Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    12. Listopad 2020. 21:47

AuroraB, slažem se. Bio je to moćan okidač, baš sam se dobro ispraznila taj dan.

alex2102, jako mi je žao. Ne znam sad točno tvoju priču, ali ako nisi zadovoljna doktorima, jesi razmišljala da ih promijeniš? U svakom slučaju, prvo si daj vremena malo odtugovati svoje, a onda možeš kovati planove za dalje. Mislim da možeš prestati s lijekovima, ali neka se očituju iskusnije cure od mene.

💔💔💔

12. Listopad 2020. 21:57

AuroraB

Angribrid27tt 😣… nadam se da si se osnažila psihički od onda… držim 🤞🤞za FET💕

Da, bas odvratna situacija, mislim da je to najbolja riječ za to. 
    A hvala za FET iako se baš bojim da ce opet sve zavrsiti loše.

• alex2102
    12. Listopad 2020. 22:00

MTB

AuroraB, slažem se. Bio je to moćan okidač, baš sam se dobro ispraznila taj dan.

alex2102, jako mi je žao. Ne znam sad točno tvoju priču, ali ako nisi zadovoljna doktorima, jesi razmišljala da ih promijeniš? U svakom slučaju, prvo si daj vremena malo odtugovati svoje, a onda možeš kovati planove za dalje. Mislim da možeš prestati s lijekovima, ali neka se očituju iskusnije cure od mene.

je je mtb slazem se s tobom, a nije da sam ne zadovoljna nego ono svima je sve kao na traci a mi koje prolazimo ove postupke ipak ocekujemo malo vise detalja oko svega i bar nego objasnjenje, ali nema veze mislim da se vracam u bolnicu kod doktora Budimira on mi je savrsen doktor

ja 38 god.suprug 38 god.
    1.stim.proces 28 folikua- 2 blastice vracene
    2.postupak 18 folikula,8 blasticista,vracene sa 4 feta i svi negativni
    3.postupak 37 folikula,dobili 7 blastocista .dvije vracenje ,5 zaledjenih
    AMH 32
    svi nalazi uredni, glukoza povecana na 5.8 konzumiram siofor 2000 mg

Lucyinthesky
    12. Listopad 2020. 22:02

AuroraB

Curke, da li je koja od vas radila propuhivanje jajovoda? Koje su bile indikacije za to i tko vas je uputio na pretragu? I naravno, koliko vam je bilo bolno?

Ja sam radila, uputio me mpo doktor prije prvog postupke jer nismo imali neku "groznu" dijagnozu i jer smo se dogovorili da još neko vrijeme pokušavamo sami. Bili su skroz prohodni i nije me bolilo, samo neki pritisak. Za moj pojam nepotrebno jer smo ionako pokušavali dosta dugo prije, a i pol godine nakon toga išli na prvi Ivf.
    Kako ti je bilo na konzultacijama u Ivf, koji dr ti je bio, dojmovi ako ti se da. Vezano za spermio, iako smo imali cijelu kolekciju od prije, prilikom naručivanja mi je sestra rekla da oni žele da se tamo napravi(nije me čudilo i kužim, svi uglavnom tako traže, od "svojih").
    Nikitta mislim da je pametno što ideš na hitnu, zbilja se nadam da nije nešto ozbiljno i da neće jako boljet 🤞
    Bozma ja brijem da si ti trudna, imam neki feeling 💪
    Nina92 nadam se da se situacija popravlja i da ćeš uspjet sa fetom kada želiš. Ako ne, nemoj jako tugovati, bit će idući put, treba tijelu dati vremena da se oporavi. Iskreno, tog scenarija se nekako i sama bojim, ne odgađanja transfera, nego tog hipera.
    MTB uz tu tvoju pozitivu, nema teorije da taj uzv ne prođe dobro, a i krajnji ishod 💪

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Nina985
    12. Listopad 2020. 22:30

AuroraB

Curke, da li je koja od vas radila propuhivanje jajovoda? Koje su bile indikacije za to i tko vas je uputio na pretragu? I naravno, koliko vam je bilo bolno?

