Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • thinkpink1
    27. Rujan 2019. 13:15

Nikitta

Prekinulo me. Nemam plan za dalje. Ići ću u ponedjeljak kod svoje mpo. Jako me vuče Podobnik i dr. Alebić.. molim te Thinkpink1 reci mi detaljno svoje iskustvo. Od konzultacija do stimulacije.. kako je sve? Sve me zanima! Hvala ❤️

Muz i ja smo isli zajedno na konzultacije. S obzirom da ja sve to kuzim, on je doslovce uzeo papir i crtao sta sve sudjeluje, sta je sa cime povezano i kako utjece jedno na drugo u tom cijelom procesu stimulacije...tako da je muz sve pohvatao, a taj ivf i medicina opcenito mu je slaba strana. (Nasa profa mi je rekla da se pripremim za donaciju, psihicki i financijski, pa sam o tome sve citala sta sve rade u češkoj, i pila sam sve ono sto sam napisala za kvalitetu js jer mi je rekla da bi ona pila na mom mjestu, nemre mi naskodit, bas naprotiv). I tako, imao dr. Alebic svoj uvod i objasnjavanja na sva pitanja koja mu je muz postavio. Onda sam ja nastupila 🙈sa papirom i hrpom napisanih pitanja. Jadan se negdje preznojio😂😂😂. Dotakli se i pretraga, zahvata koje rade u češkoj, rekao je da ima sve kao i tamo, osim same donacije. S obzirom da pristupa individualno i nista ne forsa, prilagođava se situaciji, sjeo je i muzu (za razliku od radoncica kojeg nemre ni nacrtanog vidjet) i meni. Odlucili smo se za njega jer nam se najvise svidio pristup i razmisljanje, nista bez dogovora ne radi na svoju ruku. Embriolog je super, pristupacan, otvoren i sve hoce objasnit i dati upute, labos im je svemirski i vrhunski opremljen. Sestra je super, vodi brigu o tebi i o svemu i nema mrdanja. Cjenovno ispadne cak jeftiniji od lucingera, mogucnost placanja i na rate, a imaš opet i komfor i privatnost, u tu cijenu ti je ukljucen i apartman u kojem boravis nakon aspiracije i nakon transfera. Dostupni su na mail stalno (odgovore cim stignu ili vide mail iako je proslo radno vrijeme) i sestra na službeni mob.nakon radnog vremena. Th.kupujes gdje hoces, mozes i kod njih, ali te oni upute u ljekarnu filipovic gdje su najpovoljniji, da ne placas više nego je potrebno. Nakon aspiracije imate konzilij, ti, dr.i embriolog i zajedno se dogovarate oko nacinu oplodnje, dal ce se ici ivf, icsi ili kombinacija. Jedino njegovo pravilo je da vraca samo jednu oplođenju js, ne zeli te izlagati riziku. Zovu te drugi dan da te upute kako ide oplodnja i kad da planiras transfer. Uglavnom, vrlo dragi, jednostavni, pristupacni i nadasve strucni. 
    Ako te jos sta zanima, a nisam napisala, samo pitaj❤

Sfingaaa
    27. Rujan 2019. 13:35

Gelica

Gelica

mamaNina

Gelica

Thinkpink1 meni kad god sam pitala što mogu uzimati za bolju kvalitetu j.s. svi doktori mi rekli da ako pravilno jedem ne treba nista. Ali uzimam Q10 nano od Solgara, vitamin D, pšenicnu travu, i zeljezo. I Novalac prenatal sam uzimala ali mi poremetio stitnjacu jer sam predugo uzimala pa sam morala prestati.

* dnevne doze joda

Gelica hvala ti puno za komentar za Novalac i jod. Imam godinama problema sa štitnjačom i pijem euthyrox 100, a ginekolog mi je preporučio Novalac ali ga još nisam počela piti jer planiramo početi raditi na bebi za kojih dva mjeseca (prvo slijedi skoro vjenčanje :)). Dakle, kažeš da nije bilo nikakvih nuspojava? Ja sam i inače sva anemična i fali mi vitamina i minerala i svega živog jer imam gastritis pa ne mogu jesti voće i povrće, pa tu i tamo skuham si kompot ali to već nije to. Pa sam zato mislila kako bi mi Novalac (ili neke druge prenatalne tablete) koje sadrže sve vitamine i ostalo sigurno pomogle da malo živnem :D

Termin Lipanj 2021 🤰

• ninna1804
    27. Rujan 2019. 13:37

Babylove, Sunshine zao mi cure zbog ljubimaca ili bolje receno clanova obitelji, jer toliko se vezemo i toliko ih volimo 
    Nikitta steta sto je ovako zavrsilo, ali opet si saznala i nesto dobro i ohrabrujuce  bez ikakve terapije imala si stanicu koja je lijepo rasla, falilo je malo srece s tajmingom i oplodnjom. Lavica kazes , nemam komentara, vidi se 
    MamaNina, Luda83, En@ sretno djevojke, drzim fige!! 
    Thinkpink1 cestitam na curetku!!! Znaci od pocetka mala sefica 

Grizli
    27. Rujan 2019. 13:44

Nikita zao mi je da ipak nema happy end!
    Ostalim curkama da ne nabrajam sad sve sretno i drzim placeve da bude plusica! 

