Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PinkFairydust
    15. Veljača 2020. 06:12

Nala, meni se nekako izmjenjuju faze "nemamo sanse, sve je katastrofa, di je nestala ona rakija" i "vidi sunce, pticice i cvijece, svemir je na mojoj strani, sve ce biti super jer je to jedina moguca opcija". Pa izmjenim te dvije faze otprilike 10x dnevno🙈 
    Ali nekako generalno.. spremna sam na najgore scenarije, jer ono, ruku na srce, fakat jesmo u banani i statistike vrlo uvjerljivo rade protiv nas. Gurati to pod tepih i mantrati samo pozitivno i ne dozvoljavati si misliti o "losim" scenarijima mi radi uzasni stres. Tu smo gdje jesmo, situaciju pokusavam sagledati realno i biti spremna na sve ishode. Nadam se najboljem, ocekujem najgore. S vremena na vrijeme mrknem pivo ili casu kupinovog. Ili rakiju, ovisno o danu😁 I kupujem p***arije na sljokice i jednoroge. Pa nekako covjek prezivi, dan po dan🤪

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

PinkFairydust
    15. Veljača 2020. 06:18

Eh da, i kad smo kod ovog "zivot me naucio, svaki put kad bude super nesto me stisne prema dolje"... ja imam isti taj osjecaj. Ne sjecam se kad se zadnji put dogodilo da sam bila bas ono full sretna godinu il 2 u komadu, a da se nije dogodilo neko bas epohalno s**nje. Al nekako si mislim... to je valjda zivot. Nije ravna crta, nego ko sinusoida - malo gore, pa malo dolje. Kad je sve super, znas da ce prije il kasnije nesto otic vrit. Srecom, i kad nista nije super, znas da ce u nekom trenu krenut na bolje:) Uzivas u dobrom dok traje, kad nije dobro cekas da prode i radis sto mozes da se to ubrza. I povremeno cugas i cvilis na forumu😁🙈 

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

• Blacky89
    15. Veljača 2020. 07:27

Bozma čestitam na hrabrosti i otkazu 🤗 sad se mozes posvetiti najvažnijem projektu u životu 🤞
    Samara i Feli sretno 🤞 
    Nala sve nas to uhvati s vremena na vrijeme, moras pronaći neki ispušni ventil... nesto sto ce te razveseliti nabrzinu. Svako sebi mora dopustiti bljak dan, ali i pronac način kako se izvuci iz njega. Mene najlakše oraspoloži druženje sa psima. Uvijek su spremni za neki nestašluk i kao da osjete da smo loše raspoloženi pa se jos vise trude oraspoložiti nas. Jucer sam cijelo popodne provela vani s ljubimcima i bas mi je bilo super. Skroz sam zaboravila na postupke. Jos kad mi dva psa nakon sto sam im stavila povodce sjednu pred auto i čekaju da im otvorim da se idu vozat 😂 jebes šetnju, ajmo se vozat 😂😂😂 neprocjenjivo... plakala sam od smijeha...
    Sunshine i Marta brzo ce vaši fetici 🙏
    Samo Sanja knjižica je preeeeee 😍
    Jel nam koja cekalica (bez boostera) pravi testic danas? 

• brita
    15. Veljača 2020. 07:33

feli

ike

Felijedes li ciklu i ananas za vrijeme postupka da ti se podeblja endometrij? To je savjet od nase grizli i bome pomaze 💖

A probala sam,nije bilo pomaka..cak mi je doktorica Dmitrovic (kad sam bila privatno kod nje na konzultacijama) rekla da to niš ne pomaže..da je to urbani mit..
    Brita…ma ja sam bila prikmje godinu i pol i na operaciji septuma maternice, i tada nisu nista komentirali endić. Sto moze uopce histeroskopija otkriti? A sto je najbolje ili najgore mom mpo doktoru to ne predstavlja problem,ne da mi cak ni estrofem..Kaze da zasto zene ne bi zatrudnile i sa takvim endometrijem…🤔

Pa kakav mu je to stav 🤔 on je tu da ti da sve sta ti moze pomoci  ,a histeroskopijom mogu otkriti da li postoje priraslice koje ometaju rast endometrija tako su mi objasnili 😒 

