MTB - ja sam u nekoj (pred)menopauzi, jajnici su mi otpisani, vise puta sam čula da su mi jajnici prazni.
Dr mi je rekao da se nekad tako znaju pojaviti folikuli.
Naravno, upitne su kvalitete, ali ja sam nastavila piti suplemente, ali opet...
Da, to nam je plan, srećom pa imam odličnu soc gin koja je voljna pregledati me svaki mjesec. Već sam psihički bila u spremanju na donaciju, ali željela bih dati svojim jajnicima još koju priliku. Maternica i endometrij su dobri, na njih ova moja Kromosonska greska nije utjecala tako da mislim da nije da moram odmah sada za Prag.
Odlučili smo se i na promjenu klinike (ako budu primali nove pacijente), a ako ne- ostajemo gdje smo.
Svjesna sam da je ovo teška dijagnoza i da su šanse gotovo nikakve za ostvarivanje trudnoće bez Donacije, ali i sama pojava ovih folikula je čudo.
Ja - nizak amh, jajnici prazni
On- sve ok
2019.- otkriveno
2020. - od strane više dr.upućena na donaciju
Pitanje vezano za trombofiliju: jel se to radi na početku trudnoće ili može i kasnije? Ja za sve koje sam čula da su imali problema sa trombofilijom, su žene koje su imale spontani na odmah na početku... Da li savjetujete da se to ipak napravi? Ako neka zna, bila bih jako zahvalna na odgovoru...
Nadimak(🤭🤭), za betu: ipak nemoj jos, mislim da je poprilicno rano.. ❤💜
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
peyton, ne znam jesi li čitala Nadalicu? Oni su imali nemoguću situaciju (doduše, njima je bio muški faktor) i danas su roditelji predivnih blizanaca. Mužu su biopsijom našli SAMO 9 spermija, i mogli su ih spojiti samo s njenim smrznutim jajnim stanicama (a šansa je puno manja kad se jajne stanice smrznu). S obzirom na to da imaš tako dobru socijalnu ginekologicu, ništa te ne košta da pratiš situaciju dok se ne smiri situacija u Češkoj.
Pri čemu ne mislim d aje donacija j.s. nešto loše što treba izbjegavati. Dapače, donirana j.s. ili ne, to će biti tvoja beba
Ruska1986, tući ću te kao i Bozmu odgovor na tvoje pitanje ne znam, i mene zanima.
💔💔💔
MTB nisam, ali zaista divna priča!
Da, to nam i je plan.
Znam da to nije ništa loše. Samo, teško je to na prvu, treba čovjeku vremena da prihvati to i da si sve posloži u glavi. Pogotovo kad se kreneš miriti s tim i onda se ovako nešto dogodi gdje kreneš sve ponovo preispitivati.
On- sve ok
2019.- otkriveno
MTB nisam, ali zaista divna priča!
Da, to nam i je plan.
Znam da to nije ništa loše. Samo, teško je to na prvu, treba čovjeku vremena da prihvati to i da si sve posloži u glavi. Pogotovo kad se kreneš miriti s tim i onda se ovako nešto dogodi gdje kreneš sve ponovo preispitivati.
Mogu mislit kakav je osjećaj.... Taman se nekako pomiriš sa situacijom i onda te nešto ovako poremeti... Kako god bilo, sretno ti kojim god putem kreneš! 😊
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
MTB moj update 😊 imam 29.19. ultrazvuk za FET
E sad sto se tice trombofilije evo moje iskustvo.
