Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nina92
    04. Listopad 2020. 19:22

Ja sam 3 transfera lezala i mirovala pa sam 3 radila i dalje nema uspjeha mislim da je to ako se primi, primi se ako ne, ne, vise sreca neka, meni je doktor rekao da nevidi razlog zasto ja nisam trudna, endometrij savrsen, balocistice i sve a opet neuspjeha, reko je da sam losa statistika, da ce mi uspjeti ali nezna kad 

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

• LucyLou
    04. Listopad 2020. 19:24

Nina92

Prosli put su mi odgodili na 3 mjeseca, meni vec dosta odgadanja… Neznam koliko je koja pokusavala ali evo meni je 3 aspiracija i sad 7 transfer bi trebala ali sam toliko izgubila volju i toliko sam razocarana

Ja te totalno kuzim, Nina - mene ceka 5.tranfer i sve znam...ali mislim da su svi ti osjecaji skroz normalni tako da samo se ti nama pojadaj, ako treba i isplaci i onda opet hrabro u nove pobjede. 😉
    Sto se tice hipera, pij puno tekucine i sad za vrijeme stimulacije, ako mozes isosport i sl., to pomaze. Papaj puni proteina i slanu klopu, to ce ti sve pomoci da sto vise mokris. Meni to u HR ni jedan doktor nije rekao ali znam da cure vani to sve rade i za vrijeme stimulacije. I mene je isosport spasio kad sam krenula prema hiperu...sretno, draga i samo polako i hrabro 😉💪🏻

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

• DAVANA
    04. Listopad 2020. 19:28

Cao cure,ja sam radila drugu IVF. Transfer bio 01. 10 oplodile se dvije j.c jedna Trocelijska,druga sestocelijska, trodnevni vracen. E sad da li moze neko da mi objasni sta znaci to trocelijski-sestocelijski? Mi smo iz prvog IVF dobili jednu bebicu, sad nam je druga uradjena, ali ne znam kako da se ponasam? Prvu sam svih 15 dana lezala. :) 

04. Listopad 2020. 19:53

DAVANA

Cao cure,ja sam radila drugu IVF. Transfer bio 01. 10 oplodile se dvije j.c jedna Trocelijska,druga sestocelijska, trodnevni vracen. E sad da li moze neko da mi objasni sta znaci to trocelijski-sestocelijski? Mi smo iz prvog IVF dobili jednu bebicu, sad nam je druga uradjena, ali ne znam kako da se ponasam? Prvu sam svih 15 dana lezala. :)

Cestitke na bebici... Bome i na lezanju 15 dana🙂... Ne znam sto vam je doktor rekao, meni je rekao da, se normalno ponasam.. Tako i jesam... Mitova ti sam morala, samo u 7 mjesecu no zbog hipera i uvecanih jajnika tad nisam ni  imala transfer...
    Jajna stanica kad se oplodi ona  se satima/ danima dijeli tj razvija. Tako tvoji embriji su imali jedan  tri drugi  sest stanica... 

• more2309
    04. Listopad 2020. 20:00

lucija07

more2309

MTB dobro nam dosla 🙂🙂, zelim ti da sto prije ugledas pozitivan testic 🤰. Kao sto su ti cure rekle, godine ovdje i nisu neko mjerilo i sve smo mi individualne i prica za sebe 😊. Ja sam kratko u ovim vodama i prvo sto sam shvatila da pravila nema. Samo da napomenem, Lucija mi je srusila snove, kad sam u prvom postupku nadobudna isla na pregled i bila uvjerena kako ce nam upalit iz prve jer kod mene nema problema, a muz malo losiji spermiogram i onda sretnem nju ispred ordinacije i zena mi opali takvu samarcinu realnosti svojom pricom, da mi nije bilo dobro narednih par dana 🤣🤣🤣, ali na kraju je to bilo super jer sam se pripremila da mozda nece uspjeti iz prve. U medicini 2+2 nije uvijek 4, tako da samo optimisticno kreni i ne razmisljaj o godinama! Super odluka da nisi nikom rekla, ja nazalost jesam, pa sam ih nakon neuspjelog transfera morala tjesit i sad me izluđuju s pitanjima, kako ti je, jel osjecas nesto, iduci put cu im odgovorit da su mi trudovi na 5 minuta i na putu sam za bolnicu, u petak su mi vratili trodnevne embrije, uopce ne kuzim sto misle da bi trebala osjecat 😣😤!

Hahahhaha dao Bog da ti uspije onda sad od druge.. Nema rusenja statistike Feta kod Lucija.. Jasno? 😂😂😂🙏🙏🙏😍

Jasno🤣🤣!!

