MTB biće to sve dobro, daće oni tebi droge protiv bolova, probaj se opustiti i sutra navijamo za tebe i za tvoje poslušne stanice 🍀🙏
Cure moje, žao mi je i više sreće idući mjesec curkama kojima nažalost nije uspjelo, a vama čekalicama želim što više pozitive i vjerovanja da će uspjeti.
Meni dnas dan katastrofa, živim u neposrednoj blizini 4 novopečene mame s tim da je prva susjeda u 7 mj trudnoće... Danas došla na kavu, pa ovo pa ono, teško joj je....ka gutam knedle jer ona nezna što se dešava i ne planiram ni govoriti... Ali ona i muž svaki put dok dođu bar jednom u sat vremena kažu jooj a šta bi čekate, joj pa vidjet ćete koliko je teško imati bebu. Ma odmah mi tlak skoči. Ma ne trebam ni spavati, samo da ju imam. Baš se osjećam jadno, da nemogu jadnije a ona ko za vraga svaki put bode do najviše boli. Meni je drago zbog nje i kda mi je rekla da je ponovo trudna, skakala sam od sreće više nego ona ali eto tako me nekad zabole neke stvari.
Dali se i vama tako teško nositi sa tim propitkivanjima i zbadanjem nosa i tuđu intimu? Možda nije zlonamjerno ali smatram da je to ipak preosobna stvar. Da napomenem, nije smo u njima stvar. Od drugog kolege žena je išla na IVF prije 3 god i bar oni znaju kako je to a i taj kolega nema dana kad ga sretnemo da ne pita šta čekamo, šta ne "skačeš" po ženi. Baš se užasno osjećam 😒🤬🤬
endometrioza
Cure moje, žao mi je i više sreće idući mjesec curkama kojima nažalost nije uspjelo, a vama čekalicama želim što više pozitive i vjerovanja da će uspjeti.
Meni dnas dan katastrofa, živim u neposrednoj blizini 4 novopečene mame s tim da je prva susjeda u 7 mj trudnoće… Danas došla na kavu, pa ovo pa ono, teško joj je….ka gutam knedle jer ona nezna što se dešava i ne planiram ni govoriti… Ali ona i muž svaki put dok dođu bar jednom u sat vremena kažu jooj a šta bi čekate, joj pa vidjet ćete koliko je teško imati bebu. Ma odmah mi tlak skoči. Ma ne trebam ni spavati, samo da ju imam. Baš se osjećam jadno, da nemogu jadnije a ona ko za vraga svaki put bode do najviše boli. Meni je drago zbog nje i kda mi je rekla da je ponovo trudna, skakala sam od sreće više nego ona ali eto tako me nekad zabole neke stvari.
Dali se i vama tako teško nositi sa tim propitkivanjima i zbadanjem nosa i tuđu intimu? Možda nije zlonamjerno ali smatram da je to ipak preosobna stvar. Da napomenem, nije smo u njima stvar. Od drugog kolege žena je išla na IVF prije 3 god i bar oni znaju kako je to a i taj kolega nema dana kad ga sretnemo da ne pita šta čekamo, šta ne "skačeš" po ženi. Baš se užasno osjećam 😒🤬🤬
nema tu pomoći, ili ćeš se probati ˝prešaltati˝ da nisu zlonamjerni komentari i ne doživljavati ih ili ćeš početi davati takve odgovore da im takva pitanja više neće pasti na pamet. Pri tome ne mislim na bliske prijatelje ili obitelj. Ljudi jednostavno ne razmišljaju i nisu u našoj koži. Ja sam sve manje osjetljiva na to ali kad mi je loš dan, kad je test opet negativan, kad mi otkažu termin ili tako nešto, onda je bolje da me se izbjegava jer ću reći i ono što inače niti mislim niti bi rekla... ali ako oni imaju pravo zabadati, mogu imati razumijevanja kad čuju ono što im se ne sviđa.
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
poanta je da ne možemo promijeniti druge nego samo sebe i svoj doživljaj drugih...
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
ericaa izgleda da je meni danas jedan od tih dana 😂
Lako ja smislim neki odg ali očito moram biti drastičnija 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
endometrioza
Meni dnas dan katastrofa, živim u neposrednoj blizini 4 novopečene mame s tim da je prva susjeda u 7 mj trudnoće… Danas došla na kavu, pa ovo pa ono, teško joj je….ka gutam knedle jer ona nezna što se dešava i ne planiram ni govoriti… Ali ona i muž svaki put dok dođu bar jednom u sat vremena kažu jooj a šta bi čekate, joj pa vidjet ćete koliko je teško imati bebu. Ma odmah mi tlak skoči. Ma ne trebam ni spavati, samo da ju imam. Baš se osjećam jadno, da nemogu jadnije a ona ko za vraga svaki put bode do najviše boli. Meni je drago zbog nje i kda mi je rekla da je ponovo trudna, skakala sam od sreće više nego ona ali eto tako me nekad zabole neke stvari.
