Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    19. Listopad 2020. 11:15

Sanjich🤞🤰

Jutro cure, Bozma bas mi je zao nekako sam ovaj put bas navijala za tebe (nek se druge cure ne uvrijede navijam za svaku od nas ali bas bi htjela da se ona cim prije prebaci na neku drugu temu a onda mi za njom)

Ja ae danas popodne javljam ginici da me naruci na covid.. Ocekujem M za 3 dana.. Valjda cu do 2dc imat negativni rezultat i M mi nece uraniti.. Da mogu krenuti 'bezbrižno' u svoj prvi postupak…
    Prvi je.. Ne znam ima li nas jos kojima je prvi i kako se druge cure osjecaju?

Nada postoji da ce uspjeti iz prve.. Nalazim logicna objasnjenja da je spermio los i da sam ja vise manje uredu i prihvatiti cu mrvicu lijepo.. A s druge strane sam isto dosta realna pa znam kolika je sansa da uspije iz prve 😑

Estrofem sam podnjela bez ikakve muke jos ga sutra pijem pa stajem i cekam M..

Zna li itko koja je najmanja doza bemfole koja se propisuje.. ( 150imam i bojim se tog hipera vec sam u psihi cak prihvatila da cu ga imat 🤨 debil sam znam)

Sanjich, meni je sad prvi postupak i bit će uspješan!
    Tajna mog uspjeha (koji samo što se nije dogodio) je da brijem samo na pozitivu, zajedno s curama ovdje. Pričam s bebama, objašnjavam im što je idući korak i što će se sve dogoditi. Na taj način i samu sebe pripremam na sve i smirujem se.
    Unaprijed paničarenje radi hipera (koji se možda neće ni dogoditi) ti ne pomaže. Kad i ako se dogodi, nosit ćeš se s tim. A sad, prizivaj si najbolji mogući rezultat, a ne najlošiji.

Pri čemu ni hiper nije neka strašna stvar - naprave ti smrzliće, i onda ti ih vrate kad ti se tijelo odmori. Dapače, čak je sitno veća šansa da će se beba uhvatiti nakon pauze, nego odmah. Tako da... što god se dogodi, dogodit će se jer je upravo tako i trebalo biti. Ne kvari si ovaj period crnilom, gledaj kako se možeš opustiti i što te čini sretnom. Izbjegavaj negativne ljude, pazi se i mazi, udovoljavaj si. Sad si TI najbitnija.

💔💔💔

ericaa
    19. Listopad 2020. 11:16

ANKSIMORON

A osim vitamina d koje bi mi jos pretrage onda bilo dobro napravit, kad vec vadim krv? Na neki jos vitamin 🤨 ja pojma nemam 😁🤣🤣🤣

Ja sam odlučila prema savjetima cura kupiti samo taj prenatal, u  njemu ima sve i svašta, stručno da se izrazim 
    I mislim da je svakako neškodljivo, tj. preporučljivo. A sad sa svim drugim ću pričekat da me doktorica dalje uputi i procijeni da se bez veze ne krcam. Moje mišljenje... a ovo drugo mislim da će ginekolog znati koje pretrage treba ako mu kažeš da želiš provjeriti razinu vitamina u krvi, pa da odjednom sve obuhvati :)
    I cure, hvala na preporuci, odmah danas ga idem kupiti i početi.

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

Nina92
    19. Listopad 2020. 11:17

Ruska1986

Nina92

MTB

Nina92

MTB

Nina92

Nemam bas blizu muller a neda mi se nigdje ic dalje mislila sam u dm-u ima 2 kom 30 kn

Ne znam kakve su te, ali nitko ti ne brani da ih uzmeš i probaš. Možda baš oni pokažu crticu
    Ja sam 3 mullerova kupila prije nego što sam uopće krenula u postupak jer sam čitala lucija07 kako se testira
    Kupit ću ih još 5, 6 dok budem čekala na transfer

Hahahah budem isla kupiti pa cemo vidjeti 🤞😀

Mi smo ovdje ovisni o sličicama testa i najradije bih te nagovarala da pišneš i šalješ odmah sad, ali stvarno procijeni kakav si tip. Ako misliš da će te previše deprimirati ako sad bude bez crtice, onda pričekaj sutra ujutro, kad je veća šansa da će nešto pokazati.
    Ako si više tip koji se i dalje nada i neće te to obeshrabriti, onda možeš eksperimentirati i sad.

