Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    09. Siječanj 2020. 18:27

Joj sad sam vidjela da znaju folikulometrije bit i popodne
    A joj bit će tu svega 🤣
    Nekako  se covjek snađe sto se može

PinkFairydust
    09. Siječanj 2020. 18:27

piccola1208

PinkFairydust

Gelica

PinkFairydust

Gelica

Pinkfairydust kako je bilo jučer navečer kod vas, nakon što ste došli oboje doma?

Kod nas je bilo… neočekivano okej. Mislim, depra, suze, sve kako vec ide. Ali smo razgovarali. Nije to bio posebno dug razgovor :D Ali je bio. Tražio je da mu objasnim koje su opcije. Zaključio da misli da ne može riskirati muško dijete u ovom slucaju. Izjavio da ako ništa ne dobijemo materijala od njega, da bi pristao na donora. Ja se skoro onesvjestila. Tako da za sad izgleda najrealnija opcija otići van, tamo napravit TESE, pa ako nečeg bude probat ICSI sa PGD, ako ne bude onda IVF sa donorom. Ali ne želi donositi odluke dok ne pričamo s urologom još jednom sljedeći tjedan, jer mu treba da mu to sve još jednom kaže netko tko nisam ja. On bi najradije da tu napravimo biopsiju pa da materijal nosimo van ako ga bude (valjda Prag), i ne vjeruje mi baš da to neće tako ići. Ali ok, ovo je već velika stvar.

Pa super!!! To je ogroman korak, a još će mu sve "bolje sjesti" kad mu netko drugi stručniji to kaže :)
    Baš mi je drago :) Jesi ti sad mirnija, kad znaš da postoji opcija i nada da kroz sve to idete zajedno, i da je otvoren za sve opcije tako reć? :)

Je, puno mi je lakse. Kontaktirala sam 2 klinike u Pragu da se raspitam o proceduri. Imam osjecaj da se krece sve polako i ne osjecam se vise toliko beznadno, iako sam jos uvijek dosta van sebe i najradije bi sjela na pod i plakala i maznula ono flasu tekile, a ne smijem jer me frka vadit jetrene nakon toga, prwtpostavljam da cu morati prije nego mi daju bilo kakve hormone, jel :D

PinkFairyDust,
    Da li ste pokusali raditiTESE u zagrebu ili ćete vani?
    Oprostite, nisam popratila cijelu situaciju.
    Imate na Rebru divnog dr Dinka Hauptmana

Nemam ti pojma, to nam je sad jedna od glavnih odluka koje trebamo donjeti:) Dinka znam inace, tako da smo vec bili kod njega na pregledu, a sad jel pametnije odradit kod njega TESE pa onda to vozit van ili direktno tamo... Tesko mi se odluciti. Mozda ce biti lakse da tu napravimo TESE, prije cemo znati na cemu smo, a i mozda je jednostavnije da nismo oboje izbodeni izrezani i anestezirani isti dan. A opet onda je cijela procedura sa navazanjem toga u drugu drzavu... Ne znam. Sto vi cure mislite? 

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

Marta...
    09. Siječanj 2020. 19:05

Avama žao mi je i sama to prolazim 😢.
    Bozma kako si ima li novosti
    Hannicao kako je kod tebe.
    PinkFairydust drago mi je da se to kod vas polako normalizira. Moj jedan poznanika je radio Tese na svetom duhu i to je bilo ravno traumi prestrašeno izmasakrali ga i ništa nisu našli, išli u Cito radili Tamo mTese i našli super zdrave spermiće, nekako mislim da bi bilo bolje da dragi to napravi u HR ako nije baš ful kompliciran prijevoz sretno 😊.

❤️Bogu ništa nije nemoguće ❤️

09. Siječanj 2020. 19:22

PinkFairyDust,
    Ako nije velika komplikacija kod transfera, onda zasto nebi izvadili tu. Oporavak traje par dana pa bi Vam možda bilo lakše da se suprug oporavi tu pa da Vam bude pri ruci kad vam bude trebao. 
    Stvarno je taj Dr Hauptman doktor ipo, ja nemam riječi zbilja.
    Mom suprugu je vadio i zaledio za deset postupaka da imamo u pričuvi za nedaj Bože.

Marta...
    09. Siječanj 2020. 19:29

Pinki išla sam mu se javiti na fejs da mi milo više kaže uglavnom prognoze su bile crne najcrnje za njega Tesa čista 0 a Mtesa uspješna . Istraživanja su pokazala da mTese u 30 do 40%nađe spermiće  kada tese nije našla. Tako sam sad optimistična i u vašem slučaju da će biti, ako ti bude trebao kontakt i za smještaj u St ponudio je..

09. Siječanj 2020. 19:40

Marta, drago mi je što misliš na mene. Danas 7 dnt. Nesto se nazire na testu ali nzn je li od brevactida kojeg sam primila na transferu.
    Kad je tvoj prvi test pokazao crtu?

Marta...
    09. Siječanj 2020. 19:44

Bozma

Marta, drago mi je što misliš na mene. Danas 7 dnt. Nesto se nazire na testu ali nzn je li od brevactida kojeg sam primila na transferu.
    Kad je tvoj prvi test pokazao crtu?

8 dan daj Bože da bude dobitan i da bude uredu. ❤️

Hannica0 👧
    09. Siječanj 2020. 19:48

Marta, bila jucer kod dr. Za sada dvije gestacijske vidljive odgovarale su 5+0. E sad kako ce biti za 3 tj ne znam. Nadajmo se oke. Nema krvarenja. Nema grceva. Nista osim malo bolnih grudi na dodir i to kako kada. 

baby girl 2020

Termin 8.8.2023
    Panorama ✅️💙

Marta...
    09. Siječanj 2020. 19:50

Hannica0

Marta, bila jucer kod dr. Za sada dvije gestacijske vidljive odgovarale su 5+0. E sad kako ce biti za 3 tj ne znam. Nadajmo se oke. Nema krvarenja. Nema grceva. Nista osim malo bolnih grudi na dodir i to kako kada.

Nadam se da će biti sve dobro 👏👏znači dvije bebice ćeš imati 😀 stvarno prekrasno ❤️ ❤️ 

Hannica0 👧
    09. Siječanj 2020. 19:53

Rekao je dr daje jos rano da bi se plod vidio. Tako d acemo za 3 tj vidjeri plod i srce nadam se. Ako sve bude u redu. Rekao je da ne mora znaciti  da ce se obje razbijati  dalje itd. Kao ovo je samo bio pregled da se vidi jesu li u maternici pa da smo s tim mirni.

baby girl 2020

Termin 8.8.2023
    Panorama ✅️💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.