Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PinkFairydust
    16. Siječanj 2020. 09:42

Nemam pojma sto je s novim Euthyroxom, sad trenutno sam na nekakvoj edukaciji pa ne radim u ambulanti. Moguce da su nesto zeznuli u proizvodnji, ne znam. Mozete traziti da vas se prebaci na Letrox u istoj dozi. Isti jarac, drugi proizvodac

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

PinkFairydust
    16. Siječanj 2020. 09:46

marijaiva

PinkFairydust

marijaiva

PinkFairydust

nymeria

PinkFairydust drago mi je kaj je situacija kod tebe bolja neg kaj si očekivala 😊 što se tiče histeroskopije nije ju loše napravit onak dijagnostički pogotovo zbog vaše specifične situacije.
    Al ovo "ljubica" a joj… 🤦‍♀️
    I kaj sad s tim kariogramima budu ih barem sad ubrzali kad su već zeznuli stvar? Baš imate peh.

Ima da ubrzaju. Rekli su nam u ponedjeljak doci vaditi krv jer utorkom salju na analizu, pa kao da bude frisko. Plan je zajasiti im za vrat dok ne obecaju da ce pozurit.

Sto se tice Q10 nasla sam neku metaanalizu negdje (sad mi je zao sto nisam spremala linkove od korisnih stvari) koja je pokazala da od svih suplemenata ova 3 (karnitin, Q10, DHEA) imaju nekog efekta na js. Za sve je losa razina dokazai bla bla, al ipak pokazuje bar nesto, pa ono. Ako ne moze stetiti, budem probala.

Ali i kad po saljete krv opet cete vjerojatno cekat nalaz.. Ja sam ba sv duhu cekala prvo oko mjesec i pol da nas naruce i jos preko 3 mjeseca nalaze, katastrofa!

Je, zato smo mi pljunuli brdo para kao da ubrzamo pa isli privatno :/ Nalaz gotov za 3 tj i mir. Onda su nas ocito zeznuli praznici (ok, to smo racunali da se moze desiti pa da kasni par dana). I sad me oni zovu kad je vec nalaz trebao bit gotov da se ups nesto dogodilo s uzorkom. Ima da ga isporode u tjedan dana sad kad izvadimo tu krv opet, ili mislim da ce glave letit

Anhaaa privatno ste isli, ojooj.. Jel jako skupo?
    Ja zbilja ne kuzim zasto se po bolnicama toliko dugo ceka, zapravo meni su 'objasnili' kad sam pitala zasto toliko dugo da je to vrlo 'komplicirana' pretraga i da imaju jako puno posla.🙄🤦‍♀️
    Kad mi je stiglo kuci ja, sam vec i zaboravila da sam ista i slala.. Mislim ok nije to meni bilo tak hitno ali cekat skoro 5 mjeseci zbilja jadno!

Nama su na Rebru rekli cekati 6mj da bi nam uopce izvadili krv. Tako da smo u startu poslali sve kvragu i napravili sami. Inace, nije to nista tako ekstremno komplicirano, salju se nalazi van Hr al to je do nase opremljenosti a ne do komplikacije postupka, ali je jos uvijek skupo i zato se po bolnicama ceka 100 god na red, jer jednostavno nema para u budzetu da se svaki dan povadi 100 kariograma. Mi smo privatno platili kariogram i Y mikrodelecije oko 4500kn u Synlabu, netko od cura je pisao da Podobnik radi i jeftinije

16. Siječanj 2020. 10:05

Nadalica nasim muskarcima sa azoo nikakvi vitamini i nista osim tese ne moze dati rezultat, rijetki su oni kojima su se plivaci pojavili u ejakulatu. Osobno poznajem jedan par koji je bio pred donacijom i na kraju su pronasli 10 kom u ejakulatu i dobili su blizance. Al takvi su zaista rijetki.

• Gelica
    16. Siječanj 2020. 10:11

Pinkfairydust Hvala na pojašnjenju :) ali zašto uopće rade sa većom koncentracijom kisika ako je bolje sa manjom, i kako znati na koji način rade laboratoriji u kojem smo mi? Zvati i pitat?  😀 Meni je dr. Alebic odličan i imam povjerenja ali za biologa osim šta je super za razgovor i stvarno je ljubazan i ama baš sve ti objasni i odgovori , ne znam baš puno.. mlad je i nigdje baš nisam našla nešto da pročitam o njemu kao o npr. Lani ili Patriku. 
    A za DHEA-s već sam mislila naručiti i piti kad sam rekla ideja još jedno malo istražiti, i čitala članke i studije Mayo clinic i Harvard znači neke za koje znam, i tu sam odustala. Ajde šta se nije potvrdilo da pomaže, ( mozda i pomaze nekome) ali može utjecati na povećane šanse za tumor dojke ili ubrzati rast ako već negdje nešto bukta. Ne znam, već uzimamo te hormone svakakve i to me strah, tako da sam odlučila velike doze Q10 i matičnu m. Pa kaj bude. Ja imam 3.9 nalaz DHEA znači slično kao ti, i dr. rekao ne treba jer imam dosta antralaca i ne bi ništa dobila sa tim. 

