Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    15. Siječanj 2020. 18:30

PinkFairydust

Evo cure, izvještaj: nemam septum nego sedlastu maternicu. To je super. Endometrij danas (13.dc) je 11mm. Yay! Uvećani jajnik ga ne zabrinjava. Nema objašnjenja zašto je takav. Na skraćene cikluse i histerično bolne menstruacije nije trepnuo, to nije tema za MPO. Ono, ok, al neki dan sam bljuvala u kantu u dnevnoj sobi jer nisam mogla doći do kupaone, ako i ne smeta za MPO nije normalno, ono jel može malo pomoći? Ne može. Ok. Pitala za DHEA, kao jel okej da uzimam to prije postupka, našla neke studije da ima efekta. Reakcija "ljubica, daj me ne zajebavaj". Okkkk. I kao da ne moramo možda ići van, ne treba nam PGD, da jesam li ja sigurna da će se mutacija prenjeti na muško dijete, možda kad se napravi zigota se to popravi. Ono, davno je bila moja genetika na fakultetu, al ne, neće novi gen narasti odjednom, ovaj koji fali će ostati faliti. Da, u 100% slučajeva. Tako da eto, s jedne strane sam sretna jer sam već bila spremna na histeroskopiju i rezuckanje, a s druge sam prilično onako… wtf, jel mene itko sluša i jel itko zna o čemu pričamo. Ne znam što bih si mislila točno:)

Pink, znam da se ti u ovo sve skupa puno više kužiš nego ja, ali ovako sad iz ove sadašnje perspektive, ma ja bi napravila i histeroskopiju, za svaki slučaj  i pila sve što može povećati šansu i za 1%, ako nađu 10-tak spermija nemaš baš neke fore za neuspjele implatacije a da ne pričam koliko će to sve koštat. Malo me nervira taj stav lako ćemo, i drago mi je što ste se ipak odlučili ići vani, možda malo skuplje ali pokriveni ste sa više strana. Što se tile DHEA, nju i Q10 su mi preporučili liječnici u KBC, DHEA za spuštanje FSH, a Q10 za kvalitetu i rekli su mi da uzimam i željezo, da mora biti puno više da bi  zatrudnila (bilo na donjoj granici) privatnici mi nikad to nisu ni komentirali. Izvadi je za svaki slučaj i ako ti nije već visoka počni pit, ne može naškodit, a nije ni skupa.

• Gelica
    15. Siječanj 2020. 18:31

avama

Gelica

avama

Cure ja od kad sam isla na stimulaciju imam.osjecaj da mi se tijelo (orgamizam) skroz promijenilo. Prvo mi se u toku stimulacije javilo ono da nemam zraka i lupanje srca. To mi se smirilo. I ok imala sam malo anemiju i falilo mi je kalija, pila sam sok od cikle i zeljezo mi se popravilo. Sad od kad mi je bio pozitivan test mi se bas dosa vrtilo. I sad sam dobila m, i jos uvijek mi se malo vrti, ne stalno ali povreno. Bas sam zato i isla jucer kod svog dr opce prakse i dao mi je za stitnjacu.
    Da li se kojoj od vas to dogadjalo nakon stimulacije? Vrtoglavice? Da li je to od hormona? Hoce li se to vratiti u normalu?

A to su ti hormoni.. i ja sam doživjela luđacko lupanje srca i nisam mogla disati i rekli mi da je to bio napadaj panike, a vrtoglavice pa možda je željezo opet malo palo iako sam ja sva nikakva kad imam menzisa i koji dan prije pa i vrtoglavice.. ako ti tako nije nikad bilo prije, probaj pitat doktora. Meni su pak grudi i bradavice osjetljivije nego prije čini mi se, i tamnije boje

Ma i meni su rekli da je napad. Ali stvarno ne znam,.ja nisam mogla udahnuti, (a i migrenu sam imala taj dan i povracala sam)i to mi se nikad nije dogodilo. I sad mi se vrti pa sad stvarno pomisljam da mi se to ne ponovi. A ne znam, mozda je to sve sad od bete prvo je porasla, pa sad pala. Tocno m ise ro dogodilo od kad je bio pozitivan test.

Ja sam jake mučnine imala isto. Probaj se nekako smiriti , meditiraj ili nešto šta ti paše da se opustis.  Teško je sve to i nije čudno da svašta osjećamo :) 

PinkFairydust
    15. Siječanj 2020. 18:41

Bozma

Pink, znam da se ti u ovo sve skupa puno više kužiš nego ja, ali ovako sad iz ove sadašnje perspektive, ma ja bi napravila i histeroskopiju, za svaki slučaj i pila sve što može povećati šansu i za 1%, ako nađu 10-tak spermija nemaš baš neke fore za neuspjele implatacije a da ne pričam koliko će to sve koštat. Malo me nervira taj stav lako ćemo, i drago mi je što ste se ipak odlučili ići vani, možda malo skuplje ali pokriveni ste sa više strana. Što se tile DHEA, nju i Q10 su mi preporučili liječnici u KBC, DHEA za spuštanje FSH, a Q10 za kvalitetu i rekli su mi da uzimam i željezo, da mora biti puno više da bi zatrudnila (bilo na donjoj granici) privatnici mi nikad to nisu ni komentirali. Izvadi je za svaki slučaj i ako ti nije već visoka počni pit, ne može naškodit, a nije ni skupa.

