Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bebica25
    29. Rujan 2020. 12:28

Ivanaxx

Bebica25

AuroraB

Bebica25, imaš pravo i prijaviti svoju ginekologicu kontrolorima HZZO-a radi nemarnog postupanja i uskraćivanja liječničke pomoći. Sramota je da jedna doktorica sebi dozvoljava diktirati kad će netko imati djecu! Hvala Bogu da imaš želju za djecom, ja ju nisam imala do 30-te. Zato sad kad bi i htjeli imamo probleme.
    Pretrage koje se moraju izvršiti za ulazak u MPO proceduru, su osnovne pretrage na koje svaka žena ima pravo, a to su cervikalni bris, PAPA test i hormoni koji se mogu vaditi iz tisuću razloga.
    Što se tiče supruga, njemu doktorica opće prakse može dati uputnicu za urologa koji onda daje preporuku za izdavanje uputnice za spermiogram, najpametnije je odmah tražiti aerobnu i anaerobnu kultivaciju.

Da li si probala koristiti ovulacijske trakice i da li znaš prepoznati fizičke simptome iste?

Hvala vam na odgovoru… Sve sam probala od onog mikroskopa za ovulaciju do trakica, a kad sam to sve rekla doktorici rekla je sta bacam bezveze novce to nista ne valja… Prosle god kad sam bila kod doktorice na pregledu nazvala me sestra kada je stigao papa u petak i rekla smo preko telefona papa vam ne valja nesto smo vam nasli, ja pitam sestru sta, jel mi moze reci ako ne neka mi da doktorici na telefon kao nema doktorice a papa ne valja nesto imate i pokopi slušalicu kad sam ju pocela ispitivati, da bi ja bila u sto muka preko vikenda i u pon bila kod doktorice u ambulanti prva da bi ona meni rekla ma to ti je samo pad imuniteta imas cin 1 rekao aj dobro utjesi ona tu mene bar malo… Odma cim sam dosla kuci nesto me kopka da ja trazim drugo misljenje… naručila sam se privatno da bi se ustanovili da imam pcos, i izmedju cina 2 i cina 3 i sve sam ja to rijesila u ovih godinu dana hvala bogu privatno su mi u pola godine dva puta uzimali papu i sve je sada uredno… I sad opet kad sam pitala doktorici za dalje jel mi moze dat neke tablete ili bilo sta da mi pomogne, ne zeli ni cuti… Svi su je hvalili od jednog doktora koji je ajme bio los dodjem kod jos jedne lose… Nemam srce u zivotu nikako…

Bože sveti izignorirala cin… To je prekanceroza. Nez šta reć, minjaj je hitno.

Grozno da, dala mi je samo da pije beta glukan i rekla poradi na imunitet... 

Ruska1986
    29. Rujan 2020. 12:34

Ivanaxx

Transfer objavljen, nadam se da neće bit presudno šta sam ustala na wc za 5 min, jer ću pojest i sebe i mjehur. Reka mi je ležat 15 min, a ja ga jedva mogu slušat, sav fokus na mišićima doli da ne pobigne.
    Aj dobro, ako ovo ne uspije sad, tješim se da ću za drugi put sve znat kako triba.
    Sretno vama curee, nadam se prespavat dane do bete da prođu brže 😂

Ne brini nista, mene su odma poslali da se popisam nakon transfera! 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

AuroraB
    29. Rujan 2020. 12:53

Da, na žalost i među doktorima ima mnogo nesposobnih i nezainteresiranih, takav je bio i moj pa sam ga srećom odavno promijenila.
    Ne znam da li imaš mogućnost odlaska u drugo mjesto, da se prebaciš...ako nemaš, naruči se ponovno kod svoje ginekologice i dođi sa malo konkretnijim stavom. A to je; želim tu i tu pretragu, ukoliko mi nećete izdati uputnicu prijaviti ću vas kontroli. Pa budeš vidjela kako budeš dobila uputnice! 
    To je jedan način, drugi je da se javiš u neku od MPO poliklinika koje imaju ugovor sa HZZO-om. 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

29. Rujan 2020. 13:01

lucija07

Ivanaxx

Transfer objavljen, nadam se da neće bit presudno šta sam ustala na wc za 5 min, jer ću pojest i sebe i mjehur. Reka mi je ležat 15 min, a ja ga jedva mogu slušat, sav fokus na mišićima doli da ne pobigne.
    Aj dobro, ako ovo ne uspije sad, tješim se da ću za drugi put sve znat kako triba.

