Bok cure,
trudila sam se isčitati ovaj forum ali ima toliko toga da nema šanse, pa sory ako je već bio odgovor😔
Uglavnom, spremam se na prvi ivf, vinogradska, u procesu sam skupljanja nalaza da dodjem spremna na prve konzultacije, priličnoooo sam problematična 😁: jako visoke godine (39,5), endometrioza, bez jajovoda sam jednog, AMH vrlo loš (3,7), prolaktin visok (to sad riješavam). Idemo pokušat pa kaj bude. Zanima me jel netko bio u vinogradskoj da zna na temelju čega odlučuju da li je netko za prirodni ili ful stimulaciju? Ja bi ako je ikako moguće izbjegla to filanje hormonima😣 Već sam se dovoljno filala klomifenima.
I tko po vašem iskustvu je za preporučiti u vinogradskoj?
I jel se na konzultacije prve ide s mužem/dečkom/partnerom (pretpostavljam da da, al provjeravam.. jasno mi je da se spermiogram mora dat na uvid). Sto pitanja🙈
Hvala cure unaprijed!😊
O stimulaciji se odredjuje na temelju nalaza i godina, ti si po svemu tome kandidat za full stimulaciju (visoke godine + nizak amh) jer su s njom i vece sanse da se dobije koja stanica vise i ako ne uspije mozda cak koji embrij i za zamrznuti pa iduci put se ide samo na transfer. No ako ti ne zelis mozes ti zamijeniti stimulirane postupke za prirodne samo znaj da si time jako smanjujes sanse za uspjeh jer po ovom niskom amh pitanje je da li bi bez lijekova uopce dobila stanicu...Jesi li si ikad pratila ovulacije npr. Lh trakicom?
Na prve konzultacije i opcenito nije potrebno da ide partner samo poneses spermiogram.
Za partnera je jedino obavezno da bude na dan punkcije.
Bok cure,
trudila sam se isčitati ovaj forum ali ima toliko toga da nema šanse, pa sory ako je već bio odgovor😔
Uglavnom, spremam se na prvi ivf, vinogradska, u procesu sam skupljanja nalaza da dodjem spremna na prve konzultacije, priličnoooo sam problematična 😁: jako visoke godine (39,5), endometrioza, bez jajovoda sam jednog, AMH vrlo loš (3,7), prolaktin visok (to sad riješavam). Idemo pokušat pa kaj bude. Zanima me jel netko bio u vinogradskoj da zna na temelju čega odlučuju da li je netko za prirodni ili ful stimulaciju? Ja bi ako je ikako moguće izbjegla to filanje hormonima😣 Već sam se dovoljno filala klomifenima.
I tko po vašem iskustvu je za preporučiti u vinogradskoj?
I jel se na konzultacije prve ide s mužem/dečkom/partnerom (pretpostavljam da da, al provjeravam.. jasno mi je da se spermiogram mora dat na uvid). Sto pitanja🙈
Hvala cure unaprijed!😊
Sorry sto te necu razveseliti vec u rano jutro.. Ali na taj AMH i sve ostalo mislim da nema nikakvog smisla raditi prirodni postupak, pripremi se psihicki na pikalice. Sto se tice partnera, nemam pojma jel bas mora biti, ali bilo bi super da je s tobom pa da oboje mozete pitati sto vas zanima. Od doktora hvale Bolancu, onaj neki drugi navodno nije presimpatican:)
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
Lina80, imamo pravo na 4 stimulirana i 2 prirodna. Mislim da je kljukanje klomifenima nista naspram ovih punih stimulacija, a opet, ja vise nikad ne bi isla u prirodni. Kad vec ides u sve to, bolje stimulirani, ali vidjet ces sta ce ti dr.rec. u prirodnom cesto pobjegne folikul pa je to igra zivaca, spremas se psihicki za punkciju, uzmete slobodno na poslu, dodjete tamo sa uzasnom tremom a folikula nema jer je pukao vecer prije.
Ja sam na prve konzultacije isla s muzem, a primjetila sam da i drugi dolaze u parovima, a kasnije kad sam promijenila kliniku isla sam sama, muz doktora nije ni vidio
Pozdrav cure evo mene nakon nekog vremena. Pripremam se ipak za drugu inseminaciju jer tako doktorica predlozila. Zanima me jel koja od vas imala iskustvo sa anovulatornim ciklusima? Znaci da ima redovno mengu u dan..nema pcos.. da ima svaki mjesec ovulaciju..folikule ali prazne? Moja doktorica sumnja na to..ali mi je rekla da se to ne moze saznati ovako nikako nego samo punkcijom za ivf? Pa zar je moguce da imam "prazne" folikule 8 godina..a da samnom i nalazima i hormonima sve uredu? Ja sam malo zapanjena..jer po meni onda nikada necu moci ostati trudna.. jel postoji lijek za to? Hrana… svaki savjet je dobrodosao..
To se meni dogodilo na 1IVF-u… od 4 folikula svi prazni…odgovor na to mi je bio,vjerovatno anovulaciski ciklus
Znaci punkcijom prije ivf-a se vidi od tih npr.par folikula koji je prazan koji ne..jedino cu tako moci saznati jel uopce imam pravu jajnu stanicu.. zamisli ono nemas..a imas ovulaciju..mengu..ali sve lazno…bas sam u bedu..mozda nikad nisam imala pravu js u ovih svih godina..jel to znaci onda i sterilitet? Tko ce to sve pohvatati..
Možda uopce nemam nikada pravu jajnu stanicu..ima li neka pretraga za to? Ona pretraga aimh? Jel se tu vidi jesu prave js..ili se vide folikulici mali.. mene nikad nisu slali na to…
Da,preko pretrage AIMH (antimilerov hormon) ti vide kakva ti je rezerva jajnih stanica, i to bi ti svaki mpo doktor prije postupka morao provjeriti,i na osnovu toga ti daje terapiju itd…moj AIMH je npr. 28 bio a znaci na 1IVF-u nula jajnih stanica izvađeno…i kao sto sam rekla tad su mi rekli da moguce da je bio anovulaciski ciklus…inace sve normalno imam,mislim na mengu…
Skoro sve sami moramo istrazivati pitati i traziti doktore..reci mi kako se radi taj nalaz? I sta znaci da si imala 28 js ukupno ili?
Ja ne kuzim da ste vi obavili vec jednu inseminaciju ako sam dobro shvatila a nitko vas nije trazio da izvadite AIMH?
Upravo to..i gdje god smo isli vaditi "glavne" i prve nalaze nitko nas to nije trazio..cak niti privatno..i sad se spremam na drugu inseminaciju..
Curke, mi imamo danas razgovor kod urologa, nakon toga cemo odluciti hocemo li raditi TESE u Hr ili vani i dal idemo u postupak vec sljedeci mjesec ili tek na ljeto. Toliko sam anksiozna oko svega toga da mislim da cu sracku dobit (pardon my french).
Ej cure. Meni je ostalo ovaleapa cca 300 jedinica u penu. Drzim ga u frizideru. Ako koja treba mogu ga pokloniti pa da si kupuje manje pakovanje. Iz zg sam
Pozdrav cure, čitam vam već dugo i već sam pisala ali kako čekamo postupak ivf nisam aktivna. Danas imam termin kod biologa i anesteziologa. Dobila sam neke tablete Provames koje moram poceti piti sa 20 da an ciklusa. Menga je stigla jučer. I onda u 3 mj s mengom ide stimulacija. Isto novi spermograme od dečka je pokazao teratospermia.čitala sam svašta o tomeii preporučuju ivf ali kao da se može i ivako uhavti... Ima tko iskustva s IVF i tim? Već sam bila u 6 stimulacija ali male doze hormona i prirodni pokušaji ali ništa. Bila je trudnoca u 5 mj ali je završilo spontanom. Dečko je i zbog varikokele kao napravio zahavt embolizacije ali vidim po nalzu ništa se nije mnogo promijenilo. Već je preko 3 godine da pokušavamo već sam umorna od stalnog neuspjeha i svega stanja u životu.
Pozdrav cure, čitam vam već dugo i već sam pisala ali kako čekamo postupak ivf nisam aktivna. Danas imam termin kod biologa i anesteziologa. Dobila sam neke tablete Provames koje moram poceti piti sa 20 da an ciklusa. Menga je stigla jučer. I onda u 3 mj s mengom ide stimulacija. Isto novi spermograme od dečka je pokazao teratospermia.čitala sam svašta o tomeii preporučuju ivf ali kao da se može i ivako uhavti… Ima tko iskustva s IVF i tim? Već sam bila u 6 stimulacija ali male doze hormona i prirodni pokušaji ali ništa. Bila je trudnoca u 5 mj ali je završilo spontanom. Dečko je i zbog varikokele kao napravio zahavt embolizacije ali vidim po nalzu ništa se nije mnogo promijenilo. Već je preko 3 godine da pokušavamo već sam umorna od stalnog neuspjeha i svega stanja u životu.
Moguce je i prirodno ali tesko jer su spermici losi. Al dok ih ima i zivi su - dobro je:) Doktori ce vidjeti, mogu oni i odvojiti one koji izgledaju skroz zdravo pa napraviti ICSI. Zapravo ne znam zasto nisu to vec prije. Ali na dobrom ste putu, samo hrabro:)
Pinksretno danas
Hvala🤗
Sortiraj odgovore
Najstariji