Jao pa sad se i ja pitam zašto, ali tako mi je bolničar rekao. Znači ti si baš Bemfolu aplicirala u trbuh? Čini mi se da bi bilo lakše u trbuh jer si mogu primit kožu s drugom rukom… I nigdje na netu nitko ne spominje rame
A tko zna zašto je rekao u rame.. Pitala sam ga zašto ne u trbuh, odggovorio mi je samo, "u rame".. Ma večeras ću si dati u rame pa ću sutra zvati. Nadam se da mi neće otpast rame.Hvala Babylove na javljanju!
Ma mislim znam da si znaju cure neke dati u rame... E sad koji lijek i zasto ne znam... Ja sam i bemfolu 3 postupka i sad gonale u trbuh dvala.. Jedino sto sam u misic morala dat je bila štoperica brevacitid (tako nekako) ali to je bilo prosle god u prirodnom postupku... Mozda da ti netko drugi da posto je u rame malo nezgodno sam si pikat
Jao pa sad se i ja pitam zašto, ali tako mi je bolničar rekao. Znači ti si baš Bemfolu aplicirala u trbuh? Čini mi se da bi bilo lakše u trbuh jer si mogu primit kožu s drugom rukom… I nigdje na netu nitko ne spominje rame
A tko zna zašto je rekao u rame.. Pitala sam ga zašto ne u trbuh, odggovorio mi je samo, "u rame".. Ma večeras ću si dati u rame pa ću sutra zvati. Nadam se da mi neće otpast rame.Hvala Babylove na javljanju!
Ako mozes odi do odjela da ti daju i da ti pokazu kako da se sama pikneš u rame jer sama ne mozes...pametnjakovici, ne bi se potrudili onda objasnit i pokazat, improvizirat...🙄
Mi smo do daljnjeg na čekanju. Moram prvo prije planiranja trudnoće riješiti miom. Imam ih više al jedan je baš na problematičnom mjestu. Sada skupljam nalaze da sve imam friško, a nakon toga ako sve bude ok planiram krajem 11./početkom 12.mj operaciju. Nažalost nemrem zbog posla prije. Rečeno nam je da nakon operacije pokušavamo prirodno još par mjeseci jer da je s nama sve ok. Nema nam druge nego tako…a onda ak do proljeća ne upali nemam pojma kam bum išla. 😔
Draga gdje ces ici ukloniti miom? Ja sam ga također micala zajedno sa septumom histeroskopski. Reko je probat histero, jedino ako ne uspije da ce ici lap. I svi ginici prezadovoljni operacijom koji su me kasnije gledali, vele ravna crta, ko da niceg nije bilo. Nakon operacije morala sam pauzirat 3mj.
Babylove zao mi je zbog peseka 😔
Nedavno sam citala knjigu (“Umijeće utrkivanja po kiši”) pisanu iz perspektive psa koji kaže kako svaki pas nakon svog života u idućem postane čovjek.
"Kada se vratim na ovaj svijet, bit ću čovjek. Hodat ću među vama. Oblizivat ću usnice malim, spretnim jezikom. Rukovat ću se s drugim ljudima, čvrsto im stežući ruku palcem. I učit ću ljude svemu što znam. A kada vidim muškarca, ženu ili dijete u nevolji, ispružit ću ruku - metaforički i stvarno. Pružit ću ruku. Njemu. Njoj. Tebi. Svijetu. Bit ću dobar građanin, dobar partner u životnom pothvatu koji svi mi dijelimo."
Možda ga prepoznaš u malom čovjeku za 9. mjeseci❤️
DG: ja: sekundarna amenoreja, terapija Femoston 2/10 između postupaka mm: ok
11/2018: stimulacija Gonalima 25-75IU, IUI, neuspješno
04/2019: stimulacija Bemfola 150-225IU + Cetrotide, IVF, bez transfera
09/2019: stimulacija Gonal + Menopur + Cetrotide, 7js, IVF, bez transfera
01/2020: stimulacija Gonal+Menopur+Cetrotide, 3js, IVF; bez transfera
07/2020: Pergoveris 300+cetrotide; 1js; IVF bez transfera
Drage žene, molim vas recite je li si koja od vas davala injekciju Bemfola u rame? Ne mogu nigdje naći tutorial kako ide u rame, na svim tutorialima stavljaju u trbuh (ili kažu da može u bedra). Na Sv. Duhu su mi rekli da stavim u rame.. Hvala!
