazvuku'..
    Nije u biti bitno kakav je, spontani je bio sad zadrzani ili krene sam od sebe u jednom trenutku to je razlika...
    Ne znam.. Ja sam htjela ici i isla sam jer nakon spontanih znaju i nastati te priraslice u maternici koje se obicnim ultrazvukom ne vide.. Nije to to nista strasno, meni je trajalo cca 10 min i odmah ides kuci... Dobila sam dolje injekciju popila jos sama protiv bolova i to je to.. Nalaz uredan no bar sam mirna po tom pitanju... 

Giny
    04. Rujan 2020. 17:32

Curke danas mi je bio prvi transfer. Od 3 oocite jedna se razvila, vraćen mi je trodnevni embrij 🙏 sad šta bude. 

🧔35, oligoasthenospermia 🤦🏻‍♀️34, AMH 5.96
    9/2020- ICSI, beta 19.7, biokemijska 11/2020 novi postupak
    Cito poliklinika

Ruska1986
    04. Rujan 2020. 18:06

Giny

Curke danas mi je bio prvi transfer. Od 3 oocite jedna se razvila, vraćen mi je trodnevni embrij 🙏 sad šta bude.

Sretnoooooo 🤗🤗🤗

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Giny
    04. Rujan 2020. 18:07

Ruska1986

Giny

Sretnoooooo 🤗🤗🤗

Hvala 🙂

🧔35, oligoasthenospermia 🤦🏻‍♀️34, AMH 5.96
    9/2020- ICSI, beta 19.7, biokemijska 11/2020 novi postupak
    Cito poliklinika

Ruska1986
    04. Rujan 2020. 19:14

Cure, imam jedno pitanje.. Mozda je glupo ali me zanima.. Vi koje ste imale spontani u nekom tjednu npr.8,9,... Da li ste mozda osjetile da je nesto drukcije? Mislim, da li vam je i dalje bila muka i da li su i dalje bili prisutni svi simptomi iako trudnoca nije bila ok? 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

04. Rujan 2020. 19:42

Ruska1986

Cure, imam jedno pitanje.. Mozda je glupo ali me zanima.. Vi koje ste imale spontani u nekom tjednu npr.8,9,… Da li ste mozda osjetile da je nesto drukcije? Mislim, da li vam je i dalje bila muka i da li su i dalje bili prisutni svi simptomi iako trudnoca nije bila ok?

Ja nisam u T ni imala apsolutno nikakve simptome tako da nisam imala kako osjetiti razliku... Nista.. 9tt a uopce to nisam osjecala... 

04. Rujan 2020. 19:48

lucija07

Ruska1986

Cure, imam jedno pitanje.. Mozda je glupo ali me zanima.. Vi koje ste imale spontani u nekom tjednu npr.8,9,… Da li ste mozda osjetile da je nesto drukcije? Mislim, da li vam je i dalje bila muka i da li su i dalje bili prisutni svi simptomi iako trudnoca nije bila ok?

Ja nisam u T ni imala apsolutno nikakve simptome tako da nisam imala kako osjetiti razliku… Nista.. 9tt a uopce to nisam osjecala…

Npr 1 ultrazvuk mi je bio u 6 tt.. Srce kucalo sve bilo ok veličina ploda odgovarala tjednu gestacijska uredne veličine sve skolski sto bi se reklo.. I iduci ultrazvuk u 9 tt doktorica mi je rekla da je po veličini ploda prestao se razvijati sa 8 + 5 dakle cca, 2 dana prije tog ultrazvuka..
    Nikad mi nije bilo muka tokom tih skoro 9 tjedna niti sam ista osjecala drugačije... Bas nista... 

• Ana26
    04. Rujan 2020. 19:58

Ja sam imala spontani u 8 tj, nisam imala nikakve  simptome trudnoće niti sam krvarila. Na prvom pregledu je bilo sve ok i nakon 2tj  sam došla na pregled i dr.je rekla da se plod prestao razvijati i morala sam na kiretažu. 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

04. Rujan 2020. 20:01

Ruska1986

Meni je bilo isto kao i Luciji, 6plus1 je kucalo srce a na uz 9plus1 vise nije bilo otkucaja. Plod se po njihovom misljenju prestao razvijati sa 7 tjedana. Mene su cijelo vrijeme boljele grudi sve do iza čišćenja i imala sam od transfera smeđkasti iscjedak svako par dana. Nisam primjetila da su mi se neki simptomi pojavili nakon tog sedmog tjedna ili nestali. Mislim da se to i ne može znati. Jedino ako bas krene jako krvarenje i spontani sam od sebe.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.