Pitala sam u BetaPlusu za kriopohranu. Kažu da ako stave 2 komada u istu slamčicu, da ih ne moram vratiti oba. Nego da oni mogu odlediti oba, vratiti mi jednu, a drugu opet zalediti. Ali to ne preporučuju, jer postoji šansa da se ona druga izgubi u odleđivanju/zaleđivanju.
Ni meni se ta ideja ne sviđa, tako da to neću napraviti.
💔💔💔
MilaSt ja sam imala 1 stanicu, iz 3 folikula koja se nije oplodila (bila je nezrela). Drugi put s menopurima iz 4 folikula opet 1 stanica i ta se oplodila i raste u meni❤
MTB nama su rekli 2 dana, kao bolje manje nego više, na kraju je bio 1,5 dan i uspjelo je.
Aaaajmeee cestitam zeno!!! Nisam znala!!! Cestitam od srca ❤️❤️❤️❤️🤗🤗🤗🤗🤗🤗
🤍
Miss1502, u cito idem. Mislim da je to za mene preslaba stimulacija, s obzirom na moj amh, 2,3 🤔
Tuma vidim da je tvoj amh bizu mog 🤔 pa kako si ti reagirala?
Bozmadaj mi reci svoje iskustvo za cito?
Moj AMH 3.5. U sparca na punoj stimulaciji sam dobila 5 i 6 stanica, embriji prvi put 8 stanicni drugi put blastice. U cito na toj blagoj 2 stanice oba puta, embrij treci dan dvostanocni u prvom, a u drugom 4 stanicni na treci dan. U kbc 5 stanica u prvom (embrij 7 stanicni) i 3 stanice u drugom (embrij 8stanicni i 4 stanicni drugi dan) . meni ocito ta blaga stimulacija ne pase, a cim si napisala da si na njoj znala sam da si tamo. Isto tako da si rekla da si na bemfoli znala bi da si u kbc 😂. Sad ispadam baba roga kojoj nista ne pase, jer su tu svi odusevljeni s njima ali eto meni je smetalo sto sam tamo imala te sugavce od embrija(svjesna sam da to nije do njih nego do mene) ali nikad mi nitko nije rekao ni rijec o stanicama ili embrijima. Sa embriologom se kod njih ne komunicira. Skuzila sam da ove kojima je problem s muske strane imaju tu privilegiju da im se netko obrati i kaze koju rijec ali ja je nisam imala. Osim ono par rijeci koje sam sa sestrom razmijenila. To sam samo u njih dozivila. I u sparca i u kbc split se drugi dan cujes sa embriologom koji ti kazu koliko je oplodjenih, sta se dogadja, kakve su stanice bile, u njih se cujes sa sestrom koja ti ne smije nista rec osim kad da dodjes na transfer (ovo sam vec pisala pa sam vjerojatno dosadila svima s tim 😂).
Nemoj da te ovo obeshrabri, ovo je samo moje iskustvo, znam puno njihovih trudnica, sestre su preljubazne i svi su divni i krasni, ali koliko su ih hvalili vise sam ocekivala 😂😂😂 znas kako kazu: rđavu k.....svaka dlaka smeta
Pitala sam koliko dugo treba MM apstinirati prije donacije. Kažu da je svejedno, samo da bude 3-5 dana. Koja su vaša iskustva?
Ja kako sam išla na folikulometrije, uvijek me je doktor pitao od kad je apstinencija i neznam, onda je rekao za otprilike 3 dana bi mogla bit aspiracija sad nemojte više. Pa onda sljedeći put ipak nije za 3 dana pa kaže večeras i više 😂 s tim da mi je uvijek rekao da bez odnosa 😂
Odnose nismo imali, malo su nam se zgadili dok smo pokušavali prirodno. Shvatila sam da je krajnje vrijeme za IVF kad mi je bilo muka pri pomisli na sex
Do sad smo se oboje odmorili, pa nam polako počinje opet biti napeto, ali suzdržat ćemo se do poslije ovog plusića
Skroz kužim, imamo frendove kj su nam govorili da ne uspijevamo prirodno jer ne pogađamo pravi trenutak, da su oni godinu dana svaki dan ili svaki drugi. Ja sam se pitala jel s nama nešto nije u redu kad mi tako nemozemo 😂
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Angribird ma ne mislim ga piti, imam toliko čudesa trenutno za piti, da nemam kad ni gdje, mislim ili te kupke ili obloge. Vidjet ću. Trenutno prijem na tašte Controloc za upalu jednjaka koju sam dobila zbog jebenog antibiotika radi nokta, onda ne smijem niš sat vremena jesti, onda pijem probiotik koji se topi u 2 dcl vode, onda nakon jela tablete protiv bolova i vitamin D 5 kapi u malo mlijeka. Ma mislim sad još uvest CBD kapi, matičnu mliječ, jod, kolagen uz to navečer pijem Dmanozu radi osjetljivog mjehura. Pun k mi je svega, imam osjećaj da imam 97 godina, a ne 37. Sramotno. Tijelo mi je u komi. Nadam se zaista novom životu 2021, da više ne pijem nijedan suplement nikada narednih 50 godina!