Moram ic kupit pa cu popodne

Ja sam u dmu kupila, ali isto one trakice i pokazao se kao super! Uz to, sam uzela i jedan onaj digitalni i neki dan kopam nest po kupaoni i skuzim da mi je on ostao.. Bitno je da ne kupis one na kojima pise da pokazuju rezultat vec dan nakon kasnjenja menge, a skoro vise manje su svi takvi, nazalost.. Meni su se jedino te trakice(muller ili dm)pokazale da vec mogu i puno prije pokazat rezultat.. Kako god, samo nemoj kupit clear blue jer je on najgori(bar u nasim MPO vodama). Sretno! 🙏🙏 i trakice drzi malo duze u urinu…

Hvala ti ❤️

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

• more2309
    19. Listopad 2020. 11:27

Bozma i Oolive stvsrno mi je zao 😥, Bozms kod tebe se sigurno nesto desavalo, ne bi ti oni testovi bili bez veze pozitivni.
    Nina ja sam kupila te trakice u dm-u , First sign mislim da se zovu, ja sam ih radila 13 dnt, dan prije bete i bio je pozitivan i super se vidjela crta, ja nisam imala hrabrosti ranije 🙈. Mislim da ti je mozda bolje pricekat sutra ujutro, pa se testirat, ali mozes i danas i sutra ujutro 🙂! Drzim fige da test bude pozitivan 🙏🙏🤞🤞🍀🍀!!

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

Tuma
    19. Listopad 2020. 11:27

Bozma i Olivera cure, bas mi je žao.  😔
    Nina92 cekamo test!🥰😍🤞
    Sto se tiče ureaplazme ja sam ju imala prije 1,5 god, ali je otišla sa sumamedom,  pili smo suprug i ja. Nakon toga sam radila 2 puta briseve i bilo je sve oke. Ne znam kad ce sad raditi mi briseve, bas bih htjela to provjeriti.

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• Blacky89
    19. Listopad 2020. 11:29

Prijavljujem negativnu betu... 0,0!
    Očekivala sam ju al opet me je pljusnula. 
    Sad me samo strah da ne bude zatvaranja radi glupe korone. 

19. Listopad 2020. 11:31

miss1502

Sanjich, ja sam isto dobila 150 Bemfolu i sad i prosli put, AMH mi je 21 i nisam dobila hiper…ne znam zasto samu sebe unaprijed tares negativnim mislima ..opusti se ,bit ce sve ok 🙏🙏
    Da li nastavljas piti siofol i kad se krenes bockat? Koliko se ja sjecam,Mršić mi je rekao da stanem kad krenes s bockanjem ali nisam sigurna…
    I da li netko zna mogu li nastavit pit Kendural C tokom bockanja ili da i to stanem?
    Ja cu ipak test na Covid radit prije prvog UZV kako mi je doktor i rekao…
    Maja555 kakvo je stanje kod tebe,jesi li uspila vidit doktora za vikend?

MISS, Ja nastavljam sa sioforom do daljnjeg.. Navodno do 12tj trudnoce ili tak nes kolko sam ga shvatila bila... A ne znam imam na mailu sto pitanja jer ja niti jednom nisam znala sta bi ga pitala a sad pred postupak imam sto pitanja... 

MTB, s tim stavom ce sve tako i biti i nestat ces nam s ove teme sigurna sam u ekspresnom roku... 😊😊💃  Ne znam do cega je ovaj moj strah.. Tj znam ali to su druge price s kojima se nosim.. Jer sama sam izabrala svoj put.  Za druge sam uvijek pozitivna i vidim dobre strane i ne dajem laznu nego iakrenu podrsku.. Ali za sebe sam najgora 🤨

RUSKA lijepo mi je cuti tvoj primjer, daje malo dodatne vjere u sve skupa ❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    19. Listopad 2020. 11:40

