Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Slee
    11. Veljača 2020. 15:19

Uh, teske teme. Ja sam za to da svatko ima pravo na izbor i svoje misljenje. Ubojstvo mi je svakako preteska rijec. 
    Sunshine vidim u potpisu da si bila kod Skvorca. Ja se narucujem na konzultacije nakon sljedeceg ciklusa. Kako je tamo? Imas li neki savjet? Preporuku? 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

11. Veljača 2020. 15:24

sunshine25

Meni je mm nakon 2 tjedna viđanja rekao da ima dijagnozu. I jebiga, meni to tad nije bilo bitno, bila još na faxu, djeca su mi bila tamo tamo daleko. Ali ne govorim ja o tome niti jel život kvalitetan bez djece.
    Govorim o saznanju da tvoje dijete možda nikada neće imati potomke, a možda će to biti najveća želja tvog djeteta. Sebično mi je donositi takve odluke kada postoji medicina i načini da se to izbjegne.

To je, no opet tko zna kako ce uz napredovati medicina za cca 30 godina, a i same smo se uvjerile da u ovom 2 plus 2 nije 4,kolike parove znam kojima su davali ma nikakve sanse za trudnocu i evo bas nedavno jedna takva rodila.. Dakle muz joj je imao ma sad cu slagati jer ne znam no uglavnom rekli su mu da on biološko dijete NEMA SANSE da moze imati,jedino su im predložili neku operaciju ne znam tocno  koju no nakon nje ne garantiraju da ce ista naci i da nakon nje moze ostati impotentan.. Oni su odlucili na zivot bez djece.. I nakon 15 godina braka ona je rodila... Nije vjerovala da he trudna doslovno je kod 3 ginekologa isla a njega su zezali da je promijenila majstora🤦‍♀️😂😂..
    Nije.. Dijete je isti on a on je plakao kao mala beba kad je cuo vijest.... 

11. Veljača 2020. 15:29

Mrva1986

Lala1982

Curke,
    sjedim prazna caklastih očiju u uredu i gledam nalaze hormona koje sam vadila ujutro.
    Ne znam si sama ništa objasniti , ali znam da nije bajno.
    AMH - 6,4 pmol/l
    Prolaktin 538 mIU/L , a gornja granica je 496.
    Molim vas da mi malo pojasnite ovo… ima li tu nade i kolike nade?

Kad sam krenula u postupke prolaktin mi je bio otprilike povisen ko i tebi. Rekli su da nije to alarmantno. Amh 6.5. E to nije bajno, cak sto vise dosta lose, al se jos da s tim radit. Ja u meduvremenu promijenila jako stresni posao i jela smokve u maslinovom ulju svako jutro. Amh porasao na 7.8 a prolaktin dosao u referentnu vrijednost. Sto je pomoglo neznam al vjerujem u smokve i jos ih jedem

Meni je amh jednom bio 19 pa za nekih god i pol dana i stimulirana 2 postupka bez ikakvih dodataka 25 a takav mi je i sad.. Jos meni doktorica rekla da mi je sad amh sigurno manji jer sam isla na stimulirani i starija sam a kad sam dosla sa itekako povišenim amh ostala je bez teksta.. Tako da ja ne znam o cemu to ovisi no ocito je i to promjenjivi nalaz iako oni tvrde da amh sa stimulacijom i godinama opada... 

vuky
    11. Veljača 2020. 15:38

Mrva ja sam citala istrazivanja (zadnja-2019)da lagana aktivnost i vjezbanje, pa i sex ( 2 dana nakon embriotransfera) povecava sansu za implantaciju... a nakon vjezbanja se luci endorfin koji je dobar, pogotovo sada... s tim da sam ja do sad radila tezinske treninge ( bas visoke kilaze) pa malo istezanja i laganih vjezbica nece skoditi a biti cu u gymu sto ce me veseliti.... 
    Osjecam se ok, jedino idem vise na wc, i jedno i drugo 😊🤣.. i danas mi je bila ful zelja za cokoladom pa sam pojela 3 reda čokse... radim sve normalno po kuci, samo ne dizem nista tesko i ne naprezem se...

