Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PinkFairydust
    16. Siječanj 2020. 10:59

Gelica

Pinkfairydust e da, a to što su te zvali da se nešto desilo sa uzorkom, se i meni desilo u KBC Rijeka kad sam vadila faktore trombofilije, isto me zvali da moram doći ponovo dati uzorak jer se nešto desilo sa onim prije a nisu rekli konkretno šta se desilo. Išla u lab dala krv i pitala šta se to desilo, ali isto bez odgovora..kao može biti da se razbila epruveta ili nesto bla bla. Na kraju se nije nista desilo, nego su samo htjeli ponoviti nalaz jer je bilo puno mutacija, i nije baš uobičajen nalaz. Tako je i pisalo na dnu nalaza, da se test radio 2 puta iz različitih uzoraka krvi i uvijek se dobio isti nalaz. Onda su mi rekli da su to ipak ozbiljni nalazi i heparinska terapija nije bezazlena i da se takav nalaz mora potvrditi. Ne želim te plašiti, ali budi spremna i na to da su možda nešto našli pa sad žele potvrditi. Oprosti, mozda nisam trebala to napisati jer mozda vama nije tako..ali mozda je bolje biti spreman na sve opcije

To je i meni palo na pamet. To nam je prva strategija kad vidimo da pacijentu nesto ne stima, ne plasis ga prognozama, nego ponovis i prodas neku glupu pricu zasto se ponavlja. Tako da trenutno stvarno navijam da je netko bio kreten pa polupao epruvetu ili zaribao nesto u postupku

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

• Gelica
    16. Siječanj 2020. 11:18

PinkFairydust

Gelica

Pinkfairydust e da, a to što su te zvali da se nešto desilo sa uzorkom, se i meni desilo u KBC Rijeka kad sam vadila faktore trombofilije, isto me zvali da moram doći ponovo dati uzorak jer se nešto desilo sa onim prije a nisu rekli konkretno šta se desilo. Išla u lab dala krv i pitala šta se to desilo, ali isto bez odgovora..kao može biti da se razbila epruveta ili nesto bla bla. Na kraju se nije nista desilo, nego su samo htjeli ponoviti nalaz jer je bilo puno mutacija, i nije baš uobičajen nalaz. Tako je i pisalo na dnu nalaza, da se test radio 2 puta iz različitih uzoraka krvi i uvijek se dobio isti nalaz. Onda su mi rekli da su to ipak ozbiljni nalazi i heparinska terapija nije bezazlena i da se takav nalaz mora potvrditi. Ne želim te plašiti, ali budi spremna i na to da su možda nešto našli pa sad žele potvrditi. Oprosti, mozda nisam trebala to napisati jer mozda vama nije tako..ali mozda je bolje biti spreman na sve opcije

To je i meni palo na pamet. To nam je prva strategija kad vidimo da pacijentu nesto ne stima, ne plasis ga prognozama, nego ponovis i prodas neku glupu pricu zasto se ponavlja. Tako da trenutno stvarno navijam da je netko bio kreten pa polupao epruvetu ili zaribao nesto u postupku

Ma da, pomislila sam da je to valjda i tebi palo na pamet jer znaš kako to ide... navijamo svi zajedno! 😘

Nadalica
    16. Siječanj 2020. 11:22

Nada88

Nadalica nasim muskarcima sa azoo nikakvi vitamini i nista osim tese ne moze dati rezultat, rijetki su oni kojima su se plivaci pojavili u ejakulatu. Osobno poznajem jedan par koji je bio pred donacijom i na kraju su pronasli 10 kom u ejakulatu i dobili su blizance. Al takvi su zaista rijetki.

Da istinu govoris. I Mi smo tek Sa tese uspjeli dobiti 9 spermica.. Rekli su Nam da ne postoji Sansa da ostanem trudna sa njegovim djetetom I Svi su Nam predlagali donora.. 3 godine smo se borili na razne nacine dok nismo dobili tih 9 spermica, Mi smo imali srece da Sam eto ostala trudna nekim cudom preko icsi, prije 3 godine kada smo shvatili da nesto nije uredu I krenuli da trazimo problem prvi muzev spermiogram je bio oligo. Da smo tada znali sta nas ceka zaledili bi Taj materijal.. Svaki sljedeci speemiogram je bio azoo. 

