Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    yvette
    23. Rujan 2019. 15:18

avama

Evo i mene s prvih konzultacija, dr. Turudic kaze da pokusamo ovaj mjesec prirodno, a slijedeci idemo na ivf, s obzirom na mojih 37.g i amh 8.5 i mm-ov nalaz asthenospermiu. Ajme koliko sam dobila injekcija, malo me strah! Dr mi je prvo rekla da mogu razmislit jos, ali da ona bi na mom mjestu krenula odmah

I mene je bilo jako strah pogotovo sto sam inace hipohondar, tjesila sam se time da su to sve hormoni koje i inace luci ljudsko tijelo, nista novo. Bit ce sve ok. 😘 Meni je na kraju ostalo lijekova da sam morala i vratiti.
    Kad krenes, prestanes razmisljati. Barem ja tako funkcioniram, a i brzo to proleti. Ja sam bila tako ponosna sto sama sebi dajem injekcije da bih jedva cekala to doba dana.

Skoljka 😘😘😘

• ruška
    23. Rujan 2019. 15:18

mirjana32

ruška

mirjana32

ruška

mirjana32

ruška

mirjana32

Da lii je ujutro neka na HR u Rijeci

Da ja sam zasto?

Dok čekamo za malo druženja :)

Pokusavam te skužiti po ovoj slici na forumu ali ne mogu

Ja tek sad ušla u forum.. Sorry…. Siva jaknica sa kožnim rukavima i siva torbica.. Obavila i tu blizu pijem kavu.. Ako si slobodna čekam te :)

Sorry obavila sam sve u 10h,imam punkciju u srijedu,mozda se vidimo
    Kakvo je stanje kod tebe?

Ajoj sad mi je krivo što nisam gledala u mobitel pa da tamo popričamo,di si ti sjedila?? Ja sam bila tamo na klupi do vrata.. A ništa, kao da su folikula još uvijek mali ali ok, ima drugi ciklus di će mi dati neke tablete nemam pojma :) sretno na punkciju, ja sam narucema u cetvrtak

Hvala i tebi sretno da porastu🤞

🙋34👨‍🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
    4 iseminacije od 10/2018-02/2019
    4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
    5/2019 FET 1blastocista,beta 0
    7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
    9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
    1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
    Poliklinika Škvorc
    10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
    1.Beta 14dnt 1042

• ruška
    23. Rujan 2019. 15:22

Luda83

mirjana32

Sorry obavila sam sve u 10h,imam punkciju u srijedu,mozda se vidimo
    Kakvo je stanje kod tebe?

Ajoj sad mi je krivo što nisam gledala u mobitel pa da tamo popričamo,di si ti sjedila?? Ja sam bila tamo na klupi do vrata.. A ništa, kao da su folikula još uvijek mali ali ok, ima drugi ciklus di će mi dati neke tablete nemam pojma :) sretno na punkciju, ja sam narucema u cetvrtak

Ja sam isto u Rijeci i isto sam bila ujutro :) ali ja sam dosta rano došla i završila već u 9.

Sretno na punkciji Ruska. Koliko imaš?
    Mene punkcija najvjerojatnije čeka u petak. Jako se odužilo sve, ali konačno su malo krenuli rasti folikuli tako da će valjda nešto bit od ta moja dva tri jadnika :D

Ako čita netko tko paničari oko pikanja kao što sam ja prije ovog prvog stimuliranog postupka. Stvarno nije ništa strašno. Orgalutran me malo brinuo jer sam čitala komentare da peče i da je neugodan, ali meni to ne predstavlja neki problem. Jedino je malo nezgodno kad moram na poslu na brzinu u manje od 5 minuta sve obavit. Puregon pen je pak stvarno ništa, njega ni ne osjetim.

Hvala i tebi sretno u petak,imam isto malo,tri su folikula,danas mi je stoperica.malo sam razočarana da ih nije više ali što sada,moramo ići dalje.

🙋34👨‍🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
    4 iseminacije od 10/2018-02/2019
    4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
    5/2019 FET 1blastocista,beta 0
    7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
    9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
    1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
    Poliklinika Škvorc
    10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
    1.Beta 14dnt 1042

Grizli
    23. Rujan 2019. 15:30

Yvette wooow jesam prizvala vise plusice u ovu grupu.... 😍🤞 Sretno dalje i vjeruj mi cak i kad srce zakuca nemas mira vise briga za brigom al kolika god bila slatka je.
    Belaa mislim da je pitala za endometrij. Nije dobro ni da je predebel. A za debljanje najbolji je sok od cikle može se mjesat pola sa sokom od ananasa pa je finiji. Ananas isto super, pivo meni je pomoglo prije uspjesnog feta ako nista da budem opustenija ☺️. S time da nakon transfera ne pivo i ne ananas bar su meni savjetovali da ne ananas iako su misljenja nekih da se jede i dalje, ja nisam.
    Ena to je lijek za sprijecavanje mlijeka u grudima..? Zasto si ga dobila ne bi znala. 🤔
    Snjesk mislim da je spominjala odnose prije punkcije... Nama ih strogo zabranili kad su folikuli prešli 15mm jer potiču prerano pucanje folikula pa se riskira viseplodna trudnoca ili sa profuckas aspiraciju. Plus toga postoji opasnost od bakterija isl. Nakon punkcije a prije et ili fet ako zena moze i sigurni ste da je muskarac zdrav onda moze i pozeljno je kao priprema endometrija. 

