Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PinkFairydust
    06. Veljača 2020. 15:18

Bozma

PinkFairydust

Ako hvatamo ciklus u 6.mj bit ce punkcija pocetkom sedmog i transfer tek u osmom (ako) jer se genetika ceka 4-5 tjedana. Njega boli k, da kaj ja sad dramim koji mjesec simo tamo 🙄 On si ne zeli radit stres 🙄 Ne znam, mozda sam ja luda i nerazumna i forsiram, al trenutno ne mogu probaviti ovo

To vuče i drugi problem, dosta doktora je na godišnjima u tom razdoblju, pa osim što morate sve naštelit po tvom ciklusu, morat ćete pazit i da vaši doktori nisu baš tada na godišnjem. Probaj to iskoristit kad ga budeš nagovarala

Znam. Em ce dr bit na godisnjem ili za postupak ili za transfer i pracenje nakon transfera, em su geneticari na godisnjem i duze ce se cekati PGS. Boli njega. On je stavio sebi to tak u glavu i sad tak mora biti, nema promjena planova 🙄 Njemu je stres, a mene ko j***.  "osim toga i  urolog je rekao da bi on nakon svadbe". To sto su 4 ginekologa rekla odi cim prije i nemoj gubiti vrijeme, to nema veze. Ma pun mi je kufer svega, stvarno. 

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

06. Veljača 2020. 15:19

PinkFairydust

marijaiva

PinkFairydust

Ako hvatamo ciklus u 6.mj bit ce punkcija pocetkom sedmog i transfer tek u osmom (ako) jer se genetika ceka 4-5 tjedana. Njega boli k, da kaj ja sad dramim koji mjesec simo tamo 🙄 On si ne zeli radit stres 🙄 Ne znam, mozda sam ja luda i nerazumna i forsiram, al trenutno ne mogu probaviti ovo

Mislim da je bolje da to sad pustus par dana dok se ne ohladi pa onda opet polako i smireno mu pokusa objasniti zasto bi ti htjela prije… Tesko je to sve, ne znam uopce kako bi i mm reagirao da on ima neki problem, njegov spg je uredan i to je to.. Kako si ti sama organizirala svadbu tako sam ja od pocetak sve sama organizirala u vezi postupaka, njega sam samo dan prije obavijestila da plsniram(o) opet u postupak i to je to jer sa sam na njega cekala vjerojatno nikad nikud ne bi ni isli.. No ne mogu reci nikad se nije protivio, ako mu nesto i nije bilo pravo presutio je, no opet da se na njemu nesto radilo tko zna Kak bi bilo, vjerojatno ne tako 'jednostavno' . Ja, se ne kuzim uopce u tu problematiku s losim spermiogramom…

Je, tak i ja za postupak sve sama organiziravam, on kao da ga se uopce ne tice :/ Ja s njim idem na svako vadenje krvi, svaki pregled… on samnom nije isao jos nikad nigdje, niti se ponudio niti me pitao jel mi treba. I sad konacno rjesimo apsolutno sve i nista nas ne sprjecava da odradimo postupak, kazem, i tako moramo cekati genetiku za transfer, i sad on nece. S argumentom "ja necu sad". Mislim, da minkaze da mu je tesko zbog ne znam cega, da… nesto… ok. Al ovo fakat ne mogu probaviti.

Moj inace malo teze razgovara o osjexaj ima pa bi on vjerojatno rekao nesto tipa 'vidjet cemo' 🙄🤷‍♀️ ili obozavana rijec : ne znam sad!! 
    Ja na to poludim, sta imamo GLEDAT, od GLEDANJA necu zatrudnit🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

06. Veljača 2020. 15:24

PinkFairydust, mislim da nam je većini tako... Nažalost. Ali jedino objašnjenje je da su drugačiji od nas, drugačije funkcioniraju,  nije da im nije stalo, ali nisu poput nas.  Nisu dovoljno jaki i lakše im je problem staviti u drugi plan. Čim je pritisak veći, oni kao da bi zaboravili na to i koncentrirali se na nešto drugo. Kao da će se tako problem lakše riješiti... Neće, ali slažem se s tobom. Da je ovo na njima, teško bi došle do cilja. Nije samo kod tebe tako. Ima nas još. Ali ti se probaj kulirati i držati uzde u svojim rukama. Nije to lako, ali mi žene možemo svašta... Jače smo od "jačeg  spola" milijun puta. Vjeruj mi, nije ni njemu lako.  Daj si par dana za posložiti misli, pa onda opet kreni u razgovor s njim o tome... Shvatit će. Treba im duže, ali sigurna sam da će te shvatiti 🙂

06. Veljača 2020. 15:26

PinkFairydust

Bozma

PinkFairydust

To vuče i drugi problem, dosta doktora je na godišnjima u tom razdoblju, pa osim što morate sve naštelit po tvom ciklusu, morat ćete pazit i da vaši doktori nisu baš tada na godišnjem. Probaj to iskoristit kad ga budeš nagovarala

Znam. Em ce dr bit na godisnjem ili za postupak ili za transfer i pracenje nakon transfera, em su geneticari na godisnjem i duze ce se cekati PGS. Boli njega. On je stavio sebi to tak u glavu i sad tak mora biti, nema promjena planova 🙄 Njemu je stres, a mene ko j***. "osim toga i urolog je rekao da bi on nakon svadbe". To sto su 4 ginekologa rekla odi cim prije i nemoj gubiti vrijeme, to nema veze. Ma pun mi je kufer svega, stvarno.

