Hej zenice da vas pitam ako slucajno znate. Jucer sam kod doktora za MPO primila stopericu Ovitrelle. Ovaj mijesec smo jos sa Klomifenima i na ciljanim odnosima. Ali evo jutros temperatura 38.5 i osjecam se jako bolesno. Inace vucem neki kasalj vec 3 tjedna pa ne znam jel to eskaliralo ili je od stoperice. Inace prije dva ciklusa primila sam Brevactid stopericu i nisam dobila temoeraturu. Svakako cu danas kod doktorice opce prakse ali da li bi morala nazvat i doktora za MPO i rec mu to. Jer moram od subote poceti sa Heparin inekcijama i Aspirin i progesteronom.
Pink, znam da se ti u ovo sve skupa puno više kužiš nego ja, ali ovako sad iz ove sadašnje perspektive, ma ja bi napravila i histeroskopiju, za svaki slučaj i pila sve što može povećati šansu i za 1%, ako nađu 10-tak spermija nemaš baš neke fore za neuspjele implatacije a da ne pričam koliko će to sve koštat. Malo me nervira taj stav lako ćemo, i drago mi je što ste se ipak odlučili ići vani, možda malo skuplje ali pokriveni ste sa više strana. Što se tile DHEA, nju i Q10 su mi preporučili liječnici u KBC, DHEA za spuštanje FSH, a Q10 za kvalitetu i rekli su mi da uzimam i željezo, da mora biti puno više da bi zatrudnila (bilo na donjoj granici) privatnici mi nikad to nisu ni komentirali. Izvadi je za svaki slučaj i ako ti nije već visoka počni pit, ne može naškodit, a nije ni skupa.
DHEA mi je 4. Našla neku studiju gdje piše da ima smisla suplementirati ako je ispod 4.9. FSH mi je super, al si kontam, ako ne može naštetiti, budem uzela. Da se ne pitam jednom kasnije što bi bilo da sam još i… :/ Gdje si nabavila DHEAu? Mislila sam to, Q10 i l-karnitin. Ono, nemre škodit. I dragog šopam profertilom (ajmemajkomoja koliko je to skupo) - a ne znamo jel uopće proizvodi ikakav spermić igdje. Al kontam ako slučajno proizvodi nek taj malac raste najbolji što može rast. A ne da na TESE dobimo nešto čmrljavo i nezrelo pa si mislimo što bi bilo da smo mu dali malo vitamina i jel bi pomoglo. Kad je bal, nek ide sve:)
Moj muz ima azoo I koristili smo profertil, uzimao ga godinu Dana s pauzama, nije nista pomoglo 😢
🤴32 👸29 neopstruktivma AZOOSPERMIA+ Klineferterov sindrom(xxy hromosomski)
8/19 dugi protokol 11 js zamrznuto
9/19 Tese, nadjeno ukupno 9 spermija
10/19 promjena klinike
11/19 4 oplodjene, 2 vracene, rekli nam to je to, ako ne uspije- donacija
12/19 beta 2600 14 dnt, blizanci
08/20 rodile se moje bebice Noah i Nadia
2 🐧🐧
PinkFairydust drago mi je kaj je situacija kod tebe bolja neg kaj si očekivala 😊 što se tiče histeroskopije nije ju loše napravit onak dijagnostički pogotovo zbog vaše specifične situacije.
Al ovo "ljubica" a joj… 🤦♀️
I kaj sad s tim kariogramima budu ih barem sad ubrzali kad su već zeznuli stvar? Baš imate peh.
Ima da ubrzaju. Rekli su nam u ponedjeljak doci vaditi krv jer utorkom salju na analizu, pa kao da bude frisko. Plan je zajasiti im za vrat dok ne obecaju da ce pozurit.
Sto se tice Q10 nasla sam neku metaanalizu negdje (sad mi je zao sto nisam spremala linkove od korisnih stvari) koja je pokazala da od svih suplemenata ova 3 (karnitin, Q10, DHEA) imaju nekog efekta na js. Za sve je losa razina dokazai bla bla, al ipak pokazuje bar nesto, pa ono. Ako ne moze stetiti, budem probala.
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
Pink, znam da se ti u ovo sve skupa puno više kužiš nego ja, ali ovako sad iz ove sadašnje perspektive, ma ja bi napravila i histeroskopiju, za svaki slučaj i pila sve što može povećati šansu i za 1%, ako nađu 10-tak spermija nemaš baš neke fore za neuspjele implatacije a da ne pričam koliko će to sve koštat. Malo me nervira taj stav lako ćemo, i drago mi je što ste se ipak odlučili ići vani, možda malo skuplje ali pokriveni ste sa više strana. Što se tile DHEA, nju i Q10 su mi preporučili liječnici u KBC, DHEA za spuštanje FSH, a Q10 za kvalitetu i rekli su mi da uzimam i željezo, da mora biti puno više da bi zatrudnila (bilo na donjoj granici) privatnici mi nikad to nisu ni komentirali. Izvadi je za svaki slučaj i ako ti nije već visoka počni pit, ne može naškodit, a nije ni skupa.
