Pozdrav svima,
može li mi netko objasniti kako ide s pikanjem za vrijeme stimulacije, baš moramo same ili postoji mogućnost/način da se to radi u bolnici ili u domu zdravlja?
Imam zakazan postupak u listopadu, međutim, nitko me još nije zvao na kontrolu kod doktora i na dogovor (ili što već ide), a i mjesečnica mi se približava pa me već malo hvata panika. Ne pomaže ni to što imam na nekim nalazima pov. vrijednosti (npr. OGTT, FSH, 17-OHP), sve blago - tako mi je barem interpretirala moja ginekologica u DZ (do 0.7 iznad granične vrijednosti), ali svejedno, bila bih mirnija da su normalni rezultati i da znam na čemu sam. Na brisevima je sve OK, ali Candida u tragovima, a šećer nisam primirisala već 3 mjeseca valjda, jer sam dobila na humanoj i striktnu uputu da smršavim, što sam i uspjela, otišlo je 9 kg. Sad ne znam, trebam li nešto uzimati za tu Candidu, ili ne…
Mozes ti i otic u bolnicu ili u dom zdravlja da ti oni daju il sama... Ali vjeruj da nije nista strasno! Ja, kad sam si prvi put sama davala, ruke su mi se tresle nenormalno! 😂😂 a poslije se skroz naviknes i jednostavnije ti je da to sama obavis neg da ides u bolnicu.. Ali ako stvarno ne zelis i ne mozes sama, imas i tu opciju...
Uf, ja muku mucim sa E.Coli u trudnoci! Evo, vec druga tura antibiotika i nadam se da ce otic.. Mozda da njih nazoves pa se posavjetujes u vezi Candide?
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Evo javljam da mi je beta 1104 😍😍 nemogu sebi doc od soka bez obzira na pozitivne testove 😳😳
Cestitke!! 🥳🥳 koji dan ti je? Meni je doktor isto mislio da su duplici zbog visoke bete(a i ja se potajno nadala) ali ipak je jedno… 🙂
Daaa tebi se beta u 2 dana utrostrucila a jedna beba, bas nema pravila…
Nije se bas utrostrucila ahaha.. Jbm matematika 🤷♀️🤣🤣🤣🤣🤣🙊
Skoro pa 😂😂😂 znam da nema pravila, ali kad procitas da neko na taj dan ima tipa 800, a ti npr. 1800, zapitas se.. Zato je i ovaj moj doktor bio spreman na dvoje.. Al eto, ma presretna sam i sa jednim, naravno! Al da se nisam nadala, jesam
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Ja sam danas isla vasit tsh, vrag mi nije dao mira jer mi je jako znao skakati i sad je 5, 829. Strah me jer je jako visok i znam da utječe na održavanje trudnoće. Moj ginekolog je radio do 15 h, humana isto do 15. Ne znam sta da radim. Pregled imam u petak tek ne želim cekati do tad, strah me da mi stitnjaca nešto ne zezne😭. Prvi put je bio visok, 5,4, drugi put sam ponavljala sve hormone štitnjače i bio je 2,78 i ostali hormoni oke i evo sad je 5,829.
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
Ruska, vidim da si na prijašnjim postovima pitala što je to dugi protokol. Meni su oni uspješniji i daju bolji rezultat jer se injekcijama prije nastupa nove menstruacije s kojom ću ići u postupak, supresiraju (pobijaju) moji hormoni. Recimo ja nemam POCS, ali imam ovulaciju u ciklusima već 9-10 dan. Folikuli budu manji i u njima nezrele stanice.
Zato u dugom protokolu moje hormone blokiraju, a onda od 2 dc uz nastavak te supresije se rokam još sa stimulacijom. Koja može biti velika ili blaža.
Pitanjac - jel imao netko slučaj da je bio na tom dugom protokolu, a duže krvario? Meni danas 8dc, sutra mi je uzv, ja još krvarim. Onak crveno - smeđe? :O
Ja 32 - nizak AMH (1.34 pmol)
Muž 35 - azzo - smrznuti materijal iz TESE postupka
1. ICSI 10/2019 - Petrova - dvije stanice - transfer jedne trodnevne - Beta 0,4
2. ICSI 3/2020 - Petrova - došli do 9dc - odgođen postupak zbog Korone
3. ICSI 8/2020 - Petrova - kratki protokol, brzo ovulirala, 7dc aspiracija, prazan folikul
4. ICSI 9/2020 - Petrova - dugi protokol, dvije j.stanice, nisu se oplodile zbog odabira lošeg zamrznutog spermija
5. 11/2021 Škvorc - novi postupak
Evo javljam da mi je beta 1104 😍😍 nemogu sebi doc od soka bez obzira na pozitivne testove 😳😳
Čestitaaaam 🎉💕♥️
Tuma, odi kod zamjene od ginekologa koji radi popodne, pa neka ti prepiše Euthyrox. Bit će to sve okej, al ne odustaj. Trebaš izganajti terapiju. Zbog trudnoće se zna povisiti tsh koji je prije trudnoće bio normalan.
