Bozma sad odma 16.6 bi trebala dobiti
Slee jako mi je zao☹ ali moramo hrabro dalje
Meto dugo te neptah kako ti?
Niktta u kojoj si fazi jednostavno nemogu sve popratit
Sve ostale koje cekate zelim svu srecu🙏😍
Koje ste krenule takodjer i vi cekalice isto svu srecu 🙏😍 zelim
Ja jucera bila eto da vam kazem ona hoce odma u prirodni sa femarem i ako bude stanica nadtavljamo sa pergoverisom ako ne bude idemo onda iduci mjecsec tako cemo vuc taj prorodni dokle god bude ne bude stanica🙏🤷♂️ sve sam je pitala nema se sta vise dubinsko vadit svi su mi nalazi ok i hormoni ostali i sve ok samo amh je problem nizi pitala sam dali da njega vadim opet ni slacajno da ne se nervirar da sad moze biti visi a moze biti nizi i da cu samo onda sebe iznervirat i zamarat se bitno da ima stanica i da idemo po dobitnu pitala sam da zasto se nikako nevata da bolje i tako nego biokemijska jer da kad se uhvati da ce to bit to jer kad je puno biokemijski tijelo znaci odbaciji pa ja kazem zar i sad znaci da se razvije oplodi ali ne dolazi implatacija ona kaze bolje ovako nego nedaj Boze kiretraza itd
Sta da kazem slusam je cak je i kolege dva pitala za savjet dovela isto se slazu za odma u prirodni i dve s njom 🤷♂️ nista idemo iako pocimam sada radit nakon dugo vrimena i tu mi jos problem ali valjda cu sve iskombinirat!
Vidim da pisete nesto sta pomaze da bolje se primi da implatacija uspije moze i meni savjet sta?😁
E i da rekla mi omega3 , maticna mljec ,enzim q10, novalac pramatals, vitamin d i jos nutri nano sad koji je nutri nano najbolji?
Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞
Faith, sad sretno i da ti sto prije prođe do bete. A što se ljekova tice, da probas zeljezo ostavit za prije spavanja. Ja sam ga tako pila jer je to jedino doba dana kad znam da nista mlijecnog i kavu necu konzumirat par sati prije ni poslije i jedino tako mi se diglo, a godinama sam na zeljezu, za decortim mi je rekao uz obrok pa sam ga uz dorucak pila, a andol kasnije u toku dana kad bi se sjetila.
A ja, kako je MakiST napisala, svaki transfer drugacije, nista ne osjecam, sad nista ne probada, ali ovaj put puno spavam 🙈. Legnem stavit utrogestan na pola sata pa zaspem na par sati. Ali ovo je prvi put u zivotu da mogu sebi taj luksuz dozvolit 😁
Belaaa i meni je rekla to sve da uzimam, ali mislim da sad necemo puno toga stic popravit u pola mjeseca. Taj Nano sam gledala na iHerb ima samo od Solgara, cini mi se da je to ista stvar kao i Q10. Ispravit ce me netko ako grijesim. A za implataciju smo evo sad maki i ja imale scratching par dana prije M, sljedeci tjedan cemo vidit pomaze li. Jesu li tebe trazili testiranje na coronu prije postupka? Meni je rekla da me ginekolog naruci 48 sati prije M na testiranje, a vidim da nitko tu ne spominje testiranje.
Pozdrav svima, nova sam :)
Pokušavamo malo više od 2 godine ostat trudni. Problem je endometrioza na jajniku, no ne preporučuje se operacija. Obavili smo sve pretrage, preporučili su nam za početak inseminacije, no sve je stopirano zbog korone. Bilo je dogovoreno propuhivanje jajovoda nakon idućeg ciklusa i tu smo stali. Čula sam da ljeti ne rade ništa od toga, odlučili smo krenuti s tim na jesen jer neću stići obaviti sve, vjerojatno ponavljati neke nalaze i propuhivanje a treba odmah iza krenut s inseminacijom. Zanima me, po vašem iskustvu, kolike su nam uopće šanse s obzirom na endometriozu? Je li propuhivanje bolno? Je li se trebamo za nešto posebno pripremiti, raspitati, paziti? Svaki savjet je dobrodošao :)
Čitam već dulje ovaj forum i bili ste mi i izvor informacija ali i podrška kad je zapelo, ponekad je dovoljno ne osjećati se usamljeno.
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Faith, sad sretno i da ti sto prije prođe do bete. A što se ljekova tice, da probas zeljezo ostavit za prije spavanja. Ja sam ga tako pila jer je to jedino doba dana kad znam da nista mlijecnog i kavu necu konzumirat par sati prije ni poslije i jedino tako mi se diglo, a godinama sam na zeljezu, za decortim mi je rekao uz obrok pa sam ga uz dorucak pila, a andol kasnije u toku dana kad bi se sjetila.
