Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    du1988
    27. Siječanj 2018. 17:58

Vecer cure, sutra mi je drugi dan ciklusa i trebam se javiti ujutro do 7 u Petrovu vaditi progesteron. Doktorica je rekla ako bude ok, dobivam lijekove odmah i krecemo s blagom stimulacijom! Prvi postupak, tubarni faktor je u pitanju...sve ostalo je ok. Vidim da cure pisu za TSH, ja sam pocela s euthyroxom prije mjesec dana i s pocetnog 4.5 je sada na 3.5 i nitko nije spominjao da bi to mogla biti zapreka za prvi pokusaj..nadam se da ce sve biti ok! Zna li neka od vas koliko se ceka nalaz progesterona? 

url=https://lilypie.com]

mono1111
    27. Siječanj 2018. 18:12

Ivana,
    To je potpuno normalna reakcija Cetrotida, meni je nakon bas svakog pikanja izasla takva reakcija, crvenilo oko mjesta uboda i rekli su da je to potpuno normalno..naravno da ga nisu ukinuli...on sprijecava prijevremeno pucanje folikula i nuzan je !
    Bonne,
    Na Rebru krom y bez narudjbe se vadi..a kariogram se ceka da ! Pretpostavljam da ste se narucili na Rebro ! A nalazi kariograma na Rebru se cekaju 3 mjeseca !!!  3 mjeseca, reci ce vam da cete ih cekati par tjedana ali cete cekati 3 mjeseca sigurno !
    U Klaicevu se narucite za kariogram, tamo nema genetskog savjetovanja, samo vadjenje krvi, termin se ceka najduze mjesec dana, i nalazi isto toliko !
    Izgubit cete pola godine samo za kariogram na Rebru.
    Cure,
    Meni je tsh s terapijom uvijek oko 1, i rekli su mi da je to idealno.
    I cak kad sam kretala sa stimulacijom sam povisila eutirox, jer stimulacija djeluje i na tsh..ugl.trebate svakako sniziti tsh prije postupka.

mono1111
    27. Siječanj 2018. 18:13

Nalaz progesterona isti dan.
    Oni ce te zvati iz Petrove i javiti nalaz.
    Vikendom krv vadis na odjelu, ne ides dole u lab.

• Tencii
    27. Siječanj 2018. 22:05

Imam pitanje za nekog kome se da pisati😉 
    Citam na netu svasta, a htjela sam vidjeti jesam dobro skuzila. 
    Mi preko hzzo- a imamo pravo na 6 pokusaja. Ako sam dobro skuzila 4 pokusaja se mogu odraditi sa punom stimulacijom , a ono sto me zanima moraju li stvarno 2 biti prirodno, bez stimulacije?
    Da li to znaci full prirodno, samo stoperica i punkcija ili tu ide eventualno klomifen npr.
    Zna li netko moze li se i koliko bi kostalo u drz bolnici odluciti da umjesto tog prirodnog sami platimo ili nabavimo ljekove kada izgubimo pravo na puni stimulaciju? Ne znam jel itko to cuo ili imao iskustva s tim? Gdje se u tom slucaju nabavljaju ljekovi i koliki su troskovi. Ne dao Bog da zatreba, ali me zanima

mono1111
    27. Siječanj 2018. 23:29

Tencii,
    Tako je. Imas 4 stim + 2 prirodna.
    Ta dva prirodna mogu biti sa Klomifenom.
    Vjerujem da se s ok dokt.mozes dogovoriti da ako ides u prirodni ivf da recimo koristis Klomifen ( koji se smatra pod prirodnim ) i even.da nadopunis nekom stim.na svoj trosak..tipa par injekcija gonala ili sl...
    Ali zasto bi isla sad u prirodni ivf uz even.doplatu, kad imas jos pravo na 3 stimulirana..??
    Zeljka,
    Nuhalni nabor ne bi smio biti veci od 2.5 mm u 12 tj kako bi se smatralo da je plod krom.zdrav.
    A posto je tebi vec u 9 tjednu NN bio 3,3 mm, u 12 tjednu da se plod nastavio razvijati, bio bi sigurno jos veci, a kad je veci, povezuje se sa krom greskama...tako da, bolje da je mozda ovako rano otisao, nego kasnije...
    A sto se tice uputnica, nazalost sumnjam da ces ih dobiti za even.neku obradu...inace se radi kariogram oba partnera, ali potrebmo je imati bar dvije neuspjele T iza sebe kako bi imala pravo na tu pretragu.
    Mnogi parovi sa potpuno urednim kariogramima imaju pobacaje i potpuno slucajno se moze dogoditi upravo ta krom.greska..
    I kod nas je taj slucaj da imamo potpuno uredne kariograme, iza sebe imam 3 spontana pobacaja, u zadnjem je dokazana krom greska triploidija - doduse ona nema apsolutno nikakve veze s kariogramom, nastaje potpuno slucajno, ali smatram da je i prva dva puta kod mene ipak bila krom.greska.
    Kako bi se even.ustanovila 100 posto greska kod ploda, plod bi trebao ici na citogenetiku...ali to se salje tek kod 3.spontanog.

