Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    iris_iris
    29. Rujan 2020. 10:50

Ivanaxx haha još samo fali da kad dođeš u McD nema krumpirića i dan će biti potpun  al kad sve ide tako naopako, onda će ovo najbitnije biti baš kako treba! Držim fige!!! 🍀🍀🍀 

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

darliv
    29. Rujan 2020. 10:56

Ivanaxx  sretnooo 🤞🏻🤞🏻💓
    Ana123456 nadam se da ce nam se do menge srediti i da neces morati odgađati zbog toga fet 💓

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

• more2309
    29. Rujan 2020. 11:02

Ana26

Cure, jel koja od vas imala povišen TSH?
    Meni je bio povišen pa ispod granične vrijednosti, a sad je 5.30,a donja granica je 4.20
    Planiram u postupak u 10mj., čim dobijem mengu, za koji dan.
    Da li bi mi zbog toga otkazali postupak?

Meni je isto TSH bio malo povisen, kad sam u 7.mj. isla u prvi postupak, s obzirom na referentne vrijednosti, ali su mi endokrilog i dr. L, da to malo povecanje ne igra ulogu, samo mi je endokrinolog malo povecao dozu prothyrida i sad mi je pao na 1.571.

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

Samara
    29. Rujan 2020. 11:08

lucija07

VM

Pozdrav cure! Ja nabrojala trenutno vas 4 pozitivne, pa to je super
    Jutros sam si dala zadnji booster i sad odbrojavanje tjedan dana. Neću raditi test u četvrtak već u subotu da se stignem oporaviti od loših vijesti ako budu. Prvi postupak sam imala svakakvih simptoma, drugi postupak ništa i sad u ovom opet divljanje u jajnicima, stalno mokrenje ali i grozno noćno znojenje. Očito su ovi boosteri žešća koma iako u prošlim postupcima nisu bili tako užasni.

Meni je test danas full taman, necu vise ljepiti haha.. A simptomi… Rekla bih na skali od 0-100 cca 10..par dana tj 3 sam imala ujutro probadanja kao da cu dobiti i to nekih 10ak min, vise ni to.. Sise sam eto opet pripala, nist posebno🙄😂😂.. I to je to…

Ja sam stalno gladna. Probudila sam se u 4 ujutro gladna ko da nisam 3 dana jela. Pojela nektarinu i isla natrag spavati i bilo sve ok 🤭 a zadnjih par noci sam se budila svako malo nisam bas mogla spavati. Sise samo na dodir bole, drugo nista

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

• Bebica25
    29. Rujan 2020. 11:10

Pozdrav
     Zanima me za postupak medicinske potpomognute oplodnje. Zene koje su kretale sto ste sve napravile od nalaza prije konzultacije sa ljecnikom kod koga idete, jel ste im preko telefona objasnile situaciju i dogovorili se za dalje… I kako dokazati da vec duze vrijeme ne dolazi do trudnoce, jel dovoljno ako se kaze koliko si dugo u braku… Moja doktorica mi ne zeli reci sta sve trebam za mpo jer sam kao premlada i kao nek uzivam jos u zivotu djeca ce doci. Imam 22 godine, muz 26, u braku samo 2 i pol godine (od toga smo 2 godine prije braka poceli raditi na bebi) i ocajnicki zelimo postati roditelji ali nikako da dodje do bebe. Vise ne mozemo cekati, ubija nas cekanje i to sto doktorica govori ne prirodno cemo ako ne bude za koju godinu onda cemo poceti s lijekovima… Preklinjem vas zene ako mi mozete objasniti i reci kako i sta trebam imati od nalaza prije nego nazovem doktora kod koga zelimo krenuti… Oprostite na dugom postu i veliko hvala svima tko odgovori…