A ja, kako je MakiST napisala, svaki transfer drugacije, nista ne osjecam, sad nista ne probada, ali ovaj put puno spavam 🙈. Legnem stavit utrogestan na pola sata pa zaspem na par sati. Ali ovo je prvi put u zivotu da mogu sebi taj luksuz dozvolit 😁
Belaaa i meni je rekla to sve da uzimam, ali mislim da sad necemo puno toga stic popravit u pola mjeseca. Taj Nano sam gledala na iHerb ima samo od Solgara, cini mi se da je to ista stvar kao i Q10. Ispravit ce me netko ako grijesim. A za implataciju smo evo sad maki i ja imale scratching par dana prije M, sljedeci tjedan cemo vidit pomaze li. Jesu li tebe trazili testiranje na coronu prije postupka? Meni je rekla da me ginekolog naruci 48 sati prije M na testiranje, a vidim da nitko tu ne spominje testiranje.
Bozma hvala ti!
I ja sam uzasno pospana
Od jucer i jako napuhana a ovaj l.jajnik me boli
Anksimoronjel ti to prva beta ili? Što kaže dr? Za prirodnu trudnoću nije malo, no za IVF možda jest, možda nije, ako se radio ICSI malo sporije raste beta u tim slučajevima.
Ericaa propuhivanje ne bi trebalo boliti u slučaju da nemaš endometriozu nigdje blizu i da su prohodni, inače bi moglo biti nelagodno to say the least 🤭 Ne trebaš se posebno paziti, mogla bi uzeti svježu matičnu mliječ za kvalitetu js sad pa da piješ do jeseni, da ih malo nabildaš, posebno jer endometrioza sjebava js, govorim iz iskustva 😏 Najbolje je prestati s matičnom negdje mjeseca dana prije postupka, da ne bude prejak imunitet, jer ni to nije dobro, da tijelo ne odbaci plod. Kolike su ti šanse, e to ti nitko ne zna reći ovdje, možemo samo nagađati. Koliko imaš god? Koliki ti je AMH? Jesu ti ostali nalazi uredni, tipa spolni hormoni 2-5 dc i štitnjača? Pretpostavljam kad te šalju na AIH da imaš ostale sve uredne nalaze, pa se nadaju da nećeš morat na IVF…
Nije prva, druga je.. prva je bila 77.. sad 150.. kaze doktor trudni ste ali ponovo za 2 dana.. kaze malo sporije beta raste ali ne mora to nista znacit???
👧33; 🧔35
1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
4. IVF - IVF 06/21
17.4. GK 🌲🌲🌲
Nikitta
imam 31 g. Suprug 32.
Vadila sam klasicne hormone,estrogen,progesteron,tsh,lh,fsh,estradiol,testosteron,dhea-s. Naravno,hepatitis b i c,
hiv,bakterije,briseve... sve je uredno i u ref. Vrijednostima. Suprugov nalaz je odlican. Ali taj AMH nisam jer nisu mi dali na uputnicu,a nisam znala za to,kao sto je i prolaktin zanemaren iako je bila preporuka privatnog ginekologa. Operirana sam vec laparoskopski prije 7 g. Endometriozu,sad se vratila... preko KBC sam i doktorica iz humane mi je pogledala nalaze i rekla da je u redu i da cemo samo provjeriti prohodnost jajovoda jer je endo na jajniku. Hvala za prijedlog maticne mlijeci,probati cu. Rekla je da nisu prevelike sanse sa inseminacijom ali da zeli probati,a i mi smo bili za to. Ali,naravno ako ne uspije,predlozila je naknadno IVF... tako da cemo vidjeti. Pila sam maca prah,sve one cajeve al na mene bas i ne djeluje...
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Joj ja sam se pogubila vec u postovima, ali ugodno iznenadila strucnim i detaljnim znanjem. Radujem se svakom testicu kao svom :) navijam za poduplanje beta i mirno podnesene stimulacije. Moram si evidenciju s detaljima pocet voditi…
Prijavljujem i danasanji transfer:
Od 4 embrija 2 se prestala razvijati, a 2 imaju ocjenu 5, s tim da jedna 5+(BC 411) , a druga 5- (BC 422).
Preporuka da se vrati embrij 5minus jer je endometrij bio tanji, danas 9mm, kaze dokt.cak je i ok.
Sam transfer bezbolno prosao iako me panika od jucer hvatala.
4.6. testic i ako bude pozitivan beta.
Preporuka mirovanje do testa jer su mi uvecani jajnici od stimulacije.
Cupica 7
Ima li kod tebe kakvih novosti, znaš da te posebno pratim jer imamo sličnu dijagnozu.
Mislim da te nisam pitala je li ti muž bio na urološkoj/androloškoj obradi, znate li razlog lošeg spermiograma?
Al’ ja sam krenuo tamo gdje zelim
i tamo gdje zelim cu sigurno doc
Ja - '91 AMH 13pmol, mm '92- crypto-azoo
2 postupka, 5 transfera, rođena naša sreća ❤️
U konzultacijama za drugu bebu
lelicaa91@gmail.com
Žene drage još vas čitam, sretno svima koje su imale transfer 🙏
Zadnjih par dana je bilo puno tužnih priča, svaka vam čast kako uspjevate dići glavu i nastaviti dalje...