Nina92 jesi ti u HR ili vani operirana? Ja baš nisam imala sreće, ali koliko vidim, mnoge žene u HR nisu imale sreće…
Bozma mi imamo njegovo dvoje djece, tako da sam sretna pomajka, nekad mi je teško kad idu kući, htjela bih da ostanu, da me zovu mama, ali ne ide to tako, oni imaju svoju mamu. Ipak, nisam zakinuta skroz za roditeljstvo, imam djecu doma svako drugi dan, ali to naravno nikad nije kao moje dijete koje bi ostalo sa mnom 24/7, zvalo me mama, voljelo bez limita. Jbg, život je takav, treba znati stati. Nije svakom suđeno. To su teške spoznaje, netko do njih dođe prije, netko kasnije. Dogodi se puno čuda, ali činjenica je da nekom jednostavno i čudo izostane. Ja nikad nisam izgubila nadu, ali vjeru - jesam. I to je moj problem. Teško je vjerovati kad skoro 7 godina gledam snijeg na testovima. Okreni se svom zdravlju, bit ćeš mudrija nakon pauze. Grlim ❤️
Da, razumijem te. Meni su ti oblozi bili bas onako zgodni, kao sto sam napisala radim bas glupe smjene na poslu i dosta stresan posao pa po danu nemam vremena za sjedenje u lavoru sa cajem, a navecer mi je najlakse bilo staviti to na trbuh i u krpe.
Pitala sam koliko dugo treba MM apstinirati prije donacije. Kažu da je svejedno, samo da bude 3-5 dana. Koja su vaša iskustva?
Ja kako sam išla na folikulometrije, uvijek me je doktor pitao od kad je apstinencija i neznam, onda je rekao za otprilike 3 dana bi mogla bit aspiracija sad nemojte više. Pa onda sljedeći put ipak nije za 3 dana pa kaže večeras i više 😂 s tim da mi je uvijek rekao da bez odnosa 😂
Odnose nismo imali, malo su nam se zgadili dok smo pokušavali prirodno. Shvatila sam da je krajnje vrijeme za IVF kad mi je bilo muka pri pomisli na sex
Do sad smo se oboje odmorili, pa nam polako počinje opet biti napeto, ali suzdržat ćemo se do poslije ovog plusića
Skroz kužim, imamo frendove kj su nam govorili da ne uspijevamo prirodno jer ne pogađamo pravi trenutak, da su oni godinu dana svaki dan ili svaki drugi. Ja sam se pitala jel s nama nešto nije u redu kad mi tako nemozemo 😂
Mi smo gađali svaki drugi dan, na kraju nam se oboje zgadio seks. Postane to obaveza i nema nikakve veze sa užitkom i sa ljubavlju.
Sad jedva čekam da opet možemo, i da to radimo jer želimo, a ne zato jer moramo.
Kontradiktorno, ali mi smo se jako zbližili otkad smo odlučili pauzirati sa seksom
💔💔💔
Nama su isto rekli od 3 do 5 dana apstinencije, mi smo se odlucili za 3.. Nekako nam se ucinilo najbolje 🤷♀️
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Mi smo gađali svaki drugi dan, na kraju nam se oboje zgadio seks. Postane to obaveza i nema nikakve veze sa užitkom i sa ljubavlju.
Sad jedva čekam da opet možemo, i da to radimo jer želimo, a ne zato jer moramo.
Kontradiktorno, ali mi smo se jako zbližili otkad smo odlučili pauzirati sa seksom
Baš tako! 😁
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
MTB beta 06.11. tek, treba izdrzat do tad.
Danas gledaj same komedije da vratis svoju pozitivu jer tvoji bebaci zele veselu mamicu. Sto se mioma tice ne razumijem se, ali vjerujem da nece smetat jer bi ti u suprotnom prije ukazivali na to.
Sto se tice pitanja o apstinenciji, kazu 3-5 dana, mm je 3,ali ima astenozospermija i na kraju zbog malog broja pokretnih su odradili isci. Kad si rekla primas stopericu?
Nikitta stvari koje ti prolazis nitko nebi trebao iskusit, a ti si rekla 2,5 godina u tim bolovima. Stvarno se nadam da je s ovom operacijom koju ocekujes kraj tim mukama.
A vezano za morulu od koje su se razvili trojceki e pa ni na to se nebi bunila, samo da se uhvati pa dali 1 ili 3,imam ljubavi za svih🥰
Nina92 nadam se da ti bolovi ukazuju na nesto dobro🙏.
Bozma svakako odradi te pretrage, ali doc ce i bebica vidjet ces, samo sto sad moras svoje zdravlje stavit na prvo mjesto da budes zdrava mama kad za to dođe čas
🧔 35
🙎🏼♀️32
🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙
Cure da li neka zna kakva je sad situacija s bolovanjem? Mozemo ga dobiti i prije transfera (tipa odma kad se pocnemo pikati) ili je jos uvijek sve po starom?
Sortiraj odgovore
Najstariji