Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivevk
    04. Rujan 2020. 23:53

Pozdrav zene moje drage.. Pomoc, savjet, bilo sto dobro dođe.. 
    Vidim, mnoge ste prosle potpomognutu oplodnju. 
    Ukratko, dvije vanmaternicne (između jednog malog anđela rodila😊)…
    Jucer sam izasla iz bolnice i odstranjen mi je i drugi jajovod, stoga zavrsili smo sa trudnocom prirodnim putem. 
    Molim Vas odakle krenuti, kako, di, sta, vezano za IVF postupak.. Kaze doktor odmah po djecu kad se oporavim.. 
    Kad najranije krenuti sa svim tim, sto prvo napraviti?
    Zbunjeni smo i suprug i ja, a htjeli bi bar jos jedno.. 

👩‍🦰34, 👨‍🦰37
    Dvije vanmaternicne (nemam jajovode) i jedan spontani...
    Imamo jedno malo ☀️👨‍👩‍👦❤️
    07/21 neuspjeli postupak
    Pauza do daljnjeg radi "sređivanja" unutarnjeg šava od carskog reza koji je popucao skroz..konzultacije po cijeloj RH..🙄🙈

Tuma
    05. Rujan 2020. 00:24

Cupica7

Tuma,otvorila sam sada Ramizin paket i unutra su 2 razlicite koverte , jedna za mene, a druga naznacena na supruga, pa onda mozda i ima poseban recept.
    Za sebe sam navela da je sumnja na pcos, ostalo ok, pa je prema tome napravila.
    Ako neka ima tu dijagnozu - slobodno se javite, pa vam ostavim svoj kontakt za dogovor oko slanja.

Da, hvala, ja imam nizak amh, tako da ću joj se javiti, imamo skoro pa suprotne dg😅 hvala ti, nadam se da će nekoj curi pomoći🥰

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• kiki989
    05. Rujan 2020. 00:38

Ivevk, kao prvo dobrodosla i jos prije nas napustila 🤗
    Jesi u zg-u ili? Nazvat polikliniku za koju se odlucis i oni ce ti reci tocno sta trebas sve donijeti (briseve, hormone, krvnu grupu...) 
    Uzeti uputnice kod svog ginekologa ili ako ces privatno, ja sam imala dobra iskustva s drzavnom, sve mi je bilo super brzo gotovo... kad skupis sve papire, na dogovor kod MPO doktora...
    On ce odluciti u kakav postupak ce se ici i s kojim lijekovima. sve ovisi o nalazima i od doktora do doktora...
    Sretno :)

Ja AMH 13, MM Oligo
    12.2019. 1. IVF -> vracena blastica, dosla M
    3.2020. 2. IVF -> vracen trodnevni, dosla M
    8.2020. 1. FET -> vracena blastica 1.9. 🙏🏼 9. dnt beta 225,50, 11. dnt beta 566,40 🤗

5.2021. Stigao 👶🏼❤️
    1.2023. novi FET, beta ➖
    3.2023. Nove konzultacije. Novi nalazi AMH 8, oligo.
    5.2023. 3. IVF (imali sudar na dan transfera i nisam stigla pa su zaledili 2x blastice)
    9.2023. FET, beta ➖
    11.2023. FET

🌼TiKi🌼
    05. Rujan 2020. 08:29

Cure, trenutno sam u postupku, jucer folikuli na lijevom 14,12,11,11,11; na desnom gdje imam endometriom jedan od 11 i dva manja... Danas idem opet. Moram reci da sam malo razocarana. Stimulacija Rekovelle i Cetrotide... Dr je rekla da bi punkcija mogla biti u pon. Zar to nije malo rano s obzirom na velicinu folikula? Ne znam sto da mislim 😔

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Ruska1986
    05. Rujan 2020. 09:40

TiKi92

Cure, trenutno sam u postupku, jucer folikuli na lijevom 14,12,11,11,11; na desnom gdje imam endometriom jedan od 11 i dva manja… Danas idem opet. Moram reci da sam malo razocarana. Stimulacija Rekovelle i Cetrotide… Dr je rekla da bi punkcija mogla biti u pon. Zar to nije malo rano s obzirom na velicinu folikula? Ne znam sto da mislim 😔

Hm, pa ne znam... Ja sam uvijek mislila da se ceka da bar jedan bude 18.. Ali valjda doktorica zna zasto te stavila u pon...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