DHEA mi je 4. Našla neku studiju gdje piše da ima smisla suplementirati ako je ispod 4.9. FSH mi je super, al si kontam, ako ne može naštetiti, budem uzela. Da se ne pitam jednom kasnije što bi bilo da sam još i... :/ Gdje si nabavila DHEAu? Mislila sam to, Q10 i l-karnitin. Ono, nemre škodit. I dragog šopam profertilom (ajmemajkomoja koliko je to skupo) - a ne znamo jel uopće proizvodi ikakav spermić igdje. Al kontam ako slučajno proizvodi nek taj malac raste najbolji što može rast. A ne da na TESE dobimo nešto čmrljavo i nezrelo pa si mislimo što bi bilo da smo mu dali malo vitamina i jel bi pomoglo. Kad je bal, nek ide sve:)

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

15. Siječanj 2020. 18:55

PinkFairydust

Bozma

Pink, znam da se ti u ovo sve skupa puno više kužiš nego ja, ali ovako sad iz ove sadašnje perspektive, ma ja bi napravila i histeroskopiju, za svaki slučaj i pila sve što može povećati šansu i za 1%, ako nađu 10-tak spermija nemaš baš neke fore za neuspjele implatacije a da ne pričam koliko će to sve koštat. Malo me nervira taj stav lako ćemo, i drago mi je što ste se ipak odlučili ići vani, možda malo skuplje ali pokriveni ste sa više strana. Što se tile DHEA, nju i Q10 su mi preporučili liječnici u KBC, DHEA za spuštanje FSH, a Q10 za kvalitetu i rekli su mi da uzimam i željezo, da mora biti puno više da bi zatrudnila (bilo na donjoj granici) privatnici mi nikad to nisu ni komentirali. Izvadi je za svaki slučaj i ako ti nije već visoka počni pit, ne može naškodit, a nije ni skupa.

DHEA mi je 4. Našla neku studiju gdje piše da ima smisla suplementirati ako je ispod 4.9. FSH mi je super, al si kontam, ako ne može naštetiti, budem uzela. Da se ne pitam jednom kasnije što bi bilo da sam još i… :/ Gdje si nabavila DHEAu? Mislila sam to, Q10 i l-karnitin. Ono, nemre škodit. I dragog šopam profertilom (ajmemajkomoja koliko je to skupo) - a ne znamo jel uopće proizvodi ikakav spermić igdje. Al kontam ako slučajno proizvodi nek taj malac raste najbolji što može rast. A ne da na TESE dobimo nešto čmrljavo i nezrelo pa si mislimo što bi bilo da smo mu dali malo vitamina i jel bi pomoglo. Kad je bal, nek ide sve:)

Izgleda da smo istu studiju citale, mislim da je bilo nesto da je idealno da bude bar 12, tako nesto. Gle....meni je pomoglo, popravili su mi se nalazi a i stanice. Od trodnevnih smo dosli do blastica.
    Sve ima na iHerbu. Pazi da racuni ne budu veliki, radije podijeli u 2 paketa zbog carine. Meni do nekih 200kn ne carine nista. Samo oni su mi imali Q10 od 600mg, kod nas nema. L-carnitin nisam uzimala, uzela njemu l-arganin, cink i selen pa sam i ja tu i tamo u postupku pila njegov l-arganin. U amera je sve ogromno pa i ta pakiranja tableta, pogledaj mu tamo nesto umjesto profertila, dosta je jeftinije a ima i ovih brendova koji se prodaju i kod nas u ljekarnama. 

15. Siječanj 2020. 19:11

Meto, ti si odlicno pocela ovaj postupak, neka tako i zavrsi
    Marta, da probas trazit MPO dr nekakvu preporuku za dodatne pretrage, onda ti nece moc odbit.

15. Siječanj 2020. 19:20

Bozma

Marta, da probas trazit MPO dr nekakvu preporuku za dodatne pretrage, onda ti nece moc odbit.

Da tako sam i ja.. Trazila preporuke mpo doktora i s tim kod svog ginekologa.. Samo se hvatao za glavu no sve mi dao.. 

15. Siječanj 2020. 19:22

marijaiva

Bozma

Da tako sam i ja.. Trazila preporuke mpo doktora i s tim kod svog ginekologa.. Samo se hvatao za glavu no sve mi dao..

Nesto smo isli privatno no vecinu sam isla na uputnicu. Samo histeroskopiju sam bas htjela kod Radoncica jer on ima bolju aparaturu u bolnicama su jos zastarjeli instrumenti koji dosta sire cervix a to nisam htjela zbog kiretaza... 

PinkFairydust
    15. Siječanj 2020. 19:29

Ja poharala iherb :D Pa bumo vidli :)

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

15. Siječanj 2020. 19:31

Zenice, ja krecem u nove pobjede nakon pola godine pauze! Radili su mi histeroskopiju i otkrili polip na maternici koji su odmah histeroskopski uklonili . Sad ne znam da li da u poatupak krenem vec ovaj mjesec ili da pricekam jos jedan ciklus da se maternica malo oporavi, ima neka od vas iskustva s tim??
    Pinkfairy vidim s kakvom dijagnozom se borite, i mi smo jedan AZOO par, u nas je opstruktivna u pitanju i sa TESE smo dobili dovoljno materijala za borbu. Puno stepljnjenja i srece ti zelim!

15. Siječanj 2020. 19:38

PinkFairydust

Ja poharala iherb :D Pa bumo vidli :)

Samo razdvoji narudzbe da ne prelaze 150-200kn. Ja sam se prvi put zeznula i sve u isti paket pa me carina i pdv jednako dosli kao i narudzba, radije plati duplo postarinu

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.