• Tencii
    27. Siječanj 2018. 23:51

Nemam, Monno. Ja imam prvo na jos jedan stimulirani, na koji vjerovatno necu prije 5 mjeseca.
    Ovo mi je bio treci stimulirani.
    Ma, cisto razmisljam o svim opcijama, da vidim jesam skuzila sve dobro

Beba
    28. Siječanj 2018. 09:14

Tencii

Nemam, Monno. Ja imam prvo na jos jedan stimulirani, na koji vjerovatno necu prije 5 mjeseca.
    Ovo mi je bio treci stimulirani.
    Ma, cisto razmisljam o svim opcijama, da vidim jesam skuzila sve dobro

Šta na samo 2 prirodna imamo pravo? Ja sam čitala na nekim forumima,doduše iz 2012. da broj prirodnih nije ograničen

DANTE

Anchy30
    28. Siječanj 2018. 10:18

Beba

Anchy30

malimaj

Anchy30

Nonina

Cure imam pitanje.
    Koliko dr.Skvorc trazi da je Tsh? Ako znate mozda. Bio je pred mj dana 2,80 pa sam pojacala terapiju i danas ponovno vadila.

Ja sam cula da bi trebalo biti 2,neki cak i i ispod 2 traze…Ja cu za koji dan zvati da se narucimo na konzultacije!Meni je u 11.mj.bio 3.248…pa su me slali na odjel za stitnjacu da kazu svoje strucno misljenje…A prije 2 godine mi je bilo 4050..a nikad mi nisu rekli ni dali terapiju…Ti si za svoju dobila terapiju,pijes tablete?

Mene su u postupak (skvorc) uzeli s TSH 2.5 taj im je vec granicni. Sve ispod 2.5 do 0.5 je ok. Sve iznad bas i ne. Ovisno o drugim nalazima odlucuje o postupku.

S drugim nalazima mi je sve ok,jedino taj tsh!😤Naruciti cu se sad da mi pregledaju to…
    Beba sretno!!💖Tencii zao mi je…procekaj da vidis jos danas i sutra kako ce ti biti a u pon.idi izvaditi betu!
    Meni je danas 9dpo,test -😥…jel rano🤔 ili ne pojma nemam…ali i dalje polazem nade da bi moglo i prirodno!😍

Hvala,i ja isto još uvijek se nadam prirodnom,samo šta više ne želim čekat,najbolje je još pričekat sa testom do 14.dana bar. Meni je lani tsh bio 2.78 i gin na mpo je rekla da je sve ispod 3 ok,a sad ću opet vaditi jer mi je star nalaz pa ćemo vidjeti kako je sad.

Meni je muz rekao neki dan da bi on jos prirodno da probamo...pa poslije da se narucujemo kod dokt.Skvorca...pa ko zna kad ce nam termin dati...fino se narucimo i onda do tada normalno pokusavamo!I ja sam rekla ma sta imam vise cekati!Ma da iskreno ja sam tek od proslog mj.bas pocela s trakicama a prije sam pl.dane i O gledala prema tijelu(grcevi i sluz)i aplikaciji...Tvoj tsh je super,moj je 3.24..dokt.misli da ne mrsavim radi toga...ali evo u petak bio 5-i dan dijete i smrsavila 2kg...Znam ja zasto nisam mrsavila,zato sto volim papati😂😂😂Ali ovaj u Os je napisao upitnik kod oplodnje radi kila...a cula sam da Skvorc ne pravi oko toga probleme...ali nadam se da kile otici s ovom dijetom...Jel se vi vec dugo trudite,tj.radite na bebi?!
    ,Mono1111 i ja sam tako cula da ispod treba biti...a sad dokt.me salje s tim nalazom da oni mi pregledaju i da daju svoje misljenje...prije 2godine mi je bio 4 050...sad je jos i ok...

Anchy30

Anchy30
    28. Siječanj 2018. 10:19

Tencii

Imam pitanje za nekog kome se da pisati😉
    Citam na netu svasta, a htjela sam vidjeti jesam dobro skuzila.
    Mi preko hzzo- a imamo pravo na 6 pokusaja. Ako sam dobro skuzila 4 pokusaja se mogu odraditi sa punom stimulacijom , a ono sto me zanima moraju li stvarno 2 biti prirodno, bez stimulacije?
    Da li to znaci full prirodno, samo stoperica i punkcija ili tu ide eventualno klomifen npr.
    Zna li netko moze li se i koliko bi kostalo u drz bolnici odluciti da umjesto tog prirodnog sami platimo ili nabavimo ljekove kada izgubimo pravo na puni stimulaciju? Ne znam jel itko to cuo ili imao iskustva s tim? Gdje se u tom slucaju nabavljaju ljekovi i koliki su troskovi. Ne dao Bog da zatreba, ali me zanima

Kako se osjecas?!Jesi dobro?

Anchy30

Beba
    28. Siječanj 2018. 10:58

Mi smo pokušavali 8 mj kad sam ga poslala na spermiogram,kad smo vidjeli da nije dobar njegov dr mu je dao vitamine a ja sam svojoj gin rekla da pokušavamo već 2 god,s obzirom da sam tad imala 34  rekla je da ako želim možemo malo probat sa dufićima ili mpo.rekla sam mpo i tako smo lani išli na konzultacije i onda su se pojavili problemi sa kks i radila sam svakakve pretrage i prošla je još jedna godina i sad bi uskoro trebali počet sa prirodnim ivf.Moje iskustvo je da se ne čeka jer se svašta može iskomplicirat a vrijeme uvijek prolazi.

DANTE

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.