Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    04. Ožujak 2020. 10:35

Simba 1989

Belaaa

Curee drage evo mene opet nekidan sam bila komenrirala nije me dugo bilo a sada nemogu nac komentar jeli ovo nastavk na volumen 2🤗 iako ividim i tamo i ovde da nas im stari i novih i cestitam svima koje su uspijele 🥳🥳😍 i strpljivo za nas koji jos cekamo!
    Ja daanas na 4 ultrazvuk u prirodnom 5 postupak
    Dvije stanice jedna 13mm jedna 14mm nekidan bile sad cemo vidit danas i sta ce bit dali su narasle i dali cemo doc do aspiracije i postupka! 🙏🙏
    Jos ova i jos jedna sansa preko hzzo a onda neznam sta cemo ako neuspijee☹

Na pravom si mjestu 😘 znači sada si u prirodnom?? I ostao ti još jedan pokušaj prirodni ili stimulirani??? Ja se od prošle godine pomakla nisam.. Čekam još jedan nalaz za trombofiliju i to je to.. Isto mi ostao još 1 stimulirani i 1 prirodni 😱

Da osta mi jos 1 stimulirani☹  a borba teska a sve te razumim polako i strpljivo treba snage za sve ovoo🤷‍♂️ i volje! Bas me zanima oce uspijet ovaj prirodni ocu uopce doc do postupkaa🙏🙏

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

• Gelica
    04. Ožujak 2020. 10:36

Nala33

Samo_Sanja

Sleeooo kolegice 😀 Baš jučer imali sjednicu, za mene je to uzvišeni posao, ono na visokom nivou, mada su štrajkali za male plaće i sve.. nekako mi je kul što sam dio toga 🙂
    Cure koje čekaju transfer i koje su već bile želim vam puno sreće ❤❤ Meni je sestra poslje transfera rekla sat vremena lezi na leđima a sat na stomaku, i tako i jesam i uspijelo je.. cimerica iz sobe je samo na stomaku ležala i njoj je uspjelo, pa možda ima nešto u tome!

Ja baš putujem za Osijek 🚂 danas ultrazvuk.. nadam se da je sve oke pošto nemam nikakve simptome.. samo da mi pusti da čujem 💗 jer prošli put nije, samo mi je rekao da je trudnoća u redu

Mene čeka prvo punkcija pa transfer ako dodjem do toga ali čitam pa vidim šta si rekla za lezanje.. Ali ja imam oko 2 sata vožnje od bolnice do doma tako da nakon transfera moram sjedit u autu…

Ma ne brini, samo nemoj sjediti u autu, to je najgore nakon transfera. Spusti si sjedalo i leži ali svakih pola sata stanite i malo hodaj zbog cirkulacije, to je bitno. I tako do doma :) 

• Gelica
    04. Ožujak 2020. 10:39

Samo_Sanja

Gelica

Vita26 i samo Sanja, gdje ste vi u postupku da morate lezat na trbuhu sat vremena?

Ja sam išla u kbc osijek

Aha, ali tebi je bilo uspješno :) Tko će više znat šta pomaže a šta odmaže. Ja sam isto  bila preplašena kad su me odmah digli na noge nakon transfera, jer prijašnje puta sam barem 15 min ležala ali sad više ništa. Ali kažu da se tako sad radi. Kako god, bitno da je tebi bilo dobitno  :) Želim ti sretnu i dosadni trudnocu, onako školski! 🎊

Samo_Sanja
    04. Ožujak 2020. 10:49

Gelica

Samo_Sanja

Gelica

Vita26 i samo Sanja, gdje ste vi u postupku da morate lezat na trbuhu sat vremena?

Ja sam išla u kbc osijek

Aha, ali tebi je bilo uspješno :) Tko će više znat šta pomaže a šta odmaže. Ja sam isto bila preplašena kad su me odmah digli na noge nakon transfera, jer prijašnje puta sam barem 15 min ležala ali sad više ništa. Ali kažu da se tako sad radi. Kako god, bitno da je tebi bilo dobitno :) Želim ti sretnu i dosadni trudnocu, onako školski! 🎊

Hvala ti 😊❤ Ma sve se to mijenja.. istraživanja kažu da je svejedno jel se leži ili ne.. Kod nekih ležiš kod nekih ne, zavisi od politike klinike.. bitno da se trudnoća ostvari.. Nadam se da ćeš i ti uskoro postati trudnica 🤞🍀🍀

https://lbdf.lilypie.com/LTOpp1.png

Nala33
    04. Ožujak 2020. 11:03

Samo_Sanja predivna slikica uzivaj i čuvaj mrvicu ❤️
    Cure hvala na savjetima, treba prvo doći do transfera nadam se da bude sve ok, sutra je utz za dogovor za pikalice ali znam kad smo bili kod biologa on je reko nakon transfera doma i sve normalno nije spominjao lezanje. Ali odem ja na zadnji sic pa budem tamo od ležala i na trbuhu i na leđima do doma. Samo treba prvo jajca uzgojiti hehej
    Svima želim sreću, cekalice bete ili transfera 🤞🤞