• Babylove
    27. Rujan 2019. 13:47

Nikitta

Babylove ti to radiš u smjenama ili dvokratno? U svakom slučaju - bolje da radiš i malo više, cirkulacija je to. Nadam se idući tjedan lijepim vijestima od tebe.
    Iskra 💕 i horoskopska i ovako 😂🙈
    Sunshine25 meni se baš jako jako stanjila radi toga. Prošle godine mi je toliko u 5-6 debelih pramenova otpala, ali to je zato što su me farbali 2x u istom danu, idioti i salon koji sam od tad napustila.. i od tad mi stalno otpada nenormalno, pa se malo smiri, a sad zadnja 2-3 mjeseca opet u pramenovima. Vidno je stanjena i morala sam je skratiti do ramena, ma svako pranje kose mi je takav stres, iako ona opada svaki dan barem 50 vlasi. Reka sam - ma ajde u pizdu materinu, otpadni cijela boli me briga više, raspadam se s 36 godina i ciao. Jebi se. Tako sam joj rekla. Kosi jelte 😂 Promjene su uvijek dobre, tako da - sutra bih išla u Podobnika, samo da nađem ekstra lovu.
    E da, da odmah prestanem s utrićima! Pretprošli stimulirani kad sam ostala bez transfera, stavljala ja još preko vikenda, dođem u pon. u Petrovu, kaže dr. ma ne, odmah prestanite. Ja se bojim da mi onda menga me urani. Ali sad bas gledam u kalendar, nije mi uranila taj put iako sam ranije odjebala utriće. 🤪

Ma ovaj tj tako svakao radim jer je sef na go... Od pon cu samo 4 sata radit.... 
    Cure sa otpadanje kose ima super sampon.. Konjski)(tj šampon za konje i ljude ) u mulleru i dmu pa probajte. Mislim da je oko 50 kn

Luda83
    27. Rujan 2019. 13:50

Thinkpink i Luca hvala na ful detaljnim informacijama. Ja sam odradila (odnosno odrađujem) tek prvi stimulirani, ali mislim da neću imat puno volje prolazit to još nekoliko puta na ovaj način. S obzirom da mi ova sitimulacija nije nikako bila pogođena, mislim da ću nakon pauze probat još jednom tu u Rijeci, ali ako tada ne bude uspješno vjerujem da ću odlučit probat kod privatnika. 
    Jel možete reći koliko otprilike ste platile same postupke, a koliko lijekove (znam da to dosta varira, ali čisto okvirno me zanima). 

• thinkpink1
    27. Rujan 2019. 14:03

Hvala curke na cestitkama! Jedva cekam da i vi vidite ta mala stvorenja zbog kojih cete plakati kad vas ponesu emocije dok ih gledate na UZV❤❤🙏🙏

• thinkpink1
    27. Rujan 2019. 14:20

Luda83

Thinkpink i Luca hvala na ful detaljnim informacijama. Ja sam odradila (odnosno odrađujem) tek prvi stimulirani, ali mislim da neću imat puno volje prolazit to još nekoliko puta na ovaj način. S obzirom da mi ova sitimulacija nije nikako bila pogođena, mislim da ću nakon pauze probat još jednom tu u Rijeci, ali ako tada ne bude uspješno vjerujem da ću odlučit probat kod privatnika.
    Jel možete reći koliko otprilike ste platile same postupke, a koliko lijekove (znam da to dosta varira, ali čisto okvirno me zanima).

To stvarno varira, ovisno o kako reagiras na th., tj.kolko dobivas js, kojom metodom ce ici na oplodnju...
    Fiksno ti je pregled, folikulometrije (imala jednu ili 10 ista je cijena), aspiracija, opca anestezija, ET i pohrana. Za svakog varira postupak s brojem stanica i nacinom oplodnje. Stavila sam cjenik pa si probaj izracunati, jer ti znas najbolje koliko cca folikula dobivas u stimulaciji. Nadam se da ces uspjeti u Rijeci i da neces morati dolaziti u Zg.❤

• Gelica
    27. Rujan 2019. 14:21

Nikitta baš mi je žao 🙁ali , vidim da si ti pozitiva :) Idemo dalje, nema druge!

• thinkpink1
    27. Rujan 2019. 14:22

Luda83

Lijekove sama kupujes. Kod njih dobijes da imas th. za koristit, a do punkcije im vratis sve sta si posudila od njih.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.