Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tencii
    15. Svibanj 2017. 23:16

Ma, nazalost jednom prije terapije. Ne razumijem, ona je navodno stvarno jedna od boljih dr u tome, dala mi je dobru terapiju, ali...
    Drugo misljenje cu stvarno potraziti, a ako tu ostanem to je jedino ako potvrdi da ce se to bar jednom u 2-3 mj kontrolirati. Sad mi je krivo da nisam na svoju ruku. Makar privatno izvadila tsh

• Dolores123
    16. Svibanj 2017. 09:26

Tencii

Hej cure!
    Dal je netko od vas koristio Euthyrox i kako ste reagirale na njega?
    Ja sam ljuta, razocarana i najradje bi odustala.
    Moj Tsh je bio normalan 2,9. Dr mi je rekla da bi ga trebalo spustati na 2.
    Ljuta sam i izvan sebe sto nitko(iako sam pitala) nije smatrao da ju treba prekontrolirati nakon sto sam ga pocela piti. Dok sam ga pila odradila sam inseminaciju i jedan ivf.Drugi ivf smo dogovarali za 6 mj. Nakon sto mi je moj drzavni gin rekao da sad moram to prekontrolirati iako su u bolnici valjda mislili da ne, sok. Umjesto na 2 da je palo-skocilo je na 5,4.Mislim da sam skuzila zasto se cudno osjecam. Naduto, jedem stalno i vrti mi se vec neko vrijeme. Najradje bi promjenila bolnicu, a opet mi je tu lakse ostati. Ljuta sam jer me skoro poslala u 3 postupak koji sigurno nebi uspio sa ovakvim rezultatom. Sama je priznala da je lako moguce da mi je to bio i uzrok neuspjeha u ovom postupku. Da su oni bar u stanju shvatiti kako sa gluposti zajebu nekoga. Sad moram endokrinologu sto ranije i trpati jos vece kolicine tog sranja da padne. I kazu, trebam biti sretna ako se unormali i ako mi se ne dogodi da zbog ovog budem morala stalno biti na tabletama. Da ne pricam da gubim najmanje 3-4 mj zbog toga. Ultrazvuk mi nitko nije napravio da vide da nemam cistu, moja gin ne zeli jer ima guzvu i kaze odi u bolnicu.
    Stvarno me vise strah toga svega i novih greski i kako ce to na mene utjecati

Tencii ja sam koristila euthyrox25 i još ga koristim,navodno do kraja trudnoče. Moj tsh je bio 2,5 i  s tabletama sam ga skinula na 0,92, tolko je iznosio par dana prije transfera.Ja sam se bojala da čak to možda previše ide prema dolje, ali mi je dr rekla da je to ok.Ja sam krv morala vaditi svaki mjesec dana, a sada mi je rekla ponovno vaditi za 2 mjeseca.A gdje ti hodaš na potpomognutu?

Zoja31
    16. Svibanj 2017. 09:36

Tenci moj tsh je bio 3 i isto ga pijem ali nakon stimulacije mi je skocio i bio povisen bez obzira na terapiju.

• JelenaZG
    16. Svibanj 2017. 12:53

Tencii, nakon stimulacije ti zna porasti tsh. Pitanje je je li prošlo dovoljno vremena od stimulacije pa do kontrole hormona. Ono što je svavako dobro jest kontinuirano praćenje nalaza 1 x mjesečno (mogu često varirati iz više razloga) i titriranje doze dok ti ju ne pogode....Nije uvijek jednostavno ali zahtjeva kontinuirano praćenje...

Btw, danas sam bila na transferu! Prema preporuci biologice, (ovaj puta je bila neka starija gospođa), vratili su mi 2 blastociste! Nadam se da će ovaj puta to biti dobitni ivf ..

JelenaZG

• Tencii
    16. Svibanj 2017. 20:00

Thanks zenske!
    Znala sam da cete mi vi najbolje znati reci, jer svi  dobivamo stimulacije,a koliko vidim dosta cura i ovo za stitnjacu koristi.
    Mozda stimulacije je nju digla, al sad su vec 2 mj prosla.
    Ne znam, jucer se moja dr hvatala za glavu i rekla da be moze vjerovati sta oni zdravim ljudima rade. Kaze da je to njihova greska i da ne moze vjerovati da su ignorirali kontrole.
    Dolores, ja sam isto kao i ti. Na Sv. Duhu, kod dr T. Zato  i ne mogu vjerovati da ona nije obracala paznju. A ispada da je najiskusnija tamo. Tamo sam i isla samo zbog nje

• Dolores123
    17. Svibanj 2017. 08:15

Da ja sam zaboravila da si ti isto na Sv.Duhu.Baš mi je to čudno za dr T. Ja sam se s njom susretala na folikumetrijama, pa nije da mi se nije dopala, ali ona sve to nekako u žurbi i ne stigneš ništa pitati, a kad je bila ona onda su sve dr bile nekako u njezinoj sjeni, i radilo se sve kako je ona rekla.Takav dojam sam ja stekla.Mada je ona glavna tamo, pa možda zato.U jednu ruku meni je baš ona pomogla jer mi je promjenila vrstu stimulacije, moja dr je htjela nešto lagano, a ona je rekla da nema smisla i promijenila lijekove.Neznam kakva je inače ko dr, ali ja sam ostala kod L. jer mi je nekako jako draga i možeš ju sve pitati i nikad nije u žurbi.

• In@
    17. Svibanj 2017. 11:49

JelenaZG zelim ti sto veću betu, meni su danas rekli najvjerojatnije punkcija u subotu. Ima li tko kakav savjet sto se tice punkcije?

• JelenaZG
    17. Svibanj 2017. 12:20

Hvala ti In@.....

što se tiče savjeta...ne znam što bih ti rekla...Samo hrabro, slušaj upute, traži anesteziju svakako. Ne znam u kojoj si bolnici.....u Petrovoj ti daju odličnu anesteziju....stvarno ne boli ništa i ničeg se ne sjećaš....ok, neke cure su svjesne postupka ali su ošamućene.. no ja recimo uvijek zaspim ko top....

JelenaZG

17. Svibanj 2017. 13:00

Ne znam hoces li dobiti opcu anesteziju..ako hoces nemas brige..ja na zivo bila tri puta svaki put dosta stanica prosli put 13...i ziva sam☺.
    Nije da ne boli no nije mi ni to nista traumaticno i neizdrzljivo..ja sam se vise uplasila prica nego sto je to boljelo...

waithing

17. Svibanj 2017. 13:31

Cure, meni m cak i uranila par dana (svidja mi se kaj suradjuje, mozda se uspijemo dogovorit da ubrzo nestane na neko vrijeme😁😂) tako da sam se narucila na prvi pregled/dolazak za iduci tjedan ☺🙂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.