Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    19. Svibanj 2017. 17:50

Sophie,
    Ja sam jednom prilikom bila kod nje i bila mi je ok. Doduse, ona mi je i radila vakumsku kiretazu jer moje dokt.nije bilo.
    Ja imam jedno pitanje! Da li si ti sad prvi put dosla u Petrovu na IVF i vec od iduceg ciklusa ides u postupak ili si vec bila kod nje? Sto me tocno zanima je to da koliko moras cekati na postupak kad se odluci da ides u njega?? Samo jedan ciklus?? Ili duze zato jer se cekaju lijekovi??

I za cure pitanje jedno ili za nekog tko zna !!
    Naime, bila sam na histero, i dokt.je dosao samo do desnog usca jajovoda. Lijevi nije vidljiv bio, znaci kao da ga nemam.
    I sad mene zanima, da li ja moram nuzno planirati desnu O, ovulaciju na desnom jajniku da bi j.s.mogla doci do maternice kroz taj ajmo reci jedini prohodan jajovod ( ako je uopce prohodan )??
    Sto bi se dogodilo da je recimo O na lijevom jajniku i da j.s.putuje kroz lijevi jajovod ali ne moze uci u maternicu jer je usce jajovoda tog lijevog zatvorile te priraslice?? Bila bi vanmatericna T?? Ne moze kroz desni jajovod proci, jelda??

19. Svibanj 2017. 18:46

mono1111

Sophie,
    Ja sam jednom prilikom bila kod nje i bila mi je ok. Doduse, ona mi je i radila vakumsku kiretazu jer moje dokt.nije bilo.
    Ja imam jedno pitanje! Da li si ti sad prvi put dosla u Petrovu na IVF i vec od iduceg ciklusa ides u postupak ili si vec bila kod nje? Sto me tocno zanima je to da koliko moras cekati na postupak kad se odluci da ides u njega?? Samo jedan ciklus?? Ili duze zato jer se cekaju lijekovi??

I za cure pitanje jedno ili za nekog tko zna !!
    Naime, bila sam na histero, i dokt.je dosao samo do desnog usca jajovoda. Lijevi nije vidljiv bio, znaci kao da ga nemam.
    I sad mene zanima, da li ja moram nuzno planirati desnu O, ovulaciju na desnom jajniku da bi j.s.mogla doci do maternice kroz taj ajmo reci jedini prohodan jajovod ( ako je uopce prohodan )??
    Sto bi se dogodilo da je recimo O na lijevom jajniku i da j.s.putuje kroz lijevi jajovod ali ne moze uci u maternicu jer je usce jajovoda tog lijevog zatvorile te priraslice?? Bila bi vanmatericna T?? Ne moze kroz desni jajovod proci, jelda??

Kad je meni nakon propuhivanja rečeno da mi je desni jajovod kao prohodan - rekli su mi da vecinom taj jedan preuzima funkciju i drugog tj.da nije bitno na kojem jajniku je O jer se priroda pobrine za to da ga preuzme prohodan jajovod...
    E sad da li je to zbilja tako ne znam jer kod mene do trudnoće nije došlo ni na tom jednom kao prohodnom jajovodu...

waithing

• In@
    19. Svibanj 2017. 21:02

Cure jedno pitanje, dok sam uzimala hormone sve je bilo ok, nije me bolilo nista, sinoc sam uzela stopericu, danas osjetim bol u donjem dijelu trbuha, cak mi se pojačava... Jel to normalno?

Sophie
    19. Svibanj 2017. 22:45

Mono1111, od početka ove godine sam sa Petrovom u kontaktu, a za postupak u 2. Tj 3.mj. Se nisam odlučila ici tamo jer sam obzirom na kompleksnost hormona otišla kod Lucingera kod kojeg sam mogla doci drugi dan nakon sto sam dobila nalaze. Bila sam previše frustrirana da bi čekala bilo kakvu listu, a i Petrova ne bi ni krenula samnom jer mi je fsh bio 30,2. Iznad 12 ništa od stimulacije.Sada kada sam im se ponovno javila smo dogovorili kako sam rekla s tim da je i dalje sve upitno. Sa blagom stimulacijom će krenut ako će mi fsh biti ispod 12. Da financije dopuštaju nebi se sekunde dvoumila gdje ici ponovno, ali u ovom trenu nažalost ne mozemo, ne tako davno ošlo skoro 20tisuca.

Sophie
    19. Svibanj 2017. 22:50

In@, rekla bi da je normalno ali ko će ga znat. Najbolje je to Pitat doktora što ćeš vjerojatno brzo obzirom na punkciju sutra 😊 Sretno 

mono1111
    20. Svibanj 2017. 14:44

Tnx cure !

• JelenaZG
    20. Svibanj 2017. 20:40

In@ kako je prošla punkcija? 

JelenaZG

• JelenaZG
    20. Svibanj 2017. 21:14

Pardon, aspiracija...

JelenaZG

MiuMau
    21. Svibanj 2017. 12:45

Ej djevojke sa VV, kakva su vam iskustva s doktorima tamo? Ja sam bila pocetkom godine na icsi, ali stimulacija samo klomifenima i nekoliko inekcija hcg-a, i tad su mi se izmjenile sve doktorice - Jukan, Rados i Fenzl... sad se pripremam za drugi postupak, i prvi put sam naletila na doktora Podgajskog, on tvrdi da je sasvim pogresno sve radeno, da treba puna stimulacija, da ga citiram "treba vas natrpat inekcijama", da on ne vidi inzulinsku rezistenciju, kaze da nema smisla ponavljati hormone, koji su preko dve godine stari, jer sam "mlada"... 
    I cure koje ste u punoj stimulaciji, kako izgleda to pikanje, koliko cesto, tko? 
    Hvala vam puno 

• In@
    21. Svibanj 2017. 18:07

JelenaZG

In@ kako je prošla punkcija?

Proslo je ok, dobili smo 4 js sad cekamo da li ce se oploditi i kako ce se sve to razvijati, ako bude sve ok transfer bi trebao biti u sri ili cet... Receno mi je da sad malo mirujem dan-dva iza toga sve normalno... Oni ce me zvati dan ranije da mi jave... A sad ovo iščekivanje mi vec po malo nervozu stvara, jer ne znam nista. Al nadam se da ce sve biti ok.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.