Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Beba
    27. Siječanj 2018. 12:55

Anchy30

malimaj

Anchy30

Nonina

Cure imam pitanje.
    Koliko dr.Skvorc trazi da je Tsh? Ako znate mozda. Bio je pred mj dana 2,80 pa sam pojacala terapiju i danas ponovno vadila.

Ja sam cula da bi trebalo biti 2,neki cak i i ispod 2 traze…Ja cu za koji dan zvati da se narucimo na konzultacije!Meni je u 11.mj.bio 3.248…pa su me slali na odjel za stitnjacu da kazu svoje strucno misljenje…A prije 2 godine mi je bilo 4050..a nikad mi nisu rekli ni dali terapiju…Ti si za svoju dobila terapiju,pijes tablete?

Mene su u postupak (skvorc) uzeli s TSH 2.5 taj im je vec granicni. Sve ispod 2.5 do 0.5 je ok. Sve iznad bas i ne. Ovisno o drugim nalazima odlucuje o postupku.

S drugim nalazima mi je sve ok,jedino taj tsh!😤Naruciti cu se sad da mi pregledaju to…
    Beba sretno!!💖Tencii zao mi je…procekaj da vidis jos danas i sutra kako ce ti biti a u pon.idi izvaditi betu!
    Meni je danas 9dpo,test -😥…jel rano🤔 ili ne pojma nemam…ali i dalje polazem nade da bi moglo i prirodno!😍

Hvala,i ja isto još uvijek se nadam prirodnom,samo šta više ne želim čekat,najbolje je još pričekat sa testom do 14.dana bar. Meni je lani tsh bio 2.78 i gin na mpo je rekla da je sve ispod 3 ok,a sad ću opet vaditi jer mi je star nalaz pa ćemo vidjeti kako je sad.

url=https://lilypie.com]
    DANTE

du1988
    27. Siječanj 2018. 17:58

Vecer cure, sutra mi je drugi dan ciklusa i trebam se javiti ujutro do 7 u Petrovu vaditi progesteron. Doktorica je rekla ako bude ok, dobivam lijekove odmah i krecemo s blagom stimulacijom! Prvi postupak, tubarni faktor je u pitanju...sve ostalo je ok. Vidim da cure pisu za TSH, ja sam pocela s euthyroxom prije mjesec dana i s pocetnog 4.5 je sada na 3.5 i nitko nije spominjao da bi to mogla biti zapreka za prvi pokusaj..nadam se da ce sve biti ok! Zna li neka od vas koliko se ceka nalaz progesterona? 

mono1111
    27. Siječanj 2018. 18:12

Ivana,
    To je potpuno normalna reakcija Cetrotida, meni je nakon bas svakog pikanja izasla takva reakcija, crvenilo oko mjesta uboda i rekli su da je to potpuno normalno..naravno da ga nisu ukinuli...on sprijecava prijevremeno pucanje folikula i nuzan je !
    Bonne,
    Na Rebru krom y bez narudjbe se vadi..a kariogram se ceka da ! Pretpostavljam da ste se narucili na Rebro ! A nalazi kariograma na Rebru se cekaju 3 mjeseca !!!  3 mjeseca, reci ce vam da cete ih cekati par tjedana ali cete cekati 3 mjeseca sigurno !
    U Klaicevu se narucite za kariogram, tamo nema genetskog savjetovanja, samo vadjenje krvi, termin se ceka najduze mjesec dana, i nalazi isto toliko !
    Izgubit cete pola godine samo za kariogram na Rebru.
    Cure,
    Meni je tsh s terapijom uvijek oko 1, i rekli su mi da je to idealno.
    I cak kad sam kretala sa stimulacijom sam povisila eutirox, jer stimulacija djeluje i na tsh..ugl.trebate svakako sniziti tsh prije postupka.

mono1111
    27. Siječanj 2018. 18:13

Nalaz progesterona isti dan.
    Oni ce te zvati iz Petrove i javiti nalaz.
    Vikendom krv vadis na odjelu, ne ides dole u lab.