Ja sam isto na sv. Duhu, i u zadnjoj stimulaciji sam sve ljekove u rame primala. Samo sam zaboravila jel benfola ima duzu iglu ili kracu, ako je duza onda malo pod koso trebas. Pa to ti je isto kao i u stomak, samo sto je ovaj put u rame, pazis da dajes u najdeblji dio da se ne ubodes u kost ako si mrsavica. Stisnes kozu, bocnes, pustis kozu, ispustis lijek, izvuces iglicu. Samo sto je lakse da ti netko drugi aplicira lijek jer je nezgodno sam sebi u rame.
Drage cure, prvi put sam na forumu i ne znam kako ovo točno funkcionira. Imam pitanja vezana uz potpomognutu oplodnju s pgd, zbog nasljedne genetske bolesti u obitelji. Zanima me otkuda uopće krenuti? Vidim da ima cura koje su išle u Bruxelles zbog sličnih situacija, ali ne znam kako stupiti u kontakt s njima. Hvala svima unaprijed!
Bok, ja sam isla na pgd u UZ Brussel. Imam balansiranu translokaciju kromosoma, a kod muza sve ok. O čemu je kod tebe rijec ako ti nije problem reci? Pitaj sto te zanima. Meni je to bio prvi postupak nakon nekoliko kiretaza ali brzo se sve pohvata ako je volja tu
Draga Lemon, teško mi je pratiti ovaj forum jer sam mislila da će mi se prikazati u profilu ako mi netko odgovori, zato tek sad vidim tvoj odgovor😅 Imam djevojčicu koja ima spinalnu mišićnu atrofiju koja je recesivna nasljedna bolest, što znači da smo i suprug i ja nosioci, a svako dijete ima 25%šanse naslijediti isto. Inače, mi nemamo problem sa oplodnjom, već trebamo pgd kako bi se izbjegla genetska lutrija po tom pitanju😅Ona ima genetski nalaz, no mi nemamo. Zanima me otkud uopće početi? Tko daje preporuku za mpo s pgd, ginekolog iz doma zdravlja? Kako uopće dobiti preporuku tj.sredstva HZZO za pgd? Uglavnom, ništa ne znam i svaka info mi dobro dođe! Hvala ti puno na odgovoru, nadam se da će ti sve super završiti😊
Draga gdje ces ici ukloniti miom? Ja sam ga također micala zajedno sa septumom histeroskopski. Reko je probat histero, jedino ako ne uspije da ce ici lap. I svi ginici prezadovoljni operacijom koji su me kasnije gledali, vele ravna crta, ko da niceg nije bilo. Nakon operacije morala sam pauzirat 3mj.
Rečeno mi je da bi se skidao histeroskopski nisu spominjali laparo. Mislila sam ić u Petrovu ne znam gdje drugdje.
Ne znam dal se to igdje može privatno obaviti? Gdje si ti išla?
Ja sam isla u petorvu, bila sam kod dr. Grgića. Covjek je toliko pedantan, picajzla kaj se tice svog posla da mu nemam zamjerke, a ni njegove kolege. Kolegica je nedavno isto bila kod njega po mojoj preporuci, oduševljenja je njime i njegovim pristupom. Cak ju je zvao cca tjedan dana ranije da dode jer mu se oslobodio termin za operaciju. Stvarno je prvenstveno covjek, empatican i izvrtsan lijecnik. Jedino ima manu sto mu je guzva. Ona je bila na pregledu u cca 11mj, a operirana prije uskrsa.
A ako bi isla privatno, znam da se moze kod Podobnika isto napravit, samo ne znam tko to tamo radi.
Koji buran dan!
Ja popodne dosla s redovne kontrole pa dok sam vas sve procitala…😀🤓📄
Da sad ne nabrajam zasebno, svim curkama s ➕ zelim lijepu troznamenkastu betu i da se lijepo dupla, a trudnoca bude skolska🙏🙏🙏
Nikitta ne obaziri se sta ti biologica kaze. Meni tako ostale 2js, za koje je sumnjala da ce se oploditi i to mi otvoreno rekla, i ko iz nekog despeta njoj se obje oplodile, tako da nije jos nista gotovo🍀🥰
Meto sve ti Nikitta napisala i stavila objasnjenja. Mozda je to stvarno bio uzrok spontanih. Bas me zanima sta ce ti ginic reci…🤷🏻♀️
Snjeska odlican rezultat…sad nek svih 6 izdrzi do ponedjeljka🍀
Gelica s obzirom na godine, meni su preporucili da pijem suplemente kako bi se popravila kvaliteta DNK koja opada nakon 35.godine zivota iako mi je AMH odlican, ali on je samo pokazatelj zalihe, ne i kvalitete. Ja bi ti savjetovala da si odaberes 2-3 klinike gdje da odes na konzultacije i kao sto sam ti rekla da se odlucite za onu koja vam ostavi najbolji dojam i ulije povjerenje. Ako treba napravit cemo glasanje da ti olaksamo odabir😉🙃😂
Curke koje radite transfer ili trebate, pijte magnezij-moj savjet. Mislim da vam je i Grizli isto spomenula i upute zasto.
