Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PinkFairydust
    19. Veljača 2020. 23:25

MikicaC

PinkFairydust

MikicaC

Ja Sam krenula u postupak Sa tsh preko 5, citala Sam da bi trebalo biti ispod 2. Odgovor Doktora je bio, da bi tsh trebao spasti ispod 2 kada dodje do trudnoca (a do tada imamo 4 sedmice).. 🙄 Sada sam naravno jako nestrpljiva, zeljela bi u novi postupak..a s druge strane moram cekati da vidim hoce li se tsh popraviti 🙈.. Inace druge dijagnoze nemamo.. 🤔

dakle doslovno treba bit ispod 2.5 prije nego ides u postupak. zbilja ima dovoljno istrazivanja koja govore tome u prilog:) Euthyrox 25 ili max 50 i za mjesec dana si vjerojatno vec ok

Na L-Tyroksinu 88 Sam trenutno.. Vise od 2 godine pokusavaju da ustimaju terapiju. Porodicni ljekar me salje ginekologu I obruto. Uvijek pod izgovorom nije to tako strasno. Tek prosli mjesec su me poslali kod Endokrinologa I on je uspostavio dijagnozu- Hasimoto. U petak idem kontrolirati tsh, pa cemo vidjeti da li ostajem na ovih 88 ili ce povecati na 100. Hvala puno na savjetima 🥰

Aha, ja mislila da si bez terapije sad. Ma da, to treba dici dozu i bit ce okej, na zalost cesto ni obiteljski lijecnici a bome ni ginekolozi ne znaju bas to ustimati, al bude endokrinac sad to poslozio kako treba:) Sretno dalje!

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

PinkFairydust
    19. Veljača 2020. 23:29

maltezer

Pink i MikicaC
    Ja se uvijek mislim koliko tsh može oscilirati kroz mjesec dana? Možda mi je danas super a već za pet dana puno povišen? Možda glupo zvuci …ne znam pa pitam 😏
    Meni su i antitijela povisena.

Znam da cesto endokrinci znaju stavit euthyrox 25 tek toliko kad su antitijela povisena (ako su dosta povisena, ne rubno) cak i kad su hormoni okej. Ali to bi bas specijalist morao procijeniti, i to uzevsi u obzir MPO

• maltezer
    19. Veljača 2020. 23:50

Tnx Pinky!🥰

Slee
    20. Veljača 2020. 00:49

Ike hahahahhahahaa znaci nije samo moj specijalac po tom pitanju. Evo brizan zaspao tek sada od stresa. A ja jos ne spavam jer me brine da mi nalazi sad ne dodu losi. Ne znam zasto sam sad odejednom tako negativno zabrijala, ali eto. To me bas muci i nikako oka sklopiti. Buduci da su mi i lijevi i desni jajovodi bili srasli, a to dolazi od cestih infekcija i upala koje ja nisam imala, bar koliko znam. Bila sam do danas uvjerena da su srasli nakon operacije slijepog crijeva. I doktorica je to potvrdila da isto tako misli. Ali sad me muci da nisam neke bestije pokupila, a da nisam ni znala i da ce sad brisevi to pokazati. Uh, tko ce docekati iduci ciklus. A onda rezultati dok dodu. Jao.

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

PinkFairydust
    20. Veljača 2020. 06:30

Slee, znam kako ti je. Bit ce to okej. Ako se sad i nade neka bestija, bar znas s cim se boris. Ali vjerojatno je stvarno ta operacija. Jedino ne kuzim sto je iduci ciklus, brisevi? Sorry, izgubih se (a i nisam jos kavu popila) 🙈

• MikicaC
    20. Veljača 2020. 07:27

maltezer

Pink i MikicaC
    Ja se uvijek mislim koliko tsh može oscilirati kroz mjesec dana? Možda mi je danas super a već za pet dana puno povišen? Možda glupo zvuci …ne znam pa pitam 😏
    Meni su i antitijela povisena.

Meni je receno da terapiji treba makar 4 sedmice, da bi se vidjelo da li djeluje I da li se sta promijenilo. Kao stitnoj treba vremena I promjene (poboljsanje) se ne vide nakon par dana.. Mozda vrijedi I obrnuto 🤷‍♀️

ike
    20. Veljača 2020. 07:40

Slee nadam se da te osjecaj vara,a ako i nije bestijicw se daju izlijecit, jedino sto sve to odgada postupak. Ja sam u svibnju saznala za streptokok-pa kad sam to rijesila antiobioticima, dosla mi na red papa za vaditi, pa i ona pokazala neke promjene, pa sam morala jos jedan bris napraviti, al se uspostavilo da je bila neka nevazna uputnica.s obzirom da sam se u ozujku zapisala za postupak u lipnju,sve smo odgodili,onda doslo ljeto i postupak bio tek u listopadu. Ja sam jako nestrpljiva po prirodi no ovo sa postupcima me dobro stavilo pod svoje i stvarno naucilo strpljivosti jer nema druge,ili cemo glavom kroz zid.Zato sam i miciki rekla da  nam treba strpljenja 🙏🏻😘

PCOS, Amh:82(g.1984)
    MM: oligoasthenozoospermia(g.1985)
    11/2019 1.ivf neuspješna punkcija,izvadena dva folikula citicne strukture bez stanica,
    04/2020 planiran 2.postupak

Slee
    20. Veljača 2020. 07:41

Pinky ma vecinu dana se pokusavam ne potati zasto mi je to doslo, ali jucer bio takav dan. Sljedeci ciklus radim briseve i papu jer gin nije htjela to ovaj ciklus jer sam jos svjeza iz bolnice i operacije.U 11. mjesecu mi je papa bila dobra, nadam se da se nista nije promijenilo u ova tri mjeseca. 
    Btw, muz je obavio svoje jutros, da prostite. I toga stvarno ima jako malo, jedva prekrilo dno casice. Inace, u normalnim uvjetima, toga bude nemjerljivo puno vise. Sad ne znam hoce li tako mala kolicina biti probelm?

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

ike
    20. Veljača 2020. 07:44

Nije miciki nego mikici -oprosti 😅🙂
    Maltezer trebala bi se i ja naruciti kod endokrinologa, jer eurhyrox pijem na recept od gina.,al nikako i to doc na red. Moram i na pregled dojki pred Uskrs,kako sam morala izimat kontracepciju neko vrijeme uvijek me strah,pa to kontroliram kako mi kazu. Isto tako volim prije postupka popraviti zube i otici kod zubara,jer u slucaju trudnoce necu moci uzeti anesteziju.  

PCOS, Amh:82(g.1984)
    MM: oligoasthenozoospermia(g.1985)
    11/2019 1.ivf neuspješna punkcija,izvadena dva folikula citicne strukture bez stanica,
    04/2020 planiran 2.postupak

Marta...
    20. Veljača 2020. 07:52

Mrva ako sam dobro pratila ti si bila na punkciju bez anestezije 🙈kaj ono baš ništa pa kako je bilo. 

❤️Bogu ništa nije nemoguće ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.