• Viola1
    15. Veljača 2020. 07:51

Nala33 i PinkFairydust mislim da nam je svima isto što se tiće negativnih misli, povremenog pesimizam, te razmišljanja o tome što se još može dogoditi iako je naoko ipak krenulo u dobrom smjeru... Kada bi rekle da nije tako i da smo cijelo vrijeme pozitivni i živimo u oblacima mislim da tek onda nešto ne bi bilo uredu. Normalno je da razmišljamo o svim mogućim scenarijima kako bi se ipak pripremile na ono što nas možda čeka u određenom trenutku, ali isto tako barem onda možemo realno sagledati situaciju i nadati se pozitivnom ishodu kada znamo da uvijek postoji još nešto što bi mogle promijeniti, napraviti od dodatnih pretraga, ili vidjeti koje su nam opcije za dalje... Dok postoji barem jedna opcija koja dolazi u obzir što zbog dijagnoza, što zbog novca trebamo se nadati i očekivati taj dan kada ćemo i mi postati roditelji. Netreba se predati dok ima barem malo nade, ali povremenu tugu i suze si smijemo dopustiti, a onda se ponovno dižemo još jači i krećemo u daljnju borbu.  Meni osobno je lakše kada sam upućena u scenarije koji mogu slijediti i kada proučavam što bi mi mogao biti daljnji korak, a ako je već i dogovoren novi postupak onda definitivno kreću pozitivne misli i nadanje bez obzira koliko je teška trenutna situacija. To nas jednostavno drži i daje nam pozitivu kada znamo da se borimo bez obzira na sve i to s jednim prekrasnim ciljem. 
    P. S. oprostite na dugom postu 😉😘

👩29(AMH 34,6pmol/l, PCO)
    🧑33(oligoasthenoteratozoo..)
    1. ICSI 10/2019 blaga stim, ET 3dan - 2 embrija (10st,10st), ß ❌
    2. ICSI 2/2020 blaga stim,ET 2dan - 1 embrij (4st), ß ❌
    3. ICSI 3/2020 prirodni, bez ET-a
    4. ICSI 5/2020 standardna stim, ET 3dan - 1 embrij (u fazi kompaktacije), ß ❌
    -FET 6/2020, blastica (BC 322), 1. ß 174,5; 2. ß 822,7 -imamo 2 ❤❤
    -15tt jedno 💔
    -3/2021 rođen dječak
    5. Spontana T 11/2021 - biokemijska
    6. Spontana T 3/2022 ❤
    1🐧

• Viola1
    15. Veljača 2020. 07:58

Blacky89 da, da.. Ja sam radila testić.. 
    12dnt dvodnevne mrvice test je negativan, a u ponedjeljak vadim betu da potvrdim i idemo dalje 💪

👩29(AMH 34,6pmol/l, PCO)
    -15tt jedno 💔
    -3/2021 rođen dječak
    6. Spontana T 3/2022 ❤
    1🐧

• Viola1
    15. Veljača 2020. 08:01

Samo_Sanja

Pink
    Tigricahvala 😊💕
    Violajedva čekam tvoj plusić.. Za knjižicu javim kada stigne.. A još ću više bit sretnija kad dobijem trudničku knjižicu 🥰 te dvije knjižice idu jedna sa drugom 😊
    Bozma Ja vjerujem da ćeš i ti brzo ugledati svoj plusić.. Ja sam jedva čekala da idem na ivf i čvrsto sam vjerovala da ćemo taj put uspijet.. Treba samo biti pozitivan! Nakon transfera sam si rekla, ja sad imam bebicu u sebi i to je to!
    Supergirl Šta ima kod tebe? Jesi vadila betu?

Ništa od plusića ni ovaj put, ali idemo hrabro dalje 💪
    Obavezno javi kad stigne narudžba i molim te podijeli s nama gdje si naručila knjižice 😀

👩29(AMH 34,6pmol/l, PCO)
    -15tt jedno 💔
    -3/2021 rođen dječak
    6. Spontana T 3/2022 ❤
    1🐧

• Blacky89
    15. Veljača 2020. 08:37

Viola zao mi je 😞 imas smrzlica? 

Nala33
    15. Veljača 2020. 08:38

PinkFairyDust, Nymeria, Viola1, Blacky89, hvala vam. Imate pravo, i ja se volim pripremiti jer kao šta i sama znate koje su sve opcije i statistike ali opet treba imati vjere. Lakše je stvarno kad napišeš i kažeš šta misliš insta osjećaš jer sve bi dobro razumijete, drago mi je da sam na ovom forum da sam našla sve vas. ❤️

• maltezer
    15. Veljača 2020. 08:39

Viola
    Trodnevni ili blastice?🙁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.