Htjela sam reći (Belaaa i Bozma) da sam i ja kod doktorice M, čini mi se da ona Coq10 zove NanoQ, i mene je to bunilo, ali baš mi je rekla da ne moram uzimati taj najskuplji nego mogu bilo koji naručiti s interneta.
Još samo moram napomenuti (Erica) da je meni, koja stvarno imam visok prag tolerancije na bol, i jajovodi su mi bili prohodni, to tzv. propuhivanje (HSG) bilo najgore iskustvo u životu! Znači, pretraga iz pakla koju je valjda sam vrag smislio! Užas! Ne želim nikoga plašiti, ali bilo bi mi draže da mi je to netko rekao prije... kasnije sam imala i laparoskopije, histeroskopiju, punkcije i transfere, da ne bi mislili da pretjerujem, ali u odnosu na HSG to je sve ništa...
Ja 84.,endometrioza, loše stanice;
M. M. 77., 193 cm, ali asthenozoospermia
Pokušavamo 9 god., nikad ništa.
3/17. AIH, 5/17. AIH;
10/17. LPSC (endometrioza), 3/18. HYSC (polip, septum + LPSC);
9./18. AIH, 11./18. AIH;
9./19. ICSI-bhcg 0;
2./20. ICSI-bhcg 0.
10./20. IVF prirodni - otkazan (CIN)
Faith a da, nisam znala da piješ i Euthyrox, ja sam ga kratko pila, pa znam da se mora odvajati 4h od željeza. Onda ti je najbolje ovako kako Bozma kaže 😊 8 stanični i treba biti treći dan, ali oni gledaju brzinu dijeljenja, fragmentacije i čudesa. Ako je vrlo dobar, šanse su vrlo dobre i tako to treba gledati! 🥳
Bozma to je luksuz koji se ne trebaš nikome pravdati, legni i uživaj. I neka bude bebica, da se ni ne bakčeš s poslom još godinu i pol barem 🙃
Belaaa ma u niš posebno fazi, vadim nalaze i probam lovit prirodnjak, čeka me odluka što ću, hoću li ići na operaciju endometrioze i gdje ću je odraditi. O tome mi se ovih dana još ne razmišlja, pa sam u fazi traženja novog posla i eventualno pokušaja prirodnjaka, no nekako imam feeling ništa ovaj ciklus, no znat ću više u petak kad idem na uzv ☺️ Ne znam što pomaže implantaciji - ništa 💆🏼♀️😂, šalim se, eventualno Decortin i Andol, možda ananas par dana nakon transfera i Estrofem za endometrij. Sve ovo ostalo što si najbrojala je za kvalitetu jajnih stanica.
Nikitta da napravit cu tako
A i to sto kazes vrlo dobar pa nek i sansa bude vrlo dobra☺😘
Anksimoron kad si vadila prvu betu? Prije 2 dana ili više dana? Jeste radili IVF ili ICSI?
Ericaa ni na mene ti niš živo ne djeluje, jedino mi je pomoglo fizički masaža trbuha (želuca) za bolove, obzirom da imam endometriozu po svuda uključujući crijeva, i matična mliječ za js. Nije se tebi bolest vratila, nije ona ni otišla. Meni govore tek 2020 u Petrovoj da sam “suboptimalno” operirana 2009. i 2013., i da nikad bolest nije skroz uklonjena i zato se stalno “vraća”, a zapravo nikad nije ni otišla. Muka mi je od HR medicine i neistraženosti ove boleštine. Spas sam i pravu pomoć našla tek u Austriji kod dr. Kecksteina (od njega su i učili ovi u Petrovoj da počnu temeljito uklanjati bolest zadnjih 5 godina). Ma Bog sačuvaj. Htjela sam ti reći, ne bih te htjela plašiti, ali i ja sam krenula radit na bebi s 31 godinom, muž odličan sg i dvoje djece već ima, i evo ove godine ću 37, a bebe nigdje, silni postupci iza mene. Ne troši puno vremena na AIH, uspješnost jako mala, nisam sigurna da je to za žene s endo. Sretno!
Potpis na sve za endometriozu, očito sam isto operirana traljavo, stanice loše... Godina 36, 8 službenih neplodnih...
Ja 84.,endometrioza, loše stanice;
M. M. 77., 193 cm, ali asthenozoospermia
Pokušavamo 9 god., nikad ništa.
3/17. AIH, 5/17. AIH;
10/17. LPSC (endometrioza), 3/18. HYSC (polip, septum + LPSC);
9./18. AIH, 11./18. AIH;
9./19. ICSI-bhcg 0;
2./20. ICSI-bhcg 0.
10./20. IVF prirodni - otkazan (CIN)
Sortiraj odgovore
Najstariji