Nemaju ljudi osjecaj! Da imaju, ne bi pitali glupa pitanja! Ja imam srece da nisam morala prolaziti kroz te gluposti, svi su nekako normalni.. S tim da sam od pocetka(kad smo krenuli u MPO) svima rekla da krecemo, da ocito postoji neki problem(nisam bas govorila da je u muzu problem jer muskima to ionako tesko pada) i nije mi bio problem rec prvi puta da nije uspjelo! Jebiga, bila sam pozitivna i uvjerena da ce bit iz drugog puta 🤷♀️ isto mislim da je bitno ne sutit i ne drzat sve u sebi nego ako te neko bas konstantno tlaci sa glupostima, mu rec sta ga ide.. Ako je normalan, shvatit ce, ako nije, ni ne treba nam, jel tako? 💪💪Taman posla da uz sve sta prolazimo, jos se moramo brinut da ne uvrijedimo nekog! Ma mos mislit.. Bas sam sad ljuta sta su te doveli u takvo stanje 😡😡😡😡
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Ljudi nemaju takta uopšte, mada ti koji ispituju i forsiraju temu su uglavnom primitivci koji nemaju osnovnu kulturu. Puno takvih situacija cesto oko mene. Uvek sam se grozila tih stvari, ranije je bilo uobicajeno da pitaju kolika mi je plata a kasnije su samo dodali.... Šta cekas sa udajom..... I konstatacija da mi je uveliko vreme da imam bebu.
Evo sva se izživciram samo kad se setim toga
😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
👽 48
Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
Greece
# 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
Monural, Cetrotide, Ovitrelle
Beta = 0
# 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
# 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)
Baš sam prije par dana pisala post o tome kako ljudi koji me jedva poznaju postavljaju neprikladna pitanja i imaju takve komentare. Koji put me dočekaju nespremnu i ne znam što im reći nego samo navučem osmjeh i briga me (bar prema van), a koji put im odgovorim na način da oni ostanu bez teksta, baš kao što ericaa gore kaže, ovisi kakav mi je dan.
Evo recimo danas sam ostala bez teksta zbog mog šefa. Zna da sam u postupku i da čekam rezultat istog, kažem mu da mi treba u petak slobodan dan, a on meni na to što je pogodna temperatura za "akciju" pa zato želiš biti doma😡. Možda vam ovo sad ne zvuči strašno, ali obzirom da zna da mi "akcijom" ne možemo dobiti dijete, meni je komentar bio degutantan.
🧔42 👱♀️39
MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙
ericaa izgleda da je meni danas jedan od tih dana 😂
Lako ja smislim neki odg ali očito moram biti drastičnija 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
a kad rodimo će nas pitat kad će drugo/treće, itd.....pitanjima nikad kraja hahahahha
vjerojatno se potrefio dan i onda je kao iglom u živac
i ja sam se susrela sa svakakvim pitanjima i komentarima, neki me rasplakali, neki razljutili, a svi zajedno su rekli više o sebi i svojoj kulturi nego što sam ja mogla na iole pristojan način odbrusiti...trudim se da me ne dira ali ne uspijem svaki put
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Možda sam preoptimistična, ali sumnjam da će više zatvarati. Prije zadnjeg lockdowna, dobivala sam hrpu informacija unaprijed kad će biti zatvaranje. Radim sa velikim korporacijama, i njihovi članovi uprave su imali inside informacije i unaprijed pripremali sve na lock.
Sad toga nema, svi imaju neke svoje procedure, rade na smjene, pripremaju se na mogućnost samoizolacije, ali nemam nikakvih dojava o zatvaranju.
Vjerujem da se može jedna klinika privremeno zatvoriti ako cijeli odjel ode u samoizolaciju (iako se sad pametno organiziraju i paze da se smjene "ne dodiruju"), ali ne vjerujem da će zatvoriti sve na više mjeseci.
Bok MBT!
Ako sam shvatila dobro ti si u poliklinici Betaplus?
Zanima me kolika je otprilike cijena ivf postupka?
Jel negdje oko 13 do 15 tsk?
Dobro si shvatila, u BetaPlusu sam.
Da bude jasno, ja sam za sad prezadovoljna s njima - do aspiracije. Vidjet ću kako će biti dalje. Naravno da ih neću ocjenjivati po tome je li postupak uspio ili ne, nisam bezobrazna. Procjenjivat ću samo po pristupu.
Što se cijene tiče, ona ovisi o dosta faktora. Konačnu cijenu ću dobiti dan nakon aspiracije. Ono što ti mogu reći jest da sam lijekove platila oko 6kkn. I da sam se ja psihički pripremila da će račun od BetaPlusa doći oko 15kkn. U srijedu vam mogu reći koliko je točno ispalo.
Nas je u beti izasao postupak 14.000 kn (sa smrzavanjem) + 900 kn konzultacije i 100 kn vađenje estradiola + lijekovi oko 6.500 kn
🧔 33 👩 33
1. IVF Petrova, uspješan (15 dnt beta 7178, 24 dnt 28547)
2. IVF Beta plus (9dnt 222, 13dnt 1901, 16dnt 6100)
Sortiraj odgovore
Najstariji