Hej zenice boli li poslije punkcije i koliko se treba mirovati.. panika me uhvatila...
to ti sve ovisi od žene do žene.. mene bolilo i tri dana poslije, a neke boli pol sata pa prode.. nemoj se bojati.. popiš tabletu i ok..
Hejjjj evo me jedna samo jedna i evo sada smo na cekanju u ponedeljak je transfer...cure moje drzite mi fige i pomolite se za mene za nas....da nam uspije..pa makar jedna al vrijedna bila...treba nam na tonama srece....
Drage moje ovdje sam nova. Imam 24 godine. I voljela bi podjelit svoje iskustvo sa vama. Nakon dvije operacije endometrioma ostala mi je samo polovica ljevog jajnika a desnog uopce nemam. Nakon dugog pokusavanja prirodne trudnoce sva nadanja su bila uzalud. Te ove godine saznajem da ponovo imam endometriom koji se mora operirat i naravno to bi znacilo da ode i ova zadnja polovica jajnika sto bi znacilo da cu uc u menopauzu. Toliko patnje i bola sam prozivjela zbog saznjanja da necu nikad imat djece da me to izjedalo i samopouzdanje palo na minimum. Moj glupi ginikolog me cak nije ni savjetoval da pokusam sa zamrzavanjem jajnih stanica ili idem na umjetnu oplodnju. No nakon dugog googlanja sam shvatila da je to ipak jedino rjesenje i nada. Iako sanse da ostanem trudna s takvom dijagnozom bile su nikakve.
Otisla sam u polikliniku IVF (kod dr. Simunica). Ja i moj partner dobili milijun uputnica za pretrage i sve mi je to bilo strasno. Sve smo obavili. Pretrage, vadjenja krvi, spremiogram. Cak smo bili podvrgnuti ljecenju antibiotikima zbog neke male bakterije. I taman kad je trebalo doc do stimulacije nema menge. Sta sad? Sad terapija dva mjeseca da se mjesecnica vrati u normalu. I vratila se. Zapoceli sa stimulacijom. Proslo je to. Jezila sam se svaki put kad sam isla na injekcije. Boljele su me jako. Pekle. U trbuhu sam imala grceve. Ali nista nije bilo vaznije od zelje za bebom. Posto sam radoznala full.. naravno da sam se vec informirala kako to ide kod punkcije folikula. I iskustva zena su bila razlicita. Neke je jako boljelo neke uopce nije. I bilo me strasno strah tog zahvata. Molila sam Boga da narastu bar nekakve folikulice. I evo njih 4. Za tu moju malu polovicu jajnika obuzetu endometriomom doktor je rekao da je i to preodlicno. Dosao je dan punkcije, dobila sam nekakvu anesteziju no to nista nije pomoglo. Jednostavno strah je bio prevelik. Mene je boljelo uzasno!!! Urlala sam i plakala al nisam odustala sve dok nisu izvadili zadnju folikulu. Odmah su mi rekli da jedna folikula bila prazna te da su samo tri jajne stanice. Nakon par dana dobila sam dobru vijest da su se dvije stanice oplodile. I evo nade najvece! I tako sam dosla na transfer. I taj dan provela moleci Boga da se mala bubica primi. No buduci da su me vec pripremili na to da ce vjerovatno biti bezuspjesno nisam puno ocekivala. Nada je zivjela u meni ali nisam bila opterecena s tim i nisam cijele dane razmisljala samo o tome. Jednostavno sam nastavila zivjet normalan zivot. Nakon 10 dana isla sam vadit betu kad ono beta 60,3. Ja u soku! Zovem polikliniku a sestra na telefonu kaze "Pa cestitam vi ste trudni". Tad sam skoro pala u nesvijest od srece. Plakala sam cijeli dan i nisam mogla vjerovat cudu da je to moguce. 26.08 sam imala prvi ultrazvuk gdje mi je doktor jos jednom podtvrdio da sam trudna. I taj dan mi je bio ko da sam prvi put saznala da sam trudna. I sva ona sreca se opet vratila. Ponovni ultrazvuk imam 16.09 i tad bi se vec trebali vidjet otkucaje srceka.
Hocu reci. Drage cure/zene koje se dugo borite s tim da zatrudnite... nemojte nikad dic ruke od svog sna. Cuda se dogadjaju!
Ha samo molim Boga da mi ovo uspije do kraja i da sve bude u redu. Malo sam u paniki jer nemam nikakvih simptoma. Bas nikakvih. A trudna sam 5t+1dan.
Dal neko moze podjelit svoja iskustva oko simptoma? Te dali je to normalno da bas nista ne osjecam i nemam nikakvih promjena?
bravo, čestitam :) lijepi završetak :D držim ti fige od sveg srca da mrvica bude živa i zdrava i da ti trudnoća bude uredna.. a za simptome ti je to sve normalno.. svaka žena je drugačija pa tako i sa simptomima.. samo nemoj ništa brinuti i slušaj doktora!!
Tajma, sretno danas, i kod mene je jedna odlicna bila dovoljna.
Svaka cast, Jolieka. Koja motivirajuca prica. Sretno dalje. Kod mene su mucnine pocele od 6.tj.pa do 13. Sad je ok. Drz se.
Jolieka, super, jako mi je drago.
Što se simptoma tiče, s prvom prirodnom trudnoćom (doduše neuspješnom) nisam imala niti jedan osim bolnih grudi, što se lako zamijeni s PMS-om čak i one tipične jutarnje mučnine meni su se javljale navečer.
Nakon transfera (dva) imala sam, kao, sve simptome i - neuspješno.
Tako da se nemoj obazirati na ovo ili ono nego se opusti i uživaj :) Sretno!
Sortiraj odgovore
Najstariji