Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bube
    27. Prosinac 2017. 23:08

malimaj

Bube

malimaj

Bube

Cekalica123

Bube

Cekalica123

M.girl6 drzim fige 😊😊 javi kak je proslo. Ostatak ekipe vidim da ima dosta novih pa da sve pozdravim. Pratim vas redovito, mi u 01 mj idemo i nadamo se trecoj sreci ❤️

Sretno. Mi smo u potrazi gdje da krenemo
    Bube na pravo mjesto si dosla, ako te bilo sto zanima samo pitaj 😊

Hvala!! Zvala sam Skvorc..narucena 24.1. Sestra jako ljubazna i odprilike mi je rekla da bi odmah mogla obaviti i ultrazvuk posto nisam blizu Samobora..e sad..cekam pa da vidimo sta dalje.. neznam ni kada mogu na bolovanje posto mi je moj dr rekao da nisam bolesna i da za to nema bolovanja.

Bube,
    Na bolovanje mozes jedino ako ti je pozitivna aspiracija jajnih stanica i ako te ceka transfer

Ma i predpostavljala sam da je tako nekako,a do tada iskoristavati cu slobodne dane i godisnji. Dobro je pa imam super ekipu na poslu i veliku podrsku pa cemo se nekako iskombinirati.
    Sad poslije prvog uvz cekam mengu ili sto?? Dali se dobije nekakva dodatna terapija do punkcije??
    😁 totalno neupucena 😁

Sve ovisi o tome da li ti he doktor rekao da sa sljedecim ciklusom ides u protokol. Ako je onda cekas mengu i prvi dan se javljas mpo doktoru. Narucuje te na uvz 3 dan ciklusa i dobivas ljekove za stimulaciju. Pikas se nekih 5 dana onda opet uvz da se prati rast i razvoj folikula, onda jos malo pikanja pa jos jedan uvz. Taj dan kada je zadnji uvz ili sljedeci stoperica pa kroz najkasnije 36 sati aspiracija jajnih stanica tj. Punkcija. Ako bude pozitivna tj u folikulima se nadu jajne stanice one idu u oplodnju. To je otprilike cijeli proces.
    Sretno

Malimaj HVALA PUNO!! Najbolje cemo vidjeti kada odem sta ce doktor reci. Sto se nalaza tice imam sve e sad citala sam na njihovim stranicama (Skvorc) da trebaju uvz dojki..to nemam tj imam ali od pocetka ove godine..ali ok i to se da napraviti. 

malimaj
    28. Prosinac 2017. 01:51

Bube

malimaj

Bube

malimaj

Bube

Cekalica123

Bube

Cekalica123

M.girl6 drzim fige 😊😊 javi kak je proslo. Ostatak ekipe vidim da ima dosta novih pa da sve pozdravim. Pratim vas redovito, mi u 01 mj idemo i nadamo se trecoj sreci ❤️

Sretno. Mi smo u potrazi gdje da krenemo
    Bube na pravo mjesto si dosla, ako te bilo sto zanima samo pitaj 😊

Hvala!! Zvala sam Skvorc..narucena 24.1. Sestra jako ljubazna i odprilike mi je rekla da bi odmah mogla obaviti i ultrazvuk posto nisam blizu Samobora..e sad..cekam pa da vidimo sta dalje.. neznam ni kada mogu na bolovanje posto mi je moj dr rekao da nisam bolesna i da za to nema bolovanja.

Bube,
    Na bolovanje mozes jedino ako ti je pozitivna aspiracija jajnih stanica i ako te ceka transfer

Ma i predpostavljala sam da je tako nekako,a do tada iskoristavati cu slobodne dane i godisnji. Dobro je pa imam super ekipu na poslu i veliku podrsku pa cemo se nekako iskombinirati.
    Sad poslije prvog uvz cekam mengu ili sto?? Dali se dobije nekakva dodatna terapija do punkcije??
    😁 totalno neupucena 😁

Sve ovisi o tome da li ti he doktor rekao da sa sljedecim ciklusom ides u protokol. Ako je onda cekas mengu i prvi dan se javljas mpo doktoru. Narucuje te na uvz 3 dan ciklusa i dobivas ljekove za stimulaciju. Pikas se nekih 5 dana onda opet uvz da se prati rast i razvoj folikula, onda jos malo pikanja pa jos jedan uvz. Taj dan kada je zadnji uvz ili sljedeci stoperica pa kroz najkasnije 36 sati aspiracija jajnih stanica tj. Punkcija. Ako bude pozitivna tj u folikulima se nadu jajne stanice one idu u oplodnju. To je otprilike cijeli proces.
    Sretno

Malimaj HVALA PUNO!! Najbolje cemo vidjeti kada odem sta ce doktor reci. Sto se nalaza tice imam sve e sad citala sam na njihovim stranicama (Skvorc) da trebaju uvz dojki..to nemam tj imam ali od pocetka ove godine..ali ok i to se da napraviti.

Mene nisu trazili uvz dojki. Samo su rekli da bi ga zbog godina (33) mogla napraviti zbog sebe ali da nije odlucujuci faktor za pocetak protokola. Svu srecu ti zelim.

