Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PinkFairydust
    11. Veljača 2020. 16:12

Marta...

Lala1982

Curke,
    sjedim prazna caklastih očiju u uredu i gledam nalaze hormona koje sam vadila ujutro.
    Ne znam si sama ništa objasniti , ali znam da nije bajno.
    AMH - 6,4 pmol/l
    Prolaktin 538 mIU/L , a gornja granica je 496.
    Molim vas da mi malo pojasnite ovo… ima li tu nade i kolike nade?

Draga nemoj se bedirati naravno da imate šanse i nade negdje sam čitala da je cura sa AMH 0.60 ostala trudna tako da samo pozitivno ❤️.

Pitanje u kojim jedinicama je taj AMH, vjerojatno su nanogrami. 
    Ali bez obzira na to, Lala, nije ovo tako lose. Prolaktin mozes ignorirati, to moze bit do stresa, vremena ustajanja, bla bla... Nije veliko odstupanje, nebitno je. AMH bi mogao biti bolji, ali da se i s ovim raditi:) Koliki ti je FSH?

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

Nadalica
    11. Veljača 2020. 16:29

PinkFairydust Mi smo dugo, dugo, dugo razmisljali sta da uradimo jer ni sami nismo znali sta je ispravno.. Mm kada je radio prvi spermiogram bilo je dovoljno spermica, Ali nazalost nismo ih zaledili.. Tako je to sve propalo.. Kasnije pod svim Stresom nije vise bilo tako dobrog rezultata.. Obisli smo Puno strucnjaka ovdje u Austriji da pitamo za misljenje... Dosta njih kazu da ako osoba u ranim Godinama sa Tom dijagnozom zaledi svoje spermije nije to nikakav problem za kasnije, I punk njih je reklo da se Sa Godinama Taj broj spermija smanjuje, sto Si stariji to je nalaz gori. Iskreno meni je najvise pomogla jedna emisija koju Sam gledala, ne znam sada kako se tacno zove Ali nekako Mi je lakse bilo odluciti nakon toga.. Htjeli smo I Mi raditi selekciju pa smo odustali, rekla Sam sebi ako su se ovoliko borili I uspjeli se razviti dat cu im sansu da se bore I dalje.. To je teska odluka, I Svi Mi drugacije razmisljam svakom slucaj zelim ti da uspijes I da imas jednu zdravu prelijepu bebu 😌

🤴32 👸29 neopstruktivma AZOOSPERMIA+ Klineferterov sindrom(xxy hromosomski)
    8/19 dugi protokol 11 js zamrznuto
    9/19 Tese, nadjeno ukupno 9 spermija
    10/19 promjena klinike
    11/19 4 oplodjene, 2 vracene, rekli nam to je to, ako ne uspije- donacija
    12/19 beta 2600 14 dnt, blizanci
    08/20 rodile se moje bebice Noah i Nadia
    2 🐧🐧

ike
    11. Veljača 2020. 16:32

Pink hvala na odgovoru, ma pila od 400iu dva mjeseca i nista mi nisu digle tj sa 63 na 72, a cula sam da bi bilo bolje da je sto visi, za trudnocu cak da je povise 130 

PCOS, Amh:82(g.1984)
    MM: oligoasthenozoospermia(g.1985)
    11/2019 1.ivf neuspješna punkcija,izvadena dva folikula citicne strukture bez stanica,
    04/2020 planiran 2.postupak

