Bebica ja jos uvijek ne shvacam da netko ima pravo odlucivati da li si ti premlada za zeljeti dijete ili ne, toliko me to razljuti da bi bez razmisljanja mijenjala ginekologa 🤬
Znaci sto se tice drzavnih klinika narucis se u onoj za koju se odlucis na konzultacije i tada ce ti liječnik na tim konzultacijama reci sto sve od nalaza trebas prikupiti. Kako bi lijecnik imao uvid u neko osnovno stanje prije pregleda mozes izvaditi spolne hormone između treceg i petog dana ciklusa, papa test i cervikalne briseve, i muz napravi spermiogram, to je neka osnova. Za ostalo ce te uputiti na tom prvog pregledu. Ja sam naknadno morala odraditi prohodnost jajovoda i amh, i s obzirom da se to sve pokazalo ok prvo sam morala proci tri inseminacije, i nakon toga smo krenuli u ivf. Samo hrabro i sretno! 💓
Ja '88., mm '78.
2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻
Bebica, Ma uzas! Ne znam sta rec... Eto, najbolje, kad se odlucis gdje ic, onda nazoves i dogovoris se za konzultacije i dalje ce te oni uputit.. Ja znam da, sve ovo sta je Darliv navela, sam i ja radila, ali tek nakon konzultacija jer su mi oni napisali koje uputnice da trazim od svog gin. Mozes ti to sve i privatno odradit i platiti ili po uputnice pa rijesavat po bolnicama. Kako god da odlucis, sretno!
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Ja sam imala sam papu i briseve na prvim konzultacijama! Jedino smo od muza imali spermiogram.
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Pozdrav svim curkama, i cestitam odmah svim lijepim plusicima 👍
Pratim postove vec neko vrijeme i evo da vam se i ja sa svojom pricom prikljucim.
Znaci mm i ja pokusavamo vec 3 godine neuspjesno. Ja imam Pcos i Endometriozu, AMH je 13,4, a suprug ima blazi oblik asthen. Operirana sam 2019 kod Dr. Tomicica u Petrovoj cistu od 10 cm,jajovodi prohodni ali dosta polipa. Prvi ivf je trebao biti dugi protokol u 6 mj,nije bilo nikakve reakcije na stimulaciju sve uspavano i otkazan je prije nego sam uopce pocela sa Gonalom. 2 Ivf u 9 mj, presli smo na kratki protokol, Bemfola(nisu imali Gonal),Orgalutran i Ovitrelle stoperica. Dobili smo 12 folikula,9 oocita, 5 ih se oplodilo,dobili 4 blastice. Na kraju smo dva zamrznuli i dva smo vratili. Radila sam testove 8 i 9 dpt i oba testa su bila pozitivna. Sutra vadim betu pa cemo vidjeti 😊 Drzim fige svim curkama koje cekaju betice i poziticne testice.
Javi nam betu i sretno 😊 💞🍺
1.postupak vinogradska beta 0
2.postupak molarna trudnoća
3.postupak beta 0
4.postupak jednojajčane trojke
Muž ima izrazito loš spermiogram, kod mene sve uredu
Jednojajčane trojke 💙💙💙
Bebica25, imaš pravo i prijaviti svoju ginekologicu kontrolorima HZZO-a radi nemarnog postupanja i uskraćivanja liječničke pomoći. Sramota je da jedna doktorica sebi dozvoljava diktirati kad će netko imati djecu! Hvala Bogu da imaš želju za djecom, ja ju nisam imala do 30-te. Zato sad kad bi i htjeli imamo probleme.
Pretrage koje se moraju izvršiti za ulazak u MPO proceduru, su osnovne pretrage na koje svaka žena ima pravo, a to su cervikalni bris, PAPA test i hormoni koji se mogu vaditi iz tisuću razloga.
Što se tiče supruga, njemu doktorica opće prakse može dati uputnicu za urologa koji onda daje preporuku za izdavanje uputnice za spermiogram, najpametnije je odmah tražiti aerobnu i anaerobnu kultivaciju.
Da li si probala koristiti ovulacijske trakice i da li znaš prepoznati fizičke simptome iste?
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
Transfer objavljen, nadam se da neće bit presudno šta sam ustala na wc za 5 min, jer ću pojest i sebe i mjehur. Reka mi je ležat 15 min, a ja ga jedva mogu slušat, sav fokus na mišićima doli da ne pobigne.
Aj dobro, ako ovo ne uspije sad, tješim se da ću za drugi put sve znat kako triba.
Sretno vama curee, nadam se prespavat dane do bete da prođu brže 😂
Bebica25, imaš pravo i prijaviti svoju ginekologicu kontrolorima HZZO-a radi nemarnog postupanja i uskraćivanja liječničke pomoći. Sramota je da jedna doktorica sebi dozvoljava diktirati kad će netko imati djecu! Hvala Bogu da imaš želju za djecom, ja ju nisam imala do 30-te. Zato sad kad bi i htjeli imamo probleme.
Pretrage koje se moraju izvršiti za ulazak u MPO proceduru, su osnovne pretrage na koje svaka žena ima pravo, a to su cervikalni bris, PAPA test i hormoni koji se mogu vaditi iz tisuću razloga.
Što se tiče supruga, njemu doktorica opće prakse može dati uputnicu za urologa koji onda daje preporuku za izdavanje uputnice za spermiogram, najpametnije je odmah tražiti aerobnu i anaerobnu kultivaciju.
Da li si probala koristiti ovulacijske trakice i da li znaš prepoznati fizičke simptome iste?
Hvala vam na odgovoru... Sve sam probala od onog mikroskopa za ovulaciju do trakica, a kad sam to sve rekla doktorici rekla je sta bacam bezveze novce to nista ne valja... Prosle god kad sam bila kod doktorice na pregledu nazvala me sestra kada je stigao papa u petak i rekla smo preko telefona papa vam ne valja nesto smo vam nasli, ja pitam sestru sta, jel mi moze reci ako ne neka mi da doktorici na telefon kao nema doktorice a papa ne valja nesto imate i pokopi slušalicu kad sam ju pocela ispitivati, da bi ja bila u sto muka preko vikenda i u pon bila kod doktorice u ambulanti prva da bi ona meni rekla ma to ti je samo pad imuniteta imas cin 1 rekao aj dobro utjesi ona tu mene bar malo... Odma cim sam dosla kuci nesto me kopka da ja trazim drugo misljenje... naručila sam se privatno da bi se ustanovili da imam pcos, i izmedju cina 2 i cina 3 i sve sam ja to rijesila u ovih godinu dana hvala bogu privatno su mi u pola godine dva puta uzimali papu i sve je sada uredno... I sad opet kad sam pitala doktorici za dalje jel mi moze dat neke tablete ili bilo sta da mi pomogne, ne zeli ni cuti... Svi su je hvalili od jednog doktora koji je ajme bio los dodjem kod jos jedne lose... Nemam srce u zivotu nikako...
Cure, jel koja od vas imala povišen TSH?
Meni je bio povišen pa ispod granične vrijednosti, a sad je 5.30,a donja granica je 4.20
Planiram u postupak u 10mj., čim dobijem mengu, za koji dan.
Da li bi mi zbog toga otkazali postupak?
Draga Ana, to je dosta visok TSH za IVF. Ja sam imala otprilike isto toliko kada sam izgubila moju jedinu trudnocu. Tada su mi radili pretrage i rekli da za IVF bi trebalo da bude ispod 2. Nije se sa time igrati, jer povisen TSH povecava rizik za gubitak trudnoce. Dobra vest je da se jako lako regulise lekovima. Uz pravilnu terapiju mozes TSH dovesti u normalu u roku od dve sedmice.
👩44, low AMH 🤵44, azo
2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️
Hvala vam na odgovoru… Sve sam probala od onog mikroskopa za ovulaciju do trakica, a kad sam to sve rekla doktorici rekla je sta bacam bezveze novce to nista ne valja… Prosle god kad sam bila kod doktorice na pregledu nazvala me sestra kada je stigao papa u petak i rekla smo preko telefona papa vam ne valja nesto smo vam nasli, ja pitam sestru sta, jel mi moze reci ako ne neka mi da doktorici na telefon kao nema doktorice a papa ne valja nesto imate i pokopi slušalicu kad sam ju pocela ispitivati, da bi ja bila u sto muka preko vikenda i u pon bila kod doktorice u ambulanti prva da bi ona meni rekla ma to ti je samo pad imuniteta imas cin 1 rekao aj dobro utjesi ona tu mene bar malo… Odma cim sam dosla kuci nesto me kopka da ja trazim drugo misljenje… naručila sam se privatno da bi se ustanovili da imam pcos, i izmedju cina 2 i cina 3 i sve sam ja to rijesila u ovih godinu dana hvala bogu privatno su mi u pola godine dva puta uzimali papu i sve je sada uredno… I sad opet kad sam pitala doktorici za dalje jel mi moze dat neke tablete ili bilo sta da mi pomogne, ne zeli ni cuti… Svi su je hvalili od jednog doktora koji je ajme bio los dodjem kod jos jedne lose… Nemam srce u zivotu nikako…
Bože sveti izignorirala cin... To je prekanceroza. Nez šta reć, minjaj je hitno.
Transfer objavljen, nadam se da neće bit presudno šta sam ustala na wc za 5 min, jer ću pojest i sebe i mjehur. Reka mi je ležat 15 min, a ja ga jedva mogu slušat, sav fokus na mišićima doli da ne pobigne.
Aj dobro, ako ovo ne uspije sad, tješim se da ću za drugi put sve znat kako triba.
Sretno vama curee, nadam se prespavat dane do bete da prođu brže 😂
Ja nisam ni minutu lezala nakon transfera... Odmah se digla s onog stola i kuci...
Sortiraj odgovore
Najstariji