Thinkpink1 meni kad god sam pitala što mogu uzimati za bolju kvalitetu j.s. svi doktori mi rekli da ako pravilno jedem ne treba nista. Ali uzimam Q10 nano od Solgara, vitamin D, pšenicnu travu, i zeljezo. I Novalac prenatal sam uzimala ali mi poremetio stitnjacu jer sam predugo uzimala pa sam morala prestati.
Oprosti ali kako ti je Novalac prenatal poremetio stitnjacu?😳 ja ga koristim, ali nisam cula da predugo uzimanje moze nastetiti stitnjaci…na najslabijem sam eutiroxu cist da tsh drzim do 2…pa ak mi mozes malo pojasniti molim te…
MamaNina ja inače nikad nisam imala problema sa štitnjacom, uvijek svi nalazi super. Počela piti Novalac i nakon 2 mj. Ostala trudna prirodno ali bio spontani rano, nastavila sam sa Novalacom jer smo i dalje pokušavali i pripremali se na prvi postupak , ali do tada je prošlo oko 9 mjeseci i ja sam stalno pila Novalac. Doktor rekao da mogu, međutim kad su stigli nalazi štitnjače TSH je bio 0.0004 skoro nemjerljiv, a inače uvijek oko 1.5. Nikome jasno šta je to odjednom, napravili antitijela za bolesti štitnjače sve negativno, uzv negativan i doktori na nuklearnoj nisu kuzim i šta se dešava dok nisu pitali da li pijem bilo kakve lijekove. I onda mi rekli da sam predugo uzimala Novalac a ima 100% dmene doze kiša u jednoj tableti. Posto nisam trudna da taj kod ide bebi taložio se meni u stitnjaci. Ali ne brini, ja sam ga stvarno jako dugo uzimala. Rekli su oko 6 mjeseci da se jod polako izađe i tako je i bilo. Kako sam prestala sve doslo na svoje. :)
Thinkpink1 meni kad god sam pitala što mogu uzimati za bolju kvalitetu j.s. svi doktori mi rekli da ako pravilno jedem ne treba nista. Ali uzimam Q10 nano od Solgara, vitamin D, pšenicnu travu, i zeljezo. I Novalac prenatal sam uzimala ali mi poremetio stitnjacu jer sam predugo uzimala pa sam morala prestati.
Oprosti ali kako ti je Novalac prenatal poremetio stitnjacu?😳 ja ga koristim, ali nisam cula da predugo uzimanje moze nastetiti stitnjaci…na najslabijem sam eutiroxu cist da tsh drzim do 2…pa ak mi mozes malo pojasniti molim te…
MamaNina ja inače nikad nisam imala problema sa štitnjacom, uvijek svi nalazi super. Počela piti Novalac i nakon 2 mj. Ostala trudna prirodno ali bio spontani rano, nastavila sam sa Novalacom jer smo i dalje pokušavali i pripremali se na prvi postupak , ali do tada je prošlo oko 9 mjeseci i ja sam stalno pila Novalac. Doktor rekao da mogu, međutim kad su stigli nalazi štitnjače TSH je bio 0.0004 skoro nemjerljiv, a inače uvijek oko 1.5. Nikome jasno šta je to odjednom, napravili antitijela za bolesti štitnjače sve negativno, uzv negativan i doktori na nuklearnoj nisu kuzim i šta se dešava dok nisu pitali da li pijem bilo kakve lijekove. I onda mi rekli da sam predugo uzimala Novalac a ima 100% dmene doze kiša u jednoj tableti. Posto nisam trudna da taj kod ide bebi taložio se meni u stitnjaci. Ali ne brini, ja sam ga stvarno jako dugo uzimala. Rekli su oko 6 mjeseci da se jod polako izađe i tako je i bilo. Kako sam prestala sve doslo na svoje. :)
* dnevne doze joda
Meni rekli dr. da pijem za kvalitetu:
Vitamin D3 1000 IU, vitamin E 400 IU, vitamin C 1gr, B complex 100mg, Co-Q10 400mg, Ubiqinol 200mg, Inofolic prasak, Folat 1000mcg, Aspirin, Magnezij i mislim da je to to…
Uf puno toga! Ali ako pomaže pila bi ja i više. :)
Sad ću i ja dodati ovo što ti piješ, hvala ti. :)
Vitamin D3 1000 IU, vitamin E 400 IU, vitamin C 1gr, B complex 100mg, Co-Q10 400mg, Ubiqinol 200mg, Inofolic prasak, Folat 1000mcg, Aspirin, Magnezij i mislim da je to to…
Do transfera sve to pijes, a onda prekidas i od transfera pijes samo vitamin d3, folat, magnezij i u dogovoru s mpo prekidas s aspirinom i krenula s pikanjem NMH.
Do transfera sve to pijes, a onda prekidas i od transfera pijes samo vitamin d3, folat, magnezij i u dogovoru s mpo prekidas s aspirinom i krenula s pikanjem NMH.
Pardon, ispravak, ne do transfera vec do punkcije!
