Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    student13ica
    15. Rujan 2019. 22:08

ladyluu

student13ica

Laydluu ma radila sve žive pretrage i sve je u redu. Tko to zna, nezna mi nitko reči, nego kako kaže moje dok. "Loša sreća", eto držimo se toga sad..
    Kako to da ste tako dugo čekali do postupka, 3.5god?

Pa kontamo ajde sad ce,sad ce..sve uredu,bas sve ..i cekali..kontrolirali se,svaki nas doktor kuci vracao..
    I eto..u 5mj.kad je Otkucalo.3.god braka rekli smo idemo na IVF..i eto,sad smo tu i nadamo se 🙊

Čudna je ta priroda.. sve u redu i ne ide. 

"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
    8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
    3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
    *2021. Stigao 💙👶

• Dajana1
    15. Rujan 2019. 23:03

Pozdrav svim ženama na forumu. 
    Čitam vas već dugo, i odlučih se da se prijavim na forum, i da podjelim svoje probleme, jer nama je ženama lakše kad pričamo o problemu koji imamo. 
    Moj suprug i ja pokušavamo već godinu da zatrudnim, nisam mogla da više čekam odlučila sam da se pregledamo, ginekolog mi je rekao da imam oba policistična jajnika, i poslao na dalje pretrage između ostalog i supruga na spermogram. I, njegov nalaz nas je pogodio kao metak, čak smo ga i ponavljali tješući se da ce sledeći biti bolji, al je još gori bio od prethodnog. Ne znam šta će nam doktor reći, pravo sam se nasekirala. 

yvette
    16. Rujan 2019. 00:21

Sunshine25 tako je, ovo nam je prvi ivf.
    Dajana dobro dosla i zao mi je, sjecam se nas kad smo doznali dijagnoze. To mi je zapravo i bio najgori period. Nisam shvatila kod kojeg doktora sad idete, socijalnog ginekologa ili vas je vec uputio kod doktora humane reprodukcije.
    Ladyluu, studentica nadam se da ce ovo biti vas mjesec 

Grizli
    16. Rujan 2019. 06:58

Sunshine ja sam isto sizila i osjećala strah nakon 2 neuspjela ET, bio mi bas pritisak na psihu pred 3. I kad ni on nije uspio onda sam dozivila neku promjenu u sebi. Ko da je neko okrenuo sklopku, pocela kopati nalaze dalje i dalje, imala pauzu iako su dr bili da odmah idemo na fet ja odbijala, opet nista pametno nasli. Onda rekla ok idemo na 4. transfer ipak kazu da u roku 1 godine i 4 transfera najcesce bude uspjeha. Jos taman mjesec prije bila na histero pa i tu polagala nade i opet nista. Na kraju kad sam prakticki usla u tu sablonu i shvatila da mi je to postalo rutina uspjelo nam. A ziva sam se pojela kad na nije ni 3.uspio, bil ljuta na cijeli svijet, raspitivala se cak da odemo u ameriku kod poznanice na ivf, bil jako nestrpljiva i to me kostalo zivaca i neprospavanih noći. Znam da je uzasno tesko cekati i trpiti poraze, al neke pute i najveci strucnjaci svijeta ne mogu ti posloziti zvijezde. Zato nemoj sad vec razmisljat sto ces kad ne uspije nego razmisljaj o uspjehu.
    Dajana a koja je dijagnoza muzu tocno? 

• Babylove
    16. Rujan 2019. 08:50

hejbaburibu

Babylove zao mi je da i ti prolaziš isto 🙁 ali kako kaže sunshine možda je to dobar znak 🥰

Jesi u cekaoni 😎

Simba 1989
    16. Rujan 2019. 09:28

Evo da se i ja javim.. Čitam vas svaki dan obavezno ali jednostavno nisam imala ništa za podijeliti osim da sam u fazi čekanja.. Dobila sam termin za hematologa da i to isključimo.. Oboje pijemo suplemente, dizemo kredit i dalje u borbu, pa makar i Prag. 
    Nadamo se da će mužev nalaz bitialo bolji do idućeg postupka, jer nam ostao još samo jedan pokušaj preko hzzo 

1.postupak vinogradska beta 0
    2.postupak molarna trudnoća
    3.postupak beta 0
    4.postupak jednojajčane trojke
    Muž ima izrazito loš spermiogram, kod mene sve uredu
    Jednojajčane trojke 💙💙💙

• Dajana1
    16. Rujan 2019. 09:39

yvette kod ginekologa smo i dalje, još uvijek vadim nalaze hormone ženske koje se rade određenim danima, nalazi štitne, i inzulin, trebala bi sledeće sedmice na kontrolu sa nalazima. 
    Grizli ne znamo, malo sam guglala i skontala da mu je najvjerovatnije oligoasthenozoospermia, ali ja nisam doktor nikakav da donosim zaključke. Njegova spermogram je katastrofa br.spermatozoida 1.9ml progresivno pokretni 0.00 neprogresivno pokretni 0.62 nepokretni 38 pH 7.9. Prvi nalaz takođe br sper. 1.95 prog.pokretnih 25 pokretnih u mestu 20 nepokretnih 55 ph 8

Grizli
    16. Rujan 2019. 09:54

Dajana tako je to je vjerojatno njegova dijagnoza jer ima mali volumen i premali postotak pokretnih spermija. Moj muz je imao slicno, s time da je njemu broj pokretnih bio oko 2-5%, a volumen nekad smanjen nekad na granici. Nije to toliko nemoguce rijesivo. Prvo ako pusti, pije, bilda, u kontaktu je sa kemikalijama isl. Treba to maknut i popraviti prehranu. Drugo nek posjeti sa tim nalazom urologa obavi pregled, ultrazvuk, dr opce nek mu da vaditi krv i urin da nije kakva upala ili bakterije u pitanju, spolne hormone. Mm je uzimao maticnu mlijec 3 mjeseca i nakon toga dobio poboljšanje nalaza da nam vise nisu morali niti raditi icsi nego je doslo spontano do oplodnje js tokom ivf-a. Pokretnih bilo nakon te terapiju 28 ako se ne varam, a volumen super. I jos je bitno kolika je bila apstinencija prije davanja uzorka. 

Grizli
    16. Rujan 2019. 09:55

I pH do 8 je u redu. A i da je povisen najcesci izrok su upale. 

• Babylove
    16. Rujan 2019. 10:06

Evo me. Sretna sam 💪💪💪 sve izgleda super.. 10 folikulica je mjerio.. Na 12/13mm su.. Al ima ih jos..  Kaze da ne endo krasan  7 mm😂😂 skoro me smijeh opalio kada je to rekao 😂.. Ne znam zass al uhvatilo me tako.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.