Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    05. Listopad 2020. 18:57

Ivanaxx

TiredIvy

Drage moje, ja sam tako tuzna i razocarana . Kao sto sam napisala jutros na prvom UZ 9. dan ciklusa 5 folikula, od kojih jedan 23mm, ostali: 10, 8, 8 i 6mm. Citav dan sam cekala da se doktor javi (klinika u Pragu), zvala pet puta, da bi mi samo poslali mail malopre u 6 popodne bez ikakvog objasnjenja da istovremeno 'ubodem' Cetrotidu i Ovitrelle veceras u 21h i u sredu aspiracija i sva uputstva za istu. Nikakvo objasnjenje, nikakve opcije, nijedna ljudska rec. Pri tom ja zivim u Nemackoj i to znaju. Cetrotidu i Ovitrelle ni nemam kod sebe, to smo se dogovorili da nabavim posle prvog UZ, a posto su se javili ovako kasno sad i da hocu ne mogu da ih nabavim, tek sutra ujutru. Da su se samo na vreme javili stigla bih jos jutros. Sada ce mi ciklus najverovatnije propasti. Sutra UZ ponovo ujutru da vidimo da li je ovaj veliki folikul pukao, ako jeste - sva stimulacija ode u propast….Mnogo sam ljuta i razocarana, toliko neprofesionalno - jos sam ih pitala zasto prvi UZ tek 9. dana, rekli su nema potrebe ranije, a sigurno su morali znati da sa Menopurima moze da se pojavi problem dominantog folikula… toliko nezainteresovano i neodgovorno…I prosli put su bili tako indolentni, ali pomislila sam - okej ne znaju me, guzva im je, desi se…I jos sve placam privatno…Bas sam ljuta

Evo nez jer sam bila na jednom ivfu dosad, al meni je dr reka da se na taj folikul šta pobigne veličinom ni ne računa jer u njemu nema js, on postane cista. Tako da šta god bude s njim nema veze jer oni računaju da ove srednje veličine. Tako sam ga ja svatila i meni je tako bilo, 5 folikula, jedan prevelik pa ga smatraju običnom cistom, a jedan premal i iz srednja 3 su bile 3 js. Ne znam jel pomoglo, utješilo imalo, nadam se da je. Sretno 🙏

Da tako je, no opet ovi drugi su presitni za stopericu.. Oni trebaju doci do cca 18mm..
    Ja jedino objasnjenje imam da su oni tebe zamijenili s nekim.. Inace stvarno ne znam sto reci

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    05. Listopad 2020. 18:58

Piky, juhuuuu, prekrasna beta!!!
    Lucyinthesky hvala, zarazila me pozitiva ovdje. A i nekako sam si sva opuštena i veselim se ovom procesu (koliko je to moguće).
    Tanja79 - brzo ćeš pohvatati pojmove. I zašto ne bi uspjela iz prve? Ja namjeravam uspjeti iz prve i imati hrpu smrzlića gratis  
    Belaaa, bitno da nije ozbiljni oblik. Po svemu što sam čitala, corona nije problem za bebe. Pobrini se za sebe i svoju mrvu.
    TiredIvy - oh, mamicu im. Držim fige da sve prođe dobro. Kad odeš u Prag, reci im sve što ih ide. I pobrini se da na Internetu napišeš lošu recenziju nakon svega, da i drugi znajukakvi su. Ne bih im više išla na tvom mjestu, čak i nakon što ovaj transfer uspije. Imaš li neke opcije u Njemačkoj?

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    05. Listopad 2020. 18:59

lucija07

Da tako je, no opet ovi drugi su presitni za stopericu.. Oni trebaju doci do cca 18mm..
    Ja jedino objasnjenje imam da su oni tebe zamijenili s nekim.. Inace stvarno ne znam sto reci

Ovo ima smisla? Možda da ih nazoveš i pitaš da provjere?

💔💔💔

Ruska1986
    05. Listopad 2020. 19:00

TiredIvy

Drage moje, ja sam tako tuzna i razocarana . Kao sto sam napisala jutros na prvom UZ 9. dan ciklusa 5 folikula, od kojih jedan 23mm, ostali: 10, 8, 8 i 6mm. Citav dan sam cekala da se doktor javi (klinika u Pragu), zvala pet puta, da bi mi samo poslali mail malopre u 6 popodne bez ikakvog objasnjenja da istovremeno 'ubodem' Cetrotidu i Ovitrelle veceras u 21h i u sredu aspiracija i sva uputstva za istu. Nikakvo objasnjenje, nikakve opcije, nijedna ljudska rec. Pri tom ja zivim u Nemackoj i to znaju. Cetrotidu i Ovitrelle ni nemam kod sebe, to smo se dogovorili da nabavim posle prvog UZ, a posto su se javili ovako kasno sad i da hocu ne mogu da ih nabavim, tek sutra ujutru. Da su se samo na vreme javili stigla bih jos jutros. Sada ce mi ciklus najverovatnije propasti. Sutra UZ ponovo ujutru da vidimo da li je ovaj veliki folikul pukao, ako jeste - sva stimulacija ode u propast….Mnogo sam ljuta i razocarana, toliko neprofesionalno - jos sam ih pitala zasto prvi UZ tek 9. dana, rekli su nema potrebe ranije, a sigurno su morali znati da sa Menopurima moze da se pojavi problem dominantog folikula… toliko nezainteresovano i neodgovorno…I prosli put su bili tako indolentni, ali pomislila sam - okej ne znaju me, guzva im je, desi se…I jos sve placam privatno…Bas sam ljuta

I s pravom mos bit ljuta, uzas!