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

• DAVANA
    04. Listopad 2020. 20:01

lucija07

DAVANA

Cestitke na bebici… Bome i na lezanju 15 dana🙂… Ne znam sto vam je doktor rekao, meni je rekao da, se normalno ponasam.. Tako i jesam… Mitova ti sam morala, samo u 7 mjesecu no zbog hipera i uvecanih jajnika tad nisam ni imala transfer…
    Jajna stanica kad se oplodi ona se satima/ danima dijeli tj razvija. Tako tvoji embriji su imali jedan tri drugi sest stanica…

Hvala na cestitkama i na odgovoru. :) pa ja sam bas mirovala. A nije mi sad nista konkretno rekao, mada me malo strah. Jer sam ovu vise opustena, vise se krecem. A bebica puni godinu dana i naravno da bas i ne smijem da ga nosim. A beta tek za 10 dana. Nadam se da ce brzo i ovo proci. Pa ja sam nekako mislila ako mirujem da ce biti dobro. I eto ispalo je dobro. A sad nekako razmisljam dosta kao vi svi, ako je sudjeno zakacice se. :)

• DAVANA
    04. Listopad 2020. 20:06

lucija07

ANKSIMORON

Cure mozda glupo pitanje, premda kazu nema takvog 🤣🤣🤣 ali nekako kao sta svi kazete ovdje se nekako osjecam najsigurnije pitati… jel vi radite kucanske poslove? Ja sam prvi tjedan vecinom lezala, odmarala, sad sam od jucer pocela vani izlazit, po kuci radit itd… ne mogu vise jednostavno.. nekako racunam ako se triba primit primit ce se… jedino izbjegavam teske fizicke poslove tipa usisavanje, dizanje teskog.. ostalo sve radim.. od sutra planiram i raditi i vratit se u normalan zivot… petak je beta… danas mi je 10 dpt racunajuci i taj dan…

Ehhh. Ja sam ti nakon transfera ustala.. Obula se, sjeli u auto i kuc. Ni minute lezanja… Odmah drugi dan sam se ponadala doslovno kao da nigdje nisam bila.. Sve radim… Perem ves, nosim ves, kuham, saginjem se, usisavam, idem u trgovinu dizem teret.. I trudna.. Nema ti tu pravila ali.. Ponasaj se onako kako ti smatras da je ispravno.. I ja, sam se ispocetka pazila no shvatila sam da od tog nista…

A ja sve me strah da udjem u auto. 😂😂😂😂 svaka ti cast. :) 

Nina92
    04. Listopad 2020. 20:06

Locy hvala ti na odgovoru i poslusat cu tvoje savjet 

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

04. Listopad 2020. 20:14

DAVANA

lucija07

ANKSIMORON

Cure mozda glupo pitanje, premda kazu nema takvog 🤣🤣🤣 ali nekako kao sta svi kazete ovdje se nekako osjecam najsigurnije pitati… jel vi radite kucanske poslove? Ja sam prvi tjedan vecinom lezala, odmarala, sad sam od jucer pocela vani izlazit, po kuci radit itd… ne mogu vise jednostavno.. nekako racunam ako se triba primit primit ce se… jedino izbjegavam teske fizicke poslove tipa usisavanje, dizanje teskog.. ostalo sve radim.. od sutra planiram i raditi i vratit se u normalan zivot… petak je beta… danas mi je 10 dpt racunajuci i taj dan…

Ehhh. Ja sam ti nakon transfera ustala.. Obula se, sjeli u auto i kuc. Ni minute lezanja… Odmah drugi dan sam se ponadala doslovno kao da nigdje nisam bila.. Sve radim… Perem ves, nosim ves, kuham, saginjem se, usisavam, idem u trgovinu dizem teret.. I trudna.. Nema ti tu pravila ali.. Ponasaj se onako kako ti smatras da je ispravno.. I ja, sam se ispocetka pazila no shvatila sam da od tog nista…

A ja sve me strah da udjem u auto. 😂😂😂😂 svaka ti cast. :)

Pa pisala sam ranije cura samnom na transferu jos na vv je SAMA vozila kuc nakon transfera i to 150 km i rodila je... Sta je tek to ako nije hrabrost😂... 

• more2309
    04. Listopad 2020. 20:18

Davana pridruzujem se cestitkama na prvoj bebici i drzim fige da uskoro dobije pojacanje 😊❤❤!
    Cure, sutra ujutro si moram upiknut Decapeptyl, a nisam sigurna jel ide u trbuh ili guzu, nemam kutiju, pa da njoj vidim 🤷‍♀️?

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.