* dnevne doze joda
Ok, sad mi je jasnije. Ja ga ne pijem dugo, ali folnu sam pila dugooo, sad sam nedavno malo prije postupka presla na novalac. Valjda se necu predozirati nicim 🙈🙈
Babylove zao mi je zbog peseka 😔
Nedavno sam citala knjigu (“Umijeće utrkivanja po kiši”) pisanu iz perspektive psa koji kaže kako svaki pas nakon svog života u idućem postane čovjek.
"Kada se vratim na ovaj svijet, bit ću čovjek. Hodat ću među vama. Oblizivat ću usnice malim, spretnim jezikom. Rukovat ću se s drugim ljudima, čvrsto im stežući ruku palcem. I učit ću ljude svemu što znam. A kada vidim muškarca, ženu ili dijete u nevolji, ispružit ću ruku - metaforički i stvarno. Pružit ću ruku. Njemu. Njoj. Tebi. Svijetu. Bit ću dobar građanin, dobar partner u životnom pothvatu koji svi mi dijelimo."
Možda ga prepoznaš u malom čovjeku za 9. mjeseci❤️
Ajme draga kako je ovo divno napisano ❤️❤️❤️ hvala ti 🥰
@skoljka: 👏👏👏😍 Ma je simpa mi je dr, ali me još uvijek brine hoću li dobiti anesteziju za punkciju jer mi nije otvoreno odgovorila na to pitanje… Nego kao " budite bez brige, imamo mi to sve, neće vas ništa bolit" pa ću joj sad na folikulometriji reći da me jako strah te boli i htjela bih bit sigurna da ću dobit anesteziju. Kako je bilo kod tebe?
@Gelica: hvala na ohrabrenju!
Ma hoces sigurno ona to podrazumjeva ako je vise folikula, ja je nilad nisam niti pitala, ona sama kaze idemo sa aneatezijom jel tako, ja kazem to se podrazumjeva 😊uvijek me anesteziolog cekao, jedino ako imas 2-3 folikula onda ni nemas potrebe stvarno. Koliko imas do sad folikula.?
Ne stignem sve citati i pratiti,preletim kad stignem...vidim da pišete o vitaminu D...meni je bio izrazito nizak,sad ga pijem vec 3-4mj...u početku svaki tjedan,sad svaka 2tj,tako mije reumatologinja preporučila...smijem li ga i dalje piti?zaboravila sam za njega pitati nakon transfera?pijem decortina od kad smo u postupak krenuli
25.9.2019 transfer...
2 blastice zamrznute
9.10.2019beta 703.9
12.10.2019 beta 2710
5.11.2019blighted ovum
30.10.2021 Fet
8.11.2021. +
11.11.2021 beta 281.6
13.11.2021 beta 705
19.11.2021 beta 6154
30.12.2021 😢
Drage cure, prvi put sam na forumu i ne znam kako ovo točno funkcionira. Imam pitanja vezana uz potpomognutu oplodnju s pgd, zbog nasljedne genetske bolesti u obitelji. Zanima me otkuda uopće krenuti? Vidim da ima cura koje su išle u Bruxelles zbog sličnih situacija, ali ne znam kako stupiti u kontakt s njima. Hvala svima unaprijed!
Bok, ja sam isla na pgd u UZ Brussel. Imam balansiranu translokaciju kromosoma, a kod muza sve ok. O čemu je kod tebe rijec ako ti nije problem reci? Pitaj sto te zanima. Meni je to bio prvi postupak nakon nekoliko kiretaza ali brzo se sve pohvata ako je volja tu
Draga Lemon, teško mi je pratiti ovaj forum jer sam mislila da će mi se prikazati u profilu ako mi netko odgovori, zato tek sad vidim tvoj odgovor😅 Imam djevojčicu koja ima spinalnu mišićnu atrofiju koja je recesivna nasljedna bolest, što znači da smo i suprug i ja nosioci, a svako dijete ima 25%šanse naslijediti isto. Inače, mi nemamo problem sa oplodnjom, već trebamo pgd kako bi se izbjegla genetska lutrija po tom pitanju😅Ona ima genetski nalaz, no mi nemamo. Zanima me otkud uopće početi? Tko daje preporuku za mpo s pgd, ginekolog iz doma zdravlja? Kako uopće dobiti preporuku tj.sredstva HZZO za pgd? Uglavnom, ništa ne znam i svaka info mi dobro dođe! Hvala ti puno na odgovoru, nadam se da će ti sve super završiti😊
Moras prvo otici kod nekog gin sa humane reprodukcije, tvoj soc gin ti moze dati uputnicu. I onda ti oni tamo pisu zahtjev za liječenje u inozemstvu. Ne znam u tvom slučaju sto vam treba, nama je kariogram los pa je to bilo dovoljno. Imate li vi kariogram? Stvarno ne znam ako ste nosioci je li se to tamo vidi, ako ne onda mozda treba neki drugi dokaz pa da dobijete povrat troškova. Prvo si to istrazi jer kad komisija dobije zahtjev mora imati nesto na temelju čega ce reci da ste za pgd i da vas salje u inozemstvo.
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji