Budući da mi nitko nije odgovorio, ponovit ću pitanje jer mi je zaista bitno. Dakle, smijem li si davati injekcije Gonal f (krenuti s postupkom) iako sam se razbolila (prehlada)?
Prehlada ne bi trebala stvarati neki problem,već u nekoliko navrata je nekoliko žena izjavilo da su imale čak istvarenu trudnoću s padom imuniteta…Ali u slučaju da su antubiotivi u pitanju tu nisam stručna jer nisam sigurna da li se smiju s hormonima miješati antibiotici.Tako da ne znam kakvo je stanje sada kod tebe ,ali ako ti samo curi nos i ne uzimas nikakve lijekove ne bi trebalo biti problema.
Hvala ti puno! Zasada mislim da je samo prehlada i da neće trebat antibiotici. Sad me malo prestala panika
Budući da mi nitko nije odgovorio, ponovit ću pitanje jer mi je zaista bitno. Dakle, smijem li si davati injekcije Gonal f (krenuti s postupkom) iako sam se razbolila (prehlada)?
I ja sam prehladena i zadnjih 5 dana sam pila lupocet flu forte i jucer sam krenula s injekcijama. a
Ako nisi pod temp i ne pijes antibiotike ne bi smjelo smetati!
Noa 💙
Nemam iskustva, no mislim da antibiotici i hormoni nisu povezani i ne smetaju jedni drugima..svakako si potvrdi kad budes imala prilike s nekim strucnim.. Sretno 😊
Ja '88., mm '78.
2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻
Cure hvala svima. Nalazi ok i danas sam krenula sa injekcijama i u utorak na uzv ☺
M.girl da li u Petrovoj sami daju lijekove za snizavanje tsh, i znas li koja im je gornja granica? Meni je bio 3.16 kad sam vadila krajem 10mj,to je vjerojatno previsoko jel?
I super za bocke, krenula siiii 😍💞
Nažalost, ne znam ti za snizavanje tsh i koja je granica. Meni su spolni hormoni za sad bili ock, ali mislim da je netko pisao da mora biti ispod 2, 2,5.
Daaa napokon sam krenula u 2.pokusaj. Novi lijek i veca doza 😇
Noa 💙
Curke..meni je 5dnt jedne blastice i jedne morule...i cijeli dan osjecam neko grcenje..boluckanje...da li je to dobar znak?
Nemam iskustva, no mislim da antibiotici i hormoni nisu povezani i ne smetaju jedni drugima..svakako si potvrdi kad budes imala prilike s nekim strucnim.. Sretno 😊
Znam da nemaju veze a opet se ne bi smjeli piti u ranoj trudnoći. Mene je strah antibiotika jer mi unište vaginalnu mikrofloru. Nadam se da neće biti potrebni i da će mi prehlada malo oslabit imunitet. Naime imam pre jak imunitet, zadnjih par godina se nikako nisam razbolila a radim s djecom koja stalno šmrcu i kišu.
Hvala na odgovoru i sretno i tebi
Znam da nemaju veze a opet se ne bi smjeli piti u ranoj trudnoći. Mene je strah antibiotika jer mi unište vaginalnu mikrofloru. Nadam se da neće biti potrebni i da će mi prehlada malo oslabit imunitet. Naime imam pre jak imunitet, zadnjih par godina se nikako nisam razbolila a radim s djecom koja stalno šmrcu i kišu.
Hvala na odgovoru i sretno i tebi
Antibiotik uvijek pij sa jogurtom jer nam svima unište vaginalnu floru, na taj način ćeš izbjeći upalu. Sretno 😙
Noa 💙
Hvala na savjetu!
Suncica135, što se tice atibiotika u trudnoci ja sam u ranoj trudnoci a i kasnije u 17 i 18 tjednu pila antibiotik Novocef. Za obnovu flore i faune ti je najbolje uzimati LGG, jogurt ili acedofil. Nemoj nikako one neke kapsule poput Flobiana jer nisu dovoljno istrazene kako dijeluju u trudnoci tj na fetus. Ali ti stvarno ne znam kako je kada antibiotike uzimas s hormonima u stimulaciji. Lupocet i andol ili aspirin slobodno mozes koristiti.
Monicica, mozda se radi o gnjžđenju fetusa pa od tuda te kontrakcije maternice u obliku grceva. Mozda se, ali i ne mora pojavi i implementacijsko krvarenje pa se nemoj toga poput mene prepasti. Ako i ne dođe do njega to ne znaci da nije uspjelo. Obavezno za 7 dana naopravi betu.
Darliv i m.girl, za TSH je pozeljno da bude ispod 2.5 zato jer direktno utjece na razvoj nuralne cijevi kod fetusa a ona se razvija u prvim tjednima trudnoce. Nepravilan razvoj moze dovesti do malformacija ploda i ranih spontanih pobacaja.Zato vecina doktora ( znam za Vuk Vrhovec, Vinogradsku i privatnike) zeli vrijednosti koje su ispod 2.5. Ako imate svoje endokrinologe javite se njima neka vas oni savjetuju ili ginice opce prakse. Mene osobno moj endokrinolog nije htio pustiti u postupak bez obzira na ginekolosko misljenje dok god mi TSH nije bio 2.5.
Nadam se da sam vam barem malo pomogla.
Pozdrav cure.
Daj mi recite od kojeg dana ste vi isle na Bolovanje? Dal ste isle od pocetka postupka ili od punkcije cak sam citala da neke su tek dobile od transfera bo.
Ja sam se prošli tjedan cijelo vrijeme pikala puregonom i jucer sam bila na uzvu i dalje se moram pikat puregonom i orgalutranom i kaze mi dr da bi trebala mirovat. Ja sam na takvom poslu da nema sanse da mozes si uopce priustiti da mirujes pa me zanima dali bi mi primarni ginekolog uopce htio otvoriti bolovanje od sutra ako mi je tek punkcija u sub ili to mogu taziti kod dr opce prakse?
Sve mi se cini da mi moj ginekolog nece dati bo jer je malo kompliciran..mislila sam otvoriti bolovanje mozda kod dr opce prakse sve do vadenja bete nisam uopce pametna 😓
Sortiraj odgovore
Najstariji