Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    hejbaburibu
    05. Listopad 2019. 07:02

Ninna i Babylove čestitam na lijepim betama!!! 
    Betty crtica je tu... čekamo veliku betu! 
    Mathaja ja sam u zadnja dva postupka ostala bez transfera zbog loših JS tako da suosjećam s tobom. Znam da si trenutno ljuta na sve, ali na žalost MPO je katkad čista lutrija i moramo na to biti spremne. Razgovaraj s doktorom o promjeni lijekova jer ti ovi vjerojatno ne odgovaraju. Dr.B je stvarno otvoren za razgovor i sve će ti lijepo objasniti. U mom slučaju dogovor je za idući postupak odmah krenuti s FSH+LH (Menopur) umjesto samo FSH (Gonal, Bemfola).
    Iskoristi ovaj period čekanja da malo nabildaš stanice (matična mliječ. Q10, folati, magnezij, selen, cink,... provjeri D vitamin i željezo...)
    Svima kojima ovaj postupak nije donio toliko željeni + želim puuuno snage i sreće za idući put!!! Doći će i nama taj dan 

DG: ja: sekundarna amenoreja, terapija Femoston 2/10 između postupaka mm: ok
    11/2018: stimulacija Gonalima 25-75IU, IUI, neuspješno
    04/2019: stimulacija Bemfola 150-225IU + Cetrotide, IVF, bez transfera
    09/2019: stimulacija Gonal + Menopur + Cetrotide, 7js, IVF, bez transfera
    01/2020: stimulacija Gonal+Menopur+Cetrotide, 3js, IVF; bez transfera
    07/2020: Pergoveris 300+cetrotide; 1js; IVF bez transfera

• Babylove
    05. Listopad 2019. 07:38

Nije mi nizak AMH.. Al nz nam sad tocno koliko je ali mi je normalan za moje god 26.....doduse vadila sam ga mj prije 24.god i nisam nikad ponavljala...i na bemfoli sam mala rezultat vise manje kao i sada na gonalima... I sad je sa gonalima ostalo 2 blasfice kao i prosli put na bemfoli od 6 oplođenih ali evo ili sreca ili promjena ili vitamini nesto mi je donjelo tu srecu... Sto ce biti ne znam ali sam trenutno presretna i vjerujem u svoju bebicu ili bebe... Sta god da bude i ovo je veliki pomak za nas...

Cure Grizli, Vaki, Thinkpink, Lillypie  i ostale djevojke koje su vec naveliko trudne... Jeste li imale M bolove... Ja skroz nesto osjetim.. Nekad jace nekad slabije.  Sinoc sam imala filing da cu procurit i da ce mi sve ispast.. Napuhala se u trenu... Al nisam bila na wc u.. Sad jesam uspjela i malo kao da mi je lakse.. Sad i kad lezim osjetim nesto cudno onak i noge mi trnu jako i cirkulacija mi postala slaba.. Inace sam zimogrozna a sad nikako se ugrijat noge mi led ledene.. Onda me odjednom val vrucine opere traje cca sat pa se opet ohladim... 

• Blacky89
    05. Listopad 2019. 08:02

Alokiti sretno u ponedjeljak. 🤞🙏🍀
    Babylove nije ti primaknulo, ja ti nemam pojma sta se dogadja 🙉 rekli su da ce me zvati dan prije transfera. Nekako sam se prepustila skroz ovaj put i vjerujem dr. Uopce se necu miješati. Jučerašnji dan je prošao, da je bilo nesta loše zvali bi me. Tako da vjerujem da je sve super i da me čekaju lijepe vijesti. Dobila sam bila booster pa onak stalno osjećam neku težinu u trbuhu. Nista strasno, al jace nego od utrica. Mokrim normalno tako da mislim da to tako mora bit. Ne mirujem bas najviše (jucer sam malo pretjerala pa mi je bilo malo tesko sinoc, al zaspala sam ko top u 9). E sad samo cekam i cekam. Inače sam strasno radoznala al ovaj put bas nekako mirna. Imam osjećaj da sve ide kako treba ic. Jedino ona lagana hrana sto mi je doc rekao da jedem (eee to sam zanemarila) 😂