Blacky89, baš mi je jako žao. Sad to treba odtugovati, a onda ćemo dalje. 
    Inače, nadam se da ne zamjerate što svima vama sa negativnim betama napišem na listi - idući postupak za nekoliko mjeseci. Želim vam dati vremena da se saberete i dođete k sebi, a kad najavite postupak, promijenit ću 
    Sanjich, pa i ti sad trebaš biti pozitivna za druge, a ne za sebe. Budi pozitivna za svoje bebe, njima treba da im mama bude pozitivna i da vjeruje u njih. Strah je prirodan, on govori da se radi o nečemu što jako jako želiš. Pretoči taj strah u ljubav prema svojim bebama. Misliš da mene nije strah?  Ali moje bebe trebaju mamu koja ih voli i čeka 
    Što se ureaplazme tiče, mi smo je srećom riješili jednim ciklusom terapije sa Doksicilinom (mislim da se tako zove). Iskreno, nisam se usuđivala poslije napraviti bris (nakon tog čistog) da ne vidim da se vratila  
    Kad mi isteknu nalazi, radit ću briseve opet i držati fige da su čisti.

💔💔💔

19. Listopad 2020. 11:46

Sanjich🤞🤰

miss1502

Sanjich, ja sam isto dobila 150 Bemfolu i sad i prosli put, AMH mi je 21 i nisam dobila hiper…ne znam zasto samu sebe unaprijed tares negativnim mislima ..opusti se ,bit ce sve ok 🙏🙏
    Da li nastavljas piti siofol i kad se krenes bockat? Koliko se ja sjecam,Mršić mi je rekao da stanem kad krenes s bockanjem ali nisam sigurna…
    I da li netko zna mogu li nastavit pit Kendural C tokom bockanja ili da i to stanem?

MISS, Ja nastavljam sa sioforom do daljnjeg.. Navodno do 12tj trudnoce ili tak nes kolko sam ga shvatila bila… A ne znam imam na mailu sto pitanja jer ja niti jednom nisam znala sta bi ga pitala a sad pred postupak imam sto pitanja…

MTB, s tim stavom ce sve tako i biti i nestat ces nam s ove teme sigurna sam u ekspresnom roku… 😊😊💃 Ne znam do cega je ovaj moj strah.. Tj znam ali to su druge price s kojima se nosim.. Jer sama sam izabrala svoj put. Za druge sam uvijek pozitivna i vidim dobre strane i ne dajem laznu nego iakrenu podrsku.. Ali za sebe sam najgora 🤨

Evo samo cu ti napisati poruku podrske i da vidis da nisi sama takva😅. Kao da mene opisivas. A za m imas tu u solinu ili vranjicu nisam sigurna neki caj za muskarce, guglaj caj za spermiogram Mijo. Iz prve ruke ti mogu reći da je iz olig.ast. doslo do normosperm.

Ruska1986
    19. Listopad 2020. 11:47

Sanjich🤞🤰

miss1502

MISS, Ja nastavljam sa sioforom do daljnjeg.. Navodno do 12tj trudnoce ili tak nes kolko sam ga shvatila bila… A ne znam imam na mailu sto pitanja jer ja niti jednom nisam znala sta bi ga pitala a sad pred postupak imam sto pitanja…

MTB, s tim stavom ce sve tako i biti i nestat ces nam s ove teme sigurna sam u ekspresnom roku… 😊😊💃 Ne znam do cega je ovaj moj strah.. Tj znam ali to su druge price s kojima se nosim.. Jer sama sam izabrala svoj put. Za druge sam uvijek pozitivna i vidim dobre strane i ne dajem laznu nego iakrenu podrsku.. Ali za sebe sam najgora 🤨

Ma to je sve je sve normalno! I sta god da ti mi kazemo, ti ces i dalje brinut i to je skroz ok... Samo imaj u glavi da si ti napravila sve sta si mogla sa svoje strane, a ostalo nazalost vise nije u tvojim rukama... Ako i dodje do hipera(kako je MTB napisala),i to se dogadja s razlogom... Mozes zamislit sta bi bilo da obave transfer a tvoje tijelo luduje! Bice kako mora bit i bice sve ok 🙏🙂😉 vidit ces...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.