🤴32 👸29 neopstruktivma AZOOSPERMIA+ Klineferterov sindrom(xxy hromosomski)
    8/19 dugi protokol 11 js zamrznuto
    9/19 Tese, nadjeno ukupno 9 spermija
    10/19 promjena klinike
    11/19 4 oplodjene, 2 vracene, rekli nam to je to, ako ne uspije- donacija
    12/19 beta 2600 14 dnt, blizanci
    08/20 rodile se moje bebice Noah i Nadia
    2 🐧🐧

16. Siječanj 2020. 12:07

vuky

Martina meni ni ovitrelle i brevactid nisu podignuli temperaturu, a nisam primjetila niti da je netko spominjao drugi to povisenje temp, tako da mislim da ti je samo splet okolnosti i da si pokupila neku virozu… :/

E hvala ti. Ma mislim i ja da je od viroze. 

• Gelica
    16. Siječanj 2020. 12:32

Martina1982

vuky

Martina meni ni ovitrelle i brevactid nisu podignuli temperaturu, a nisam primjetila niti da je netko spominjao drugi to povisenje temp, tako da mislim da ti je samo splet okolnosti i da si pokupila neku virozu… :/

E hvala ti. Ma mislim i ja da je od viroze.

Ni meni niti n8je bila temperatura nikad od stoperica, ali je od progesterona ali niska oko 37, 3 . Iako je meni to skoro uvijek u drugom dijelu ciklusa. 

PinkFairydust
    16. Siječanj 2020. 13:01

temp od progesterona se moze povisiti za max pola stupnja, dakle ne vise od 37.5 (ovisno koliko je inace). s obzirom na kasalj prije treba napraviti krvnu sliku da se vidi jel treba antibiotik

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

16. Siječanj 2020. 13:22

PinkFairydust

temp od progesterona se moze povisiti za max pola stupnja, dakle ne vise od 37.5 (ovisno koliko je inace). s obzirom na kasalj prije treba napraviti krvnu sliku da se vidi jel treba antibiotik

Hvala na odgovoru 😁

sunshine25
    16. Siječanj 2020. 14:00

Evo me, uspjela sam koliko toliko pohvatati, stalno sam sa dimnjačarima, projektantima 😂😂 
    Nellchi, mislim da je kod nas najveći problem morfologija, samo 2%. Brojke su oko 100000-150000 sa 5-6% pokretnih. 
    Gelice, nisam vadila za trombofiliju, pitat ću baš Radončića. Nemam pojma, nije mi nitko spominjao, pila sam aspirin (osim sad ovog zadnjeg transfera). 
    Po smrzliće ne znam kad ću, najiskrenije mi se ne da opet biti u cijelom ludilu iščekivanja i sekiranja, baš mi je dobro ovako 😁
    Pinkfairydust, i ja sam jedna od Radončićevih ljubica 😂 ja se nisam dala smesti s pitanjima, čak i kad mi je rekao da previše znam i da se opustim 😂 
    Marijaiva, koji su tvoji sljedeći koraci? Jel planiraš uskoro u postupak?

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

16. Siječanj 2020. 14:16

sunshine25

Evo me, uspjela sam koliko toliko pohvatati, stalno sam sa dimnjačarima, projektantima 😂😂
    Nellchi, mislim da je kod nas najveći problem morfologija, samo 2%. Brojke su oko 100000-150000 sa 5-6% pokretnih.
    Gelice, nisam vadila za trombofiliju, pitat ću baš Radončića. Nemam pojma, nije mi nitko spominjao, pila sam aspirin (osim sad ovog zadnjeg transfera).
    Po smrzliće ne znam kad ću, najiskrenije mi se ne da opet biti u cijelom ludilu iščekivanja i sekiranja, baš mi je dobro ovako 😁
    Pinkfairydust, i ja sam jedna od Radončićevih ljubica 😂 ja se nisam dala smesti s pitanjima, čak i kad mi je rekao da previše znam i da se opustim 😂

Ljubice 😂 ja cu vjerojatno na proljeće samo ne znam kud bi, vjerojatno Lucingeru...
    Malo da vidim kak on tepa, sta kaze na moj dosje x🤦‍♀️😂😂

sunshine25
    16. Siječanj 2020. 14:31

marijaiva

sunshine25

Ljubice 😂 ja cu vjerojatno na proljeće samo ne znam kud bi, vjerojatno Lucingeru…
    Malo da vidim kak on tepa, sta kaze na moj dosje x🤦‍♀️😂😂

Hahahah, tamo ćeš biti zlatica 😍😁 morat ćemo neku feštu napraviti kad se nad dvije maknemo s teme 😂

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.