• Babylove
    05. Listopad 2019. 08:08

Blacky89

Alokitisretno u ponedjeljak. 🤞🙏🍀
    Babylovenije ti primaknulo, ja ti nemam pojma sta se dogadja 🙉 rekli su da ce me zvati dan prije transfera. Nekako sam se prepustila skroz ovaj put i vjerujem dr. Uopce se necu miješati. Jučerašnji dan je prošao, da je bilo nesta loše zvali bi me. Tako da vjerujem da je sve super i da me čekaju lijepe vijesti. Dobila sam bila booster pa onak stalno osjećam neku težinu u trbuhu. Nista strasno, al jace nego od utrica. Mokrim normalno tako da mislim da to tako mora bit. Ne mirujem bas najviše (jucer sam malo pretjerala pa mi je bilo malo tesko sinoc, al zaspala sam ko top u 9). E sad samo cekam i cekam. Inače sam strasno radoznala al ovaj put bas nekako mirna. Imam osjećaj da sve ide kako treba ic. Jedino ona lagana hrana sto mi je doc rekao da jedem (eee to sam zanemarila) 😂

Onda vibramo za sto lijepse svijesti ❤️❤️❤️ i ajd ipak malo miruj zbog sebe i zbog jajnika.. Ipak si imala  stanica 🙏🤞❤️

• Mathaja23
    05. Listopad 2019. 08:08

hejbaburibu

Ninna i Babylove čestitam na lijepim betama!!!Betty crtica je tu… čekamo veliku betu!
    Mathaja ja sam u zadnja dva postupka ostala bez transfera zbog loših JS tako da suosjećam s tobom. Znam da si trenutno ljuta na sve, ali na žalost MPO je katkad čista lutrija i moramo na to biti spremne. Razgovaraj s doktorom o promjeni lijekova jer ti ovi vjerojatno ne odgovaraju. Dr.B je stvarno otvoren za razgovor i sve će ti lijepo objasniti. U mom slučaju dogovor je za idući postupak odmah krenuti s FSH+LH (Menopur) umjesto samo FSH (Gonal, Bemfola).
    Iskoristi ovaj period čekanja da malo nabildaš stanice (matična mliječ. Q10, folati, magnezij, selen, cink,… provjeri D vitamin i željezo…)
    Svima kojima ovaj postupak nije donio toliko željeni + želim puuuno snage i sreće za idući put!!! Doći će i nama taj dan

Budem poradila i na sebi prije sam se aktivno bavila sportom sad ću opet trening vitaminčići zdrava prehrana, ići ću u ponedjeljak kod svoje dr zamolit je da mi da upitnicu da si provjerim d vitamin i željezo prije mi je bio snižen d vitamin to znam pa sam dobivala one ampule jednu tjedno a i željezo mi je uvijek bilo u granicama... I razg ću s dr Bolančom nadam se da će dr put biti puno više sreće nego sada nakon koliko vremena si išla dr puta? Isto si u Vinogradskoj? 

• Jenn
    05. Listopad 2019. 08:10

Cure kod mene koma i stres, mali jucer dosao iz skole sa potresom mozga, zavrsili na hitnoj i ostavili ga u bolnici, ja zakasnila sa injekcijama, bockala se u 19:40, sad cekam folikulometriju pa idem kod njega. 😕😕
    Zvala sam u bolnicu, on je ok, nije vise povracao, noc je prosla dobro, sad cu cut sta kaze dr, valjda nije prevelika steta nastala s tim sto sam kasnila

hejbaburibu
    05. Listopad 2019. 08:53

Mathaja da, kod istog smo doktora. Prošli put mi je bila pauza od 5 mjeseci. Ovaj put smo dogovorili novi potupak u prosincu, ali s obzirom na blagdane mislim da ću ipak ići u 1.mjesecu. Drago mi je da si isplanirala buduće razdoblje, to nas nekako drži u tom "praznom prostoru" među postupcima. 
    Jenn žao mi je zbog sina. Vjerujem da će s tobom sve biti u redu. Malcu želim brz oporavak