DHEA mi je 4. Našla neku studiju gdje piše da ima smisla suplementirati ako je ispod 4.9. FSH mi je super, al si kontam, ako ne može naštetiti, budem uzela. Da se ne pitam jednom kasnije što bi bilo da sam još i… :/ Gdje si nabavila DHEAu? Mislila sam to, Q10 i l-karnitin. Ono, nemre škodit. I dragog šopam profertilom (ajmemajkomoja koliko je to skupo) - a ne znamo jel uopće proizvodi ikakav spermić igdje. Al kontam ako slučajno proizvodi nek taj malac raste najbolji što može rast. A ne da na TESE dobimo nešto čmrljavo i nezrelo pa si mislimo što bi bilo da smo mu dali malo vitamina i jel bi pomoglo. Kad je bal, nek ide sve:)
Moj muz ima azoo I koristili smo profertil, uzimao ga godinu Dana s pauzama, nije nista pomoglo 😢
Ma, svjesna sam toga da vjerojatno bacamo pare i da nis od tog. Ali se osjecam manje bespomocno jer kao eto, radimo bar nesto.
Martina meni ni ovitrelle i brevactid nisu podignuli temperaturu, a nisam primjetila niti da je netko spominjao drugi to povisenje temp, tako da mislim da ti je samo splet okolnosti i da si pokupila neku virozu... :/
PinkFairydust drago mi je kaj je situacija kod tebe bolja neg kaj si očekivala 😊 što se tiče histeroskopije nije ju loše napravit onak dijagnostički pogotovo zbog vaše specifične situacije.
I kaj sad s tim kariogramima budu ih barem sad ubrzali kad su već zeznuli stvar? Baš imate peh.
Ima da ubrzaju. Rekli su nam u ponedjeljak doci vaditi krv jer utorkom salju na analizu, pa kao da bude frisko. Plan je zajasiti im za vrat dok ne obecaju da ce pozurit.
Sto se tice Q10 nasla sam neku metaanalizu negdje (sad mi je zao sto nisam spremala linkove od korisnih stvari) koja je pokazala da od svih suplemenata ova 3 (karnitin, Q10, DHEA) imaju nekog efekta na js. Za sve je losa razina dokazai bla bla, al ipak pokazuje bar nesto, pa ono. Ako ne moze stetiti, budem probala.
Ali i kad po saljete krv opet cete vjerojatno cekat nalaz.. Ja sam ba sv duhu cekala prvo oko mjesec i pol da nas naruce i jos preko 3 mjeseca nalaze, katastrofa!
Ali i kad po saljete krv opet cete vjerojatno cekat nalaz.. Ja sam ba sv duhu cekala prvo oko mjesec i pol da nas naruce i jos preko 3 mjeseca nalaze, katastrofa!
Je, zato smo mi pljunuli brdo para kao da ubrzamo pa isli privatno :/ Nalaz gotov za 3 tj i mir. Onda su nas ocito zeznuli praznici (ok, to smo racunali da se moze desiti pa da kasni par dana). I sad me oni zovu kad je vec nalaz trebao bit gotov da se ups nesto dogodilo s uzorkom. Ima da ga isporode u tjedan dana sad kad izvadimo tu krv opet, ili mislim da ce glave letit
Martina meni to izgleda kao da je nesto virusno. Imala sam proslu tjedan temp 4dana a krvna slika uredna, pa mi je dr. opce rekla da je nesto virusno. Masa ljudi joj dosla zbog toga. Izvadi si leukocite i mozes piti lupocet. Doduse, ja sam pila lupocet jer me bilo strah bilo sta drugo. .
Pinkfairy sad sam se sjetila da sam ja pravila mm domaci "proxeed" ono sa medom i sjemenkama. Grizli je objasnila svaki sastojak za sta je i kao da je ista stvar kao tbl, mogu ti napisati ponovno ako zelis.
I jos nesto me zanima, jel znas ista o novom Euthyroxu, sinoc mi izbacio clanak da se gro ljudi buni na nuspojave i meni onda doslo do glave da vec pola mj pijem te nove i od tad mi tlak povisen i srceko malo zna preskakati. Mislila sam da je to od stresa zbog mT i postupka a sad ni sama nezz🤷♀️
👩🦳'90 🙋♂️'85
👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
ET 🌻-neuspjesan
Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
ET 🌻🌻-biokemijska
FET🐧🐧- biokemijska
FET🐧🐧- neuspjesan
3. postupak- 02/21
ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
5+6tt imamo ❤️
Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸
Meto i meni narastao THS od kad pijem novi eutirox, isto jucer vidjela taj link... druge nuspojave nemam ... sto sada? ako mi ne padne tsh, jucer me zabtinulo....
Je, zato smo mi pljunuli brdo para kao da ubrzamo pa isli privatno :/ Nalaz gotov za 3 tj i mir. Onda su nas ocito zeznuli praznici (ok, to smo racunali da se moze desiti pa da kasni par dana). I sad me oni zovu kad je vec nalaz trebao bit gotov da se ups nesto dogodilo s uzorkom. Ima da ga isporode u tjedan dana sad kad izvadimo tu krv opet, ili mislim da ce glave letit
Anhaaa privatno ste isli, ojooj.. Jel jako skupo?
Ja zbilja ne kuzim zasto se po bolnicama toliko dugo ceka, zapravo meni su 'objasnili' kad sam pitala zasto toliko dugo da je to vrlo 'komplicirana' pretraga i da imaju jako puno posla.🙄🤦♀️
Kad mi je stiglo kuci ja, sam vec i zaboravila da sam ista i slala.. Mislim ok nije to meni bilo tak hitno ali cekat skoro 5 mjeseci zbilja jadno!
Sortiraj odgovore
Najstariji