11. Veljača 2020. 15:57

https://ibb.co/J74wYVS

11. Veljača 2020. 15:59

marijaiva

https://ibb.co/J74wYVS

Ne znam sad koliko se vidi no uglavnom 2016 amh 16.5 a 2018 nakon 2 stimulirana 25...

Nadalica
    11. Veljača 2020. 16:07

sunshine25

Moj je jadan pio mineralnu cijeli dan jer sam ja najavila oduzimanje 😂😂😂
    Nadalice, nije u redu govoriti ubojstvo. Kakvo ubojstvo? Imaš tu sreću pa vam je uspjelo od prve, ali ja, koja sam to prošla više puta, postupila bih isto kao i Pink. Ako mogu imalo utjecati da moje buduće dijete ne prolazi isto kao i mi, utjecat ću, naravno. Ne volim osuđivanja bilo koje vrste, pa tako ni ovo. Stvarno mu nije mjesto na ovom forumu gdje trebamo biti jedna drugoj podrška.

Niko nikoga nije ovdje osudio sunshine, da imali smo tu srecu da Nam uspije, ono sto sam napisala je ono kako smo Mi uradili I kako smo mi razmisljali, nisam htjela nikoga uvrijediti, Svi mi drugacije razmisljamo I hvala bogu da je tako 😐

🤴32 👸29 neopstruktivma AZOOSPERMIA+ Klineferterov sindrom(xxy hromosomski)
    8/19 dugi protokol 11 js zamrznuto
    9/19 Tese, nadjeno ukupno 9 spermija
    10/19 promjena klinike
    11/19 4 oplodjene, 2 vracene, rekli nam to je to, ako ne uspije- donacija
    12/19 beta 2600 14 dnt, blizanci
    08/20 rodile se moje bebice Noah i Nadia
    2 🐧🐧

ike
    11. Veljača 2020. 16:07

Gelice i pinkfairydust onda cemo se pratiti u travnju, tada sam i ja zapisana za postupak i nikako ga docekati, vec sam se pocela nabrijaviri a ima jos mjesec i po do tada.. 
    gelice  sto uzimas od suplemenata? Ja planiram uz sve sto uzimam sada na placi jos kupiti koenzim10, ulje noćurka i omegu3. 
    Ionako svakih dva-tri sata uzimam po neku tabletu, pravo se divim svom zelucu.
    Cure mozete li mi pomoci? Trazila sam od svog gin da mi prepise vit D i prepisao mi je od Plivita vit D3 od 4000iu. I pise da u 20 kapi ima 4000iu. Koliko da kapi uzimam s obzirom da mi je vit D na zadnjem mjerenju bio samo 72.
    Puno vam hvala na odgovoru 💖

PCOS, Amh:82(g.1984)
    MM: oligoasthenozoospermia(g.1985)
    11/2019 1.ivf neuspješna punkcija,izvadena dva folikula citicne strukture bez stanica,
    04/2020 planiran 2.postupak

Marta...
    11. Veljača 2020. 16:09

Lala1982

Curke,
    sjedim prazna caklastih očiju u uredu i gledam nalaze hormona koje sam vadila ujutro.
    Ne znam si sama ništa objasniti , ali znam da nije bajno.
    AMH - 6,4 pmol/l
    Prolaktin 538 mIU/L , a gornja granica je 496.
    Molim vas da mi malo pojasnite ovo… ima li tu nade i kolike nade?

Draga nemoj se bedirati naravno da imate šanse i nade negdje sam čitala da je cura sa AMH 0.60 ostala trudna tako da samo pozitivno ❤️. 

❤️Bogu ništa nije nemoguće ❤️

PinkFairydust
    11. Veljača 2020. 16:10

ike, pa nije to los D3, moj je 50:):) buduci da ti zelimo brzo dici level jer je postupak brzo, ja bi te stavila na 4000IU jedno mjesec dana i onda po 2000IU za odrzavanje. Onda ce i tako ljeto:)

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.