Nymeria imaš mutaciju na MTHFR heterozigot (naslijedila si od jednog roditelja, ne oba), tako da je to blaža mutacija. Ona služi za apsorpciju i metabolozam folne kiseline. S obzirom da je blaži oblik, tvoj organizam ima mogucnost razgraditi folnu kiselinu 70%. Po mom mišljenju trebala bi izvaditi homocistein da se vidi realno stanje folne u tijelu. Da si homozigot (nasljedila od oba roditelja) organizam nema mogucnost razgradnje folne kiseline koja bi se samo talozila i bila "štetna" u organizmu. Ja sam kao i ti heterozigot, ali ne prepustam vise nista slucaju, za svakako pijem aktivni folat.
PAI homozigot, također nasljedna trombofilija, ovaj puta od oba roditelja, neki liječnici jos uvijek ne pokrivaju ovu vrstu trombofilije sa heparinom.
Faktor VIII bi trebalo eventualno ponoviti, jer zna biti povišen u trudnoći (ne znam dal si vadila krv kada si bila vec trudna) ili cak zna biti povišen kao reakcija akutne faze (akutna upala i infekcija).
Ja bi iskreno da se narucis kod hematologa, cim prije jer su sad godišnji, pa taman dok ti dođeš na red imat ces gotove i ove nalaze koje jos cekas. A ako hematolog smatra da treba jos nesto napraviti od pretraga kako bi mu se olakaslo dal da te pokrije sa heparinom u trudnoci ili ne, ili eventualno Aspirinom ili nekom drugom acitilsalicilnom kiselinom.
Ako kaj nije bilo jasno reci ili pitaj.🤗
I ja mislim da PAI homozigot tretiraju ozbiljnije puno od PAI heterozigot pa ti mozda netko da niskomolekularni heparin.
PAI, bilo da je homo ili heterozigot, jedna je od blazih mutacija, zene cesto dobiju preporuku za Andol/Aspirin ili nista. Heparin za tu mutaciju (bar u HR) ne daju vise, a i vani drze da nema smisla davati ga. Ja bi inzistirala, pogotovo ako je vise faktora trobofilije dokazano na NMH, taman i privatno kupovala (kao što i jesam dok mi komisija ne odobri na povjerenstvu da dobivam preko bolnice).
Mrva1986, Luca87 sretno cure!! Od srca vam zelim da na testu ugledate velike ++++!!
Mimi1510 sretno na transferu!!!!
Ja sam, drage moje, jucer imala punkciju....18 folikula. Jutros mi biologinja javila da je bilo 12 zrelih js i sve su se oplodile Pustit ce ih sve do petka i javit mi koliko imamo blastica i sve ce ih pohranit. Estradiol i progesteron mi previsoki, prof ne bi isao sada u transfer vec poslije godisnjeg u 9.mj u Fet. Ok mi je to, u blagom sam hiperu.....nocas imala mucnine, napuhnuta kao balon, sve me boli i jako plitko disem, ne mogu udahnuti punim plucima (kao da me rebra bole). Jel kojoj bilo tako s disanjem? Inace pijem puno tekucine i mokrim dosta tak da mislim da nije nista alarmantno.
Nina - neka ih bude čim više u petak. 🙏
Mrva, Luca - nestrpljive smo zajedno s vama...
Mimi - sretno i da ti čim bezbrižnije prođe čekanje do bete.
🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
Nisam upućena baš u tematiku trombofiliju - osim općenitih info. Sad me zanima može li se ona steći kasnije u životu, nakon poroda ili?
🤞❤️🙏
Nisam upućena baš u tematiku trombofiliju - osim općenitih info. Sad me zanima može li se ona steći kasnije u životu, nakon poroda ili?
Na zalost da, postoji i stecena trombofilija, koja se moze dobiti korištenjem oralnih kontraceptiva, zbog duboke venske tromboze, kod postoperativnih stanja, endokrinoloskih bolesti (dijabetes mellitus, gojaznost, cushing...), maignih oboljenja, trudnoce i postaprtalnog perioda, sepse, godine također utjecu na uzrok...i hrpa drugih stanja i/ili bolesti...
Ako me sjecanje dobro sluzi, kod stecene trombofilije radi se o antifosolipidnom sindromu, a otkriva se pretragama LAC, ACL i antitijela na beta-2 glikoproteinom.
Thinkpink1 i ostale curke hvala na odgovorima 😊
Naručena sam hematologu za par dana pa javim kaj kaže. Bila sam trudna kad sam radila pretrage al nisam ni znala. Bilo je 12dana od dobitnog odnosa, taj dan nakon vadenja krvi sam dosla doma napravila test i bio je pozitivan. Budem sve rekla dr pa cemo vidjeti kaj kaže. Ostali nalazi ta preostala 4 faktora valjda budu za 10-15 dana pa cu se i za kontrolu naruciti da opet pogleda i te nalaze kad budu gotovi.
Ajde super da ces biti pod nadzorom hematologa. Nadam se da ce napraviti i poduzeti sve sta je u njegovoj moci da sprijeci predhodni scenarij. Sretno🍀❤😘
Na zalost da, postoji i stecena trombofilija, koja se moze dobiti korištenjem oralnih kontraceptiva, zbog duboke venske tromboze, kod postoperativnih stanja, endokrinoloskih bolesti (dijabetes mellitus, gojaznost, cushing…), maignih oboljenja, trudnoce i postaprtalnog perioda, sepse, godine također utjecu na uzrok…i hrpa drugih stanja i/ili bolesti…
Ako me sjecanje dobro sluzi, kod stecene trombofilije radi se o antifosolipidnom sindromu, a otkriva se pretragama LAC, ACL i antitijela na beta-2 glikoproteinom.
Hvala na objašnjenju. 🌝
🤞❤️🙏
Sortiraj odgovore
Najstariji