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• T_Ivy
    05. Listopad 2020. 19:01

Ivanaxx (moja imenjakinja) to me jako ljuti, jer sam u drugoj klinici imala slicno. Tamo su rekli nema veze za taj veliki, bas tako kao sto ti kazes, on ce da propadne, a ovi mali ce stici. I na kraju je tako i bilo. Porasli i pojavili se cak i novi i imala sam ukupno 9 js, tri stigle do blastice. Ali tamo su mi takodje na vreme dali da pikam Cetrotidu (da sprece dovulaciju tog velikog). 
    Bozma Ovde mi se celi dan nisu javljali iako sam im i na email i na WhatsApp pisala to sto i sama znam - da mi treba Cetrotida i da mi salju recept da bih mogla da kupim. I nista! Doktor samo napisao da ne bi on cekao na te male folikule, nego odmah aspiracija tog jednog velikog prekosutra. A cak i da mislim da je to u redu (sto ne mislim) ni to ne mogu, jer nemam ni stopericu kod sebe, mogu tek sutra da je kupim. Jos nigde nisam cula da se zbog dominantnog folikula zrtvuju 4 manja, narocito u mojim godinama. Prestrasno. 
    Lucija ja sam na soft protokolu, pa lekovi nisu toliko skupi (sve ukupno EUR 600), ali sam proces (bez lekova) kod njih stoji 2,200 EUR 

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    05. Listopad 2020. 19:03

Inače, popila svoju predzadnju pilulu. Sutra idem u ljekarnu po injekcije i onda čekam do subote. Baš sam sretna što sam napokon krenula. Cijelu ovu godinu strahujem i važem i čitam i nerviram se. Pa korona, pa nada da ćemo ipak prirodno, pa opet ovo, ono. Sad je gotovo, odluka donesena, doktorica izabrana, postupak je krenuo.
    Smiješno mi je koliko sam podsvjesno stalno spremna na najgore - odahnula sam kad su mi došli markeri iako nije bilo šanse da imam neku spolnu bolest. Ali moj um uvijek može iskonstruirati situaciju u kojoj se netko ogrebao na neki trn sekundu prije nego sam ja prošla i ogrebala se na taj trn i ... 

💔💔💔

• T_Ivy
    05. Listopad 2020. 19:03

MTB

lucija07

Kod mene su duzi ciklusi. Ovi izmedju 8-10mm kod mene su normalni. Prosli put sam isto na 9. dan imala samo jedan od 10mm i jedan od 7mm i oba su dosla 16. dana stimulacije na preko 18mm i imala sam dve zrele celije. 

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

05. Listopad 2020. 19:04

TiredIvy

Ivanaxx (moja imenjakinja) to me jako ljuti, jer sam u drugoj klinici imala slicno. Tamo su rekli nema veze za taj veliki, bas tako kao sto ti kazes, on ce da propadne, a ovi mali ce stici. I na kraju je tako i bilo. Porasli i pojavili se cak i novi i imala sam ukupno 9 js, tri stigle do blastice. Ali tamo su mi takodje na vreme dali da pikam Cetrotidu (da sprece dovulaciju tog velikog).
    BozmaOvde mi se celi dan nisu javljali iako sam im i na email i na WhatsApp pisala to sto i sama znam - da mi treba Cetrotida i da mi salju recept da bih mogla da kupim. I nista! Doktor samo napisao da ne bi on cekao na te male folikule, nego odmah aspiracija tog jednog velikog prekosutra. A cak i da mislim da je to u redu (sto ne mislim) ni to ne mogu, jer nemam ni stopericu kod sebe, mogu tek sutra da je kupim. Jos nigde nisam cula da se zbog dominantnog folikula zrtvuju 4 manja, narocito u mojim godinama. Prestrasno.
    Lucija ja sam na soft protokolu, pa lekovi nisu toliko skupi (sve ukupno EUR 600), ali sam proces (bez lekova) kod njih stoji 2,200 EUR

Strasno Strasno i prestrasno! Ja sam ljuta a kako ne ti🤢🤢🤢🤢

05. Listopad 2020. 19:07

TiredIvy

MTB

lucija07

Kod mene su duzi ciklusi. Ovi izmedju 8-10mm kod mene su normalni. Prosli put sam isto na 9. dan imala samo jedan od 10mm i jedan od 7mm i oba su dosla 16. dana stimulacije na preko 18mm i imala sam dve zrele celije.

OK... 16 dan stimulacije. To je i normalno.. No oni bi tebi zbog jednog folikuli koji je vec sad 23mm radili punkciju u srijedu a imas 4 koja se jos mogu hraniti... Pa bolje onda ostaviti taj da pukne i fokusirati se na ova 4...

AuroraB
    05. Listopad 2020. 19:09

TiredIvy baš mi je žao da si se našla sad u takvom stresu!! Možda i bolje da nemaš sad štopericu pošto su ti folikuli još mali. Za ovog većeg se ne brini, njega će samo izvaditi kao i sve ostale... Znam jer sam ja imala jednu megu, i samo su mi rekli za njega da nije dobar jer je mega. Bio je 22mm na uzv prije štoperice, a kod mene su rasli ko ludi, pa tko zna koliko je na kraju narastao. Držim 🤞🤞 da sutra nabaviš lijekove i dođeš na zelenu granu s ovima u poliklinici... 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.