PinkFairydust
    16. Siječanj 2020. 10:21

Gelica

Pinkfairydust Hvala na pojašnjenju :) ali zašto uopće rade sa većom koncentracijom kisika ako je bolje sa manjom, i kako znati na koji način rade laboratoriji u kojem smo mi? Zvati i pitat? 😀 Meni je dr. Alebic odličan i imam povjerenja ali za biologa osim šta je super za razgovor i stvarno je ljubazan i ama baš sve ti objasni i odgovori , ne znam baš puno.. mlad je i nigdje baš nisam našla nešto da pročitam o njemu kao o npr. Lani ili Patriku.
    A za DHEA-s već sam mislila naručiti i piti kad sam rekla ideja još jedno malo istražiti, i čitala članke i studije Mayo clinic i Harvard znači neke za koje znam, i tu sam odustala. Ajde šta se nije potvrdilo da pomaže, ( mozda i pomaze nekome) ali može utjecati na povećane šanse za tumor dojke ili ubrzati rast ako već negdje nešto bukta. Ne znam, već uzimamo te hormone svakakve i to me strah, tako da sam odlučila velike doze Q10 i matičnu m. Pa kaj bude. Ja imam 3.9 nalaz DHEA znači slično kao ti, i dr. rekao ne treba jer imam dosta antralaca i ne bi ništa dobila sa tim.

Rade sa vecom jer je to normalni zrak:) A za manju treba posebna oprema. Mislim, pitanje je koliko to stvarno utjece, kazem, ne mozes napraviti dobru usporedbu jer ne mozes jedan te isti embrij gledati i unutra i vani istovremeni, ali eto, i to je neka teorija

vuky
    16. Siječanj 2020. 10:27

Pink ako me prebaci Letrox sad prije postupka, dal mi je to pametno? :/

• Gelica
    16. Siječanj 2020. 10:29

Pinkfairydust e da, a to što su te zvali da se nešto desilo sa uzorkom,  se i meni desilo u KBC Rijeka kad sam vadila faktore trombofilije, isto me zvali da moram doći ponovo dati uzorak jer se nešto desilo sa onim prije a nisu rekli konkretno šta se desilo. Išla u lab dala krv i pitala šta se to desilo, ali isto bez odgovora..kao može biti da se razbila epruveta ili nesto bla bla. Na kraju se nije nista desilo, nego su samo htjeli  ponoviti nalaz jer je bilo puno mutacija, i nije baš uobičajen nalaz. Tako je i pisalo na dnu nalaza, da se test radio 2 puta iz različitih uzoraka krvi i uvijek se dobio isti nalaz. Onda su mi rekli da su to ipak ozbiljni nalazi i heparinska terapija nije bezazlena i da se takav nalaz mora potvrditi. Ne želim te plašiti, ali budi spremna i na to da su možda nešto našli pa sad žele potvrditi. Oprosti, mozda nisam trebala to napisati jer mozda vama nije tako..ali mozda je bolje biti spreman na sve opcije 

• Gelica
    16. Siječanj 2020. 10:32

PinkFairydust

Gelica

Pinkfairydust Hvala na pojašnjenju :) ali zašto uopće rade sa većom koncentracijom kisika ako je bolje sa manjom, i kako znati na koji način rade laboratoriji u kojem smo mi? Zvati i pitat? 😀 Meni je dr. Alebic odličan i imam povjerenja ali za biologa osim šta je super za razgovor i stvarno je ljubazan i ama baš sve ti objasni i odgovori , ne znam baš puno.. mlad je i nigdje baš nisam našla nešto da pročitam o njemu kao o npr. Lani ili Patriku.

Rade sa vecom jer je to normalni zrak:) A za manju treba posebna oprema. Mislim, pitanje je koliko to stvarno utjece, kazem, ne mozes napraviti dobru usporedbu jer ne mozes jedan te isti embrij gledati i unutra i vani istovremeni, ali eto, i to je neka teorija

Misliš da svi kod nas rade sa većom? 
    Hm, sad mi se mota po glavi da sam pročitala negdje da je Šimunić opremio sve novo i mislim da je za laboratorij pisalo da ima to nešto, neka posebna klima, ako je to to 😀

Meto
    16. Siječanj 2020. 10:51

Vuky ma ja se ne bi zezala sad sa promjenom lijeka. . Bas sam se razljutila kad sam procitala 💆
    Nastavit cu ovako i otici ovih dana ponoviti nalaz jer bi trebala pa cu vidjeti stanje jer ne vjerujem ovom ambulantnom vadjenju tsh (uvijek salju u St nasi), sad u petak mi  bio 4.25 😱😅 s tim da me boljelo i bila grintava i nataste. . 

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

PinkFairydust
    16. Siječanj 2020. 10:56

vuky

Pink ako me prebaci Letrox sad prije postupka, dal mi je to pametno? :/

Identican je lijek, samo se zove drukcije

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.