Nakon 4 godine prirodnog pokusavanja ostvarili smo svoj prvi plusic. Do 21tt sve je bilo u redu osim mucnjna i povremenih glavobolja. U 21TT kad je doktorica vidla da imam manjak plodne vode i da mjera glavice ne odgovara mjeri tijela. Razlika od tjedan dana. Poslala me jednoj specijalizantici za natalnu dijagnostiku na pregled gdje su mi predlozili da uradim ipak amniocentozu. Amnio je uraden i tjedan dana nakon dakle 22tt dolazim na kontrolu da vidi jel sve u redu. Nalaze cekamo cca 3 do 4 tjedna. Na kontroli ona vidi da je stanje gore. Mjeri mi tlak kad tlak 170/100. Kako i ne bi kad ti kazu da misle da dijete nije zdravo. Zadrzavaju me u bolnici na hitnom prijemu. Tlak ne spada manje od 150/100 uz tablete. Ustanove da imam preklamsiju i govore da cu vjerojatno morat ostat do kraja trudnoce u bolnici. U 23 tt odlazim na ultrazvuk gdje se ustanovi da beba nema srcanu reakciju. Napustila nas je. Isti dan dobivam tabletu za izazivanje trudova da bi ju porodila. Poradam se u roku od 12 sati od tablete uz popratne prave bolne trudove. Malu krstimo postmortalno uz svecenika i oprastamo se od nje. Isti dan postom dobivam nalaz da je amnoi uredan o da je beba zdrava 100%. Salju me geneticarki na testiranje za tromobofiliju. Ustanovljeno je da imam nasljednu trombofiliju koja se prenosi sa majke na kcerku Mutacija gena za protrombin G20210A. I jako veliki manjak proteina Z. Dakle ne moram obkanjavat sta to znaci za mene i za bebu u trudnoci. Idemo dalje. Uz to ipak me salju da uradim i stitnu gdje se nalazi problem stitne u visini od 4.9 sto opet ne valjam i kad smo na kraju zbrojili 2x2 dobili smo da smo zbog trombofilije i stitne izgubili malu. Tlak mi se istoga dana nakon poroda vratio u normalu. Ovo nisam napisala da me netko zali nego da ostvarim svijest da se kontrolirate na sto god mozete i borite za sebe i svoje buduce dijete. Bilo ono zaceto tek ili jos ne. Ja nisam znala da imam ista od toga jer me nitko nije nikad opozorio. Da je ne bi bilo tih para koje ja ne bi potrosila da provijerim.
Hej curke, super je ovaj forum, skoro svaki dan zakasnim na posao jer čitam zaostatke uz kavu 🤦♀️🤣
Belaaa divan post si napisala i iako nisam neka cmizdravica,baš si me raspekmezila ❤️Ti si jedna od rijetkih kojima je prirodnjak uspio.
Nina92 držim najveće fige za betu, bit će sve ok, mora 🤞🤞🤞
peyton želim vam svu sreću, vjerujem da ćete uspjeti 😊🤞
Vezano za depilaciju i "frizure" prije aspiracije, ja u bivšoj klinici nisam morala biti skroz izbrijana(pitala sam sestru), a za Ivf polikliniku ne znam, cure kako je tamo?
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
Novi tjedan, nove pobjede!!!
Danas čekamo dvije druge bete,Lana3iNina92, želimo ih fine, debele, duple. Djevojke, navijamo za vas i vaše bebe, i želimo vas se riješiti i baciti vas na donju listu!
Dvije od nas danas postaju majke, navijamo za uspješan transfer zaNirvana2020iMara234. Djevojke, samo nježno prema sebi danas, i javljajte nam vijesti!
Sve ostale čekalice postupka, bockalice, čekalice aspiracije, ETa, FETa, beta, UZVa i fine zaobljene trudnice, uživajte u danu, pazite na sebe i svoje bebe
Mtb hvalaaa. Javim naravno. Evo noćas sam i povraćala. Uhvatili me grčevi u želudcu pa sam mislila da će ak popijem malo jogurta pomoći. I onda sam povraćala al nakon toga mi je bilo super!
👩🦰31🧒39
Pcos,hipotireoza. Mm-azoo
1.postupak,siječanj 2020.- Petrova
Beta negativna- nema 🐧
2.postupak- 9.mj 2020. , dobivene 3 blastice,Et odgođen - OHSS, 3 🐧🐧🐧
19.2.Fet 1 blastice
Ruska1986 upravo to! Hvala :)
Lucy hvala! Ne sumnjam u uspjeh na ovaj ili onaj način; samo će put biti trnovit, s preprekama i dug, ali tako je valjda moralo biti.
On- sve ok
2019.- otkriveno
Sortiraj odgovore
Najstariji