• mamaNina
    23. Rujan 2019. 15:52

Grizli

Yvettewooow jesam prizvala vise plusice u ovu grupu…. 😍🤞 Sretno dalje i vjeruj mi cak i kad srce zakuca nemas mira vise briga za brigom al kolika god bila slatka je.
    Belaamislim da je pitala za endometrij. Nije dobro ni da je predebel. A za debljanje najbolji je sok od cikle može se mjesat pola sa sokom od ananasa pa je finiji. Ananas isto super, pivo meni je pomoglo prije uspjesnog feta ako nista da budem opustenija ☺️. S time da nakon transfera ne pivo i ne ananas bar su meni savjetovali da ne ananas iako su misljenja nekih da se jede i dalje, ja nisam.
    Enato je lijek za sprijecavanje mlijeka u grudima..? Zasto si ga dobila ne bi znala. 🤔
    Snjeskmislim daje spominjala odnose prije punkcije… Nama ih strogo zabranili kad su folikuli prešli 15mm jer potiču prerano pucanje folikula pa se riskira viseplodna trudnoca ili sa profuckas aspiraciju. Plus toga postoji opasnost od bakterija isl. Nakon punkcije a prije et ili fet ako zena moze i sigurni ste da je muskarac zdrav onda moze i pozeljno je kao priprema endometrija.

Pa dobro da si mi rekla, meni nitko nista nije rekao za odnose, a danas mi je desni na 16 lijevi na 15 mm. Jos si mislim kako cu, desni jajnik me toliko boli da ga osijecam cijelo vrijem, ne mogu se sagnuti...nema sanse da ovak imam odnose. U pet je punkcija, pa cu mm reci da on to rijesi sutra🙊🙊🙈😄
    Hvala na infooo😍😍

• Gelica
    23. Rujan 2019. 16:21

Pozdrav svima nakon dugo vremena :) Vidim neke stare ali i neke nove članove:) 
    Trebala bi mi vaša pomoć..  krećemo u treći pokušaj, nemamo više pravo preko hzzo-a (upravo napunila 42)   pa moramo privatno. Znaci, gledam na to kao na zadnji pokusaj i želim izabrati najboljeg doktora i nekoga tko ima individualni pristup. Puno sam istraživala i čitala ali sve manje znam koga izabrati 😃.
    Bili smo u Mariboru na konzultacija kod dr. Reljiča i on mi se sviđa! Sjeo mi je :) 
    E Sad, da li je Maribor stvarno jos uvijek toliko bolji kako znaju pričati neki? Jer, Zagreb nam je blizi i bilo bi nam lakše nego Maribor..  Koga bi preporucili ( mozda i iz vlastitog iskustva) ili koga bi vi izabrali da vam je to zadnji pokušaj? Mislim da su cijene svugdje od prilike tu negdje.. Razmišljam Maribor, poliklinika IVF, Betaplus...

yvette
    23. Rujan 2019. 16:23

Grizli Iz tvojih usta u Bozje usi 
    MamaNina tako ni meni nisu nista rekli za odnose, ali imali smo zadnji 5 dana prije punkcije i nakon toga vise nikako, ja ne zelim ni sada kad je prosao transfer jer sam se prepala radi uvecanih jajnika. Mislim da necu ni imati odnose dok mi se god ne vrate u normalu. Stalno me nesto bolucka tako da ni nemam volje. 

Marta...
    23. Rujan 2019. 17:13

Gelica

Pozdrav svima nakon dugo vremena :) Vidim neke stare ali i neke nove članove:)
    Trebala bi mi vaša pomoć.. krećemo u treći pokušaj, nemamo više pravo preko hzzo-a (upravo napunila 42) pa moramo privatno. Znaci, gledam na to kao na zadnji pokusaj i želim izabrati najboljeg doktora i nekoga tko ima individualni pristup. Puno sam istraživala i čitala ali sve manje znam koga izabrati 😃.
    Bili smo u Mariboru na konzultacija kod dr. Reljiča i on mi se sviđa! Sjeo mi je :)
    E Sad, da li je Maribor stvarno jos uvijek toliko bolji kako znaju pričati neki? Jer, Zagreb nam je blizi i bilo bi nam lakše nego Maribor.. Koga bi preporucili ( mozda i iz vlastitog iskustva) ili koga bi vi izabrali da vam je to zadnji pokušaj? Mislim da su cijene svugdje od prilike tu negdje.. Razmišljam Maribor, poliklinika IVF, Betaplus…

Gelica, ja sam bila u Beti i svi su krasni mi imamo muški problem, tako da je bitan embriolog, u Beti imaju dva,  starija gospođa je super e sad jedan je ful mlad i čini mi se da nema puno iskustva pa ja nebi riskirala, također se pripremam za drugi pokušaj mislim da ću ići u Repromed imaju odličnog embriologa,planiram se u listopadu naručiti na konzultacije pa ću nakon tog odlučiti. Još svakako poslušaj i ostale cure koje imaju iskustva više od mene. Sretno 😊 

❤️Bogu ništa nije nemoguće ❤️

• avama
    23. Rujan 2019. 17:54

Hvala na podrsci!!! Dobila sam i dozvolu da pokusamo odmah ovaj mjesec prirodno, pa ako uspije.  Nikad se ne zna. Nadam se da ce se pokazati plusici nama koji cekamo!!!

• Mazilica356
    23. Rujan 2019. 18:12

Ooo cure, kad ste bile kod Turudic? Mozda sam vas ispratila jutros dok sam cekala inseminaciju 😃

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.