05. Rujan 2020. 10:09

TiKi92

Cure, trenutno sam u postupku, jucer folikuli na lijevom 14,12,11,11,11; na desnom gdje imam endometriom jedan od 11 i dva manja… Danas idem opet. Moram reci da sam malo razocarana. Stimulacija Rekovelle i Cetrotide… Dr je rekla da bi punkcija mogla biti u pon. Zar to nije malo rano s obzirom na velicinu folikula? Ne znam sto da mislim 😔

Pa mali su jos da, stoperica se daje kad su folikuli cca 18 mm... Javi sto kaze danas

Tuma
    05. Rujan 2020. 10:27

Tiki92 meni isto djeluje da su još mali... al vidjet ćeš sto ti danas kaže.  Javi nam...
    Ja sam isto danas isla na uzv, u pon mi je punkcija. Na desnom su i dalje 3, iako ovaj 1 je samo 13mm i dr je rekla da na njega ne računamo,  da je vjerojatno nezrela stanica. Drugi je taman, u njega polaze sve nade, a 3.se nada da će još dozrijeti do ponedjeljka... ugl, sa ona 2 super sam na kraju pala  na 1 super. A kod mene su velike šanse za prazne folikule k tome.😭 na lijevom imam 1 i to jako veliki, pa misli da je cista.... i to je to.... i ja sam razočarana,  bas jako. Al bar sam prekjučer sve isplakala 😅
    A testiranje na zaraznoj sam obavila u par minuta, jako brzo je to sve išlo i rekli su mi da ne brinem za nalaz, da će biti na vrijeme....

👨 31 g, sve ok
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    Imamo Laru ❤

Ruska1986
    05. Rujan 2020. 10:52

Tuma

Tiki92 meni isto djeluje da su još mali… al vidjet ćeš sto ti danas kaže. Javi nam…
    Ja sam isto danas isla na uzv, u pon mi je punkcija. Na desnom su i dalje 3, iako ovaj 1 je samo 13mm i dr je rekla da na njega ne računamo, da je vjerojatno nezrela stanica. Drugi je taman, u njega polaze sve nade, a 3.se nada da će još dozrijeti do ponedjeljka… ugl, sa ona 2 super sam na kraju pala na 1 super. A kod mene su velike šanse za prazne folikule k tome.😭 na lijevom imam 1 i to jako veliki, pa misli da je cista…. i to je to…. i ja sam razočarana, bas jako. Al bar sam prekjučer sve isplakala 😅
    A testiranje na zaraznoj sam obavila u par minuta, jako brzo je to sve išlo i rekli su mi da ne brinem za nalaz, da će biti na vrijeme….

Odlicno za nalaz, bar si to rijesila! A za ovo ostalo ces vidit.. Zna na kraju i samo taj jedan bit potreban za trudnocu tako da nemoj odustajati prerano 💪🏻💪🏻💪🏻 Sretno!

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Tuma
    05. Rujan 2020. 11:28

Ruska1986

Tuma

Tiki92 meni isto djeluje da su još mali… al vidjet ćeš sto ti danas kaže. Javi nam…
    Ja sam isto danas isla na uzv, u pon mi je punkcija. Na desnom su i dalje 3, iako ovaj 1 je samo 13mm i dr je rekla da na njega ne računamo, da je vjerojatno nezrela stanica. Drugi je taman, u njega polaze sve nade, a 3.se nada da će još dozrijeti do ponedjeljka… ugl, sa ona 2 super sam na kraju pala na 1 super. A kod mene su velike šanse za prazne folikule k tome.😭 na lijevom imam 1 i to jako veliki, pa misli da je cista…. i to je to…. i ja sam razočarana, bas jako. Al bar sam prekjučer sve isplakala 😅
    A testiranje na zaraznoj sam obavila u par minuta, jako brzo je to sve išlo i rekli su mi da ne brinem za nalaz, da će biti na vrijeme….

Odlicno za nalaz, bar si to rijesila! A za ovo ostalo ces vidit.. Zna na kraju i samo taj jedan bit potreban za trudnocu tako da nemoj odustajati prerano 💪🏻💪🏻💪🏻 Sretno!

Hvala 🥰

👨 31 g, sve ok
    Imamo Laru ❤

AuroraB
    05. Rujan 2020. 13:17

Tuma, ja sam štopericu dobila kad su mi bili između 16-22,s tim da je ova od 22 bila prevelika na kraju, a sve koje su nastale zadnjih dana terapije su bile nezrele. To se bude vidjelo u ponedjeljak kakve budu, nemoj unaprijed brinuti!! Možda baš ta od 13mm bude super! 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.