• avama
    04. Ožujak 2020. 11:15

Evo jam sam dobila od onih 10 6 zrelih stanica i sve su se oplodile. U petak transfer. Rekla je biologica da je volje nego zadnji put kad su bile nezrele. 
    A sto se tice lezanja nakon transfera na Sv duhu traje mozda 3 min.

Simba 1989
    04. Ožujak 2020. 11:15

Gelica

Simba 1989

Nala33

Samo_Sanja hvala ti. Budem vidjela kako ovdje ako ništa legnem se ja u autu 😊

Svugdje moraš odležati bar malo, tek onda ideš po otpusno i doma lagano 🤗

Ne leži se svuda, skoro pa nigdje više, to se nekad prije radilo ali u svim klinikama koje prate novija istraživanja nema lezanja uopće, jer se pokazalo da je bolje kad se odmah žena digne i hoda. Najgore je sjedenje, jer se stisne trbuh..Kod Podobnika minutu sa prekriženim nogama na stolu, i odmah na noge! Tako i u Mariboru, i većini klinika danas.

U vinogradskoj see leži sa jastukom po guzom.. Petrova se leži na trbuhu ali nekih pola sata, 45 min 

1.postupak vinogradska beta 0
    2.postupak molarna trudnoća
    3.postupak beta 0
    4.postupak jednojajčane trojke
    Muž ima izrazito loš spermiogram, kod mene sve uredu
    Jednojajčane trojke 💙💙💙

• AmbrozijaM
    04. Ožujak 2020. 11:23

Pozdrav svima!

Bila sam na aspiraciji sredinom drugog mjeseca i dobili smo 17 js, od čega 15 zrelih. Iz njih smo dobili 10 zametaka no do 5 dana su ostale samo dvije blastociste (koje su zamrznute zbog rizika od hiperstimulacije). Poprilično smo razočarani jer smo od toliko velikog broja stanica očekivali da će ih više doći do faze zamrzavanja, te da ćemo izbjeći ponovne stimulacije ukoliko prvi transfer ne uspije. Možda je glupo pitanje, ali ima li itko saznanja zbog čega dolazi do propadanja zametaka, odnosno da li je veći uzrok ženski faktor odnosno kvaliteta samih stanica ili muški odnosno kvaliteta spermija?

1. postupak: 17 js, 10 oplođenih, 2 blastociste, neuspješan FET u 07/20
    2. Naručena ponovno u Petrovu krajem rujna.

• Gelica
    04. Ožujak 2020. 11:34

Simba 1989

Gelica

Simba 1989

Nala33

Samo_Sanja hvala ti. Budem vidjela kako ovdje ako ništa legnem se ja u autu 😊

Svugdje moraš odležati bar malo, tek onda ideš po otpusno i doma lagano 🤗

Ne leži se svuda, skoro pa nigdje više, to se nekad prije radilo ali u svim klinikama koje prate novija istraživanja nema lezanja uopće, jer se pokazalo da je bolje kad se odmah žena digne i hoda. Najgore je sjedenje, jer se stisne trbuh..Kod Podobnika minutu sa prekriženim nogama na stolu, i odmah na noge! Tako i u Mariboru, i većini klinika danas.

U vinogradskoj see leži sa jastukom po guzom.. Petrova se leži na trbuhu ali nekih pola sata, 45 min

Da, kod nas još uvijek u nekim klinikama prakticiraju ležanje.. 

• Gelica
    04. Ožujak 2020. 11:41

Bozma, meni je endometrij prije punkcije bio 6mm ali do transfera je došao do 10mm, i tako uvijek i rekao doktor da se meni očito kasnije malo zadeblja endometrij. Jer je transfer bio upitan zbog tankog endometrija, mefutim na dan transfera dosla na kontrolu endometrija i on super debljine. I tako sva 3 puta. 
    Green ja uzimam već dva mjeseca po gram m.mlijevi ( to je zrno graska) ali ne iajevam neke promjene, niti više energije. Jedino šta sam skuzila je da mi kosa više ne otpada kao prije, i da nisam bila bolesna kad su svi oko mene bili. Ali vidjet ćemo kvalitetu stanica na sljedećem postupku. Trebalo bi uzimati 3 mjeseca. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.