DG: ja: sekundarna amenoreja, terapija Femoston 2/10 između postupaka mm: ok
    11/2018: stimulacija Gonalima 25-75IU, IUI, neuspješno
    04/2019: stimulacija Bemfola 150-225IU + Cetrotide, IVF, bez transfera
    09/2019: stimulacija Gonal + Menopur + Cetrotide, 7js, IVF, bez transfera
    01/2020: stimulacija Gonal+Menopur+Cetrotide, 3js, IVF; bez transfera
    07/2020: Pergoveris 300+cetrotide; 1js; IVF bez transfera

sierrav
    05. Listopad 2019. 08:53

Pozz curke dr.mr.za testove trudnoce ovo je sada zbilja pozitivno ili? 

Betty
    05. Listopad 2019. 09:07

Jenn

Cure kod mene koma i stres, mali jucer dosao iz skole sa potresom mozga, zavrsili na hitnoj i ostavili ga u bolnici, ja zakasnila sa injekcijama, bockala se u 19:40, sad cekam folikulometriju pa idem kod njega. 😕😕
    Zvala sam u bolnicu, on je ok, nije vise povracao, noc je prosla dobro, sad cu cut sta kaze dr, valjda nije prevelika steta nastala s tim sto sam kasnila

Ajooj pa sto se dogodilo?i bolje da je ostao u bolnici,nije to za zezati...nema kraja brigama i mukama,evo od samih početaka se brinemo,od začeća pa do posljednjeg daha...nadam se da sinek ide brzo doma

25.9.2019 transfer...
    2 blastice zamrznute
    9.10.2019beta 703.9
    12.10.2019 beta 2710
    5.11.2019blighted ovum
    30.10.2021 Fet
    8.11.2021. +
    11.11.2021 beta 281.6
    13.11.2021 beta 705
    19.11.2021 beta 6154
    30.12.2021 😢

Grizli
    05. Listopad 2019. 09:40

Ne stignem popratit temu 2 dana kad ono savrsene vijesti me docekaju! Znala sam da ce jesen biti uspješna. 
    Babylove cestitam ❤️, i Ninna 💕💕💕 presretna sam zbog vas. Napokon! 4 puta sam vrtila stranice unatrag da nadjem Nininu betu al i dalje ju nisam vidila. No nevazno bitno da trudnoca sad napreduje kako treba!
    Betty cestitam na plusicu, ja sam iste testove koristila i to je lijep plusic. Sad se navjeci pomak vidi kad se radi svaki drugi dan. Znam da ova Ri beta izludi za cekanje, al onaj osjecaj kad vidis ogromnu necu nikad zaboraviti. Zato samo polako i da te razveseli veeeelika beta.
    Bozma ne znam jel ti tko vec odgovorio nisam popratila. Al ako su ti u prirodnjaku dali orgalutran provjeri da ti ne bi sad to zbog 2 injekcije vodili kao stimulirani, radje plati te 2 injekcije da ti stimulirani ostane.
    Mathaja zao mi je da je tako ispalo bas ruzno i lose.
    Ne znam vise koja je pitala za broj postupaka. Imamo pravo na 4 inseminacije (ako smo kandidati), 2 prirodnjaka i 4 stimulirana. Razmak izmedju bi morao biti najmanje 3 mjeseca. Nekad znaju smanjiti ako ste blizu 40.-te pa da se ne gubi vrijeme.
    Svim cekalicama 🤞🤞🤞 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.