Ja nisam ni minutu lezala nakon transfera… Odmah se digla s onog stola i kuci…

Lakše mi je odma, tolko su ne prijekorno nekako gledali i dr i sestra da sam se pojela živa. A uzela bi pelenu bez srama bila, al su izašli odma i nisam imala kud

29. Rujan 2020. 13:08

Ana26

Cure, jel koja od vas imala povišen TSH?
    Meni je bio povišen pa ispod granične vrijednosti, a sad je 5.30,a donja granica je 4.20
    Planiram u postupak u 10mj., čim dobijem mengu, za koji dan.
    Da li bi mi zbog toga otkazali postupak?

Ja imam hipotireozu, tsh povisen a ostali hormoni ok. Prosli put mi je na terapiji bio oko 3 i nisam mogla u postupak dok ga ne spustim na 2 ili ispod 2. Ali to spustanje jako brzo ide kad se dobije ili digne terapija, meni se kroz 4, 5 dana popravi. 

29. Rujan 2020. 13:08

Ruska1986

Ivanaxx

Još sam pjehe sad kilometar do auta jer nisam našla parking, a muž mora na posa pa nema ko doć tik do ulaza u polikliniku. I kad su pitali čeka li vas muž doli rekla sam da da naravno jer sam mislila da bi me napali. A eto, 2 trudnice nijedna nije ležala ko mrtva iza transfera. Mislim hodam polako skroz i toplo sam obučena i šta ću sad mislim, šta bi tribala. Nez jesam ja tolko promašen slučaj ili kod njih generalno daju vrlo stroge upute za mirovanje. Ugl Bože u ruke Tvoje, ako sam zasrala šta, sama sam zasrala, nije mi niko kriv i za drugo put ću znat. Evo nez šta reć. Sva sam zbunjena. 🤦‍♀️

Ruska1986
    29. Rujan 2020. 13:34

Ivanaxx

Ruska1986

Ivanaxx

Još sam pjehe sad kilometar do auta jer nisam našla parking, a muž mora na posa pa nema ko doć tik do ulaza u polikliniku. I kad su pitali čeka li vas muž doli rekla sam da da naravno jer sam mislila da bi me napali. A eto, 2 trudnice nijedna nije ležala ko mrtva iza transfera. Mislim hodam polako skroz i toplo sam obučena i šta ću sad mislim, šta bi tribala. Nez jesam ja tolko promašen slučaj ili kod njih generalno daju vrlo stroge upute za mirovanje. Ugl Bože u ruke Tvoje, ako sam zasrala šta, sama sam zasrala, nije mi niko kriv i za drugo put ću znat. Evo nez šta reć. Sva sam zbunjena. 🤦‍♀️

Opusti se! Nisi nist mogla zasrat, vjeruj! Ja sam kao trebala lezat sat vremena, otisla sam pisat odma nakon transfera i sjedila maltene cijelo vrijeme, jer mi se nije lezalo! Lucija kaze da je odma otisla nakon transfera, i uspjelo je! Cura koja je samnom bila, lezala je stalno i nije uspjelo 🤷‍♀️ to ti je cista sreca na koju ne mozes utjecat! 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

🍀🐞MISS🐞🍀
    29. Rujan 2020. 13:35

Cure,jedno pitanje, prije zadnjeg postupka IVFa mi je vrijednost LH bila 8.34 IU/L, a FSH je bio 6.57 IU/L ( vadeno 2.dan ciklusa)
    Tad mi je doktor rekao da bi bilo bolje da je obrnuto,d a li znata zasto i sta mogu napraviti da taj nazal popravimd o iduceg postupka? Hvala

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

29. Rujan 2020. 13:35

Ruska1986

Ivanaxx

Ruska1986

Ivanaxx

Opusti se! Nisi nist mogla zasrat, vjeruj! Ja sam kao trebala lezat sat vremena, otisla sam pisat odma nakon transfera i sjedila maltene cijelo vrijeme, jer mi se nije lezalo! Lucija kaze da je odma otisla nakon transfera, i uspjelo je! Cura koja je samnom bila, lezala je stalno i nije uspjelo 🤷‍♀️ to ti je cista sreca na koju ne mozes utjecat!

♥️

iris_iris
    29. Rujan 2020. 13:39

Ivanaxx mene je baš doktorica upozorila da slučajno sad ne zalegnem, dali su mi tak 5 min da tamo ostanem ležat poslije transfera i rekli da mogu normalno dalje, da se baš ne napinjem dok idem piškit, ali da neće ništa ispast od normalnog ponašanja. A i tu su cure pisale uvijek da su normalno išle i raditi i sve tako da mislim da je tu ipak bitniji neki drugi faktor. Vrati se na onu pozitivu od jutra i pričaj svojoj mrvici o zgaženim puževima i ostalom  

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.