Ma mislim ne poznam ga ali generalnosad tek nece dok mi 'pilimo'. Pusti ga da se ohladi pa opet nanovo🤷‍♀️🙄.. Sve znam i tebi je pun k a nitko ne ni ne pita mi moramo imati hrabrosti i razumijevanja i bit smirene i za njih i za sebe.. Tesko li je to sve skupa...
    Mi smo nekudan bili jednoj bebi u posjeti a moj muz.. 
    NNikad ga takvog nisam vidjela, njezan, stalno gledao u bebu, prica s bebom tepa joj 😏inace nije ni gledao bas bebe vise sam ja bila ta koja forsira. 
    Svi njegovi frendovi sad imaju bebe i mislim da je i njega tek sad to stislo...
    A meni je iskreno sad jos gore jer ga gledam i mislim si da ja ne zelim biti ta zbog koje mozda nikad nece imat djecu 😥😥😥... 
    Prije mi je ipak bilo lakse dok nije ni gledao bebe, ili je glumata pred menom prije, ne znam... 

PinkFairydust
    06. Veljača 2020. 15:36

marijaiva Bas to. Koji k imamo gledat 🙄 Plus, on ne bi sad jer ne bi naguravao jos i postupak u 3.mj. U kojem nam se bajdvej nista ne dogada, taman ce bit zatisje pred svadbu. ALI bi on da nakon  svadbe odmah u ponedjeljak idemo na put bar tjedan dana jer ne bi isao raditi nakon svadbe, on bi i da ja rjesim placanje svima ne znam tocno kako jer su svi rekli "naci cemo se na kavi pa nam date novce ponedjeljak ili utorak" ali magicno nek ja sad to rjesim prije, moram promijeniti sve dokumente jer cu mijenjati prezime, morat cu u tom slucaju rjesiti i ponovo briseve i hormone i serologije jer ce mi taman sve isteci i necu moci u postupak, ne znam uopce kad i kako tocno, ali eto. Meni nece biti stres. Njemu je sad stres pa on sad NECE. Jer je on tako rekao. 😖

PinkFairydust
    06. Veljača 2020. 15:39

Plus, ako idemo u postupak nakon svadbe pretpostavljam da nije pametno da se na svadbi i djevojackoj napijem ko guzica, sto je bio generalni plan🙄 Njega boli k jer ide linijom "ako i nadu spermice sigurno nece bit dobri pa zasto da se mucim". A ja tu gutam valjda 10 tableta dnevno da pokusam nabildat js i znam da necu cugat jer ako budu lose cu se do kraja zivota pitat a sto bi bilo da nisam. 

• Blacky89
    06. Veljača 2020. 15:39

Flower super!!!! 👏🏼🎉
    Pinky ostavi ga nekoliko dana, vidiš da je uvijek popustio 😉 nece TESE pa hoce, nece donora pa hoce, tak ce bit i s ovim 😉 on izgleda tebe voli zivcirat. Al svi su oni takvi.
    Sve smo mi, mislim, uzele stvar u svoje ruke, povukle ih za rukav i rekle Idemo sad! Ja imam skroz odriješite ruke po pitanju MPO-a, liječnika, klinike, postupka... on mi samo kaze: Kad ja trebam? Odmah mi je u pocetku rekao: To se najvećim dijelom tiče tebe i tvog tijela, kako ti zelis tako cemo radit. Ja ionak samo moram izdr... 🙈
    I tako i je, uglavnom sve sama obavim... kad bih njega čekala?!? Ajme meni, ne bih nigdje stigla. 
    Jucer sam se sama odvezla na transfer i vratila (250km u jednom smijeru). 
    Cudne su oni biljke

PinkFairydust
    06. Veljača 2020. 15:42

Blacky da, mene moj voli zifcirat. S njim se ne da razgovarat, prvo mora biti drama i klanje, pa onda popusti. Nekad. I za vecinu stvari ajde jer sam ja genralno dosta popustljiva, pa nekako to sve prode. Ali u ovoj situaciji jednostavno nemrem. Ubila bi ga trenutno😖

Nala33
    06. Veljača 2020. 15:44

PinkFairydust

Ja te razumijem, ja sam skroz nestrpljiva, isto kad je u pitanju samo mjesec dana... Sad si to kako mi menga došla na 35 mogla sam i započeti s ovim mj ali nisam znala kada će zbog lijeka kojeg moram uzeti prije. Sad treba čekati mengu u 3 da krenemo. Čini se jako daleko, plus neznam šta bude od svega. Nisi luda ni nerazumna, teško je to objasnit nekome ko ne prolazi kroz sve to. Muški su muški oni imaju neki svoj film... Ne znam nosim sve to jer neznam ni kome bi šta rekla jer ne želim da povrijedim dečka, plus ako nekom i kažeš počinju oni savjeti ma samo se opusti.. Dodje kinda zviznem nekog

PinkFairydust
    06. Veljača 2020. 15:51

Nala33

PinkFairydust

Ja te razumijem, ja sam skroz nestrpljiva, isto kad je u pitanju samo mjesec dana… Sad si to kako mi menga došla na 35 mogla sam i započeti s ovim mj ali nisam znala kada će zbog lijeka kojeg moram uzeti prije. Sad treba čekati mengu u 3 da krenemo. Čini se jako daleko, plus neznam šta bude od svega. Nisi luda ni nerazumna, teško je to objasnit nekome ko ne prolazi kroz sve to. Muški su muški oni imaju neki svoj film… Ne znam nosim sve to jer neznam ni kome bi šta rekla jer ne želim da povrijedim dečka, plus ako nekom i kažeš počinju oni savjeti ma samo se opusti.. Dodje kinda zviznem nekog

Nama je to urolog rekao danas. Ma najbolje da sve odgodite, da mozete bit  fino opusteni, inace nece uspjet.Ono da, potrosit cu jos pola godine totalno fino mirno i bez stresa. I svadba ce mi ovak biti super chill i sve nesto pticice i cvijece. Mislim u k*** takvi savjeti.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.