To mi je rekla doktorica nuklearka koja je izlječila moju ubrzanu štitnjaču. Tako da nije čudo da ti je skočio, al se izbori za terapiju ;)
Ja 32 - nizak AMH (1.34 pmol)
Muž 35 - azzo - smrznuti materijal iz TESE postupka
1. ICSI 10/2019 - Petrova - dvije stanice - transfer jedne trodnevne - Beta 0,4
2. ICSI 3/2020 - Petrova - došli do 9dc - odgođen postupak zbog Korone
3. ICSI 8/2020 - Petrova - kratki protokol, brzo ovulirala, 7dc aspiracija, prazan folikul
4. ICSI 9/2020 - Petrova - dugi protokol, dvije j.stanice, nisu se oplodile zbog odabira lošeg zamrznutog spermija
5. 11/2021 Škvorc - novi postupak
Ivanaxxne opterećuj se s tim jesam hodala puno ili nisam, dr mi je objasnio da kad transferiraju embrij on je stisnut unutra kao između 2 šnite kruha. Neće niti ispasti niti što utječe sad na njegov daljnji razvitak osim debljina tvoje sluznice i njega samog. Ali inace za mjeruh prilikom transfera - mora biti napunjen ali ne krcat da ne možeš izdržat. Meni bi sestra uvijek rekla da malo pustim ako ne mogu izdrzat. Ja bi pišnula onda 2-3 sekunde da otpustim pritisak i zaustavila i uvijek bi bio savrsen mjehur na uzv a ja bi mogla bar pola sata izdrzat do praznjenja. Nema smisla da si sva stisnuta i u grču u tom trenu, čudi me da to nisu naglasili. A najvise od sveg me čudi kako Lučinger napamet šukne taj kateter 😂
Hahah a ja sam pitala oću pustit koju kap da ne umrem haha, al reka je da ne triba. Mislim da je stvar djelom i u tome šta sam prvi put došla nedovoljno punog pa mu onda sad opet gubim vrime, a u međuvremenu je još cura došlo nedovoljno punog i jedna isto prepunog koja je išla pišnit da joj bude lakše pa mislim da je poludia s nama i našim mjehurima haha. Njemu je to vjerojatno u glavi 'šta je njima nejasno, dođi punog mjehura tad i tad', a meni je nezgodno procijenit kolko pit i kad pišat 4 sata unaprid, a još ako imaš stolicu hahah mislim di ću s njom, ne može se jedan ventil zatvorit, a da drugi ide. 😂😂😂
Ja danas umirem od tvojih objava..
Jesu me nasmijala 😂😂😂😂😂😂😂
Haha je poznata sam po tome da kad sam zabrinuta i sl udarim po humoru ugl na svoj račun. Nešto ko chandler iz prijatelja hahah
Ivanaxxne opterećuj se s tim jesam hodala pu…….
……. Njemu je to vjerojatno u glavi 'šta je njima nejasno, dođi punog mjehura tad i tad', a meni je nezgodno procijenit kolko pit i kad pišat 4 sata unaprid, a još ako imaš stolicu hahah mislim di ću s njom, ne može se jedan ventil zatvorit, a da drugi ide. 😂😂😂
Ja cu se upisat koliko si me danas nasmijala sa ventilima 😂😂😂😂😂
Tuma, odi kod zamjene od ginekologa koji radi popodne, pa neka ti prepiše Euthyrox. Bit će to sve okej, al ne odustaj. Trebaš izganajti terapiju. Zbog trudnoće se zna povisiti tsh koji je prije trudnoće bio normalan.
To mi je rekla doktorica nuklearka koja je izlječila moju ubrzanu štitnjaču. Tako da nije čudo da ti je skočio, al se izbori za terapiju ;)
Ali nemam zamjenu 😰 hvala, probat cu naći privatno endokrinologa da mi da terapiju. Iako me mreža zaje*ava i ne mogu uspostaviti pozive....
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
Ja sam danas isla vasit tsh, vrag mi nije dao mira jer mi je jako znao skakati i sad je 5, 829. Strah me jer je jako visok i znam da utječe na održavanje trudnoće. Moj ginekolog je radio do 15 h, humana isto do 15. Ne znam sta da radim. Pregled imam u petak tek ne želim cekati do tad, strah me da mi stitnjaca nešto ne zezne😭. Prvi put je bio visok, 5,4, drugi put sam ponavljala sve hormone štitnjače i bio je 2,78 i ostali hormoni oke i evo sad je 5,829.
A kao sto sam prije pisala ja imam problem sa stitnjacom i visok tsh. Sad mi je ok ali ta dva puta kad sam bila trudna odmah bi mi skocio i meni bi moja gin dala uputnicu za endokrinologa jer ni mpo lijecnici a ni obicni gin ne mogu i ne smiju stavljati na terapiju za stitnjacu niti dizati terapiju. Znaci to ti mora endokrinolog. Ali buduci da se na uputnicu dugo ceka pregled ja bi uvijek isla privatno. Tako je bilo meni, ne znam jel to od lijecnika do lijecnika ali meni su na tsh 3 vec dizali paniku.
Sortiraj odgovore
Najstariji