Na prvim MPO konzultacijama doktor mi je rekao da napravim taj test jer smo vec tad pokusavali 3 godine. Ukoliko su jajovodi prohodni, ubrizgavanje kontrasta nije bolno, ali kako je meni lijevi jajovod neprohodan bol je bila prilicno neugodna, osjecaj je bio nesto izmedju menstrualnih grceva i kao kad moras obaviti veliku nuzdu, a napuhana si jako i ne ide van :-)

Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
    Pokušavamo 4.5 god.
    02/2020 1.AIH Bhcg 0
    05/2020 2.AIH Bhcg 0
    09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
    09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
    11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
    03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02

Samara
    12. Listopad 2020. 22:36

Nikita, sta su rekli?

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

Nina985
    12. Listopad 2020. 22:58

MTB

Amaranta, i ja sam imala HPV visokog rizika. Srećom, riješila sam ga se i već sam godinama "čista". Ono što smo i partner i ja uzimali (jer, ako ga imaš ti, ima ga i on, ali bez simptoma) su Beta glukan kapsule za imunitet (NK Cells) 60 dana (popili smo po jednu kutiju svaki).i Herplex 4 x 400mg dvije ture po 2 tjedna (između 2 tjedna pauze). Prije toga sam ga vukla godinama, i ništa. Nakon ove terapije, prošlo je.
    Terapiju mi je propisao ginekolog koji mi je odmah naglasio da je to nedokazana terapija, ali da on i kolegica eksperimentiraju s tim i da imaju poprilično uspjeha. Nisam morala ići na nikakve operacije ni invazivne postupke, taj ginekolog je rekao da je on protiv toga jer se virus obično učahuri duboko u tkivo pa ga se tako ni ne može "iščupati".

Vidi možeš li ti probati. Nema odustajanja. Čak i da ne radiš na bebi, ovo je gadan virus kojeg se želiš riješiti.

Cure, evo da se i ja nadovezem. Ja sam imala HPV visokog rizika. Skroz sam zaboravila na beta glucan. Nakon cajeva sam pila i Beta Glucan 3D i to od neke americke farmaceutske kompanije (30 kapsula je kostalo 360 kn). Taj beta glucan mi je preporucila doktorica i njega cesto uzimaju ljudi nakon kemoterapije. Ne znam sto je od svega navedenog pomoglo: sama biopsija kojom je odstranjeno zarazeno tkivo, caj i ulje ili beta glucan, ili sve to zajedno, ali evo vec 2 godine je sve uredno. 

Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
    Pokušavamo 4.5 god.
    02/2020 1.AIH Bhcg 0
    05/2020 2.AIH Bhcg 0
    09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
    09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
    11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
    03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02

AuroraB
    13. Listopad 2020. 07:53

Nikitta, drž' se... mislimo na tebe i šaljemo pozitivne misli :)

Lucyinthesky pripala sam doktoru Maričiću, porazgovarali smo o mojoj prvoj terapiji, kao i o terapiji koju bi mi on dao. Rekao je da je prvi puta najteže pogoditi terapiju i da bi on sve napravio kao i moja doktorica, međutim sad kad vidi konačan ishod svega da bi neke stvari promijenilo. Dual trigger i manja početna terapija; Rekovelle koje si daje prema nalazima AMH-a i kilaži, pa se s njome navodno može točnije odrediti broj folikula koji bude kao i njihova zrelost. Njega čudi što sam dobila 18 oocita sa takvim AMH. 
    Sve u svemu, jako zadovoljna sam sa razgovorom oko terapije i njegovim pristupom za dalje. Dosta ležerno, ali kad se sve sumira, sve je rečeno.
    Trenutno više naginjem na ostanak u Petrovoj, imam dojam da u Petrovoj rade puno stručnije i ljubaznije sestre, moja  doktorica mi je bolje sjela jer je strogo profesionalna, a meni takav pristup bolje paše u ovoj situaciji, i pacijentice u Petrovoj nisu došle na modnu pistu.
    Ne znam, u IVF-u sam upisana u postupak u 12mj. Još ću si dati malo vremena za donijeti odluku. 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• *.Women_name.*
    13. Listopad 2020. 08:14

Nikitta drži se, nadam se da će ti biti brzo bolje. Šaljemo dobre ~~~~ ☺️😘

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Lucyinthesky
    13. Listopad 2020. 08:32

AuroraB hvala ti na iskustvu. Meni se moj dr isto činio dovoljno stručan, a istovremeno prijateljski raspoložen.
    Sestre mi nisu sjele nikako, ali to me ne brine.
    A modna pista, to nisam primjetila, ja sam bila u starkama 😎
    Ja sam se također bila dvoumila između Petrove tj dr. Vrčića i njih. Budemo vidjeli da li sam dobro odlučila.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.