• njaknjak
    28. Prosinac 2017. 07:29

ufff to je tako skoro! Jučer sam si naručila vitamine preko iherba, nadam se da ce mi bar nesto poboljsati budući da se jajna stanica obnavlja svakih 90 dana a meni je to u veljači. Ali nema veze, neće odmoći bar...za sada pijem samo folnu kiselinu za koju do jučer nisam znala da se može dobiti na recept  ne znam sad bili opet krenula sa aspirinom. 
    Sve smo nalaze prikupili, sad slijedi čekanje. I meni se dr.Vrčić čini jako dobar, čak je pokušao i pričati nešto nevezano o svemu dok me pregledavao, nastojao me opustiti ali nije mi bilo pomoći, mrzim preglede 
    Panda123 meni su na prvom pregledu falili nalazi od krvi za rh faktor i za spolne bolesti. To mi moja ginekologica nije rekla da napravim. i muž to isto treba

• Cekalica123
    28. Prosinac 2017. 08:37

Mono1111 uzet cu odvojeno vitamine kao sto si preporucila, za sad sam uzela vitamin D i pijem folnu. Dali bi mi mogla preporuciti od ostalih navedenih suplemenata koje marke si ti koristila. Vitamin D sam guglala 2 tjedna dok nisam nasla odgovarajuci ☺️ pa da si skratim potragu 😘 tnx

• riri5
    28. Prosinac 2017. 09:22

Cure evo da se i ja javim,jucer dobila eutirox najmanju dozu,svi spolni su super i tsh je u referentnim vrijednostima 3,2 ali za bilo koji postupak mora biti manji od dva,citam vas i pratim stalno samo nisam dugo pisala jer nije bilo nista posebno novo,nadam se da nam nova godina svima nosi bebice👼

Panda123
    28. Prosinac 2017. 09:56

mono1111

Cure,
    Njak njak, sto se tice Petrove, s lijekovima pocinjes 2 dc, 2 dc takodjer vadis krv za spolne hormone ( odredjene, fsh sigurno, lh i p4 ), 6 dc ( 5 dan pikanja ) dolazis na prvi uzv, i svaka dva dana ides na uzv dok se ne odredi aspiracija.
    Meni je osobno aspiracija bila tek 17 dc, svaki drugi dan sam u pocetku odlazila na uzv, kasnije i svaki dan…
    Sto se tice nalaza, ja osobno bi sve odmah pripremila, sve sto je potrebno za postupak i prilozila odmah na iducem pregledu u ambulanti i ako je sve ok ( a vjerovatno je ) trazila bi da odmah iduci ciklus krenemo u postupak. Vrcic je inace ok, sigurna sam da ga mozes apsolutno sve pitati i da ce ti na sve odgovoriti…nazalost sve mi se moramo same interesirati za aspolutno sve, tako da u svakom slucaju je dobro biti potpuno upucen u sve.
    Panda,
    Ja bi ti predlozila Tomicica ( mlad a u potpunosti se posveti pacijenticama ), Pavicic Baldani ( makar ona ima dosta posla )…
    To je moja preporuka. I u Petrovoj te vodi dokt.kojeg si izabrala, znaci on ti prati sve uzv, punkciju, transfere, osim ako je godisnjem pa onda netko drugi preuzima…
    Ako ti je u interesu sto prije uci i krenuti s postupkom, da, bilo bi pozeljno imato apsolutno sve nalaze…nema tog sad nesto puno.
    Brisevi i papa godinu dana stari,
    Markeri hiv - a, sifilisa i, toga ne stariji od 6 mjeseci
    Spolni hormoni isto godina dana, makar se tolerira i stariji, spermiogram 2 godine mislim
    Znaci samo markeri ne stariji od 6 mjeseci…

Hvala ti puno, puno! Kad se malo još odmorim od zadnjeg postupka vjerojatno ću onda krenuti u Petrovu. Sretno svima!

• njaknjak
    28. Prosinac 2017. 10:05

Panda123, Malimaj i Riri5 u kojoj ste vi fazi? Vidim, vec ste sve prosle bar jedan postupak. Za Mono znam da je vec u blazenom stanju 

malimaj
    28. Prosinac 2017. 15:21

njaknjak

Panda123, Malimaj i Riri5 u kojoj ste vi fazi? Vidim, vec ste sve prosle bar jedan postupak. Za Mono znam da je vec u blazenom stanju

Njaknajk

Nakon dva neuspjeha, 3 je bio dobitni. Trudnoca je 16 tjedana i dobro napreduje.
    Sretno svim curkama

• Tencii
    28. Prosinac 2017. 15:33

Bok cure!   

Jel tko isao na biopsiju endometrija?
    Ako je, jeste imale krvarenje ili iscjedak i koliko je trajalo?
    Ja sam jucer imala malo, a sad je krvarenje. Morat cu sutra nazvati bolnicu da pitam jel to ok

• njaknjak
    28. Prosinac 2017. 17:53

malimaj

Nakon dva neuspjeha, 3 je bio dobitni. Trudnoca je 16 tjedana i dobro napreduje.
    Sretno svim curkama

cestitam!! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.