PinkFairydust
    11. Veljača 2020. 16:36

Daklem... cula sam se upravo sa svojim soc. ginicem, pitala ga za bolovanje kad krenemo u postupak. Buduci da nisam nikad jos bila u stimulaciji a moramo potrefit od prve najbolje moguce ovi bi da budem ipak ranije u Ceskoj nego sto je uobicajeno, plus kako ce darlinga rezat moramo vidjet kako ce se oporavljat i kad cemo moci doma. Kaze on meni do 2tj, nista preko tog. Reko okej, ali sto ako se komplicira nesto? Mislim stvarno ne znam trenutno koliko to moze trajati sve.  Kao nek se onda snademo sa opcom praksom. 🙄

ike
    11. Veljača 2020. 16:38

Pink ne cudi me to za bolovanje, sad bar zbas na cemu, obavijesti i svog dr opce prakse da ti izade u susret ako bude trebalo, a ja vjerujem da ce ti izaci u susret. Sretno 💖

PCOS, Amh:82(g.1984)
    MM: oligoasthenozoospermia(g.1985)
    11/2019 1.ivf neuspješna punkcija,izvadena dva folikula citicne strukture bez stanica,
    04/2020 planiran 2.postupak

• Mrva1986
    11. Veljača 2020. 16:41

vuky

Mrvaja sam citala istrazivanja (zadnja-2019)da lagana aktivnost i vjezbanje, pa i sex ( 2 dana nakon embriotransfera) povecava sansu za implantaciju… a nakon vjezbanja se luci endorfin koji je dobar, pogotovo sada… s tim da sam ja do sad radila tezinske treninge ( bas visoke kilaze) pa malo istezanja i laganih vjezbica nece skoditi a biti cu u gymu sto ce me veseliti….
    Osjecam se ok, jedino idem vise na wc, i jedno i drugo 😊🤣.. i danas mi je bila ful zelja za cokoladom pa sam pojela 3 reda čokse… radim sve normalno po kuci, samo ne dizem nista tesko i ne naprezem se…

I ja jurcam na wc. Radim po kuci, ali sve laganini i ne dizem nist, jucer i danas nisam bas ni sjedila, hodala sam il lezala. U proslom postupku sam nekoliko dana nakon transfera sanjala orgazam, i to nekoliko puta🙉🙉. I nije uspjelo, a rekli su izbjegavati pa tak da izbjegavam

• Mrva1986
    11. Veljača 2020. 16:43

Jooj, ubit cu se kako sam seprtljava. Upravo sam trcala po stepenicama s mobom i razbila se ko kanta na zadnjoj stepenici. Valjda se mrvica nije prepala😵

PinkFairydust
    11. Veljača 2020. 16:44

ike

Pinkne cudi me to za bolovanje, sad bar zbas na cemu, obavijesti i svog dr opce prakse da ti izade u susret ako bude trebalo, a ja vjerujem da ce ti izaci u susret. Sretno 💖

Opca mi je super. Al ono, koji bs... "to je po HZZO". Onak, znam, al ja radim ko opca praksa i znam kako funkcioniraju bolovanja, to kaj HZZO napise su generalna ocekivanja, kao neka smjernica, a svaki doktor prema vlastitoj procjeni moze doticno bolovanje i skratit i produzit, jer te doktor lijeci a ne HZZO🙄 Mislim kaj, ak ovom bokcu sve naotekne kaj da napravim, ostavim ga samog u Pragu jer se ja moram vratit? Kaj ako odem u hiper? Ma joj🙄 Mislim, rjesit cemo, al mi ide na zifce, ko da molim ne znam kaj🙄

vuky
    11. Veljača 2020. 16:47

Pink to je do ginekologa, meni moja daje koliko mi treba, zadnji put me pustila nskon negativne bete do kraja tjedna da se odmorim... mogu 2 tjefna zbog mpo, i 21 dan zbog komplikacoka mpo mislim, tako da se oni mogu pokriti, samo je pitanje da li zeli...
    Mrva meni nisu nista rekli, pa cu vidjeti :) samo su mi rekli za terapiju kako uzimati i pozeljeli srecu... mislim da je najbitnije da smo sretne i zadovoljne... 

vuky
    11. Veljača 2020. 16:48

Omg kako pisem, ko da sam pila, a nisam majke mi 😁 Nego gledam x-mana i tipkam 🤣🤣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.