• Tencii
    27. Siječanj 2018. 22:05

Imam pitanje za nekog kome se da pisati😉 
    Citam na netu svasta, a htjela sam vidjeti jesam dobro skuzila. 
    Mi preko hzzo- a imamo pravo na 6 pokusaja. Ako sam dobro skuzila 4 pokusaja se mogu odraditi sa punom stimulacijom , a ono sto me zanima moraju li stvarno 2 biti prirodno, bez stimulacije?
    Da li to znaci full prirodno, samo stoperica i punkcija ili tu ide eventualno klomifen npr.
    Zna li netko moze li se i koliko bi kostalo u drz bolnici odluciti da umjesto tog prirodnog sami platimo ili nabavimo ljekove kada izgubimo pravo na puni stimulaciju? Ne znam jel itko to cuo ili imao iskustva s tim? Gdje se u tom slucaju nabavljaju ljekovi i koliki su troskovi. Ne dao Bog da zatreba, ali me zanima

[OBRISANO] 31. Siječanj 2018. 11:56
    mono1111
    27. Siječanj 2018. 23:29

Tencii,
    Tako je. Imas 4 stim + 2 prirodna.
    Ta dva prirodna mogu biti sa Klomifenom.
    Vjerujem da se s ok dokt.mozes dogovoriti da ako ides u prirodni ivf da recimo koristis Klomifen ( koji se smatra pod prirodnim ) i even.da nadopunis nekom stim.na svoj trosak..tipa par injekcija gonala ili sl...
    Ali zasto bi isla sad u prirodni ivf uz even.doplatu, kad imas jos pravo na 3 stimulirana..??
    Zeljka,
    Nuhalni nabor ne bi smio biti veci od 2.5 mm u 12 tj kako bi se smatralo da je plod krom.zdrav.
    A posto je tebi vec u 9 tjednu NN bio 3,3 mm, u 12 tjednu da se plod nastavio razvijati, bio bi sigurno jos veci, a kad je veci, povezuje se sa krom greskama...tako da, bolje da je mozda ovako rano otisao, nego kasnije...
    A sto se tice uputnica, nazalost sumnjam da ces ih dobiti za even.neku obradu...inace se radi kariogram oba partnera, ali potrebmo je imati bar dvije neuspjele T iza sebe kako bi imala pravo na tu pretragu.
    Mnogi parovi sa potpuno urednim kariogramima imaju pobacaje i potpuno slucajno se moze dogoditi upravo ta krom.greska..
    I kod nas je taj slucaj da imamo potpuno uredne kariograme, iza sebe imam 3 spontana pobacaja, u zadnjem je dokazana krom greska triploidija - doduse ona nema apsolutno nikakve veze s kariogramom, nastaje potpuno slucajno, ali smatram da je i prva dva puta kod mene ipak bila krom.greska.
    Kako bi se even.ustanovila 100 posto greska kod ploda, plod bi trebao ici na citogenetiku...ali to se salje tek kod 3.spontanog.

• Prunus_2006
    [OBRISANO] 31. Siječanj 2018. 11:56
  • Tencii
    27. Siječanj 2018. 23:51

Nemam, Monno. Ja imam prvo na jos jedan stimulirani, na koji vjerovatno necu prije 5 mjeseca.
    Ovo mi je bio treci stimulirani.
    Ma, cisto razmisljam o svim opcijama, da vidim jesam skuzila sve dobro

Beba
    28. Siječanj 2018. 09:14

Tencii

Nemam, Monno. Ja imam prvo na jos jedan stimulirani, na koji vjerovatno necu prije 5 mjeseca.
    Ovo mi je bio treci stimulirani.
    Ma, cisto razmisljam o svim opcijama, da vidim jesam skuzila sve dobro

Šta na samo 2 prirodna imamo pravo? Ja sam čitala na nekim forumima,doduše iz 2012. da broj prirodnih nije ograničen

DANTE

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI