Pozdrav ženice, genetičarka a i doktor nam kao idealno rješenje predlažu Belgiju i pgd metodu radi muževe genetike, pa jel mi pobliže možete opisati korake vi koje ste bile tamo, koliko se čeka, ma iskreno svi me detalji zanimaju 😊, hvala vam 😊
Dobrodošla, radili ste kariogram, koja vam je dijagnoza? Ja sam bila tamo, imam balans.transl.kromosoma. Ostala sam trudna iz prvog FETA ali se trudnoća nije dobro razvijala. Moraš dobiti potpisani zahtjev od mpo doktora i sa nalazima poslati na zavod na odobrenje. prije svega dogovoris sa Belgijom da te primaju i da ti pošalju cjenik koji isto šalješ na zavod. Rješenje netko čeka dva mjeseca netko 2 tjedna kao ja, nema pravila. Ideš tri puta tamo. Nama su konzultacije bile u 12.mj a FET u 7.
Kod muža je na 23 posto nađen pseudodicentrični kromosom posljedica nebalansirane translokacije između kromosoma Y i 15,i zbog tog je došlo do delecije dugog kraka kromosoma Y. I docentica genetike i doktor nude pgd kao idealno rješenje u Belgiji. S tim da ovdje nismo pokušavali ništa, al evo danas smo dogovorili prvi pokušaj ovdje krajem 3 miseca, uz uvjet da moj kariogram bude ok, to ću znati početkom 3 miseca,pa bih se volila o svemu raspitati na vrime, da smo spremni, da nam vrijeme ne teče uzalud.
Kako ste s njima komunicirali?
Hvala na odgovoru 😘
PinkFairyDust, pa da to ti nije loša ideja… Pobjegnite negdje zajedno, ko šta kažeš planine.,uplatis masažu koja je što puta bolja od bazena i toga i bar si sigurna. Sama si rekla puno ulazete i bolje biti siguran i mirna, jer da pokupis nes samo bi se kasnije bedirala. Ovako možete isto nešto bitno da ste skupa i da malo skrenete misli od svega koliko se može. Sretno
Pa da, to je moja logika. Al eto, on trenutno nece bas pricat samnom jer nisam normalna i pretjerujem i kompliciram🤷♀️ Moj PMS to trenutno lose probavlja🤪
Pusti ga da se ohladi, bit će sve ok. Normalno je u ovim situacijama. Mene moj u pms zove dragon 🐉🐉... Reko ja njemu da je pms baby dragon čisto da e pripremi na mother dragon kad krenem s hormonima 😂😂
Sve je to ok. Veliki je to stres za svakog pojedinacno, a i za par... Samo muški imaju neki svoj film procesurianja svega. Bit će sve ok samo vi pobjegnite negdje zajedno i probjate se isključiti 🍷🍷
PinkFairyDust, pa da to ti nije loša ideja… Pobjegnite negdje zajedno, ko šta kažeš planine.,uplatis masažu koja je što puta bolja od bazena i toga i bar si sigurna. Sama si rekla puno ulazete i bolje biti siguran i mirna, jer da pokupis nes samo bi se kasnije bedirala. Ovako možete isto nešto bitno da ste skupa i da malo skrenete misli od svega koliko se može. Sretno
Pa da, to je moja logika. Al eto, on trenutno nece bas pricat samnom jer nisam normalna i pretjerujem i kompliciram🤷♀️ Moj PMS to trenutno lose probavlja🤪
Pusti ga da se ohladi, bit će sve ok. Normalno je u ovim situacijama. Mene moj u pms zove dragon 🐉🐉… Reko ja njemu da je pms baby dragon čisto da e pripremi na mother dragon kad krenem s hormonima 😂😂
Sve je to ok. Veliki je to stres za svakog pojedinacno, a i za par… Samo muški imaju neki svoj film procesurianja svega. Bit će sve ok samo vi pobjegnite negdje zajedno i probjate se isključiti 🍷🍷
Ma s njim uvijek bude ok kad se ohladi, al te njegove reakcije ce me spremit u ludnicu:)
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
Bozma ja sam isla prije proslog ljeta da maderoterapiju i bilo mi je odlicno, celulit se na oko smanjio i centimetri isto.