Sretno svima 🙏🍀
Tako je neka pravi pobjedi sad treba izdrzati ako me prije ne nazovu onda mi lade potonut ce
Nymeria,
Draga hvala ti 😘 baš mislim na tebe ne vidim te na forumu i baš se mislim u kojoj si fazi,kako si. Ja se pomalo pripremam za drugi postupak, samo još ni sama ne znam gdje, dobila sam uputnicu za konzultacije pa ću se naručiti u Petrovoj čisto da vidim kako će to izgledati planiram kod Vr… ića a sad budem vidjela, iako je moj muž protiv… Sjetim se i naše Vaki, kako je nizala neuspjeh u državnim a u privatnoj ostvarila trudnoću, ne znam teške su ovo odluke 🙈.
Šaljem ti zagrljaj 😘.
Ej Marta nadam se da bu vam ovaj postupak sretan. Kolko sam čula Vrčić je dobar😊
Mi smo do daljnjeg na čekanju. Moram prvo prije planiranja trudnoće riješiti miom. Imam ih više al jedan je baš na problematičnom mjestu. Sada skupljam nalaze da sve imam friško, a nakon toga ako sve bude ok planiram krajem 11./početkom 12.mj operaciju. Nažalost nemrem zbog posla prije. Rečeno nam je da nakon operacije pokušavamo prirodno još par mjeseci jer da je s nama sve ok. Nema nam druge nego tako…a onda ak do proljeća ne upali nemam pojma kam bum išla. 😔
Pratim vas sve, puno vas je u postupcima i svima vam želim plusiće i velike bete 🤞🤞🤞
Nikitta možda se ipak sutra dogodi čudo i sve bude ok, od ❤ ti to želim. 🙏
Hvala ti i ja se nadam da bude sve ok ovaj put❤️.
Gdje planiraš operaciju nadam se da će proći sve ok i da budete prirodno uspili, obzirom da je sve ok kod vas vjerujem da će biti ❤️❤️❤️.
Nikitta, još se nadam da će biti ok. ❤️
Beybylov, a tako mi je žao imam ljubimca peseka kojeg volim više od života ❤️to je sreća, radost ljubav, neopisiva ljubav i ne mogu si zamisliti život bez njega, tako da te razumijem.
❤️Bogu ništa nije nemoguće ❤️
Koji buran dan!
Ja popodne dosla s redovne kontrole pa dok sam vas sve procitala…😀🤓📄
Da sad ne nabrajam zasebno, svim curkama s ➕ zelim lijepu troznamenkastu betu i da se lijepo dupla, a trudnoca bude skolska🙏🙏🙏
Nikitta ne obaziri se sta ti biologica kaze. Meni tako ostale 2js, za koje je sumnjala da ce se oploditi i to mi otvoreno rekla, i ko iz nekog despeta njoj se obje oplodile, tako da nije jos nista gotovo🍀🥰
Meto sve ti Nikitta napisala i stavila objasnjenja. Mozda je to stvarno bio uzrok spontanih. Bas me zanima sta ce ti ginic reci…🤷🏻♀️
Snjeska odlican rezultat…sad nek svih 6 izdrzi do ponedjeljka🍀
Gelica s obzirom na godine, meni su preporucili da pijem suplemente kako bi se popravila kvaliteta DNK koja opada nakon 35.godine zivota iako mi je AMH odlican, ali on je samo pokazatelj zalihe, ne i kvalitete. Ja bi ti savjetovala da si odaberes 2-3 klinike gdje da odes na konzultacije i kao sto sam ti rekla da se odlucite za onu koja vam ostavi najbolji dojam i ulije povjerenje. Ako treba napravit cemo glasanje da ti olaksamo odabir😉🙃😂
Curke koje radite transfer ili trebate, pijte magnezij-moj savjet. Mislim da vam je i Grizli isto spomenula i upute zasto.
Sretno svima 🙏🍀
Tako je neka pravi pobjedi sad treba izdrzati ako me prije ne nazovu onda mi lade potonut ce
Ne znam zasto tako razmišljaš kad je dobro krenulo, a u dobrim si rukama...kojom metodom su isli, ivf ili icsi?
Sortiraj odgovore
Najstariji