29. Rujan 2020. 11:18

Bebica25

Pozdrav
    Zanima me za postupak medicinske potpomognute oplodnje. Zene koje su kretale sto ste sve napravile od nalaza prije konzultacije sa ljecnikom kod koga idete, jel ste im preko telefona objasnile situaciju i dogovorili se za dalje… I kako dokazati da vec duze vrijeme ne dolazi do trudnoce, jel dovoljno ako se kaze koliko si dugo u braku… Moja doktorica mi ne zeli reci sta sve trebam za mpo jer sam kao premlada i kao nek uzivam jos u zivotu djeca ce doci. Imam 22 godine, muz 26, u braku samo 2 i pol godine (od toga smo 2 godine prije braka poceli raditi na bebi) i ocajnicki zelimo postati roditelji ali nikako da dodje do bebe. Vise ne mozemo cekati, ubija nas cekanje i to sto doktorica govori ne prirodno cemo ako ne bude za koju godinu onda cemo poceti s lijekovima… Preklinjem vas zene ako mi mozete objasniti i reci kako i sta trebam imati od nalaza prije nego nazovem doktora kod koga zelimo krenuti… Oprostite na dugom postu i veliko hvala svima tko odgovori…

Užas, ako se god ne može prirodno imaš svako pravo na mpo. A kod starijih i 6 mj. 
    Ugl ja sam vadila za početak amh, prolaktin, FSH, LH, tsh, progesteron i testosteron, a muž spermiogram. Minjaj dr jer stvarno ne tribaš plaćat, ako ništa drugo onda ove pretrage privatno, doć će te par tis kn, a imaš pravo na uputnicu. A da ne pričam o mpo koliko je skupo privatno sve. Osobno sam išla privatno jer sam nestrpljiva i jer se ne bi mogli ni organizirat s poslom drugačije ni muž ni ja, al ako ne želiš privatno, postavi se čvrsto prema svojoj dr ili je mijenjaj. To ti je moj savjet od srca. 

29. Rujan 2020. 11:18

Ivanaxx

Bebica25

Pozdrav

Užas, ako se god ne može prirodno imaš svako pravo na mpo. A kod starijih i 6 mj.
    Ugl ja sam vadila za početak amh, prolaktin, FSH, LH, tsh, progesteron i testosteron, a muž spermiogram. Minjaj dr jer stvarno ne tribaš plaćat, ako ništa drugo onda ove pretrage privatno, doć će te par tis kn, a imaš pravo na uputnicu. A da ne pričam o mpo koliko je skupo privatno sve. Osobno sam išla privatno jer sam nestrpljiva i jer se ne bi mogli ni organizirat s poslom drugačije ni muž ni ja, al ako ne želiš privatno, postavi se čvrsto prema svojoj dr ili je mijenjaj. To ti je moj savjet od srca.

Kad kažem god mislim godina, ne znam jel jasno

Ruska1986
    29. Rujan 2020. 11:23

Bebica25

Pozdrav

Ja ti mogu reci konkretno za sebe.. Ja sam isla u polikliniku IVF, preko HZZOa. Javis se tamo za konzultacije i oni ti kazu sve sta trebas izvadit od nalaza. S tim odes kod svog gin i ona ti mora dati uputnice za sve sta trebas obavit! Godine zaista nista ne znace ako vec dvije i pol godine ne ide... Samo gubis vrijeme! Sad, za MPO u bolnicama nek ti objasne cure koje su talo islo jer to ne znam...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    29. Rujan 2020. 11:25

A kod tebe je to ustvari 4 i pol godine, jer ste 2 prije braka pokusavali pa ne ide... Znaci, da ocito postoji problem! I to kad kazes svakom MPO doktoru, shvatit ce da "prirodnim" putem ocito ne ide...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Bebica25
    29. Rujan 2020. 11:34

Ivanaxx

Bebica25

Pozdrav

Hvala vam puno, iskreno ma briga me koliko kosta da kosta, samo da vise postanemo roditelji 😭... Izludit cu, svake prijateljice s kojima se druzim su trudne ili trebaju sad rodit nisam ljubomorna Al to uzasno boli...prije dva tjedna kada sam uzela od prijateljice dijete plakala sam ko kisna godina, uzasno boli...jos vise kada doktorica koja bi trebala pomoci nece pomoc ono u smislu samo sto mi ne kaze uzivaj dok nemate djecu... Zadnji puta mi je na pregledu rekla jel ti nisi premlada da imas toliku zelju za djetetom, ajme me rasplakala, rekla sam zar toliko puno trazim osim da nam pomognete... I doslovno sad bi isla bez nje znaci raspitujem se svugdje sta trebam idem privatno Al bi htjela sve sto mogu prikupiti prije nego krenem kod doktora... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.