Pinky ja ne bih na tvom mjestu u bazene i ta brckanja, ipak puno ulazete u sve. Ali na neki odmor u planine, odlicno. Mi smo bili zadnje u Bohinju i odusevili se.
Meni muz ide sutra na svoj prvi spermio. Tako je jadan uzbudjen. Pita on mene moze li on dva tri puta obaviti posao u casicu da kao bude kolicinski vise toga. Ja ga gledam. Pobjednik. Uzasno je pod stresom, malo sam pobjegla iz kuce da ga ne gledam tako nervoznog 😂💆🏻♀️
👩🏻🏫👨🏼💻Oboje ‘89.
🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
🍬5.2025. (⏳)
Bozma ja sam isla prije proslog ljeta da maderoterapiju i bilo mi je odlicno, celulit se na oko smanjio i centimetri isto.
Pinky ja ne bih na tvom mjestu u bazene i ta brckanja, ipak puno ulazete u sve. Ali na neki odmor u planine, odlicno. Mi smo bili zadnje u Bohinju i odusevili se.
Meni muz ide sutra na svoj prvi spermio. Tako je jadan uzbudjen. Pita on mene moze li on dva tri puta obaviti posao u casicu da kao bude kolicinski vise toga. Ja ga gledam. Pobjednik. Uzasno je pod stresom, malo sam pobjegla iz kuce da ga ne gledam tako nervoznog 😂💆🏻♀️
Moj kad je trebao prvi put obavit je inzistirao da obavi doma, da ja nosim uzorak jer bi on umro valjda na licu mjesta da mora teti na salteru pruzit casicu, i (ovo je najbolji dio) da ja odem u lokalnu birtiju pit kavu i maknem mu se iz stana🤪🙈
Ja sam sad bila prvi put na punkciji bez anestezije, i dramila sam oko tog jer me bilo strah. A veli on meni, pa kaj onda i ja uzorak dam bez anestezije pa prezivim🤦♀️🙉🙈 Pa moras ga voljeti budalu
Ja sam sad bila prvi put na punkciji bez anestezije, i dramila sam oko tog jer me bilo strah. A veli on meni, pa kaj onda i ja uzorak dam bez anestezije pa prezivim🤦♀️🙉🙈 Pa moras ga voljeti budalu
🤦♀️🤦♀️🤦♀️😂
Ahhahahahahahhahahahahahaahahhahaha nasmijale ste me sada s izjavama vasih muzeva, evo umirem! Hhahhahahahahahhaga
👩🏻🏫👨🏼💻Oboje ‘89.
🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
🍬5.2025. (⏳)
Objasnjenje: dakle, tako nekih 3-4 tj prije nego ce biti FET smo dragi i ja dogovarali nekakvih par dana bijega - nakon svadbe, prije postupka. Generalni plan je bio da izmedu ostalog 1-2 dana idemo u nekakve terme u Slo (na moje inzistiranje, on hejta te stvari). To je naravno bio plan prije ove cijele price. E sad, buduci da sam ja svoju ureaplazmu pokupila 99% sigurno upravo na bazenu, da znam cega sveg u tim vodama zna zivit, da znam na zalost i sto sve te bestije znaju napravit - ja bih to u ovoj situaciji preskocila jer fakat mislim da je besmisleno riskirati, posebno kad nemamo materijala za 100 postupaka i ovaj konkretni postupak nas kosta koliko vec kosta, jel. I mislila da ce njemu bit dapace drago jer kao sto rekoh, to se njemu generalno ne da. Ono, idemo planinarit, idemo gustat, uzet cemo negdje neku masazu, sve 5, samo ne bih u ovoj konkretnoj situaciji rit (i ostale dijelove) tocala u bazenu di se toca jos puno drugih riti i dijelova. Na kraju smo se u principu posvadali (opet 🙄) jer ocito ja opet pretjerujem i nisam normalna i svastanesta. I sad se vec po malo pocinjem pitati jel fakat toliko nisam normalna, mislim ne znam, mozda stvarno kompliciram bezveze🤷♀️
I mi se spremamo u postupak i bili smo za vikend u toplicama.. Ja sam bila protiv toga isto zbog beštija, jer kud ovako on ima dijagnozu pa reko kud sada još i topla voda, pa štedim svaku kn za doktore.. Ali na kraju bilo je odlično.. Bili smo na jako teškom putu, loši odnosi i ovo nas je podsjetilo koliko se bez obzira na sve volimo.. 4.3.idem na bris i papu pa ću vidjeti jesam li što pokupila
1.postupak vinogradska beta 0
2.postupak molarna trudnoća
3.postupak beta 0
4.postupak jednojajčane trojke
Muž ima izrazito loš spermiogram, kod mene sve uredu
Jednojajčane trojke 💙💙💙
Objasnjenje: dakle, tako nekih 3-4 tj prije nego ce biti FET smo dragi i ja dogovarali nekakvih par dana bijega - nakon svadbe, prije postupka. Generalni plan je bio da izmedu ostalog 1-2 dana idemo u nekakve terme u Slo (na moje inzistiranje, on hejta te stvari). To je naravno bio plan prije ove cijele price. E sad, buduci da sam ja svoju ureaplazmu pokupila 99% sigurno upravo na bazenu, da znam cega sveg u tim vodama zna zivit, da znam na zalost i sto sve te bestije znaju napravit - ja bih to u ovoj situaciji preskocila jer fakat mislim da je besmisleno riskirati, posebno kad nemamo materijala za 100 postupaka i ovaj konkretni postupak nas kosta koliko vec kosta, jel. I mislila da ce njemu bit dapace drago jer kao sto rekoh, to se njemu generalno ne da. Ono, idemo planinarit, idemo gustat, uzet cemo negdje neku masazu, sve 5, samo ne bih u ovoj konkretnoj situaciji rit (i ostale dijelove) tocala u bazenu di se toca jos puno drugih riti i dijelova. Na kraju smo se u principu posvadali (opet 🙄) jer ocito ja opet pretjerujem i nisam normalna i svastanesta. I sad se vec po malo pocinjem pitati jel fakat toliko nisam normalna, mislim ne znam, mozda stvarno kompliciram bezveze🤷♀️
I mi se spremamo u postupak i bili smo za vikend u toplicama.. Ja sam bila protiv toga isto zbog beštija, jer kud ovako on ima dijagnozu pa reko kud sada još i topla voda, pa štedim svaku kn za doktore.. Ali na kraju bilo je odlično.. Bili smo na jako teškom putu, loši odnosi i ovo nas je podsjetilo koliko se bez obzira na sve volimo.. 4.3.idem na bris i papu pa ću vidjeti jesam li što pokupila
Javi kak je prosao bris:)
Ma meni samo nije jasno kud sad drama jer bi odustala od toplica, taj covjek mrzi toplice, njemu je to dosadno, voda mu je pretopla, vruce mu je kad je vani 18 stupnjeva dakle u saunu ne bi usao ni mrtav, ono bas nije nikako tio za to. Kad smo planirali morala sam ga moljakat tjednima da bi popustio pa kao ajde, mozemo 1-2 dana. I sad kad mi se stvarno cini da je bezveze rizik, a mozemo jednako tako bit zajedno i uzivat i negdje drugdje (na necem sto njemu vise odgovara osim toga) - sad je drama. Ja njega ne kuzim🤷♀️
Sortiraj odgovore
Najstariji